Klotzen Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Glasanje žirija je bilo haotično, mislim da je jedno 10 zemalja dobilo 12-ke, sutra ću da analiziram uz kafu.
Chaos Is Me Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Propast ljudske vrste kao takve pobeda Bugarke. 3
Nicklord Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 10 minutes ago, Chaos Is Me said: Propast ljudske vrste kao takve pobeda Bugarke. Spasili Evroviziju. Sad što je pesma jedna od 5 najgorih je drugo
Helena Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ma pusti, najslađi deo je upravo ovaj, kad negledači i nepratioci ESC -a daju svoj sud. Samo izađi na tviter 1
fillam Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago (edited) Ja sam nakon polufinala od sestričine (8 godina) čuo da joj je Bugarska omiljena, tako da ne moramo mi baš sve i da razumemo. Kroz vrtenje radio stanica u kolima, skontao sam da je ovo baš današnji šablon na play/tdi type stanicama, te me ovo i ne čudi uopšte, jer se uklapa u kalup modernih pop hitova. Meni kao milenijalu, kojem ovaj žanr nije naročito blizak, ovo em nije bilo užas, em mi nije bio šok. Edited 13 hours ago by fillam 2
Iryna Zarutska Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Ne sećam se kad smo poslednji put imali ovakvu landslide pobedu. Dara je ubedljivo dobila i žiri i publiku. Mora se odati priznanje. 3
McLeod Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago Realno oni hoce da spasu gledanost time sto se okrecu najmladjoj publici. Ovo jeste u neku ruku moderno, dodaj tu i egzotiku zapadnjacima i ima smisla. E sad, sto je moderna muzika tiktok sranjiste - jbg. 3
Helena Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago 8 minutes ago, fillam said: Ja sam nakon polufinala od sestričine (8 godina) čuo da joj je Bugarska omiljena, tako da ne moramo mi baš sve i da razumemo. Kroz vrtenje radio stanica u kolima, skontao sam da je ovo baš današnji šablon na play/tdi type stanicama, te me ovo i ne čudi uopšte, jer se uklapa u kalup modernih pop hitova. Meni kao milenijalu, kojem ovaj žanr nije naročito blizak, ovo em nije bilo užas, em mi nije bio šok. Da, ali je šok kad pomisliš da je sve to postojalo i '25. pa je pobedila sasvim drugačija pesma. Inače, naša publika se slaže s tobom
Helena Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago Aaaaa, kaže tviter da se prošlogodišnja pesma Leleka slušala na protestima, pa su zato dobili nul'cu od Srba. Prodali li ste naše snove, svako zna, neka zna https://vt.tiktok.com/ZSxFmdwYV/
Iryna Zarutska Posted 11 hours ago Posted 11 hours ago I odrali Fince u televote. Mislim da je Lavina zaslužila dosta više. Svakako dok učestvuju Izrael i Ukrajina u ovakvim uslovima, pesme koje ne važe za favorite mnogo zavise od žirija, jer ogroman broj poena odlazi na par favorita i te dve zemlje.
berti Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Eto, da se opametimo i posaljemo sledeci put Sandru Afriku. Šteta što nije pobedio Izrael, pa da oni budu domacini sledece godine. Bilo bi zanimljivo da se vidi ko bi otišao tamo.
Mina D. Harker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Welp, jedno je sigurno, nikad nisam uspjela da pogodim pobjednika ES. Svake godine pobjeđuje drugačiji fazon, jeste da publika nema ukusa ali kapa dole za nepredvidljivost. Babavanga jbg.
Akiro Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Svake godine mi dođe da kažem najgori Eurosong ikad i svake godine bude sve gore. Svejedno mi je izuzetno drago za Bugare jer će u Nemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i Italiji kao i u pojedinim severnim zemlljama potpuno da šiznu. Tako im i treba, uveli žirije da bi sprečili komšijsko glasanje sa Balkana i iz ex-sovjetskih republika (a severnjaci su i uspostavili princip komšijskog glasanja zajedno sa Grcima i Kipranima), da ne bi, jelte, "nedostojni" pobedili, pa nahebali. Od publike nemačka šipkašica i britanski krembil zero points, a i žiri uglavnom glasao za Bugare. Kuda ide narodni ukus generacije z a time i komercijalni trendovi vidimo svake godine sa uspehom veselih Moldavaca kod publlike. Ovog puta, za promenu, nema govora o nekom dogovoru pojedinih žiria. Krenuli su i oni sa trendovima. Bugari, kad se osveste od nečekivane pobedničke euforije, će početi da se hvataju za glavu kad shvate koliko će ih pobeda koštati sledeće godine a biće problem i sa smeštajnim kapacitetima u Sofiji. Navijao za Hrvatsku, Ukrajinu, Rumuniju, Norvešku i za naše (u tom redosledu). Hrvatska pesma je imala bukvalno sve, savršene glasove, izvanredan dizajn i nastup, tematiku, jednostavno bukvalno sve, pesma mi naterala jezu na leđa. Tako razumem Gotiku, a ne ovu foliražu, koju su naši izveli (i Rumuni, ali oni bar imali dobru ribu sa razgovetnim pevanjem a ne mrmljanjem i falširanjem kao ovi naši, hebiga, ubila dećka trema). Sramota što je naš žiri Hrvatskoj dao zero points, velika sramota. Čista politička odluka. Pogotovo što pesma u potpunosti ima senzibilitet ovih krajeva. Sva sreća da je publika to ispravila. Ukrajina po nekim objektivnim parametrima možda najbolja, ali ne pogađa savremeni "senzibilitet". Šteta i za neke izvanredne glasove, Litvanac pogotovo, kojima su pesme bile neadekvatne. I tako to... My 2c na datu temu. 1
Mina D. Harker Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Slažem se da naš dečko nije pokazao sjajne vokalne sposobnosti. U principu su i meni bolje legli veseliji i dinamičniji nastupi, Bugarka je slatka i šarmantna ali pjesma sranje, iako keči #pametnomdosta Rumunka je imala sjajan nastup i muzički mi je leglo (mada ne slušam Nightwish) ali je "choke me" poruka iza koje ne mogu da stanem, sorry but jbg. Italijan prošli vijek, bolno retro ali ne iritira, Švajcarac zapravo kul pjesmuljak/koračnica ali nije dobro iznio pjesmu koja je mogla da bude DAF u pravim rukama, Švedska ubjedljivo najgora uz blackface litvanskog umjetnika. Ostale se dijele na ili samo dobar vokal - ili samo zarazna pjesma. Biće ovdje radijskih hitova. Englezi evo kukaju kako su uvijek poslednji, u pamet se braćo pa više sreće sa ozbiljnijim projektima. Malo o komentatorima, Dušku naši ljudi vole jer hejtuje kao i oni sami, ne razumijem da si u toj poziciji 50 god i tako se postavljaš kao da mrziš svoj posao - daj nekome drugome da ga radi. Imam dovoljno svog hejta i bez Duške. Šaltali smo malo na rtcg i hrt, Hrvat uštogljen ali Crnogorac zato zlatna sredina između 2 škole vođenja programa i što je najbolje - actually djeluje da zna nešto o muzici.
Recommended Posts