Nek grmi jako Posted March 19 Posted March 19 (edited) Evo šta o tome piše LA Times, medij koji svakako ne zastupa stavove konzervativaca i republikanaca: https://www.latimes.com/opinion/story/2025-03-13/josh-hammer-deporting-mahmoud-khalil-wouldnt-be-unlawful. A imamo i Njujork tajms na istu temu: https://www.nytimes.com/2025/03/10/nyregion/mahmoud-khalil-ice-louisiana.html I tu, i na CNN mreži, pročitao sam i čuo o kakvim je aktivnostima i organizaciji reč. Pa ako oni lažu, izvinite na smetnji, ja vas više ne bih zadržavao u vezi sa tim slučajem, naročito kada je već slučaj u rukama nadležnih US službi. Ionako niti mogu niti želim da nekome zabranim da voli Hamas niti da bude antisemita, ali neću ni da se mešam kada je reč o posledicama koje proizilaze iz te ljubavi. A i nekako je danas lepše razmišljati o spašenim astronautima, koji su se ispod divnog plavog neba prizemili u Američkom zalivu, nego o hamasovcima, antisemitama ili nekim tipovima koji dižu u vazduh automobile koji koriste zelenu energiju... Kao mafija: kada ih uhvate u kriminalu, oni pale kola u vidu upozorenja. Edited March 19 by Nek grmi jako 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted March 19 Author Posted March 19 2 hours ago, ters said: Ne postoje javno izneseni dokazi da je on clan neke organizacije, i uskracen mu je javni postupak u kojem bi oni koji ga optuzuju predocili dokaze za to i dali mu priliku da se brani. A lik nije i nece uzeti ni harfu ni molotovljev koktel - nego je nosio transparente i galamio koliko moze, i ne postoji ni mrvica dokaza da bi u buducnosti uradio bilo sta drugo. Posvecenost borbi za iskorjenjivanje zapadne civilizacije nije protivzakonit cilj - stavise, Projekat 2025 koji je osnova Sjedinjenodrzavne politike je u svojoj sustini borba za iskorjenjivanje i zapadne, i bilo kakve civilizacije. Ne znam sto pisemo o ovom ovde na temi o Elonu, al ajd... Taj momak je rodjen u palestinskom izbeglickom kampu i odrastao uz pricu roditelja koji su silno zeleli da se vrate u Palestinu. Sve sto sam videla sa njegovim snimcima je bilo poziv na prekid rata i ubijanje civila, niakakav pro hamas bakrac, ali ajd mozda sam nesto i propustila. 2 hours ago, Nek grmi jako said: Evo šta o tome piše LA Times, medij koji svakako ne zastupa stavove konzervativaca i republikanaca: https://www.latimes.com/opinion/story/2025-03-13/josh-hammer-deporting-mahmoud-khalil-wouldnt-be-unlawful. A imamo i Njujork tajms na istu temu: https://www.nytimes.com/2025/03/10/nyregion/mahmoud-khalil-ice-louisiana.html I tu, i na CNN mreži, pročitao sam i čuo o kakvim je aktivnostima i organizaciji reč. Pa ako oni lažu, izvinite na smetnji, ja vas više ne bih zadržavao u vezi sa tim slučajem, naročito kada je već slučaj u rukama nadležnih US službi. Ionako niti mogu niti želim da nekome zabranim da voli Hamas niti da bude antisemita, ali neću ni da se mešam kada je reč o posledicama koje proizilaze iz te ljubavi. Kakve veze ima sta koje novine pisu? LA times nije dopustio novinarima da daju podrsku predsednickom kandidatu. Plus, kada se radi o Izraelu i Palestini ne postoji sloboda govora, ni sa jedne strane. Svi su slozni da palestinci ne smeju da se cuju i vide. To je stav Amerike al general. Niko ne voli Hamas, prekini da ucitavas.
Helena Posted March 19 Posted March 19 Uvek je lepo razmišljati o spasavanju nečijih života. Ukrajinski su na stend baju. Hokej je važniji. 3
Angelia Posted March 19 Posted March 19 10 hours ago, Eddard said: Postoje ideje koje nam se ne sviđaju i ideje koje su toksične i opasne za demokratsko društvo. Apsolutna sloboda govora ne mora nužno da bude dobra jer poštuje ove druge. Zemlje u kojima su neke takve ideje zabranjene (e.g. Nemačka sa nacizmom) nisu ništa manje demokratske od USA. Zašto misliš da propagiranje nacističkih ideja treba da bude dozvoljeno, koja je korist od toga? Ili recimo vidim da ti ne smeta što se proteraju neki pro Hamas idioti koji propagiraju propast Amerike i zapadne civilizacije i štatijaznam ne, pod plaštom ugrožavanja bezbednosti. Što se mene tiče, tako i treba, back to the shitholes. Ali, kako se to uklapa u apsolutnu slobodu govora koju zastupaš? A kako Muskova izjava da "Stalin, Hitler and Mao didn't murder millions of people. Their public sector workers did."? Po meni je Muskova izjava duboko štetnija po zapadno demokratsko društvo od bilo kojih sitnih terorističkih protuva. Znači ni ta apsolutna sloboda govora ipak nije ista za sve. Napravi razliku izmedju govora I aktivizma. Ako je Musk izjavio sta citiras, on gresi. Ne mislim da pravi vecu stetu, ali gresi.
Angelia Posted March 19 Posted March 19 23 hours ago, Rex said: Aha, ti i ne pratiš šta se dešava, niti znaš činjenice. On je priveden sa ciljem da mu se oduzme studentska viza, a kada su saznali da ima zelenu kartu, onda su ga optužili da je bezbednosna pretnja, simpatizer Hamasa i terorista, a nisu pružili nijedan dokaz za tako nešto. Sada će sud odrediti da li je uhapšen po zakonu i da li po zakonu može da bude deportovan. Nemam ja ništa protiv drugačijih mišljenja, ali ako bar diskutujemo, hajde da se držimo činjenica i onoga što se desilo. Ja sam rekla da cemo videti da li je ispostovan due process. Mozda nisi razjmeo sta to znaci. 19 hours ago, Eddard said: Postoje ideje koje nam se ne sviđaju i ideje koje su toksične i opasne za demokratsko društvo. Apsolutna sloboda govora ne mora nužno da bude dobra jer poštuje ove druge. Zemlje u kojima su neke takve ideje zabranjene (e.g. Nemačka sa nacizmom) nisu ništa manje demokratske od USA. Zašto misliš da propagiranje nacističkih ideja treba da bude dozvoljeno, koja je korist od toga? Ili recimo vidim da ti ne smeta što se proteraju neki pro Hamas idioti koji propagiraju propast Amerike i zapadne civilizacije i štatijaznam ne, pod plaštom ugrožavanja bezbednosti. Što se mene tiče, tako i treba, back to the shitholes. Ali, kako se to uklapa u apsolutnu slobodu govora koju zastupaš? A kako Muskova izjava da "Stalin, Hitler and Mao didn't murder millions of people. Their public sector workers did."? Po meni je Muskova izjava duboko štetnija po zapadno demokratsko društvo od bilo kojih sitnih terorističkih protuva. Znači ni ta apsolutna sloboda govora ipak nije ista za sve. Samo ne znam ko bi bio arbiter toga sta je stetno a sta ne. Ili bi se zavrsilo hapsenjem bakica za komentare na FB. Tako da ipak radije biram absolutnu slobodu govora, absolutnu u granicama zakona koji danas postoje u USA. Videli smo I na slucaju covida koliko je lako suzbiti istinu ako se dozvoli.
Dzoni_m Posted Thursday at 08:26 PM Posted Thursday at 08:26 PM https://www.jalopnik.com/1815435/tesla-accounting-1-4-billion-dollars-missing-report/ Da ne kacim link Financial Times jer je iza paywall, ima link u Jalopnik textu. Zanimljivo je ko je autor texta iz FT. Jedan od onih koji su otvorili Pandorinu kutiju zvanu “Wirecard”. Ako se desi da sledeci US predsednik bude iole normalan, Elon-u ni beganje na Mars nece pomoci 1 1
Dragan Posted Saturday at 06:56 PM Posted Saturday at 06:56 PM O slobodi govora. https://www.politico.eu/article/musks-x-suspends-opposition-accounts-turkey-protest-civil-unrest-erdogan-imamoglu-istanbul-mayor/ 1 1
MeanMachine Posted Saturday at 09:56 PM Posted Saturday at 09:56 PM Trump je nesto promrljao u fazonu da Elon ne bi trebao da ima pristup bezbednosnim informacijama zbog njegovih interesa u Kini. Dobro se setio ili mu se Elon popeo na onu stvar.
Dragan Posted Saturday at 11:13 PM Posted Saturday at 11:13 PM https://www.refinery29.com/en-us/2020/11/10171190/elon-musk-space-karen-twitter-nickname-meaning
Helena Posted Sunday at 07:30 PM Posted Sunday at 07:30 PM Zanimljivo je kako je taj virus "ubio" samo jedno njegovo dete. I kako ga otac nije sačuvao?
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 12:34 AM Author Posted yesterday at 12:34 AM Inzinjer genije! Kako je samo uspeo da sastavi par viljusaka i da ih balansira 🥰
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 03:08 AM Author Posted yesterday at 03:08 AM The honeymoon is over: "I'm an elected official, I'm important" (Well, not that much, but who's going to tell him...) 1
Helena Posted yesterday at 03:20 AM Posted yesterday at 03:20 AM Pa sve što trojac uradi je kritikovano u medijima, bar onim svetskim neameričkim i sve, ne da izgleda loše, nego jeste loše I on jeste izabran, ali može ovome da se zahvali na tome. 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 05:56 AM Author Posted yesterday at 05:56 AM Elonov Doge je pokusao da udje u zgradu USIP-a (US institution of peace), neprofitnu organizaciju koja nije pod vladom iako je osnovana od kongresa i nisu ih pustili, trazili su sudski nalog. Onda je Doge pretio sa FBI i predstavio nekog tipa da je on FBI koji nije hteo da pokaze legitimaciju. To se desava prosli petak. U nedelju je savetnik USIP-a dobio pozivo od glavnog iz kriminalnog odeljenja Jonathan Hornok iz kancelarije drzavnog tuzioca (Pam Boundi) koji je rekao da istrazuje kriminalnu sumnju oko agencije i da Marko Rubio i Hegseth hoce da ispitaju njihove knjige i svako ko im se suprotstavi je subjekat kriminalnog istrazivanja. Inace, agencija se bavi uspostavljanjem mira u Kongu gde Elon Musk ima nabavku kobalta: Quote Elon Musk's company, Tesla, has been linked to the Democratic Republic of Congo (DRC) and its cobalt supply chain, raising concerns about human rights issues and potential exploitation of miners, particularly in artisanal mining areas. Ne laje kera sela radi, nego sebe radi. Privatizovali su drzavu i uzurpirali sve grane vlasti. 2
Beonegro Posted yesterday at 06:06 AM Posted yesterday at 06:06 AM Naci boj je očito nešto srao Italijanima, ovi su blizu toga da odjave Starlink kao opciju za komunikaciju u rizičnim područjima: ROME, March 22 (Reuters) - Negotiations on a potential contract between Elon Musk's satellite internet operator Starlink and the Italian government have stalled, reflecting broader geopolitical tensions, Italy's defence minister said on Saturday. Prime Minister Giorgia Meloni's government is aiming to guarantee encrypted communications between the government, diplomats and defence officials operating in risky areas and Starlink is among the contenders to provide the system. "It seems to me that everything has come to a standstill," Guido Crosetto was quoted as saying by newspaper La Repubblica. He said it was partly due to the fact that discussions moved from technical aspects to "statements" by and about Musk, without elaborating about those statements. 1
Dragan Posted yesterday at 08:13 AM Posted yesterday at 08:13 AM 12 hours ago, Helena said: Zanimljivo je kako je taj virus "ubio" samo jedno njegovo dete. I kako ga otac nije sačuvao? Ipak nije lako, cak i ako si konzervativni republikanac koji drzi do tradicionalnih vrednosti, sacuvati pregled nad 14 dece (ili 13, ako racuna da je ovo jedno mrtvo od woke virusa) sa 5 zena. Mozda da pita Grok, da mu napravi jednu Excel tabelu ?! Posebno jos ako moras spasavati USA od propasti, voditi nekoliko firmi i twitovati po ceo dan, o raznim temama o kojima nemas pojma. 2
Smrtokapa Posted yesterday at 08:29 AM Posted yesterday at 08:29 AM Don't people realize that we hate Hitler not for doing a quirky salute, but for killing millions of people? Čekaj, zar nismo rekli da to nije bio Hitler, već radnici zaposleni u javnom sektoru? 5
Maharaja Posted yesterday at 02:38 PM Posted yesterday at 02:38 PM 14 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Inzinjer genije! Kako je samo uspeo da sastavi par viljusaka i da ih balansira 🥰 Ovaj video je prava slika i prilika Trampije. Ketaminisani Elon, ne zna gde se nalazi, igra se sa escajgom i ko zna šta vidi ispred sebe. Pored njega neka MAGuša koja čeka da bude sledeća na redu za oplodnju, pod dejstvima teških opijata klati se kao metronom na klaviru... 2
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 02:45 PM Author Posted yesterday at 02:45 PM 1 minute ago, Maharaja said: Ovaj video je prava slika i prilika Trampije. Ketaminisani Elon, ne zna gde se nalazi, igra se sa escajgom i ko zna šta vidi ispred sebe. Pored njega neka MAGuša koja čeka da bude sledeća na redu za oplodnju, pod dejstvima teških opijata klati se kao metronom na klaviru... Ta pored njega je mama njegove dece Shivon Zilis sa kojom ima 4 dece. Tek se porodila, valjda je red na sledece...
Mina D. Harker Posted yesterday at 03:05 PM Posted yesterday at 03:05 PM 17 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ta pored njega je mama njegove dece Shivon Zilis sa kojom ima 4 dece. Tek se porodila, valjda je red na sledece... Đizus, crazy eyes. A kako su (valjda) sva djeca začeta vještačkom oplodnjom, žene na jednom podkastu su postavile pitanje, Is Elon actually a virgin? 😆😈 1 1
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 03:24 PM Author Posted yesterday at 03:24 PM 16 minutes ago, Mina D. Harker said: Đizus, crazy eyes. A kako su (valjda) sva djeca začeta vještačkom oplodnjom, žene na jednom podkastu su postavile pitanje, Is Elon actually a virgin? 😆😈 Nisam ovo znala... a i sta ce drugo, nema on vremena dok spava u fabrici da se bavi tu nekim zenama... osim mozda sa Amber 1
Helena Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago 9 hours ago, Mina D. Harker said: Đizus, crazy eyes. A kako su (valjda) sva djeca začeta vještačkom oplodnjom, žene na jednom podkastu su postavile pitanje, Is Elon actually a virgin? 😆😈 Ovo mi sve Majkl Džekson vajb...em bel, em to sa decom, ako je istina...u nekom širem i ružnijem kontekstu.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 16 hours ago Author Posted 16 hours ago 'He's got a master plan for our lives' - she has no idea 😈 Ima Lara Trump da crkne od muke sto se ona nije dosetila 1
Dragan Posted 13 hours ago Posted 13 hours ago On 3/23/2025 at 8:30 PM, Helena said: Zanimljivo je kako je taj virus "ubio" samo jedno njegovo dete. I kako ga otac nije sačuvao? " Kako kaže jedan mem koji kruži okolo: "Toliko ste zabrinuti zbog nekoliko ljudi koji provode tranziciju u drugi spol, da ne vidite kako se događa tranzicija SAD u SSSR." A ne radi se o postocima, čak ni promilima. U sad se kompletnoj promjeni, dakle kirurškom zahvatu na genitalijama, podvrgne oko 13.000 ljudi godišnje. Ukupan broj onih koji su to napravili je manji od jedan promil stanovništva. " 2 1
Recommended Posts