Jump to content

Kosarkaska reprezentacija Srbije

Mile1

Recommended Posts

On 10/14/2024 at 2:34 PM, Čočo said:

A ljuuuubaaaaav. 😍😍😍 Podjednako voli svu decu. ❤️

Jos daje izjavu za N1...

2028 menja Ostoju, grobari mu oprastaju ruznu proslost, Covic krece da pesmom jer nije vise Zvezda sad je...

Možda je članak već bio na NBA temi, ali izdvojio bih jedan pasus iz inače zanimljive Ringerove analize:

"Any lingering doubts about Jokic’s player-ranking supremacy washed away in the Seine this summer as the Serbian came perilously close to upsetting Team USA’s superteam with little more than Bogdan Bogdanovic and a couple of burek vendors by his side."

https://nbarankings.theringer.com/

• Like 2
  • Ha-ha 13

48 minutes ago, Davai Davai said:

Možda je članak već bio na NBA temi, ali izdvojio bih jedan pasus iz inače zanimljive Ringerove analize:

"Any lingering doubts about Jokic’s player-ranking supremacy washed away in the Seine this summer as the Serbian came perilously close to upsetting Team USA’s superteam with little more than Bogdan Bogdanovic and a couple of burek vendors by his side."

Jokara influenser, širi našu kulturu svijetom

1 hour ago, Davai Davai said:

103392_aleksa-avramovic_f.jpg

• Love 3
  • Ha-ha 8

Sinoć sam po treći put pogledala tekmu s Amerima. Kako nam je šut otkazao u crunch time, bukvalno je sve iscurelo iz obruča. 'Bem ti srpsku (ne)sreću...

No, meni je u ovoj analizi pažnju privukla druga rečenica:

The Serbs ultimately settled for bronze, but the broader point wasn’t lost on anyone: Jokic, now with three MVPs and a championship ring to his name, is the queen on the chessboard until further notice.

Lebron kad skonta da je queen > king 

spacer.png

• Like 1

16 minutes ago, DameTime said:

Sinoć sam po treći put pogledala tekmu s Amerima. Kako nam je šut otkazao u crunch time, bukvalno je sve iscurelo iz obruča. 'Bem ti srpsku (ne)sreću...

No, meni je u ovoj analizi pažnju privukla druga rečenica:

Lebron kad skonta da je queen > king 

spacer.png

Kill the queen, nothing happens. Kill the king - game over. 

Edited by Eddard

2 minutes ago, Eddard said:

Kill the queen, nothing happens. Kill the king - game over. 

Da bi mogao da ubiješ kralja, na putu ti stoji kraljica. Mislim ako pričamo o šahu i prednosti kraljice u kretanju po šahovskoj tabli (košarkaškom terenu hehe).

Dok kralj uglavnom stoji i čeka da ga svi zaštite. Mada, to odgovara Lebronu :classic_biggrin:

• Like 1

2 hours ago, Eddard said:

Interesantan podatak da prvih pet igrača na listi nisu Amerikanci (francusko-kamerunskog izdajicu ne brojim u Amerikance). 

NBA propo. 

"Globalizacija je marifetluk okultnih centara moći usmjeren ka uništenju naših tradicionalnih vrijednosti."

Gilbert Arenas, valjda

Edited by Beonegro
  • Like 1
  • Love 1
  • Ha-ha 6

4 minutes ago, Beonegro said:

"Globalizacija jedan marifetluk okultnih centara moći usmjeren ka uništenju naših tradicionalnih vrijednosti."

Gilbert Arenas, valjda

Meni više liči na Kajri Irvinga, on valjda beše ravnozemljaš? :smiley24:

Kajri jeste ravnozemljaš, ali je za razliku od Arenasa prijateljski raspoložen prema košarkašima sa svih krajeva zemaljskog diska.

Inače ne mogu da ne primetim da je na šahovskoj tabli koordinacija kraljice sa konjima izuzetno učinkovita, to su figure koje se sjajno dopunjuju.

• Like 6
  • Love 3

41 minutes ago, DameTime said:

Da bi mogao da ubiješ kralja, na putu ti stoji kraljica. Mislim ako pričamo o šahu i prednosti kraljice u kretanju po šahovskoj tabli (košarkaškom terenu hehe).

Dok kralj uglavnom stoji i čeka da ga svi zaštite. Mada, to odgovara Lebronu :classic_biggrin:

Ma znam ja to, na bojnom polju je Kraljica kralj (pun intended). Jasno je meni šta je pisac hteo da kaže. Nego sam samo hteo da ti bocnem tvoj feministički nerv 😜

• Love 1
  • Ha-ha 1

5 minutes ago, DameTime said:

Džabe, feministički nerv može da mi bocne samo neko ko mi se ne sviđa.

Pre nego što neko Kronos napiše nešto u fazonu 'i dvoje su se tako smuvali' ili 'get a room'... 

happy-spongebob.gif

❤️

Edited by Eddard
  • Love 1
  • Ha-ha 2

2 hours ago, DameTime said:

Ulazila nam je do 4/4 ne samo bela tehnika, nego i diesel, benzinska, i električna vozila. Takoreći, sva sreća potrošena pre poslednjih 10min. Na drugoj strani, uprkos blago rečeno nesnađenom Kerru, njihovi matorci i više nego dovoljno (pre)iskusni+nekoliko korisnih pomoćnika. Jbg, potrefilo se mnogo toga, ne može i sve...

3 hours ago, Eddard said:

Interesantan podatak da prvih pet igrača na listi nisu Amerikanci (francusko-kamerunskog izdajicu ne brojim u Amerikance). 

NBA propo. 

Šta znam... Meni liči na anomaliju da se u generaciji/svim tim godištima, toliki i takvi talenti pojave sa ove strane bare, a da amerima istovremeno do te mere presuši tih godina. Između Davisa '12-te i Edwardsa '20-te npr, draft je za njih bio ili loš ili katastrofalan. Nedavno sam gledao, podsećao se malo svih draftova u poslednjih 15-ak god, neki su bili baš bogu plakati što se USA igrača tiče, a poneki i generalno što se same košarke tiče. Kuriozitet je u tome što su se Jokić, Luka i Janis upravo pojavili na tim za amere najgorim draftovima. Wemby obećava ali tek treba da vidimo kako će njemu ići, da li je stvarno next big international, potencijal je svakako tu, ali tek ima jednu sezonu iza sebe.

Edited by Marko
  • Like 3

2 minutes ago, Milko Miller said:

Sutra u 12 vanredna konferencija KSS-a, navodno zbog novog ugovora za Pešića. 

Baš htedoh da napišem, izgleda da Pešić zvanično ostaje do 2026-e, znači Evrobasket i kvalifikacije za svetsko:

https://www.b92.net/sport/kosarka/vesti/69186/pesic-i-zvanicno-ostaje-selektor-srbije/vest

A posle neka produži još dve da pobedimo Amere u Los Anđelesu :classic_wink:

Edited by Darko