Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Recommended Posts

Ozbiljan je fail izgubiti od, na papiru, dosta slabije ekipe i to nakon sto vodis 15 razlike, protivnik dobije 4 tehnicke, iskljucenje trenera, a najbolji igrac ti je raspolozen za igru i ima bacanja cim ga neko pogleda. 

 

Micic i Guduric nikako da kliknu sa ovim timom. Glupo je dovoditi njihov kvalitet u pitanje, ali i zelju jer obojica su dobri likovi i sigurno nisu dosli da igraju za svoju zemlju na bazi one stvari. 

 

Steta je sto nije bila neka jaca reprezentacija u nasoj grupi da se ovo desi ranije, a ne da nam prvi ozbiljniji mec bude bas eliminacioni. 

 

 

Mislim da je falio ovde jedan igrac, ali jbg zna Kari najbolje, ipak je on selektor. 

Edited by СтелаРоса
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ulazak u cetvrtu je ?, ali tu nema nijedan autoritet/pomocni/tehniko na klupi da samara starog i da dovede to u neki red. Stari kompleksas, koji se hvali dan danas kako je izbacio Dean Smitha iz sale, je dobio poklon s kim nije umeo nista da uradi, dok grcima coaching staff MIL odredjuje igru. Ostatak ekipe je manje vise solidan, ali nista vise, igraci kao Micic, Milutinov, Kalinic, Lucic su dobr el igraci, a taj nivo je bedan. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Markoss said:

 

Zato sto je netacna, demantovao je Guru i izneo precizne podatke. 

 

netacno je ali ujedno i ocigledno pogubno za nas [sut za tri]

 

stagod da stoji u statsima, mi ne branimo perimetar nikako a nismo nasli ni modus u kojim jokic moze da primi loptu korektno, pa makar i dalje od kosa, na kapici.

 

jokicu svaka cast za trud ali rekoh pre prvenstva da po meni nije dovoljno da samo deli lopte na udvajanjima, cak i to se proredilo u drugom, na stranu sto ni to malo nismo uspeli da ubacimo.

 

pesicev poraz svakako ali pre svega na igri vase sa jokicem, imho.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Zvezdinho said:

Brate medo pretera ga, sad je i Kuridza kriv,a  realno covek je odigrao odlicno prvenstvo. Kao i kvalifikacije za SP.

 

Odigrao je odlično za amatera, koji je poveden na evropsko prvenstvo, to mogu da se složim. Dečko se bukvalno sveo na ulogu da šutne trojku i čak je i dao par. Sve ostalo, jedna obična beskorisnost na reprezentativnom nivou, koja ne bi smela da postoji. Slažem se svakako da on nije najveći problem, ni blizu, ali jeste pokazatelj Karijeve besmislene i tupave tvrdoglavosti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Pešićev poraz, Jokić je bio na klupi 10 minuta pri čemu Milutinov nije ništa bolje branio taj p'n'p. Neverovatno mi je da se ne pokuša sa nekom zonom.

Treća stvar jesmo li mi u trećoj izašli iz jebenog bonusa? Ovakve ekipe se seku faulom, kvari im se ritam i onda dođu i promašaji.

Košarkaški iq kojim se toliko hvalimo nije samo sposobnost proigravanja već sposobnost da se utakmica uvede u ritam koji odgovara tvojoj ekipi.

Lučić loš, Micić loš, Gudurić loš , kad kažem loši mislim pre svega u šutu

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Naši su izašli nekako mentalno nespremni. Kao da ih je previše uljuljkala dominantna igra u grupi protiv nižerazrednih selekcija. Naravno, to je pre svega Karijev fail, ali ne samo njegov.

Italijani su nas razbili, bili motivisaniji, energičniji, borbeniji, nas nije bilo nigde.

Ne znam kakve su to priče da se tera pola igrača iz repke, Kari, svi..? Nadam se da ljudi pišu u afektu.

 

Dečaci su se borili, bili su opterećeni, pod pritiskom, ali hteli su. Jbg, nije bilo dovoljno danas, biće neki drugi put. Italijani su bili fenomenalni. Može samo da im se čestita.

Žao mi je mnogo, nismo imali sreće ni danas, ni sa žrebom ni sa zdavljem, sve je to malo uticalo. Nisam za to da se bilo ko tera, pa ni Kari (ako želi da ostane). Ima ova ova generacija još šta da kaže.

 

Meni je i dalje teži poraz onaj iz 2019. Ovo će proći brže, čini mi se.

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, NikadProtivKaline said:

sta znam, ne bih ja sad pravio ne znam kakve rezove i oprastao se od cele jedne generacije

naravno, pod uslovom da i dalje zele da igraju

 

za ovo danas trener snosi najvecu krivicu

od igrackog kadra, jasno je da imamo problem na pleju, spasa izgleda ne moze da dobaci do onoga sto igra na klupskom nivou

luca je konacno bio zdrav posle nekoliko godina, ali razocaravajuce prvenstvo ja njega...kontam da je ovo kraj za njega

tu treba baciti u vatru pokua i jovica

 

kalina je i dalje top hustle krilo u evropi

ako jokara bude zeleo i dalje da igra mi igru, sa drugim trenerom, mozemo praviti oko njega

 

problem su generalno bekovi i naravno trener

nemam predstavu ko bi bio neko moguce sledece resenje za selektora

rekao bih celava prevara v2, ali nisam siguran koliko on moze da napravi neki ok odnos sa igracima

 

Nama je ovo bukvalno peak ove generacije trebao da bude. Gledajuci godine, to sto imamo MVP-a Jokica i sto smo objektivno, hteli to da priznamo ili ne, bili mozda i prvi favoriti za zlato. Ako ne prvi onda, u top 3. Na kraju cemo takmicenje zavrsiti 12, ispod Ukrajine neke. 

 

Jokic 27, Micic 28, Kalinic 31, Lucic 33, Milutinov 28, Guduric 27, Nedovic 31 + Bogdanovic 30. Nama je ovo osovina repstacije, a ni ostatak rostera koji nisam pobrojao nije mladji, niti oni koji su pootpadali. 

 

Tesko da ovo moze da ostane na okupu sa ovakvim entuzijazmom, pogotovo ako Jokic recimo preskoci sledece takmicenje (i to ne SP na koji mozda i ne odemo, nego OI). Mi lidera u smislu Teodosica koji je to bio za prethodnu generaciju, u ovoj prosto nemamo. Kazem, imamo u Jokicu, za kog doduse verujem da ce igrati OI jos i da je to to od njega. Opet one su za dve godine, a mi necemo biti nista mladji, niti imamo neke igrace koji su talentovani i spremni da uskoce sa jakom ulogom. 

 

Ono sto bas bas frustrira je sto nama nevezano za trenera, takmicenja i bitne tekme stalno jedni te isti igraci igraju dobro. Kalinic nije u zivotu podbacio za repstaciju, a Lucic recimo veliki broj puta. Objektivno gledano, za klubove, tu su negde, Kalinic ima jacu karijeru jer je uzeo EL, ali nisam siguran da iko moze da tvrdi da je bolji igrac od Lucica kad se sve djuture sabere i oduzme. To su jednostavno stvari za koje covek nema resenja, sem da nasumicno zove i ne zove igrace, sto opet nije ok da se radi. 

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Selektor Srbije, Svetislav Pešić posle bruke i poraza od Italije je rekao:

- Prvo izražavamo jedan veliki respekt prema italijanskoj ekipi koja je odigrala jednu veliku utakmicu. Oni su bili dobri, sveži... Ne smem previše da pričam šta nas je sve pratilo kroz pripreme. Jer ako bi počeo na tu temu onda bi pričali kako tražim razloge... Imali smo puno igrača koji su izgubili kontakt sa timom, imali smo bolesti, povrede. Ali kada dođe ovakva utakmica mi nemamo pravo da kažemo da ćemo sigurno da dobijemo. I dalje mislim da smo u dobrom fizičkom stanju da možemo da igramo protiv rivala - počeo je priču Pešić

Potom se osvrnuo na igru Srbije:

- Moraš da budeš u bolje fizičkom stanju za ovakvu utakmicu. Pre svega da budu zdravi. Videli ste situaciju sa Milutinovom koji je jedan od naših najboljih igrača. Isto je to i za Vanju bilo. I za neke druge igrače. Ali da ne idem dalje. Da ne bude da tražim razloge. Mi ćemo da analiziramo šta smo mogli malo bolje da uradimo - rekao je Pešić.

Usledila je priča detaljnije o meču.

- Nekoliko puta smo promašili šuteve koje obično pogađamo. Ne postoji uvek samo jedan razlog kada se izgubi meč. Nije odlučio samo jedan detalj, već nekoliko stvari. Naravno, svi samo razočarani, tužni... Ali to je sport, to je košarka. Ekipa je bila izvanredna, mi smo prava ekipa, ali večeras nismo ili pobednici. Oni su pokazali izvanredan odnos prema reprezentaciji, bilo mi je ogromno zadovoljstvo da radim sa njima.

Link to comment
Share on other sites

Za mene nije neočekivano, tim kao Italija može ovako da se zapali, a ni mi se nismo proslavili u utakmicama sa takvim timovima. 

 

Međutim, ovi igrači će morati da shvate da pristup 'sutra je novi dan' ili kao Vasa 'slobodan dan - sve sem košarke' na duže staze ne može da ih napravi pobednicima. A pobednici se recimo vrate iz minusa protiv Amera u QF 02, ili protiv Arg u finalu, i slično. Jbg, možda će sunce sutra da izađe, ali za tebe kao jednog od najboljih igrača u reprezentaciji neće, za tebe je mrkli mrak, što bi reko Bata Stojković u Varljivom letu. 

 

Jako mi je žao da to sam sebi priznam, ali ne vidim istinskog pobednika, istinskog vođu ni u Miciću ni u Jokiću, koga obožavam i koji jeste fenomen, ali nije onaj koji će te dotući i zgaziti đonom cipele. Nisu jbg, takvi su karakteri, izgleda.

 

Što se mene tiče, uživao sam u utakmicama grupne faze, a o našim igračima nisam saznao ništa što već nisam znao. E da, Kalina je car.

 

Kouč, jbg, da se ne ljubimo...

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Necu sad da budem lik koji ce da pita A ko umesto Karija?

 

Ali ja stvarno ne vidim domaceg trenera koji bi imao smisla, kad vec Kokoskova nismo istrpeli. Neka proba Pesic da se plasira na SP, pa ako chokeuje, hvala i pozdrav, ali stvarno sad ne vidim ko bi mogao da uskoci, a da bude smisleno i da moze bilo sta da se ocekuje.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, AgroLaki said:

Malo mi krivo zbog ekipe koja kad je čula da Jokić ide na EP počela da hvata niski start za likovanje kako zlato može da se osvoji bez Sujete i Bogdana.

Dzabe nam 100 Jokica i Bogdanovica ako ce provesti po 25min u do or die tekmama.Jbg.

 

Ovde je Jokic morao da rilja 35+minuta.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

26 minutes ago, Bode said:


Ona njegova izjava kako na slobodan dan radi sve sto nije vezano za kosarku, nekom ne znaci nista. Meni je recimo reklo mnogo o njemu.
 

 

Posto ti na svoj slobodan i ceo vikend razmisljas o poslu. Ono nista zene pivo igrice knjiga muzika samo posao.  

Edited by Tamburinjo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...