Jump to content

Recommended Posts

Posted

Što se tiče Tea, nadam se da se sprema nešto veličanstveno, osim u slučaju da on izričito ne želi.

Sve i da je bio potpuno kriv u tom slučaju sa Pešićem, čovek je igrao od 2007. do 2022. godine za reprezentaciju i doneo nam mnogo uspeha. I pre toga za mlađe kategorije.

• Like 4
Posted

Šta veličanstveno može da se spremi, ta situacija je bila pre 3 godine? Teo je sam sebi napravio oproštaj od reprezentacije, u kafani, sa momcima sa kojima je i delio teren. Otišao je u svom stilu. 

Po internetima se provlači kako je Boriši rečeno da se "više na njega ne računa". Ne znam kako je došlo do toga da zasigurno znamo da se na bilo koga više ne računa, ali dobro, valjda će KSS ovo adresirati.

• Like 1
Posted

Interneti su često gluvi telefoni.

Ovo "više se na njega ne računa" može da znači da je sa Simanićem razgovarao Čović i pritom bio govedo, a može da znači i da ga je zvao Pešić i rekao mu da je plan priprema takav da nije u mogućnosti da ga ubaci u trenažni proces sa ekipom.

• Like 3
Posted

Ne mora o Borisi da brine Kari odnosno selektor, ali KSS mora. Mislim da uopste nije usmereno ka A reprezentaciji i strucnom stabu nego ka celnim ljudima Saveza. Ko zna kakve su price bile (a znamo svi njihov uobicajeni narativ, i sta bude od toga). Ne znam Borisu licno, ne verujem da zeli da se gura tamo gde mu nije mesto, ali ocigledno je da voli ove momke, ovaj tim i sve oko njega, mozda mu je obecana neka volonterska uloga u strucnom stabu cisto da bude tu, a na kraju od svega toga nista. 

Posted

Ja sam u ovome potpuno u timu Smrtokapa. Mi zaključujemo na osnovu baš ograničenih informacija. Ne znamo ni ko je pričao, ni kako, ni šta mu je rekao, ni da li mu je ranije nešto obećano... Situacija je baš osetljiva i istina je da se posredno šalje poruka celoj javnosti i budućim reprezentativcima pa treba imati kreaciju i dosta takta, ali ne znamo ni kakva su očekivanja druge strane. Tako da bih se uzdržao od zaključaka.

Inače, Boriša je trebalo da bude u Parizu o trošku saveza, kao gost a mislim da se to nije desilo. 

• Like 2
Posted

Ako se rastužio zato što nije dobio neki prigodan tretman, gest ili lepu reč - ima pravo.

Ako se rastužio zato što nije na spisku reprezantacije Srbije kojoj ni na koji način po košarkaškim kvalitetima ne pripada - nema pravo.

Očekujemo i strikana da se javi u svom stilu, kako ovo da prođe bez njega i njegovog patetisanja.

• Like 10
Posted
49 minutes ago, Chaos Is Me said:

Ako se rastužio zato što nije dobio neki prigodan tretman, gest ili lepu reč - ima pravo.

O ovome i govorimo. Svakome je jasno, osim mozda Borisi, da decko nema  kosarkaski kvalitet da se bori za 12 na velikim takmicenjima.

Kod nas sve neka konspriracija, domundjavanje, sve se kao nesto taji. Umesto da je KSS sam preduzeo korake kad se momak oporavio , izneo mu i objavio predloge i ideje, koji Borishi mogu da znace a da ne zahtevaju od druge strane nikakvo posebno odricanje, ulaganje - stagod to bilo. 

Nije to bitno za nas, da zadovoljimo svoju znatizelju vec da se jasno stavi do znanja, Borisi i svakom drugom na njegovom mestu, da nece biti olako zaboravljen i pusten niz vodu.

Kakva se poruka salje drugima? mozda nije verovatno ali nije nemoguce da se opet nesto slicno desi. Pa ko je spreman da nosi takav rizik, posebno ako se KSS postavi kao mrtvo puvalo u celoj stvari.

• Like 1
Posted

Šalje se poruka da ćemo ga svi zauvek voleti i podržavati, da će dobiti najbolju negu ako se tako nešto desi, a nakon toga i ogromno podršku, ali da to ne znači da će u svetu košarke dobijati ono što ne zaslužuje.

Tj. ispravna poruka se šalje.

Posted
17 hours ago, Markoss said:

I sta se dobija time? Zasto bi uopste Borisa pristao da bude na spisku radi reda? Ima valjda covek neki privatan zivot, super su treninzi sa Jokicem, ali lepse je valjda da budes s porodicom i prijateljima na odmoru nego da sluzis kao rekvizit na pripremama reprezentacije. 

Ili stvarno mislis da bi se Borisa posle tog spiska izborio za mesto u 12? Nema sanse, kvalitetom nije ni blizu.

Ili samo da mu ime bude na spisku da se da respekt, a da ne trenira? Sta se tek pa time dobija?

Meni vise deluje da on zaista veruje da zbog toga sto je izgubio bubreg treba da ima blanko mesto ne na spisku iz pijeteta, vec u 12.

Ти шири спискови су највећа могућа глупост. Пешић и онако у својој глави има 12 већ сада

Мицић, Аврамовић, Јовић, Богдановић, Гудурић, Маринковић, Добрић, Јовић, Вукчевић, Петрушев, Милутинов, Јокић

Верујем да ће бити баш малих одступања од овог. Генерално шири спискови и флоскула изјаве тренера су највећа могућа глупост током репрезентативног лета.

Неће Пешић сада сигурно мењати уигран трилинг у некој улози коју већ знају Гудурић Маринковић и Добрић, и склони једног од те тројице, да би играо Ђуришић.

Наградиће и Јовића вероватно да путује на ЕП пред пензију, јер ће играти баш мало поред Алексе и Мицића. Нема поенте да вуће Топића.

Вукчевићу је сигурно обећано место, чим је изабрао нас, а не Грке. Давидовац је повређен, пре би требао Смајлагић да се увреди него Бориша.

• Like 6
Posted

Jeste, zna on 12, ali uvek ima grebene šanse da se neko povredi na pripremama ili na prijateljskim utakmicama pred prvenstvo. Seti se kako je Aleksa svojevremeno slomio ruku.

• Like 1
Posted
3 hours ago, Kejsi Dzons said:

Auuuu, kakav finiš posle dosadnog početka. 

Bogi neispavan od pikanja kantera pali pljugu i pije kaficu Teu u čast, Jokić pijan ko bulja zaplićr jezikom i jedva sastavlja rečenice i za kraj, Nole naduvan ko zmaj, jedva gleda na oči i peva Miši u čast

:Hail:

26 minutes ago, Stiletto said:

Jeste, zna on 12, ali uvek ima grebene šanse da se neko povredi na pripremama ili na prijateljskim utakmicama pred prvenstvo. Seti se kako je Aleksa svojevremeno slomio ruku.

Pa 15, 16 igrača, a ne 25.

Posted

Ne znam za vas ali ovo ce biti copy EP '01 paste EP '25.

Vrijeme je i ovi momci kao i momci prije njih su to zasluzili! Da se vratimo tamo gdje pripadamo i to u stilu.

Apsolutno sam siguran da Boze zdravlja idemo u full sastavu da izdominiramo

• Like 1
  • Pumpaj! 1
Posted

Meni je zanimljivo opšte ubeđenje da Jokić igra, a nemamo nikakve dokaze.

Kako sve ovo može opet da se preokrene u sekundi, jadikovanje će krenuti, svađe će nastati, ovo sa Borišom će biti mala beba 😁

Sad je sve mirno i kul, a svakog časa može izbiti haos 😎

Posted
1 minute ago, Poenter said:

Meni je zanimljivo opšte ubeđenje da Jokić igra, a nemamo nikakve dokaze.

Kako sve ovo može opet da se preokrene u sekundi, jadikovanje će krenuti, svađe će nastati, ovo sa Borišom će biti mala beba 😁

Sad je sve mirno i kul, a svakog časa može izbiti haos 😎

Odavno nije imao toliko odmora, evo ga u Kini na 5 dana da odradi promo, uziva. 

Nema potrebe za ovakvim mracenjem

Posted

Ne mračim, samo kažem šta je mogućnost. Imao je on i više odmora i ranija ispadanja i manje odigranih utakmica u sezonu pa nije igrao.

Posted

U pravu si, nešto sam pomešao. Mada, po meni, on je jednom igrao, drugi put nije i tu do sada nije bilo greške. Nisam nešto povezivao sa odmorom. Verovatno ima i nekad da je igrao, a imao je kraći odmor nego kad nije igrao.

Valjda će sad prekinuti sa tim, naročito jer sledeće godine nema takmičenja. Mada, 2017. godine...

Samo kažem da smo ga već svi nekako uračunali, a realno se ništa ne zna.

Posted

Ne radi se o nekom ustaljenom pravilu kad igra a kad ne igra, odnosno da li jednom igra pa jednom ne igra. Pre će biti do toga kakvu/koliko tešku sezonu je imao u Denveru, kao i do toga koje reprezentativno takmičenje je na redu tog leta (Gde naravno OI imaju daleko najveći prestiž pa samim tim i prioritet, SP daleko najmanji, Evropsko mu tu dođe jako drugo mesto). Trebalo bi da je tu svakako Jokić (Vredi naravno pomenuti/podsetiti da, kad se podvuče crta, on je mnogo više igrao nego što nije, samo što jbg Balkanski mentalitet i loženje, pa bi ladno neko sa strane ko ne zna a  sluša ovdašnju javnost, ladno mogao pomisliti, da je od osam puta koliko je uopšte mogao igrati u repki, dvaput igrao a šest puta nije, a ne da je zapravo obrnuto (Razume se da se '15-a ne računa jer tada još nije odigrao ni prvu sezonu u Nuggetsima)

• Like 3
Posted (edited)

Ne radi se, osim što se radi. Bez greške i izuzetka, a uzorak nije mali.

2015 - odbio

2016 - igrao

2017 - odbio

2018 - bez takmičenja

2019 - igrao

2020 - bez takmičenja

2021 - odbio

2022 - igrao

2023 - odbio

2024 - igrao

Malo pada u vodu ta priča o bitnosti takmičenja kad je odbio jedne OI, a drugo najbitnije takmičenje - EP, odbio je 2017. godine iako nije ni ušao u plejof i sezonu je završio 13. aprila, a Evropsko prvenstvo je počelo 31. avgusta.

Ti tvrdiš da je Jokić šest puta igrao, a dva puta nije? Ne razumem stvarno, još neka priča o našem mentalitetu, a ono činjenice i sve crno na belo.

Uopšte ne ulazim u priču da li je opravdano izostajao ili ne i da li mu zameram, nego je činjenično jedno takmičenje igrao, a drugo nije, sve i da zanemarimo 2015. godinu, mada i tad je odbio, ali nije bitno, evo, od 2016. sistem funkcioniše bez greške.

2021. se nismo kvalifikovali, ali on je i pre kvalifikacija rekao da neće igrati, ni u kvalifikacijama, ni na OI ako se plasiramo.

Edited by Poenter
  • Like 1
  • Thanks 1
Posted

Igraće Jokić. Jeste da je kod njega uvijek neizvjesno al sad igra 99.99%.

Oni koji treba sigurno da znaju da li dolazi. Nema potrebe da se pravi pompa, prije svega ni njemu to ne prija. 

Uostalom za par dana izlazi sastav i to je to. 

• Pumpaj! 1