Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije

Mile1

Recommended Posts

4 hours ago, Beonegro said:

Bogdan Bogdanović od oca i majke stranih državljana 😁

Nikola Jović od majke strane državljanke 😁

Nikola Đurišić od oca stranog državljanina 😁

Mario Nakić od oca stranog državljanina 😁

Stefan Peno, majka mu je iz Venecuele

Tristan Vukčević, majka mu je iz ŠveCke

Ne znam ima li neki od ovih MikiMilanovih 1/16 Srbina da je igrao zvanične utakmice za našu repstaciju, Rafer Alston i kompanija.

Mislio sam na neke ozbiljnije priče tipa Arnautović (majka Austrijanka), Pavlović (majka Nemica), Bajčetić, Krkić (majke Španjolke), braća Dragić, Dončić, Marko Milić, Saša Vujačić (majke Slovenke)... itd, itd.

7 minutes ago, drgnk said:

Mislio sam na neke ozbiljnije priče tipa Arnautović (majka Austrijanka), Pavlović (majka Nemica), Bajčetić, Krkić (majke Španjolke), braća Dragić, Dončić, Marko Milić, Saša Vujačić (majke Slovenke)... itd, itd.

Nije da je bitno, ali zašto bi Peno, koji je sa 15-16 godina smatran top evropskim talentom, ili Tristan Vukčević bili neozbiljne priče?

• Like 3

Nisu neozbiljne priče ali nisu baš ni faktori koji bi pravili razliku u reprezentaciji/sportu, što nije slučaj sa imenima koje sam naveo u prethodnom postu. Peno i Vukčević su više izuzeci od pravila. Ovih drugih koji bi nam nešto značili po pitanju kvaliteta je više.

Da ne zaboravim Rašu Nesterovića i Marka Marina gde je situacija još poraznija, jer su im oba roditelja Srbi.

Edited by drgnk

2 hours ago, drgnk said:

1 hour ago, drgnk said:

Nisu neozbiljne priče ali nisu baš ni faktori koji bi pravili razliku u reprezentaciji/sportu, što nije slučaj sa imenima koje sam naveo u prethodnom postu. Peno i Vukčević su više izuzeci od pravila. Ovih drugih koji bi nam nešto značili po pitanju kvaliteta je više.

Da ne zaboravim Rašu Nesterovića i Marka Marina gde je situacija još poraznija, jer su im oba roditelja Srbi.

Mislio sam da pricamo o kosarci... tako da su ok primeri braca Dragic, Doncic, od novijih Avdija recimo. 

Ove fudbalske ne bih razmatrao jer je tu motiv i igranja za mnogo bolju repku od nase (a skoro svaka je bolja od nase) 😄 

1 hour ago, Barkley#34 said:

Što se tiče ovih austrijskih fudbalera naših korena, koliko se sećam za nekog od njih je bilo nezainteresovanosti i blejanja našeg saveza pa mu/im nije ništa drugo ostalo.

Arnautovića ...

Prva opcija mu bila Srbija,ovi naši bizgovi iz saveza mu rekli :Bež' mali,neš se ti od fudbala leba najesti ...

• Like 2

2 hours ago, drgnk said:

Peno i Vukčević su više izuzeci od pravila. Ovih drugih koji bi nam nešto značili po pitanju kvaliteta je više.

Zapravo pravilo je da su birali da igraju za reprezentaciju zemlje u kojoj su odrastali, to važi od Nesterovića (plus što se on odlučio se za Sloveniju dok je SRJ bila pod sankcijama) preko Milića, Vujačića, oba Dragića, Pena, Dončića, do Nakića. Jedini izuzetak je Tristan Vukčević, koji, koliko ja znam, nije živio u Srbiji do dolaska u KKP. 

Govorim samo o košarkašima. 

EDIT: uzgred budi rečeno, od imenovanih su velika pojačanja za Srbiju mogli da budu samo Nesterović, Goran Dragić i Dončić, Milić i Zoran Dragić su za taj nivo kante, Vujačić je bio dobar igrač, ali i ekstremno toksičan lik, znam o njemu ponešto preko porodičnih veza.

Edited by Beonegro