Jump to content

ABA liga 2022/2023 - Poslednja ex-Yu sezona?


Kooineeperk

Recommended Posts

Baš sramno...




"Kako piše B92, komesar lige Srđan Dožai je dobio dopis u kom se Zvezda žali na pomenutu činjenicu. Zbog toga je on odlučio da se obrati pismom direktoru Miliji Vojinoviću, čije pismo prenosimo u celosti.

„Izuzetno sam iznenađen i žalostan povodom današenjeg dopisa KK Crvena zvezda i njihovom obraćanju meni kao Komesaru za delegiranje sudija ABA lige u vezi nominiranja sudija za prve tru utakmice finala plej-ofa ABA lige u sezoni 2022/23, pa vas molim da me zaštitite od njihovih netačnih navoda jer ovo je isključivo pritisak na mene kao Komesara za delegiranje sudija i već polako ide prema pozivu za javni linč.

Ne želim da se spuštam na ničiji nivo komunikacije koji nije fer i sportskom tonu, pogotovo ne na način da se u ovoj Ligi broje krvna zrnca, jer se ova naša ABA liga gradila i izgradila na način da se nikad nije gledalo ništa drugo osim kvaliteta.

U svom poslu od prvog dana isključivo se bavim regularnošću ABA lige, takmičenja na način da se najbolje sudije nominiraju (ukoliko su na raspolaganju) i da što bolje odsude svoje utakmice.

Na temelju toga sam i delegirao sudije za prve tri utakmice finalne serije ABA lige plej-ofa, jer mi trenutno od izabranih, boljih nemamo. U vezi sa linkom koji su mi dostavili, ne zanima me šta pišu novine, portali i slično, nego isključivo ono što posedujem, a to su pismeni dopisi četvorice srpskih sudija sa njihovim otkazima i to Belošević, Jovčić, Nikolić i Obrknežević koje vam u ovom “mail-u” dostavljam.

Da ne bi bilo zabune, njihovim otkazima meni se napravio najveći problem kod nominacija jer su mi oni svojim otkazima smanjili broj najboljih sudija, koji su trebalo biti izglasani za utakmice finala plej-ofa ABA. Za kraj, u svome radu sve što radim i što sam do današnjeg dana radio isključivo je u skladu poštovanja internih akata (bylaws) i Pravilnika o radu sudijskog odeljenja ABA lige.“

Link to comment
Share on other sites

Pa baš bezveze.

Treba samo da sude ono što vide i uz pomoć tehnoligije svesti moguće greške na minimum. 

Evo sad sam se setio onog derbija kad je Ivanović stradao i ostao da se previja na podu. Sudije su dosudile faul Ivanoviću u napadu i tu dolazi do eskalacije od strane publike i Javor prekida meč da se prazni dvorana. Posle pražnjenja dvorane sudije menjaju odluku i sviraju faul nad Ivanovićem. A da su odmah pokazali da idu da gledaju snimak možda ne bi bilo ni ekscesa ni prekida utakmice.

Eto samo jedan primer

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Setite se 2011 said:

Što bi Partizan pisao saopštenja , kada može da koristi tzv novinara ili bar jedan portal???


Послато са M2101K9G помоћу Тапатока
 

Pa Čovic koristi sve televizije redovan je na jutarnjem programu Pinka, Hepija, Prve i dalje redom, malo priča o Kosovu odradi zadatak po naredbi odozgo pa posle predje na svoje probleme.Ali opet mu malo pa mora i saopstenja, tako da nemojte samo vi o tome sta ko koristi...

Edited by KingOfTheBongo
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Nemam_ti_kad said:

Gospoda

 

Razumem ih ali to je pitanje kojim moramo da se bavimo.

Ako sudije beze od svog posla, to je znak nekog velikog problema i svakako znak da ovde nije rec samo o sportu.

Dozai, pak, ne nagovestava to u svom dopisu, vec se zali na pritisak od strane Covica. Ali ako je problem zaista u pretnjama, o tome ne bi smeo da cuti.

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, John Terry said:

 

Svi?

 

Koliko vidim iz ovog dopisa, sudije se delegiraju ne po nacionalnosti 🙃 nego kvalitetu. Očigledno je prvopomenuta četvorka bila izbor, ali su odbili (iz svojih razloga, možemo pretpostaviti da ne žele da strepe za živu glavu), i onda je delegiranje ponovo odrađeno. Ali ne iz pula sudija srpske nacionalnosti, već sledeći po kvalitetu. Čović, naravno, broji krvna zrnca jer ne zna za bolje.

Link to comment
Share on other sites

Sigurno im se smucilo, ali ABA liga mora da uradi nesto po tom pitanju. Ne moze ovo samo da prodje kao da je sve najnormalnije. Apsolutno je problem, i to ne prvi put. Prosle godine je Belosevic odbio da sudi jedan derbi jer je javno proglasen za Zvezdinog specijalca. Nebrojano puta i Obrknezevic.

 

To su sve ozbiljne stvari. 

 

@DameTime Ne broji Covic krvna zrnca, nije on pitao zasto medju ostalima osim ove cetvorke nema Srba, vec ukljucujuci ovu cetvorku. Liga mora ovim da se pozabavi jer sama cinjenica da neko ne zeli da sudi, a u profesionalnom odnosu je, navodi na neku neregularnost, sve i da je "samo" da im se smucila saopstenja i Zoki.

Link to comment
Share on other sites

On 6/4/2023 at 9:37 PM, DameTime said:

Lolz pratim uglavnom sve što se štanca na Košarci, i na KKCZ topiku je bio baš jak narativ kako ste sirotinja kojoj je zavrnuta slavina ove sezone. E onda kad su dovedeni Vildoza i Kampaco, ne sećam se niti jednog upisa u kom bi se bilo ko zapitao - a okle nama pare za to, ako smo stvarno sirotinja? Jedino ako je @goldberg napisao štogod u tom tonu.

 

Mnogo puta sam pominjao da mi se od dovodjenja TOP 3 najskuplja plejmejkera u KKCZ taj klub i zvanicno smucio i da sam od tada navijao da se ne plasira u TOP8. I navijacu protiv tog kluba u EL sve dok se ne svede na svoju prirodnu meru - a to je teski autsajder u EL (nesto kao Zalgiris svih ovih sezona) i jedan od konkurenata za trofej ABA lige (nesto jaci od KK Cedevita/KK Buducnost)

 

On 6/9/2023 at 10:02 AM, John Terry said:

 

Skroz tacno. Ali to neko ipak treba da im dozvoli. Da je bilo praznjenje hale kada je pljuvan Jasko Fijasko, da se to saseklo u korenu kada je u Podgorici napadnut fizicki tim CZ, da je na prvu pomisao odlaganja utakmice Olimpija-Zvezda ili Partizanovih zbog Evrolige stavljeno do znanja da ne moze, sve ovo ne bi postojalo.

 

Zaboravio si na Covicevu konferenciju za novinare nakon izgubljenog finala ABA lige u kojoj je Buducnost nazvao mafijskim klubom, a jednog sudiju clanom grupe koja podvodi maloletnice. To je bio vrhunac bescasca jer cak i da su sve te optuzbe tacne, postavlja se pitanje da li to gospodinu koji se slepa uz vlast vec 30 godina odgovara kriminal ako klub ciji je predsednik osvaja trofeje.

 

Tek onda je krenuo linc igraca KK Crvena zvezda, pa igraca KK Buducnost.

 

On 6/9/2023 at 11:03 AM, John Terry said:

 

ABA liga ima buducnost samo ukoliko prestanu prepucavanja (da oba Beogradska kluba dobiju A licencu evrolige), pa onda ukoliko ostali pristanu da svake godine igraju samo za koske, Evrokup i moralnu pobedu.

 

Mislis kao sto i u Srbiji sve lepo funkcionise dok god su izbori pod parolom - 20 kandidata ucestvuje, a najdrazi Sin na kraju mase pesnicom u pobednickom zanosu?

 

ABA liga ima buducnost ako se i KKP i KKCZ svedu na svoju normalnu meru, a ne da budu droga koja jednom delu stanovnistva omogucava da se osecaju kao da zive u SFRJ.

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, KingOfTheBongo said:

Pa Čovic koristi sve televizije redovan je na jutarnjem programu Pinka, Hepija, Prve i dalje redom, malo priča o Kosovu odradi zadatak po naredbi odozgo pa posle predje na svoje probleme.Ali opet mu malo pa mora i saopstenja, tako da nemojte samo vi o tome sta ko koristi...

 

Dok Zoki to radi lično i personalno, u 4 oka , ispred svlačionice :wink2:

 

Da se razumemo, ista ( slična) su to g#vna, nema opravdanja ( znam znam, sada ce krenuti ona rasprava ko je veće,  ko je prvi poceo itd )

Link to comment
Share on other sites

On 6/5/2023 at 6:28 PM, Cooper said:

typo, 6 umesto 4 ne menja sustinu.

u pitanju je period od 37 dana.

 

Inače moje mišljenje je da su ok obe pauze, i za Zvezdu i sada za KKP.

 

Samo vidimo da rekacija nije adekvatna i da se sada ne desava nesto sto nikada nije vidjeno, i da imamo nekoliko intervala od 7 i vise dana bez utakmica, i da protivnik čeka vise nedelja na finale.

 

I nije bilo ovakvih sramnih saopštenja.

Kako se nisi zajebao da napises dve vise...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...