Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije


Mile1

Recommended Posts

Just now, Perkos2 said:

i posle ove blamaze ima ljudi koji ne kapiraju zašto je Jokić otkazao

Nije ovo turnir ispred zgrade gde rezonujes, "Slaba mi je ekipa, idem ja na bazen ipak", vec kvalifikacije za drzavu, gde ne bi trebalo da se postavlja pitanje da li cu da igram i sa kim cu da igram. Ajde da pitamo Divca ili Paspalja da li su razmisljali ko ce da igra za reprezentaciju pre nego sto su doneli odluku da li da igraju? To bio trebalo da ide po automatizmu, ili sam ja suvise naivan, i svet ide u kurac gde vise granice i nacije nisu od nikakvog znacaja.

Link to comment
Share on other sites

Kokoskov da ostane selektor za naredno EP, jer se plasirao tamo. 
Bio je ovo losh tim, nisu se poklopili u vremenu i prostoru, tim bez vodje na terenu. 
 

Vreme je mozda da malo realnije sagledamo nasu poziciju i buduce prospekte u ovom sportu. Na zalost ova Fibina takmicenja i igra za reprezentaciju za razliku od drugih reprezentativnih sportova nisu od koristi kod potpisivanja ugovora a smor su za NBA fransize. 

Ne izgleda da cemo u buducoj generaciji imati dosta NBA igraca koji ce dati prednost reprezentaciji u odnosu na unapredjenje tela i borbe za bolje ugovore. Na zalost, predugo se dogadja da ne mozemo da skupimo najjaci sastav, postala je realnost 

da je zi’ot surov i da svako mora da gleda samo sebe ili ce neizbezno ispasti budala. 

 

Ja definitivno nemam pojma sta treba raditi. Da li cekati za svako takmicenje da vidimo koja ce to Srbija nastupiti ili imati ideju za mladji tim koji treba da se formira malo ranije. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Markoss said:

A kako da se ne krivi Kokoskov? Bukvalno duplo gore igramo nego kod Djordjevica, nema hijerarhije, nema niceg. Totalno smo bezlicni. Stil igre ne postoji. Svako neku svoju igru igra.

bravo ali to je nesto sto se vidi iz aviona i sto se prvo sagledava na sastancima saveza, uprave itd...podnose se izvjestaji pa ako se neko makar mentalno ne uklapa u tu pricu, bolje ga skloniti nego da se jebe cijeli sistem i igra ( makar u reprezentaciji nisu pod ugovorom pa ga sutni ako jebe ). Kod nas je sve idilicno kad ih slusas a kad izgubis, onda krecu price i iznosi se prljav ves.

Link to comment
Share on other sites

Vasa ce da klikne sa repstacijom kada se bude borio bar upola koliko se bori za Efes. Danas ga je toliko boleo kurac da igra odbranu, da ga je onaj ridjobradi na prvom koraku obisao bar pet puta. U prvom poluvremenu smo pola poena primili jer on nije igrao odbranu, al se satro nervirao nesto kad primimo kos. Jedini sa gorim stavom od njega je bio Bjelica.

 

Teo i kad odigra lose, bar konstantno trazi nacine da u toku utakmice probudi tim, nadje rupu u odbrani i slicno. Kod Vase tog nema. Sutnuce trojku i statirace u odbrani. Uzasan pristup.

 

 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, DameTime said:

Teo - Lider i kapiten u smislu da podvikne kad treba, kao protivu Španije onomad. Kada treba da se reši utakmica, primiri, ništa od njega, pogotovo sad kad više nije u prajmu. 

 

Bogdan - Igrački lider, reprezentativac koji igra bolje tu nego u klubovima. Kad vidi da ekipi ne ide, neće podviknuti kao Teo, nego će uprtiti na leđa 3x veći teret nego što može da podnese i muški će izneti sve što treba (primer: SP). Liči mi malo na Bodirogu, ali je Bodi bond igrački bio dve klase iznad pa se ta blagost nije videla. Bogdan je malo... autističan je prejaka reč, ali njegova energija i liderstvo se ne prenose na druge, ne mogu drugačije to da objasnim.

 

Jokić - Karakterno nema ništa liderskog u sebi, on ni u NBA još uvek nije prigrlio tu ulogu.

 

Sve u svemu, kad bismo ukrstili Tea i Bogdana možda bismo imali pravog lidera, ovako ga nemamo.

Ovo ti je bas da ne kazem sta.Kako nije lider kad sam vuce Denver?Svaki bitan sut kad se lomi uzima?Jbt.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, diego said:

Nije ovo turnir ispred zgrade gde rezonujes, "Slaba mi je ekipa, idem ja na bazen ipak", vec kvalifikacije za drzavu, gde ne bi trebalo da se postavlja pitanje da li cu da igram i sa kim cu da igram. Ajde da pitamo Divca ili Paspalja da li su razmisljali ko ce da igra za reprezentaciju pre nego sto su doneli odluku da li da igraju? To bio trebalo da ide po automatizmu, ili sam ja suvise naivan, i svet ide u kurac gde vise granice i nacije nisu od nikakvog znacaja.

eto i sam si rekao da prilično naivno gledaš na današnji sport. odnosi u ekipi odavno nisu dobri, imamo igrače koji ne zele da se prilagode timu a imamo i ove iskusnije koji smatraju da zbog ranijih zasluga mora svi da im " nose vodu".

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, DameTime said:

Jokić je najbolji igrač NBA tima, ali nije vođa svlačionice i na terenu uvek najbolji igrač. Primera imaš koliko hoćeš. Dončić je, koliko god ga ja ne simpatisala, primer igrača koji kida na terenu a ima i lidersku žicu, taj žar u očima i glad za pobedom koju prenosi na ostale.

Upravo tako, postoje igraci koji drze svlacionicu i svako ko se bavio timskim sportom zna koliko je vazno imati jednog takvog. Ti Jokica kad ne vidis taj drive and kick za pobedom i onaj izgled u ocima kao da ce ili zabiti kos za pobedu ili umreti na terenu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Don Radonja said:

Ovo ti je bas da ne kazem sta.Kako nije lider kad sam vuce Denver?Svaki bitan sut kad se lomi uzima?Jbt.

Jbttt Radonja, šta ti nije jasno da najbolji igrač na terenu ne mora karakterno biti lider? To što on šutne kad se lomi ne znači da je lider u svlačionici.

 

Što je kod nas Mačvan bio kapiten kad je bilo boljih igrača od njega? Ili Krle. Dok je Stojaković imao bolju karijeru u NBA, a i Divac, Bodiroga koji tamo nije nikada otišao bio je lider nacionalnog tima. Zašto?

 

 

Link to comment
Share on other sites

Bolan poraz i razocarenje je veliko, ali ne vidim razlog da se pravi neka velika drama oko svega. Ovakvi porazi su sastavni deo sporta, i niti je prvi niti poslednji put da se nesto ovako desi.
Jasno je da neke stvari ne stimaju, rekao bih pre svega u medjuljudskim odnosima, i rekao bih da je to bilo jasno jos pre Svetskog, kada je objavljen spisak. Samo su dobri rezultati na pripremama i setnja kroz onu prelaganu grupu to zamaskirale, ali se kasnije to otkrilo protiv Spanije i Argentine. Sve izmedju, sa ovim besmislenim FIBA "prozorima" ne bih da komentarisem, jer nema puno veze sa ovim.
E sad da li postoje neki sukobi medju igracima, ili u pojedinim veteranima vise nema te "vatre", to znaju samo oni koji su deo ekipe. Ne bih isticao nikog pojedinacno, ali moze se pretpostaviti o kojim igracima se radi.
Takodje u vezi pominjanja Saleta, tesko da bi sa njim bilo nesto drugacije. Mada istini za volju, verovatno bi barem umeo da drekne na igrace, da pokusa da ih probudi tokom onih crnih defanzivnih serija, za razliku od Igora koji veci deo meca izgleda kao da u njemu ne postoji emocija.

Sto se same utakmice tice, 2 glavna razloga za poraz po meni su, pre svega ofanzivni skok, gde smo dozvolili da nas ekipa bez centra nadskoci sa 15 prema 9, sto je apsolutno nedopustivo u ovakvom mecu. I drugi, sto maltene non-stop imamo barem jednog igraca u petorci koga moramo da "sakrivamo" u odbrani, sto su Italijani maksimalno iskaznjavali.
Za Bobana je to prilicno ocigledno, ali covek je barem to nadoknadjivao na drugoj strani terena i bio glavna figura u napadu u prethodnim mecevima. A iako mi je tesko da priznam, jer mi je jos od 2009 omiljeni igrac reprezenatcije, mislim da je Teo tu jos veci problem i bojim se da je vreme da se suoci sa tim i drasticno promeni svoju ulogu i minutazu, ako uopste bude nastavio da igra za reprezentaciju. Petrusev i Dobric svakako svetle tacke, nadam se da cemo ih gledati i ubuduce u nasem dresu.

Uglavnom, nadam se da nece biti nekih ishitrenih odluka i da ce se sve ovo detaljno izanalizirati i videti sta i kako dalje.
Moje misljenje je, izuzev u situaciji ako je odlucio da vise ne zeli da igra za reprezentaciju u sta iskreno sumnjam, da ce se ekipa planirati i graditi oko Jokica i ako sve bude islo kako treba Alekseja, jer je pitanje kada cemo ponovo imati igrace takvog kalibra/potencijala na raspolaganju. Bogdan je takodje tu, sa barem jos 5-6 dobrih godina, ako ne i vise + ima tu i dobrih sporednih igraca, kao i mladih talenata.
U svakom slucaju, promena je neophodna, i treba neke stvari "raskrstiti" sto pre, pa cak i po cenu da se pojedini suoce sa nekom neprijatnom istinom.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ali Kokoškov koji daje fore narajcanim talijanima sa prvim minutima bez pleja i Bobanom utrnulim pod košem...i ovi em deset razlike, em našiljili pače...pa ti sad trpaj Bjelicu prepariranog da poteže trojke sa 9 metara bez dva bloka da je postavio ili pretrčao nešto...onako baš gospodski jedan stav...Vasa se satro od alibi driblanja u mestu a Avram je ispunio svoju životnu želju da baci par pasova iza leđa u repki...:ajme:.

najcrnje je što nismo bili ni blizu da dobijemo EC tim italije u finalnom meču za odlazak na OI i to po sred Pionira.

Edited by Wingwalker
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Manu said:

Jovic, Jaramaz, Markovic

Bogdan, Nedovic, Guduric

Lucic, Micov

Pokusevski, Smailagic

Jokic, Milutinov

 

Marković se povukao pre 5 godina iz reprezentacije. Jaramaz je još uvek nepoznanica, igranje Evrolige u Bajernu će pokazati domete. Micov sledeće godine puni 37 godina, što je mnogo, mnogo je. Smailagić nema 2 utakmice seniorske košarke u karijeri a i budućnost u NBA mu je upitna. Jokić je u najboljem slučaju, povremeni reprezentativac.

 

Mislim da će se u budućnosti moći računati na Petruševa i Dobrića. Videćemo hoće li Miško uspeti nešto da izvuče iz Simanića kad već drugi nisu uspeli. Tristan Vukčević stiče pravo igranja za reprezentaciju za 3 godine. Ne znam kakva je situacija sa Mariom Nakićem?

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Redstar0356 said:

Upravo tako, postoje igraci koji drze svlacionicu i svako ko se bavio timskim sportom zna koliko je vazno imati jednog takvog. Ti Jokica kad ne vidis taj drive and kick za pobedom i onaj izgled u ocima kao da ce ili zabiti kos za pobedu ili umreti na terenu. 

Živim za dan kad će se u zemlji košarke shvatiti da igrač koji ima najviše talenta i zabija 50p ne mora imati tu lidersku crtu. 😄  I da zato postoji tim, često svlačionicu drži bukvalno neki skrajnuti igrač (individualno).

Link to comment
Share on other sites

20 minutes ago, Perkos2 said:

i posle ove blamaze ima ljudi koji ne kapiraju zašto je Jokić otkazao

a zasto je otkazao 2017 ? isti razlozi ? i

evo napisi za nas neupucene zasto Jokic otkazuje ili kad igra igra preko K (2019)

neki imaju kratko pamcenje kao da je prvi i jedini put ove godine otkazao

ne vrediiiiiiii

Edited by sassha
  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, Shonewizard said:

Odličan momenat da kolektivno skinemo ružičaste naočari koje smo nabacili evo 7-8 godina kada je reprezentacija u pitanju.

 

Bobi Marjanović nije MVP EL i nema sat vremena ozbiljne košarke po sezoni, a kako godine prolaze i fizički se slabi, mane je sve teže prikri. Bjelica nije više onaj EL allaround mamojeb koji je maltene bio osigurač reprezentacije i u kojeg smo svi mogli da se zakunemo da će svoje da isporuči. Teo već godinama nije onaj Teo, i koliko god i dalje ta magija može da zasija na momente, sve upadljivije sijaju one sijede vlasi. Vasa je definitivno su  igrač u naponu snage, ali isto tako igrač koji nikako ne uspijeva da klikne sa reprezentacijom, i veliko je pitanje da li će ikada na pravi način uspjeti svoju igru da prenese u reprezentativni dres.

 

To su četiri igrača za koja se svima zalijepe oči na ovom skraćenom spisku, a realnost je da to nisu ni blizu oni igrači za koje ih kolektivno zamišljamo. To nas onda ostavlja sa igračima iz tog "drugog šešira", momci koji igraju redovno u svojim EL/ABA timovima i realno, svako od njih je isporučio u skladu sa svojim mogućnostima, i Ognjen, i Anđuša i Petrušev...a opet smo iz tog šešira bili uskraćeni za Jovketa, Milutinova, Luču i Guduru. U ovom trenutku izgleda previše.

 

Svakako, ovo se večeras trebalo izvući, i tu idu zamjerke svima redom, ali kad se sve karte bace na sto, imalo je tu ipak dovoljno "preduslova" i za ovakav rasplet...

 

Opet kažem, svima nam je trebao jedan reset u očekivanjima i percepciji, i dobili smo najhladniji mogući. Jednostavno, nisu medalje padale sa neba (kako se to nekad voljelo predstaviti), niti je vrijeme stalo za omiljene nam igrače. Isto tako, ni ovo nije kraj svijeta, ima tu još mnogo kvaliteta i talenta, samo se nadamo da će se i ostale kockice složiti kad za to opet dođe vrijeme. Ove godine to definitivno nije bio slučaju ni u kom pogledu.

Odlican post. Cesto zaboravimo da Bobi i Bjelica imaju 33, a Teo 34 godine, prosli su svoj vrhunac i najverovatnije ih necemi vise gledati u dresu reprezentacije.

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, berti said:

A Danilovic... Jurca koga ce od reprezentativaca da privoli da predje u njegov klub. Hoce li taj revolveras da preuzme odgovornost.

dobra poanta, kako je on dosao na celo KSS pocinje nas pad (a to se najvise vidi u mladjim selekcija, a nazalost sve vise i vise u repki)

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, sassha said:

a zasto je otkazao 2017 ? isti razlozi ? i

evo napisi za nas neupucene zasto Jokic otkazuje ili kad igra igra preko K (2019)

neki imaju kratko pamcenje kao da je prvi i jedini put ove godine otkazao

ne vrediiiiiiii

kad se uputiš u kulturu komunikacije mozda ti i odgovorim

Link to comment
Share on other sites

Vidim krivi se Kokoskov za sve. Jeeeste ne valja Kokoskov, uzeo evropsko sa Slovenijom i 3 i po igraca, oducio od kosarke onog naseg vajnog celavog motivatora, od mrtve Gruzije napravio pristojnu reprezentaciju, prvi i jedini Evropljanin koji je dobio da trenira NBA ekipu, koja je bila krs u tom trenutku, Fener igrao pored Efesa najbolju kosarku u drugom delu sezone, sa realno polufelericnim timom, imao 10 pobeda za redom i umalo otisao na F4 u prvoj sezoni. Nego nasim primadonama uvek treba neka specijalna motivacija.Igras protiv poluraspale Italije kojoj fale 3,4 najbolja igraca, na svom terenu, pred svojom publikom, posle sezone bez publike za odlazak na OI, i treba ti sad specijalna motivacija. Jednostavno matorci su pohabani, a mladji su ili ljuti prosek, ili poluzainteresovani za reprezentaciju (cast Bogdanu). Pa evo pogledajmo samo MVP Vasu. Kad je on ista pruzio u reprezentaciji? Sta je pokazao Nedovic, u onim retkim okupljanjima, kad nije bio povredjen, bolestan itd... za igranje u reprezentaciji? Sta je do sada pruzio najbolji centar EL Dzoni Milutinov, takodje kad nije bio uvredjen, povredjen itd...

O Jokicu je izlisno i diskutovati.

Jedini koji ima etiku i odnos prema reprezentaciji od mladjih je Bogdan, decko se pokida oko reprezentacije svaki put, i zato ima moje najdublje postovanje, pa bio grobar jos 100 puta.

I bice sve gore jer mladje generacije nemaju nikakvu etiku, a mi smo k.rac od drzave, pa otud i odnos tih mladih prema svemu sto ne donosi lovu.

Eto reko sam, a vi dodajte ako ima sta da ne valja😎

Edited by Gudura
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...