Jump to content

ABA liga 2022/2023 - Poslednja ex-Yu sezona?


Kooineeperk

Recommended Posts

18 minutes ago, Chaos Is Me said:

 

Ovde je inače sviran faul Nedovića. 😄

 

neverovatan lik, svaka čast kako uspeva da se koncentriše na loptanje, pored ovakve frekvencije usranih poteza.

još sam sinoć gledao pažljivo taj slo-mo, jer sam bio ubeđen da je ludi sudija svirao nedoviću kontakt neki rukama.

 

leday da dobije u startu tehničku i počne sa bacanjima i loptom sa strane tekma, ne bi bilo preterano.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Barkley#34 said:

Al' kako je uspeo to da uradi? Ajde, razumem kako povuče ili saplete nekog sa zemlje, ali kako uspe u doskoku?

 

majstor.

 

pri cemu ja uopste nisam u fazonu da se grozim njegovih poteza, jedino me interesuje da se to nadoknadi u tehnickim greskama, slobodnjacima i lopti za zvezdu. ali avaj.

9 minutes ago, alpaka Bereta Sida said:

To jeste bio faul Nedovica jer je usao u doskok Ledaya. Naknadno povlacenje noge doticnog i kacenje Nedovica se trebalo pregledati i u najblazem slucaju svirati tehnicka Ledayu ili nesportski faul. 

 

to je ono sto je bezveze, ako sudija gleda nedovicevu poziciju, valjda vidi i ovo ali kao, teraj dalje.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Arsenije Pesic said:

Pričali smo još i za neke igrače da vole da sapliću protivnika i koliko je to pokvareno i džukački, pa bih s tim u vezi voleo da pročitam i komentare na slučaj drugi (pogledati usporeni snimak ako nije odmah jasno):

 

 

 

 

Pokvaren potez. Čista nesportska.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Arsenije Pesic said:

Moguće da su mi među gomilom postova promakli komentari nekih situacija, pa ako je bilo izvinjavam se. Slučaj prvi:

 

 

 

Ovde jeste sviran nesportski faul i to je ispravna odluka, to nije sporno. Stvar je u tome da Kampaco pravi faul kojim praktično obara igrača koji je u punom zaletu. Pukom srećom je položaj igrača bio takav ja Dante promašio i konstrukciju koša i reklame, da je udario ili zakačio jedno ili drugo moglo je da dođe do ozbiljne povrede. Sećam se da smo skoro pričali nešto vezano za nebrigu igrača o posledicama prilikom ulaska u duel kao nečem što je vrlo loše i vrlo opasno.

 

Pričali smo još i za neke igrače da vole da sapliću protivnika i koliko je to pokvareno i džukački, pa bih s tim u vezi voleo da pročitam i komentare na slučaj drugi (pogledati usporeni snimak ako nije odmah jasno):

 

 

Dodao bih još, za gomilu smradova i provokatora dobro pripremljenih da svaku situaciju iskoriste za prekid, prilično mirne reakcije na ove situacije, taj što ih je spremao loš je posao uradio.

 

a) vildozi je neki nerv upaljen, noga mu se cimne bez njegove volje

 

b) sve je cisto

 

c) prvih 20ak puta ne mozemo znati da li je postojala namera.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ledey na Petrusevu - meni nije normalno da pokusavas da zastitis sebe (glavu) a da pruzas ruku od sebe (pa jos ka mosnicama protivnika). S obzirom na reakciju Petruseva ocigledno je palo i "opipavanje pulsa" a ne samo postavljanje ruke. 

 

Leday na Nedovicu - nema tih zakona fizike i anatomske analize pokreta da dokazu da je ono bilo normalno pomeranje noge. Namera je postojala i to vec sada postaje nesto sto radi ne vise ni iz tolike namere (u mnogim tim momentima i nemas vremena za razmisljanje o tome), vec kao da je "urodjeno", "nauceno", "ispraksovano" kako god hocete. Ponavlja se i ponavlja. Ja kad bih hteo tako da odigram ja bih svaku priliku za to propustio, barem u pocetku, dok se ne stekne iskustvo. 🙂 

 

Vildoza na Madaru - takodje kao iznad, jos izrazitije. Ocigledna namera. A nije ni prvi put Vildozi da pravi preterane prekrsaje. Razumem kada hoces jak faul, imas mismec sa centrom pa po svaku cenu ides na faul, na ruke, da slucajno ne bude 2+1... ali ovako nesto mi nikako nije ok.  

 

Kampaco na Exumu - preostar faul, srecom ne u skoku, ali jeste u punom trku, iznad lakta, sa namerom da se zadrzi igrac da ni ne sutne/skoci. Nesportska ocigledna sto je i dosudjeno. Da je nekim slucajem zakasnio faul i da je bio kad je vec Exum bio u skoku, moguce da bi bilo i posledica.

 

 

I sve u svemu samo Kampaco sankcionisan 🙂 

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Al' kako je uspeo to da uradi? Ajde, razumem kako povuče ili saplete nekog sa zemlje, ali kako uspe u doskoku?
Snimak ne laže...prvo ide doskok, pa fejk debalans i kada je prebacio težinu na levu, desnom šatro zapinje u Nedaru.
Nema njemu premca u tom segmentu. Strašan igrač.

Uzgred, Vildozino saplitanje Madara ne treba objašnjavati mnogo. Sa predumišljajem je to uradio i uvek to treba nazvati džukačkim potezom i adekvatno kazniti.
Košarci kakva se danas igra, sa ovoliko fizikalija i kontakta, nedostaje neki dinamički sistem kažnjavanja namernih prekršaja.
Napravio si već četiri namerna ove sezone...izvoli bizgovu tekmu pauze za peti, pa dve tekme suspenzije za deseti jer ništa nisi naučio u medjuvremenu...pa se i ti i trener češite kada kao nosilac propustiš neko polufinale.

I red je ponovo istaći...Fakundo se u ovom prekidu i raspravljanju sa sudijama ipak setio da pridje Danteu i izvini se za faul...Lidej se nikad nikom iz CZ izvinio nije.
Ima tu i do trenera ako haje...ako ne haje...teraj tako dok ne naletiš na frajera.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Liga mora da propiše strožije kazne. Ove kazne su bukvalno smešne, i za klub i za igrače. Takođe je verovatno iluzorno očekivati da policija uradi svoj deo posla i podnese krivične prijave protiv mandrila koji fizički nasrću na igrače ili ih gađaju tvrdim predmetima. 

  • Like 11
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Chaos Is Me said:

iluzorno očekivati da policija uradi svoj deo posla i podnese krivične prijave protiv mandrila koji fizički nasrću na igrače ili ih gađaju tvrdim predmetima. 

Pogotovo kada ti mandrili imaju neke veze sa ESENESOM.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ovim kaznama  ABA je mislila na više stvari. Najviše na sebe a najmanje na propise i svrhu kaznjavanja. Kriminologija sa penologijom.

 

Ovim su abolirali organizatore od nemilih događaja koji su u nedelju bili, a eventualno u petoj dali Partizanu "odrešene" ruke u organizaciji utakmice. Faktički dali zeleno svetlo za sličnu organizaciju.

Zbog postojanja kazne za današnjeg domaćina Zvezdu, omogućili sudijama da prazne dijelove tribina na osnovu recidiva. Nema ljutiš, kao izasli smo vam već u susret. Mogao bi se još neki benefit za njih vidjeti-recimo punjenje budžeta od kazni i nemogućnosti istog prihoda od praznih tribina. Zato su ovako malo i ispražnjene zlobnici bi rekli.

Ali pošto nemaju stvarnu snagu i autoritet išli su linijom manjeg otpora. A mogli su po propisima, tu su paragrafi pa zagrabi da parafraziram jednu mudru glavu.

Dok je tako biće ogromna razlika između eveoligaških derbija i onih u ABA ligi.

Neka su glave žive i nek pobijedi manje gori na tribinama i bolji na terenu.

Edited by odupri se ludilu
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...