Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije

Mile1

Recommended Posts

Ne fali mu ništa (eventualno Stefan Jović).

Svakako nepotrebna rasprava. Slažemo su u svemu i navijamo za što bolji rezultat.

Moja jučerašnja reakcija je bila zbog toga što čovek konstantno provlači kako bez Jokića nemamo nikakve šanse, pa sam ja samo potsetio na rezultat sa poslednjeg evropskog prvenstva sa njim.

Edited by Stiletto87

Svaki turnir je priča za sebe razume se. Jokić, naravno niđe veze da je do njega bio rezultat na poslednjem EP. Da probamo da zamislimo domete repke na OI bez njega, baš teška priča. To se videlo iz aviona. U svakoj utakmici, u svakom scenariju. (A nije valjda neko toliko lud, da se loži kako nema veze da li on igra ili ne, to je baš onako neki copium, smejurija gledište - Ne samo da negira očigledno, nego i čini mi se da previše uzima u obzir rezultat prošle godine na SP, koje je znamo kakav turnir kvalitetom u odnosu na olimpijski pa i euro). Već rečeno: Bude li igrao, mi smo u najmanju ruku u nekoliko favorita, ako ne i prvi favorit. A potrefi li se par stvari, npr sastav iz Pariza plus možda manje optimalni sastavi nekih drugih repki... Mi smo onda izraziti favorit

Edited by Marko

59 minutes ago, Marko said:

Svaki turnir je priča za sebe razume se. Jokić, naravno niđe veze da je do njega bio rezultat na poslednjem EP. Da probamo da zamislimo domete repke na OI bez njega, baš teška priča. To se videlo iz aviona. U svakoj utakmici, u svakom scenariju. (A nije valjda neko toliko lud, da se loži kako nema veze da li on igra ili ne, to je baš onako neki copium, smejurija gledište - Ne samo da negira očigledno, nego i čini mi se da previše uzima u obzir rezultat prošle godine na SP, koje je znamo kakav turnir kvalitetom u odnosu na olimpijski pa i euro). Već rečeno: Bude li igrao, mi smo u najmanju ruku u nekoliko favorita, ako ne i prvi favorit. A potrefi li se par stvari, npr sastav iz Pariza plus možda manje optimalni sastavi nekih drugih repki... Mi smo onda izraziti favorit

Naravno da nije samo do njega loš rezultat na EP, kao što ne bi bio ni dobar. Košarka je timski sport, a logično da što je bolji igrač, to je odgovorniji za uspeh kao i za neuspeh.

Domete bez njega na OI ne moraš da zamišljaš. Imaš poslednje svetsko prvenstvo koje kvalitetom ni malo nije zaostajalo za OI (Osim Amerike), a na kom nam je timska igra bila i bolja nego na OI.

Sa Jokićem mi na papiru zaista jesmo favorit za osvajanje prvenstva, ali smo to bili i 2019. i 2022.

Edited by Stiletto87

To da smo bili favoriti 2019. je najveća prevara medija (i domaćih i stranih) ikad. Da sam neko ko ide u kladionicu, mogla sam tad da stavim ozbiljan keš kako ćemo pući u četvrtfinalu. 

Šatro favoriti, a ovamo Sale u selektorskom diklajnu (već je izgubio svoj mojo u ekipi), Jokić kasnio na pripreme i došao sa 15-20 kg viška, imali smo rupu na četvorci (xexe) u vidu Belog, samo jednog fizički i psihički spremnog igrača i dosta igrača bez precizirane uloge.

EP 2022. već jeste kiks ali to je bila jedna utakmica, jebiga. Jokić je tad odigrao odlično prvenstvo i ne može se reći kako je do njega što smo ispali. 

On je deo ovog tima, to je bilo jasno već posle Manile kada je došao na proslavu, i dobro je da se svi tako drže zajedno. Imamo super atmosferu u reprezentaciji gde ako on dođe bićemo sigurno prvi favorit za osvajanje; ako pak ne dođe, preživećemo... 

• Like 2