Jump to content

KK ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 2022/23-Све што смо желели, све што смо хтели..


Šarac

Recommended Posts

@L' Imperatore desilo se to da ne možeš formu da održiš 2 meseca bez prave takmičarske košarke.

 

Ne kažem da bismo osvojili da smo igrali finale kad i Partizan sa Realom, jer su oni bili u top formi, ali i mi smo tad imali top 2 period u sezoni. 

Svakako, bila bi kvalitetnija kosarka. 

Da se ne bi desio takav pad ponovo, potrebno je da liga ima utvrđene termine, koji ne odstupaju previše u slučaju preklapanja sa drugim takmičenjima. 

Džaba 2 meseca pripreme za finale, ako gubiš rutinu igranja neizvesnih utakmica. 

Da ne pominjem da je skoro stigao jul mesec i da je dosta igrača već ugovorilo  narednu sezonu u drugom klubu. Nije svako profesionalac do koske i na maksimalnim obrtajima kad zna da sledeće sezone neće biti tu. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Čočo said:

 

Druga priča će biti sa Nedom i Kalinom na parketu. Hvala Nedo, možeš ti još mnogo bolje od ovoga. Želim ti da sledeća sezona bude najbolja u tvojoj karijeri. U tvojoj Zvezdi ili u nekoj drugoj ekipi. ❤️Screenshot-20230623-131600-com-instagram

Pateticno sviranje kurcu level insagramuša influenserka.

 

  • Like 7
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Cudna poruka Nedovica. Nije ovo igra na zivot i smrt i ne treba da bude, ali se igra zbog trofeja i ne razumem zasto mu nisu potrebni trofeji? Prva dva sa Zvezdom je osvojio ove sezone i videlo se koliko mu znace, a ABA je najbitniji i najvredniji od svih. Pritom igras protiv najveceg rivala. Jeste za pohvalu kako su se ponasali nasi igraci, ali nije ovo takmicenje ko je veci dziber uzima trofej, nego igranje kosarke. Jedno ne uslovljava drugo.

Ali dobro, Nedi je oduvek falio taj edge, sto bi Amerikanci rekli. Nikad nije bio igrac koji ce sve uciniti za pobedu, a to nece ni sad postati. Iako veci motiv tesko da je mogao da ima. Majstorica pred 20k Partizanovih navijaca, koji su mu usput jos nastrasnije vredjali zenu pre 7 dana. Ako ga to sve nije motivisalo da izgine za pobedu, onda nista i nece. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Juce je bilo mnogo bitno da udjemo krajnje agresivno i nabrijano u utakmicu. Da se po cenu faulova udje u meso, sasece njihov protok lopte i ne dozvole laki sutevi, jer u run&gun-u nemamo sta da trazimo.

 

Medjutim, krecemo sa prelaganom petorkom gde su skretnicari Vildoza i Nedovic spolja, Petrusev i Mitrovic unutra, a Lazic jedini zainteresovan i sposoban za igranje odbrane. Naravno da su oni to iskoristili, lagano pravili visak i dolazili do dobrih pozicija, poubacivali otvorene suteve i uveli se perfektno u utakmicu.

 

Tu kriticnu pocetnu fazu smo najbolje neutralisali u drugom mecu i odigrali skroz egal poluvreme, a pocela je petorka sa Kampacom, Bentilom i Martinom. Partizan zaista ne igra kvalitetnu odbranu i mnogo lakse ce neka nasa ofanzivno limitirana varijanta pronaci put do kosa (posebno sa Fakuom na parketu), nego sto ce mekana petorka odbraniti neki napad. Svestan je toga sigurno i Dusko, uostalom i sam je cesto isticao taj njihov uraganski start u Areni i da je bitno da se kroz agresivnost pocetni nalet izdrzi, jer polako padaju kako vreme odmice. Zasto je sad krenuo sa lakom konjicom, pojma nemam, ali to je u znacajnoj meri odredilo dalji tok utakmice. Paradoksalno, kad se oni umore u drugom i krenu da im padaju procenti, pa mozda i imamo luksuz za nesto labaviju odbranu, cesto drzi petorke sa Pefijem i Lazarevicem/Lazicem te se tada ofanzivno poradjamo.

 

Sto duze razmisljam o ovoj seriji, sve vise sam razocaran kako je Dusko to spremio i vodio. Ali jbg, nije da kvalitetni treneri padaju sa drveca po Zelezniku, a ovaj covek je iz vrlo nelagodne pocetne pozicije ostvario rezultatski maksimum ili makar bio vrlo blizu toga. Sve sem njegovog ostanka bi ipak bio pucanj u sopstveno koleno, koliko god mi neke njegove odluke bile neshvatljive.

Edited by fradler
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

^jebiga, ili je dushko posadio skretnicare u odbrani da startuju ili  kamenjare u napadu.

 

zavisi od odluke & rezultata te odluke.

 

sve sto sam zeleo je da punter ili neko drugi [unikely], promasi taj prvi & drugi sut.

 

nije se desilo, punter je ubacio daleku tricu, pa jos jednu, pa imao faul za tri bacanja = 9:2

 

sta je tu je, decko je pokazao grejtnes a mi nismo imali pandan cjacju i ljulju da taj grejtnes dezintegrisemo. sta da se radi, cepamo dalje.

Edited by uini
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni je bilo čudno što nije krenuo sa flasterom Lazića na Panteru, jer je to bilo prilično efikasno u četvrta utakmica. Nego smo preuzimali pa je lako rešavao Mitra i Petruševa, kome je doduše sviran faul koji nije bio. Ali tko sam ja da sudim..

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, suptil said:

Имајући у виду да је неко из управе отворио тему морало је да се заврши малерозно. Тако је то у животу. Десет година си шампион па једну ниси. Па онда си поново десет година шампион и све тако у круг. 

Ремонт.

 

ja sam odavno govorio da temu treba ugasiti i apelovao jos na pocetku sezone da topic otvori fender, ili mozda uini.

 

19 hours ago, Mikel said:

Besramno los tretman prema Mitrovicu od strane sudija, skolovali su ga kao da je neki junior. Na Kampazu nekoliko faulova nesudjenih, respekta bez. Lesor beli medved, smeje se kolko je povlascen, svako bacanje na parket faul. Klasicno suptilno domacinsko sudjenje, namerno izbacivanje iz takta nasih igraca posebno Lazica i Mitrovica, na jednoj strani sude svaki kontakt, na drugoj zmure. 

 

ma to sto ti pricas nije istina. evo sad sam na brzinu pogledao snimak i lesor se bukvalno odbacivao od nasih igraca za cega je dobio ni manje ni vise 8 prekrsaja nad njim. prvo se odbacuje od luke i dobija dva bacanja pa pada u duelu sa kampacom i jos dva bacanja... pa u drugom poluvremenu nastavlja i flopuje u duelu sa lazicem, pa opet u duelu sa lukom gde luka jos dobija i tehnicku... ja mislim da njima nije sudjen nijedan kontakt u reketu, osim bas ociglednih prekrsaja nad petrusevom. nedovic i kampaco nisu dobili nijedan prekrsaj od jedno 6-7 ulaza uz ocigledan kontakt, pa vise nego ocigledan prekrsaj lideja koji je kukom uleteo u vildozu koji je ostao da lezi dole (79-70)... mozda i nameran.

kampaco vildoza i nedovic jedno bacanje, jedno jedino. jeste silovao faku kod tih ulaza, ali da kontakta ima ima. 

pa smesan prekrsaj kampacu u napadu u bloku kad smo na dva poseda... martin je isto imao dva zicera koje je dao, naravno uz kontakt gde nista nije sudjeno. osim filipa nijedan nas igrac nije dobio prekrsaj u reketu.

i neko se pita zasto pricam o sudjenju?

da pomenuo si masakr nad lukom, bukvalno su mu sudili 2 sramota prekrsaja, oba posle flopova lesora + tehnicku drugi put. u 4. cetvrtini daje zicer uz ocigledan kontakt pantera i nikom nista...

sve ovo sto sam naveo mogu i da dokazem, uostalom ima snimak na yt kanalu aba pa svako moze da vidi. mislim klasika, tako i kad smo mi domacini se sudi prekrsaj u napadu exumu ili se daju tri poklon bacanja nedovicu ili vildozi na pola terena, pusta se kontakt igra i generalno kriterijum nije isti na obe strane.

5 godina niko nije dobio u gostima u finalu aba, 23 tekme valjda za redom. 

zato ja pricam o sudjenju jer je postalo normalno da to sto budes prvi u regularnom delu ti osim domaceg terena donosi i sigurnu naklonost sudija sto jelte ne bi trebalo da bude normalno. kao sto nije normalno da je gotovo nemoguce uzeti brejk.

 

10 hours ago, mister-no said:

Mi smo bar navikli prethodnih godina da u ovako važnim utakmicama ne možeš u prvoj četvrtini da primaš 30p. Ili ne možeš a da ne napraviš bar 20 faulova, ima "krv da propišaju" za tih 30p.

 

imali smo i sa radonjom prosle sezone jednu takvu u finalu, ali da poenta je vise nego jasna i jasno da radonja ne bi dozvolio ovo sto smo videli juce.

tacno tako, od pravog napada smo trebali seci prekrsajima, po cenu svega braniti sut za 3, usporiti tempo i paziti da ne udjemo u rng sto oni najvise vole... a ne da se ne zna ko pije ko placa, prvi napad trojka, prva tri napada 9 poena, panter dva puta sam kao duh na trojci, naneli iz dotrcavanja niko ga ne brani... sve sto nismo smeli da dozvolimo i sve kako nismo trebali da igramo mi smo igrali. dali im samopouzdanje, usli u nervozu i srljanje. pa jos i petorke sa lazarevicem i markovicem...

54 poena za 20 minuta u tekmi za titulu... 

 

sto se pantera tice evo zasto mi nismo probali od prvog napada da ga napadamo u odbrani i tako probamo bar da ga izmorimo i opteretimo prekrsajima?

zasto nismo probali da ga udvajamo? 

znas da ti je on najveca pretnja i da ako njega zaustavis imas dobre sanse i ti dozvolis da udje u mec sa sest laganih poena... 

filip nas je prodao u 4. cetvrtini. dva bacanja, otvorena trojka, pa mu ispada lopta.

nemanja, naravno, promasio dva ulaza...

 

cestitke navijacima komsija, ali i dalje ih ne volim i dalje su najomrazeniji protivnik i najveci rival. 

moramo im vratiti za ovo, sad smo 1-1 u aba sa zeljkom i sledeca aba mora biti nasa.

 

ne treba biti skroman i reci da je samo to cilj. obavezan je i bar top 8, a ono sto se ceka je el titula. aba gore dole, to je trofej koji nam nedostaje. 

 

uini da otvori temu!

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

24 minutes ago, uini said:

dobar je bio u zvezdi, u okviru mogucnosti. zavio partizan u cherno kad je mogao.

 

Meni nikad nije bilo jasno pljuvanje Pefija ove dve sezone. Bilo je jasno je da je već na zalasku karijere, ali uvek je davao 100% na terenu. Nekad je to bilo dovoljno, nekad baš nije - očigledno su ga godine limitirale. Međutim ne spada u one za koje se može reći da se nisu borili na terenu. 

  • Like 17
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, DameTime said:

 

Meni nikad nije bilo jasno pljuvanje Pefija ove dve sezone. Bilo je jasno je da je već na zalasku karijere, ali uvek je davao 100% na terenu. Nekad je to bilo dovoljno, nekad baš nije - očigledno su ga godine limitirale. Međutim ne spada u one za koje se može reći da se nisu borili na terenu. 

Apsolutno svako ko voli sport, sportsko ponašanje na i van terena, reprezentaciju, na kraju i Crvenu zvezdu, nema šta da zameri Stefanu Markoviću. Srce, želja, borba, požrtvovanost, disciplina, na svakom meču. Zaslužena penzija.

  • Like 13
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...