JPM Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Ovo će bukvalno da obesmisli plej of aba lige. Biće potpuno nebitno. Naravno, mi ćemo svejedno da se koljemo, čisto onako iz navike. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Just now, Milko Miller said: Najverovatnije će biti Partizan-Virtus-plus Aba liga za WC. Sad ukoliko Partizan osvoji Aba ligu jer ide automatski finalista Aba lige ili je opet “slobodna” valjd karta. Ako Valensija ispada iz EL u svakom slučaju ide i Zvezdi i KKP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BojanaCZV Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 1 minute ago, John Terry said: Ovo će bukvalno da obesmisli plej of aba lige. Biće potpuno nebitno. Naravno, mi ćemo svejedno da se koljemo, čisto onako iz navike. Ja bas mislim da bi bilo manje tenzija. Videcemo, dva EL iz Srbije bi bilo super, iz vise razloga. Posebno sto bi sledeca sezona bila super zanimljiva. Videcemo sta ce biti, ali naravno da navijam i za kkCZV i kkP u EL. 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted April 18, 2023 Author Share Posted April 18, 2023 5 minutes ago, John Terry said: Ovo će bukvalno da obesmisli plej of aba lige. Biće potpuno nebitno. Naravno, mi ćemo svejedno da se koljemo, čisto onako iz navike. Neće da obesmisli play off jer je valjda cilj profesionalnih klubova (posebno onih sa po 15 milki budžeta) trofej. Uprkos uspehu u EL, Željko još uvek ima krompir u vitrini od kad se vratio i sigurno će dati sve od sebe za taj trofej, a mi isto tako sve od sebe da ga odbranimo i da na kraju balade i gigantskog uspeha sa 15 milki budžeta Partizanu ostane krompir u vitrini. Moglo bi samo da se desi da tenzije budu manje i da uslovi za igru budu više sportski, čemu bih se iskreno radovao pa makar i balubina Lessort podigao pehar ako zasluži na parketu. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) 9 minutes ago, BojanaCZV said: Ja bas mislim da bi bilo manje tenzija. Videcemo, dva EL iz Srbije bi bilo super, iz vise razloga. Posebno sto bi sledeca sezona bila super zanimljiva. Videcemo sta ce biti, ali naravno da navijam i za kkCZV i kkP u EL. Nikad nisam bio za to da treba da imamo dva kluba u EL, naročito ako taj drugi treba da bude KKP. Ali s obzirom da znamo kako naš predsednik funkcioniše i da ćemo imati respektabilan tim samo ako i KKP ima dobar roster onda prihvatam i tu opciju. Za tenzije piši propalo. Uvek će ih biti samo će im/nam poraz lakše pasti i brže ga zaboraviti ako imamo obezbedjenu EL. Edited April 18, 2023 by Čočo Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) Nije fer da donesu odluku da igraju evroligu Zvezda i Partizan, jer plej of aba lige igra još šest klubova. Ok, realno je da samo još Cedevita i Budućnosti imaju neke sitne šanse da osvoje ali kakvu bi poruku poslali recimo ako bi Cedevita uzela ABA ligu? Tako da ja ne očekujem ništa od tog današnjeg sastanka, oni će prećutno i politički da izjave kako ABA liga ima mesto u evroligi i to je sve. Čak i da odluka bude za oba naša kluba, to nećemo zvanično saznati do jula meseca. Lično, možda je i bolje za region da A licencu dobijemo mi i Partizan, jer bi onda mogla aba liga da se koncipira onako kako je i zamišljena, manje više kao razvojna liga, pa bi dva evroligaša verovatno igrala sa drugim timovima tu ligu. Ali opet, sem nas imaš i ta dva ambiciozna kluba. Prema njima je nefer da evroliga bude zatvorena. Trofej jeste cilj, ali taj trofej treba da donese nešto. Osvajanje druge lige vodi u prvu. Osvajanje prve treba da vodi u evropsko takmičenje. Za sve treba da postoji adekvatna sportska nagrada. Nas su tu zejabali, kad kažem nas mislim region, nismo ni u jednom trenutku smeli da pristanemo da nam smanje ispod dva kluba u evroligi. ABA region ima 6 zemalja. 1 mesto je premalo. Ovo oko širenja plej ofa i uključivanja plej ina se slažem. Jebote, ove godine su sa 18 pobeda ispali Baski. Edited April 18, 2023 by John Terry 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fillam Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) 30 minutes ago, Chaos Is Me said: Moglo bi samo da se desi da tenzije budu manje i da uslovi za igru budu više sportski, čemu bih se iskreno radovao pa makar i balubina Lessort podigao pehar ako zasluži na parketu. Aj što ne možeš bez 'tata' sarkazma, nego što te tačno zabole da čak i tu navijačku netrpeljivost ne obojiš u rasizam. Za neuke, Baluba - naziv za Bantu-Crnce, divljake iz Konga, a u HR je u slengu pandan za čamugu. Srami se svojih lažnih želja za manjim tenzijama. Moderator, hahah.. Edited April 18, 2023 by fillam 3 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) Pa dobro, on je časno ponudio da odstupi sa funkcije moderatora. Nije odgovoran što je i dalje na istoj posle onog ispada. 🙃 Edited April 18, 2023 by DameTime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted April 18, 2023 Author Share Posted April 18, 2023 6 minutes ago, fillam said: Aj što ne možeš bez 'tata' sarkazma, nego što te tačno zabole da čak i tu navijačku netrpeljivost ne obojiš u rasizam. Za neuke, Baluba - naziv za Bantu-Crnce, divljake iz Konga, a u HR je u slengu pandan za čamugu. Srami se svojih lažnih želja za manjim tenzijama. Moderator, hahah.. Nisam znao za poreklo te reči, zaista. HR sleng ne poznajem takođe, mislio sam da to znači više pežorativno kao "balvan", što ovaj i jeste. Za imputiranje rasizma znaš gde ću te oterati. 6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ćušpajz Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 46 minutes ago, Čočo said: Nikad nisam bio za to da treba da imamo dva kluba u EL, naročito ako taj drugi treba da bude KKP. ako francuzi, nemci i italijani, rusi u egzilu, imaju po dva, ne vidim zašto aba region ne bi imao isto toliko, makar do povratka rusa. gledao sam povremeno španska i italijanska finala, nisam stekao utisak da im fali žara za osvajanje titule, iako te ekipe imaju licence, tj garantovan ufur. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 1 minute ago, uini said: gledao sam povremeno španska i italijanska finala, nisam stekao utisak da im fali žara za osvajanje titule, iako te ekipe imaju licence, tj garantovan ufur. Naravno, ali složićeš se da nije ista situacija kada si pod moranjem osvajanja i kada nisi. Realu, Barsi, Baskoniji nije svejedno ako ne osvoje špansku ligu, ali im je svakako lakše da igraju, posebno regularni deo sezone, znajući da svejedno igraju evroligu sledeće sezone. Dakle, manje je pitanje motiva, on je svakako tu. Više je pitanje pritiska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) 7 minutes ago, uini said: ako francuzi, nemci i italijani, rusi u egzilu, imaju po dva, ne vidim zašto aba region ne bi imao isto toliko, makar do povratka rusa. gledao sam povremeno španska i italijanska finala, nisam stekao utisak da im fali žara za osvajanje titule, iako te ekipe imaju licence, tj garantovan ufur. Zato što kod Nemaca, Španaca, Italijana i Rusa nema ,, da komšiji crkne krava", ,,bolje njima gore nego nama bolje", ,,oni navijaju za svoj klub a ne na svojim utakmicama protiv ljutog rivala". Je l da nastavim ili je dosta? Nezdravoj konkurenciji nije mesto u EL. P.S. ne odnosi se na sve u Aba ligi. Edited April 18, 2023 by Čočo 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Tu situaciju oko crkavanja krava je napravio upravo Španac Đordi. 6 zemalja 1 mesto u Evroligi. Sramotno malo. Bar dva garantovana moralo je biti. Doduše jasno mi je kako se to desilo, nikada mi nismo bili složni po pitanju zajedničkih interesa klubova. Nećemo ni sad. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 10 minutes ago, Čočo said: Zato što kod Nemaca, Španaca, Italijana i Rusa nema ,, da komšiji crkne krava", ,,bolje njima gore nego nama bolje", ,,oni navijaju za svoj klub a ne na svojim utakmicama protiv ljutog rivala". Je l da nastavim ili je dosta? Nezdravoj konkurenciji nije mesto u EL. Ko te ovo slagao? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chaos Is Me Posted April 18, 2023 Author Share Posted April 18, 2023 Bezveze razglabamo, EL kriterijum je jasan - koliko para, toliko muzike. To važi i za klubove sa ovih prostora. Ako dobiju neke garancije da će KKP i KKCZ narednih godina imati budžete nalik ovosezonskom, eto bar neke privremene licence za oba kluba. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) 6 minutes ago, Chaos Is Me said: Bezveze razglabamo, EL kriterijum je jasan - koliko para, toliko muzike. To važi i za klubove sa ovih prostora. Ako dobiju neke garancije da će KKP i KKCZ narednih godina imati budžete nalik ovosezonskom, eto bar neke privremene licence za oba kluba. Para vrti gde burgija neće, osim kad se politika umeša. U EL može da igra i klub iz Tadzikistana samo ako ima keš. Samo pare, pare, pare. Jedan jedini kriterijum. Ali jbg. to je jedino najbolje takmičenje koje imamo i ako mi je mnogo zdravija priča Fiba LŠ. Edited April 18, 2023 by Čočo Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 8 minutes ago, realno *w said: Ko te ovo slagao? Štaviše, mislim da novinari španske Marce bukvalno masturbiraju po kancelariji kad Barsa izgubi. 1 minute ago, Drug Crni said: Ni ja nisam znao za značenje pojma "Baluba" Kod mene se kaže Baba Luba i odnosi se na one neartikulisane voodoo crnce po Africi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
realno *w Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 12 minutes ago, John Terry said: Štaviše, mislim da novinari španske Marce bukvalno masturbiraju po kancelariji kad Barsa izgubi. Kod mene se kaže Baba Luba i odnosi se na one neartikulisane voodoo crnce po Africi. Ma to je smešna priča u koju veruju ljudi koji nisu previše upućeni u dešavanja u tim zemljama. Svi navijači najvećih rivala vole jedni druge, samo kod nas ovako. Ma da. Slavi se svaki neuspeh rivala i to žestoko, od medija, preko navijača, bivših igrača, itd. Pričao sam već, bi sam na F4 Evrolige prošle godine, imao mesta među navijačima Barse. Najžešće vređeanje Reala tokom celog finala Efes - Real, slavljenje svakog koša Efesa. U jednom trenutku, Real ide na recimo 9 razlike u finalu, dva lika pored mene, recimo 40ak godina, počinju da plaču, jer misle da će Real uzeti. Kada je Efes krenuo da se vraća, derilijum kada su pobedili suze radosnice. Odgovorno tvrdim, 5 puta veća mržnja nego KKP CZ, bar pričam o nekom mom okruženju. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Čočo Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 (edited) 14 minutes ago, realno *w said: Ma to je smešna priča u koju veruju ljudi koji nisu previše upućeni u dešavanja u tim zemljama. Svi navijači najvećih rivala vole jedni druge, samo kod nas ovako. Ma da. Slavi se svaki neuspeh rivala i to žestoko, od medija, preko navijača, bivših igrača, itd. Pričao sam već, bi sam na F4 Evrolige prošle godine, imao mesta među navijačima Barse. Najžešće vređeanje Reala tokom celog finala Efes - Real, slavljenje svakog koša Efesa. U jednom trenutku, Real ide na recimo 9 razlike u finalu, dva lika pored mene, recimo 40ak godina, počinju da plaču, jer misle da će Real uzeti. Kada je Efes krenuo da se vraća, derilijum kada su pobedili suze radosnice. Odgovorno tvrdim, 5 puta veća mržnja nego KKP CZ, bar pričam o nekom mom okruženju. Ja ne pričam o mržnji nego patologiji. Jer drugačije ne mogu objasniti pojavu da na EL utakmicama ti u repertoaru ne možeš a da ne provučeš pogrdne pesme prvo o tudjoj porodici ( kakva god da je ) a zatim i o drugom klubu. Od 30 utakmica na svom terenu u oba takmičenja na svih 30 se ponavljala ista priča. To nije mržnja i toga nema u pomenutim zemljama. Edited April 18, 2023 by Čočo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marvin Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Quote Dosadašnji sastanci su poručili da su najbliže dugoročnoj licenci, od timova koji je već dosad nisu dobili, ekipe Monaka i Virtusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Just now, Marvin said: Otvarajte žiro račun i za A licencu. 1 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
JPM Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 6 minutes ago, Marvin said: Monako sa prelepom arenom sa 879 mesta za sedenje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 1 hour ago, realno *w said: Ko te ovo slagao? Uvek se setim onog da je nakon ulaska u LŠ prva čestitka u FKP stugla od navijača Sanderlenda (za neupućene, ljuti rivali Njukasla). Link to comment Share on other sites More sharing options...
necke Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 Svuda ima mrznje izmedju velikih rivala, ali ne znam da li ima negde da navijaci ubacuju upaljace, kovanice, topovske udare na teren, da se prave atmosfere linca. Mozda je nekad bilo u Grckoj, ali od kad je PAO u kanalu deluje da je tenzija manja. Da su Zvezda i Partizan pametni morali bi da zajednicki zastupaju stav da oba kluba moraju da budu u EL i lepo je kad Zeljko, Radonjic, Ostoja, Covic izjave da oba kluba zasluzuju da igraju to takmicenje, ali cinjenica je da su cesce izjave/saopstenja gde se ispaljuju otrovne strelice u suprotnom pravcu i time se hrane klubovi obozavatelja Covica i Ostoje i onda imamo ovakvo stanje kakvo imamo. Moramo da naucimo da guramo svoje sto vise, ne da navijamo, volimo ili obozavamo svog vecitog rivala, nego da nam bude draze da EL igra srpski a ne turski/spanski/francuski tim. Na primer, kao navijac Zvezde logicno je da u lokalnim okvirima navijam protiv Obradovica, skandiram itd, ali draze mi je sto je Srbin najtrofejniji evropski trener nego neki Mesina, Laso ili Skariolo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barkley#34 Posted April 18, 2023 Share Posted April 18, 2023 1 minute ago, necke said: Svuda ima mrznje izmedju velikih rivala, ali ne znam da li ima negde da navijaci ubacuju upaljace, kovanice, topovske udare na teren, da se prave atmosfere linca. Mozda je nekad bilo u Grckoj, ali od kad je PAO u kanalu deluje da je tenzija manja. Na stadionima imana bar desetak mesta širom Evrope. ne kažem da je normalno, samo da toga ima više nego što želimo da priznamo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts