Jump to content

Recommended Posts

Posted
16 minutes ago, Kooineeperk said:

Verovatno si u pravu u tom smislu da ne treba biti "drastican" u tome kao sto ja razmisljam (Topic, Djurisic i Tristan - all at once). 

Propustio si šansu da budeš GM Denvera do ovog prevrata u razmišljanju od pre metar-dva. :classic_biggrin:

Posted
6 minutes ago, Barkley#34 said:

Propustio si šansu da budeš GM Denvera do ovog prevrata u razmišljanju od pre metar-dva. :classic_biggrin:

Tol'ko lud nisam 😄 

Nego, secate li se kako je Kari podmladio repku izmedju EP 2001. i SP 2001?

Nije poveo recimo Scepanovica - to je tada bio mali sok sto se spiska tice. A poveo je 3 klinca od 21. godine (Cabarkapa, Radmanovic, Vujanic). Doduse, nisu se ova trojica naosvajali medalja posle toga... 

Posted
42 minutes ago, Barkley#34 said:

Razumem sve druge argumente ali podmlađivanje ekipe i briga za budućnost u situaciji kada nakon sto godina imamo realne šanse za napad na zlato mi ne piju vodu nikako. Sad se vode oni koji najbolje funkcionišu na terenu i van njega a mladi da upadnu ako se uklapaju u te uslove, nikako drugačije.

Ovo nije kaznena ekspedicija od pre 25-35 godina kada smo imali luksuz građenja ekipe za naredna takmičenja pa i po cenu da ispustimo jedno zlato.

Sa ovim sastavom gdje su svi najbolji dostupni i gdje Francuzima fali citava visoka linija, a Nijemci su bez Hartensteina i Mo Wagnera, Srbija je realno za barem stepenicu iznad svih ekipa na turniru. Zlato fakat ne bi trebalo doci u pitanje. 

• Like 1
Posted

Moram da se vratim na ovu Teovu asistenciju i Kaliniino kucanje i ovaj urlik sa obruča.

Srbija u tom trenutku, nakon krađe i četvrtog mesta u Turskoj, ima tri godine neuspeha iza sebe. Na OI se čak nismo ni plasirali.

Pet godina od poslednje medalje, a i to srebro iz 2009. godine je jedina medalja u poslednjih 12 godina, odnosno od 2002. godine.

U timu su tri igrača Radničkog iz Kragujevca plus Raško sa mešalice plus Štimara...

Srbija završava četvrta u grupi i ide na prvoplasiranu Grčku.

Borimo se, vodimo i onda nam ovaj Kalinin koš daje plus 4 pred poluvreme, a urlik dodatnu dozu vere i samopouzdanja.

Nakon toga smo pokosili Grčku u drugom poluvremenu, potom i Brazil i Francusku i uzeli srebro.

Od te 2014. smo ponovo sila i jedna od najjačih reprezentacija sveta.

Niko više ne postiže uspeh na svakom takmičenju, i Amerika se vrati kući bez medalje, ali kontinuitet definitivno postoji.

Devet takmičenja - pet medalja.

Plus jedno četvrto mesto i jedno peto izvojevano pobedom nad Amerikom.

Ne treba biti nezahvalan i nerealan, to je sasvim lep rezultat.

Mada, vreme je za 🪙

• Like 12
Posted

Stefan Jovic je u fazi karijeri u kojoj svetlosnom brzinom propada igracki i pre svega fizicki.

Preprosle sezone je bio dobar u Valensiji, ali ove je bio bas los. Propustao je utakmice u serijama. Odigra utakmicu dve po 10-ak minuta, pa ga nema na narednih 5, 6. 

U finisu sezone tj plejofu ACB lige gotovo da nije ni igrao. Imao je samo ukupno 15 odigranih minuta u 8 utakmice i ocigledno je bilo da se dosta otezano krece. Ne bi me cudilo i da mu je ovo bila poslednja igracka sezona, ako se ne nadju neki bogatasi koji ce mu pljusnuti neku veliku lovu za sedenje kraj klupe. 

• Like 1
Posted

Ne verujem da iko drugi ima fetis "pripreme za sledeca takmicenja" kao mi u svakom sportu. To je jedna teska besmislica i nema uporiste niti u takmicarskom sportu niti u sportskoj psihologiji ako govorimo o reprezentaciji.

Reprezentacija je skup najboljih prema viziji trenera u datom trenutku. Mogu svi da imaju po 3 banke i kusur, nebitno je. Mladji igraci prirodno treba da se vode ako kvalitetom zasluzuju, odnosno tu su negde sa veteranima koji su na zalasku plus motiv upitan.

Sve ostalo je bas tezak fetis i Football Manager mindset ne znam kako drugacije to da nazovem. Topic ce mozda biti nosilac reprezentacije, mozda nece. Jovic je senka nekadasnjeg igraca, ali moze dokazano biti koristan u ogranicenoj minutazi. Plus imamo kontinuitet slicnih timova gde postoji 16 igraca koji se vec super poznaju i funkcionisu zajedno. Ako se uvodi neko nov, za to mora da postoji bas jak igracki razlog, a u slucaju Topica ga nema.

Za Tristana ima vise argumenata zbog koncepta Birca za tri, plus smo ga "oteli" Grcima.

• Like 5
Posted (edited)
4 minutes ago, MrTripleDouble said:

U finisu sezone tj plejofu ACB lige gotovo da nije ni igrao. Imao je samo ukupno 15 odigranih minuta u 8 utakmice i ocigledno je bilo da se dosta otezano krece. Ne bi me cudilo i da mu je ovo bila poslednja igracka sezona, ako se ne nadju neki bogatasi koji ce mu pljusnuti neku veliku lovu za sedenje kraj klupe. 

Dozet dok cita ovo

yyyyyyy.jpg

Edited by drperce
  • Ha-ha 17
Posted
44 minutes ago, Урош19 said:

Al se stisao debeli, ladno doneo Lowenbrau. Cenim da čak nije ni ohladio

Kad se pojavilo u stalnoj prodaji pre jedno 10-ak godina, jedno godinu dana bilo ubedljivo najbolje lager prvo na trzistu, ali ga onda pivare kao po navici unistise do te mere da je postalo jedno od najgorih.

• Like 2
Posted

Поново сличне приче за Јовића као и пред СП. Мора се то зачинити и катастрофалном сезоном а заправо је био на преко 5 асистенција за 15 минута у ЕК и убедљиво први асистент на 40 минута у ЕК.

Биће ми драго ко год да иде Јовић или Топић, а чак бих водио и обојицу, Гудурића померио на 3. Јер пети високи стварно није потребан и неће никад играти осим на +30.

Петрушев 4/5

Јовић 4

Јокић и Милутинов 5

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted
1 hour ago, Kooineeperk said:

Nije poveo recimo Scepanovica - to je tada bio mali sok sto se spiska tice.

Posle se ispostavilo da je došao na pripreme debeo kao Jokić i Luka zajedno i nespremniji od mene sada.

• Like 2
Posted
1 hour ago, Kooineeperk said:

Nije poveo recimo Scepanovica - to je tada bio mali sok sto se spiska tice.

Japanac se tog ljeta bio ozbiljno udebljao i nije bio sposoban za pripreme. Ništa drugo nije bilo u pitanju, bar po mojim tadašnjim izvorima iz Kolašina.

• Like 1
Posted

eto koncno tristana, raduj se srbijo!

licitirate sa imenima a mi tradicionalno izgubimo pola tima do pocetka takmicenja pa ide ko prezivi :lol_2:

• Ha-ha 1
Posted

Stefan Jovic:

"Bila je to interna šala mene i njega za 'Last dance u Manili', ali posle svih privatnih stvari prošlog leta zbog čega nisam bio u timu za Olimpijske igre, posle priče sa selektorom i Bogdanom doneli smo odluku da ipak ova godina bude Last dance za mene, presrećan sam što sam tu i što ću biti sa saigračima".

Reklo bi se da je veteran siguran u 12. 💪

• Like 5
  • WOW 1
Posted

To bi bilo malo neozbiljno. 

Šta sad, odigramo pripremne mečeve, Topić pokida, Jović ništa, ali Kari dodje kod Nikole i kaže "ali znaš, last dance".

• Like 1
Posted
1 minute ago, Kenozoik said:

Stefan Jovic:

"Bila je to interna šala mene i njega za 'Last dance u Manili', ali posle svih privatnih stvari prošlog leta zbog čega nisam bio u timu za Olimpijske igre, posle priče sa selektorom i Bogdanom doneli smo odluku da ipak ova godina bude Last dance za mene, presrećan sam što sam tu i što ću biti sa saigračima".

Reklo bi se da je veteran siguran u 12. 💪

Upravo krenuo da postavim ovo...

Stvara pristisak Kariju da ga povede... Sram te bilo Stefane Jovicu!

Spoiler

Zajebavam se, sta vam je. 😄 

Ko god da podje, samo da su svi zdravi i bice to ok!

• Like 1
  • Ha-ha 1
Posted
4 minutes ago, realno *w said:

Šta sad, odigramo pripremne mečeve, Topić pokida, Jović ništa, ali Kari dodje kod Nikole i kaže "ali znaš, last dance".

Slazem se. To je neka moja interpretacija nakon tih njegovih reci.  Jer, u suprotnom, nije trebalo ni da ga zove. Ne cimas matorca ako ti nije siguran. Mada matori ima istoriju nepopularnih rezova (Teo)

Posted
10 minutes ago, realno *w said:

Pa ne ide Vasa 🤭

• Like 2
Posted (edited)
1 hour ago, Урош19 said:

Al se stisao debeli, ladno doneo Lowenbrau. Cenim da čak nije ni ohladio

Najbolji na svetu, ima stotine miliona dolara, a cepa Lovenbrau. Kakav kralj. 

Edited by Prijatelj Mitar
  • Like 1
Posted

Ili je jednostavno Topu predočeno da njegovo vrijeme tek dolazi, da je kul da bude sa reprezentacijom, prođe kroz pripreme, ali da ga nema potrebe forsirati u ovom momentu. Stefan Jović je i u ovim godinama jedini pravi plejmejker kojeg imamo, i apsolutno mi je jasan rezon da on bude taj osigurač na bekovskim pozicijama. Ne sumnjam da će sa ovakvom ekipom i u tih potencijalnih 10ak minuta u prosjeku da dogura lagano do svojih 5 asistencija. 🙂

• Like 6
Posted

Stef je i brutalan defanzivac. Ima mnogo logike da bude u 12.

Meni smeta što Poku i Đurišić nisu na širem spisku.

Da li je 17 igrača limit ili je to štednja?

Posted

Jović je izuzetno koristan igrač, nema šanse da ne bude u 12. Još je dobar defanzivac, takvi su nam potrebni zbog ravnoteže u timu a usput je i dobar plejmejker. Što ne znači da ne treba povesti Topa, porque no los dos? Top može da igra i na dvojci, ne samo na kecu. Uostalom, siguran sam da će Pešić da donese pravu odluku.