Jump to content

Strane reprezentacije


Drug Crni

Recommended Posts

Elem, za ovo je pao žuti

 

 

A i za ovo, doduše zasluženo žuti ali valjanje kao da mu je izbio bubreg.

 

 

Potpuno fascinantna potreba za valjanjem i foliranjem čak i kad imaš sigurnu pobedu.

 

Link to comment
Share on other sites

On 6/25/2024 at 9:15 AM, jabadabaadu said:

Kolumbija igra opasan fudbal u poslednje vrijeme, odlični su. Mogli bi i osvojiti.

 

Ovo sam napisao posle prvog kola. 

 

Au, kakva utakmica! Ovo je za mene definicija fudbala, fanatizam sa kojim su odigrali Kolumbijci večeras je nerealan. Na svaku su loptu se bacali kao da im je poslednje. A uz to igraju opasan fudbal, mada su čitavo drugo poluvrijeme igrali sa igračem manje upravo zbog tog fanatizma pa je zbog gluposti Munjoz dobio drugi žuti. Ne znam brišu li se kartoni za finale, mislim da ne nažalost jer im je jako bitan igrač. Hames opet asistencija, kao što rekoh vratio se u 2014-u godinu. Ali ono što je Mohika odigrao večeras je ludilo. Utisak mi je da je svaki duel dobio. Na kraju su mogli riješiti i ranije ali oba puta Uribe je sam 1 na 1 promašio.

Urugvaj ništa manje borben, mnogo su jaki ali nisu mogli. Opet Njunjez dva puta promašio dobre šanse, doduše sam ih je i stvorio. Igrač da ima bolju kretnju i sam sebi da stvara šanse ali da ovoliko promašuje ja to nisam vidio. To nije nedostatak znanja ili tehnike nego jednostavno nema sreće.imao je i Suarez stativu kad je ušao. Svaka čast i komentatoru sa arene, doprinio je još boljem utisku.

 

Finale će biti utakmica za ne propustiti, možda mi čak i veće šanse imaju Kolumbijci da osvoje jer sa ovakvom igrom teško da ih ko može pobijediti.

Edited by jabadabaadu
  • Like 5
  • Love 2
Link to comment
Share on other sites

Na kraju Argentina ipak, kakve tri godine za njih, kao da je neko režirao film. Kolumbijce je pojela važnost utakmice, mada i kvalitet Argentine tako da nisu odigrali onako kako su igrali do sad. Nekako su smireniji bili, može se reći i bolji do nekih poslednjih 20 minuta ali bez šansi. Na kraju je presudila bolja klupa Argentinaca i jedna osvojena lopta, dva pasa i to bi bilo to. Lautaro najbolji strijelac prvenstva iako je počeo samo jednu utakmicu ja mislim. Mesi se povrijedio pred kraj prvog poluvremena i izdržao do negdje 60-og minuta, koliko njima znači reprezentacija dovoljno je pogledati koliko je plakao kad je izašao. I kraj reprezentativne karijere za Otamendija i Di Mariju. Di Maria je ne tihi već pravi heroj ove reprezentacije. Svaku najbitniju utakmicu je bio najbolji na terenu i večeras je odigrao i produžetke. Malo se govori o njemu u odnosu na to kakva je igračina. Možda i najpotcjenjeniji igrač generalno u fudbalu u novije doba. 

Kolumbiji svaka čast, pogotovo Hamesu kako je odigrao, na kraju je izabran za najboljeg igrača turnira. Pitanje da li će igrati na svjetskom, jer se igra Kolumbije vrti oko njega, bili bi oni opasni na svjetsom kad bi on bio u ovakvoj formi. Ali ne treba smetnuti sa uma da je on skoro batalio sa ozbiljnim klupskim fudbalom odavno, a i nije pozivan u reprezentaciju do dolaska Argentinca na klupu.

 

Organizacija je baš loša bila, od terena do ovog večeras gdje je sat ipo kasnila utakmica. A i ovo uvođenje koncerta Šakire na poluvremenu gdje je pauza trajala 25 minuta je takva šou biznis američka debilnost koja se nikako ne uklapa u ovu strast.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Skroz zanimljivo američko prvenstvo, iako su mi stvari nelogične. Recimo, u finalu se igraju produžeci, a za treće mesto odmah penali. Sa druge strane, atmosfera odlična bila na svim utakmicama, ljudi žive fudbal.

 

Kanada super. Mlad tim, nikad bolji u istoriji, iako vrlo nebalansiran. Tu je Alfonso Dejvis, Džonatan Dejvid, Kone, Eustahio... ali i neki likovi koji u Javoru ne bi igrali. Ipak su na kraju igrali odlično kao tim. Jedina ekipa koja se nije valjala, folirala, i zapomagala. Na kraju nesrećan poraz od Urugvaja na penale je pre svega nedostatak iskustva. Mogli su dati Urugvaju pet golova da su imali sreće i pameti. Ali jbg, ako u 90 minutu kad vodiš ti ne staneš na loptu nego ideš na treći gol, naravno da će te foliranti isfolirati i na kraju dobiti na penale. U svakom slučaju, 2026. na svetskom će biti prvih bodova ikad.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stiletto said:

 

Kretenčine neopevane. Enco Fernandez sutra treba u Čelziju da igra sa saigračima crncima, nadam se da će da ga (figurativno) obese o čengele zbog ovoga.

 

Gusto, Fofana i jos neki tamnoputi iz Celzija su ga vec otpratili na IG...

Inace, na meme sajtovima su Argentinci kao narod poznati kao najveci rasisti xD

Secam se doba kada su potpuno privatizovali /int/ bord u svojim nastojanjima da dokazu da su belci, samo produzetak evropskog podrasnog kontinuuma koji se proteze od Vladivostoka do Patagonije, ali im se obilo o glavu, no ne bih o daljim posledicama xD

Link to comment
Share on other sites

On 7/10/2024 at 4:38 AM, Maharaja said:

Elem, za ovo je pao žuti

 

 

A i za ovo, doduše zasluženo žuti ali valjanje kao da mu je izbio bubreg.

 

 

Potpuno fascinantna potreba za valjanjem i foliranjem čak i kad imaš sigurnu pobedu.

 

Klasično divljanje njihovo. Pa zašto ne kad funkcionira? Uzeli su 3 SP na prevaru, i ko zna kolko tih Copa "svake godine" America.

Link to comment
Share on other sites

Za mene je najbolji kolumbijski igrač bio Jefferson Lerma.
Argentina naprosto puca od samopouzdanja,uigrani su,podmazani,a ima i kvaliteta. Biće oni prvi favoriti i na sledećem svetskom prvenstvu.

Takođe su i namazani i potpuno je u redu da ih sada polivaju govnima zbog pevanja one rasističke pesme. To što je dugo pevaju argentinski navijači je jedna stvar,ali da je prihvate i pevaju i igrači? Ne može i nije u redu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...