Jump to content

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Kooineeperk said:

@Poenter sad ispada da mracimo... a tvoje "all is fine" stanje koje je anti-pod nasem "mracenju" je ok?

Pa nije. 

Pogotovo zato sto nije "all is fine". Nije cak ni sredina. 

Nisam na funkciji, ni sportskoj ni politickoj, pa da mogu da "mracim" o tome tamo gde treba. Nego sam obican navijac, ljubitelj kosarke, sporta generalno, koji ima oci da vidi, i mozak da razmisli i uvidi kakva je situacija. Nije katastrofalna samo zato sto uvek nam ispliva neki talenat, ali nije ni dobra, odnosno mora to mnogo bolje ako ne zelimo da nas lagano oduvaju repke poput Nemacke i sada vec tradicionalno Italije. O Francuskoj da ne pricamo - cenim da ce u narednih, pa barem 10-15 godina, biti favoriti za medalje na svim takmicenjima, i OI, samo ako nemaju otkazivanja kao sada. 

Pa ne znam šta da ti kažem, ja vidim jednu uzlaznu putanju i nije da je vidim nego mogu i da je dokažem činjenicama.

Period od 10 godina 2003-2013 = 1 medalja.

Period od 10 godina 2014-2024 = pet medalja.

2014. Sale u reprezentaciji ima Raška Katića, Štimca, tri igrača Radničkog, fazon možda jednog NBA igrača i par iz Evrolige.

Mi danas možemo dve reprezentacije da sastavimo od NBA i EL igrača. Pa svi ovi momci što će biti u 12 su NBA ili EL.

Imamo top mlade prospekte, imamo ove sad u prajmu koji sigurno nisu odlučili da se oproste posle ovog prvenstva. Malo su ovi između podbacili, ali to se neće ni osetiti, reprezentaciju drže generacije 94 i 95, tu je došlo par igrača malo mlađih i sad će da preuzimaju ovi rođeni u 21. veku.

Imamo sve, top reprezentaciju trenutno i momke koji se spremaju da je preuzmu kada ovi koji sada nose reprezentaciju ostare i ne budu više u prajmu ili se povuku.

Naravno, niko ne može garantovati da će mlade nade postati vrhunski igrači, ali to se nigde ne može garantovati, ne mogu ni Francuzi, ni Ameri... da garantuju da će njihovi devetnaestogodišnjaci postati top igrači.

Što se tiče same reprezentacije, sve je i više nego u redu. Sad, što se tiče srpske košarke, to je već druga i šira priča.

Ali tema je o reprezentaciji.