Kronostime Posted 22 hours ago Posted 22 hours ago 6 hours ago, Sector said: Kad pokušam da postavim bilo koji gif, izbaci mi grešku: Kapiram da ste ih zabranili zbog Kronosa ali da provjerim za svaki slučaj. 1
uvrnuto Posted 20 hours ago Posted 20 hours ago @MetalHead bi trebalo da je sredio bagove. Iskreno, delimično sam pročitao šta ste ovde pisali, pošto, već klasika, krenete da se vrtite u krug. I ne samo u ovoj situaciji, već se generalno vrtite u krug iz situacije u situaciju. Bude tako 2, 3 dana i dobro. Sa nekim delim mišljenje, neke pokušavam da razumem, a neke bi trebalo da demantujem po N-ti put, ali ne mogu. Nemam šta pametno da napišem, ne mogu da poentiram, a mislim da ovde ni nema rešenja. Nikome nikada ovo mesto neće u potpunosti odgovarati. Malo se opustite, a probajte da budete i obazriviji jedni prema drugima, pa će možda donekle biti bolje. Ne pomaže tu ni moderacija, ni pravilnik, ni ništa slično. 7 3 1
Volter Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Šteta za Uroša, da je bio trezan, ne bi napisao onakav komentar, al je tih dana imao alko maraton pa zbog toga onakva uvreda Željku. 1
Miki28 Teoljub Posted 19 hours ago Posted 19 hours ago Pade Uros za post od prije 10 dana, mogli ste sacekat da prodje mec sa Zalgirisom. Ovako se mora @Čvarkov zrtvovat sa rakijom😀 1
Magia Posted 15 hours ago Posted 15 hours ago (edited) Bas bezveze opet kazna za @Papanikolesku koji je cak juce kad ga je Guru upozorio odmah prestao a zalio se na temi koja je predvidjena za to? I prva kazna je bila bespotrebna - ne znam kakva je teorija zavere reci da su takmicenja u kojima Covic vedri i oblaci smece ili sumnjati u njegovo postenje? Mozda neko nije saglasan sa tim, ali daleko je to od teorije zavere.. Edited 15 hours ago by Magia 1 1
Drug Crni Posted 14 hours ago Posted 14 hours ago @ cela diskusija na prethodnih PET strana Arealno 2 1
Marvin Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago @Magia meni i nije bezveze kazna. Mozda nisu teorije zavere ali covek vec duze vreme samo dize tenzije. I to je super, na ulici, ovde na pdf dodjemo (bar ja) da odmorimo mozak, ne mogu i ovde da slusam po stomilioniti put iste price 2
JPM Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Evo, ovo što je napisao @uvrnuto napisao sam i ja prethodno. Džaba nam moderacija ako mi sami ne želimo da uvažavamo jedni druge i da vodimo računa šta pišemo i kakav to odjek ostavlja. Mogu oni sve da pobanuju, kad se neki vrate, ako nisu ništa naučili, nastaviće isto. Evo baš juče čitam na jednoj od košarkaških tema, upis jednog od njaglasnijih pobunjenih ovde, nebitno ko je, nije ništa lično. Upis koji odiše tatisanjem, a praktično je prvi došao ovde na predloge da se žali na isto. Smešno.
BattleBender Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 12 hours ago, Magia said: I prva kazna je bila bespotrebna - ne znam kakva je teorija zavere reci da su takmicenja u kojima Covic vedri i oblaci smece ili sumnjati u njegovo postenje? Mozda neko nije saglasan sa tim, ali daleko je to od teorije zavere.. To je bukvalno definicija teorije zavere. Nije tu ni god dana, a vec imate teoriju zavera da necete da osvojite npr domacu titulu... jer Covic. Moze cak i da se doda paranoja. Samo bih dao tu benefita, jer ima smisla za tu paranoju, s obzirom kakav je olos Covic. On 2/24/2025 at 12:01 PM, JPM said: Nisu se oni trigerovali nakon što smo nas desetak konstatovali da je sore loser, trigerovali su se jer je kritika dobrano prevazišla "dobar ukus" i svelo se na to ko će i koliko i nije bitno kad da opljune o njega. Tako da, istina je tu negde između. To da je sore loser je jedno i to svi vidimo. To da je ljomber ja ne znam kad je dokazao pošto ja čoveka ne znam lično. Na svu srecu, nikad nisam moderisao, jer bih takve logicke manipulacije, pritom da bi glumio nekakav higher moral ground (btw. ne ide ti dobro), banovao. I na forumu ne bi ostalo ni 30 osoba.Ne mogu da kazem za nekog da je seljak jer ga ne znam licno, je takav nivo gluposti i nedobacivanja, da bih se ja posle takvog posta razmislio da li mi treba zabraniti tastaturu. On 2/24/2025 at 12:03 PM, DameTime said: Ne trigeruju se ljudi na to, već na pokušaje da se Želimir sada označi kao najveće zlo u srpskoj košarci, izvor svih problema i the one koji podiže tenzije do usijanja. Hajde da se ne pravimo blesavi, to što (mahom) navijači KKCZ pišu ide mnoooogo dalje od priče "sore loser i seljak". Btw, meni je to kako neko priča o Obradoviću dobar lakmus papir, na osnovu kog dobijem neke insighte. Kad se ispiše 10 stranica, to o njemu ne govori apsolutno ništa, ali mnogo govori o nama koji smo autori tih postova. Mogu da garantujem da je Želimir manje sujetan i arogantan od većine na forumu, pogotovo onih koji ga ne ispuštaju iz tastature. 5 recenica (ajde neka uzmemo, da imas i tu jos par zavisnih) a uspela si imas sijaset logickih manipulacija/gresaka ili false argumenata (tesko je i izbrojati, inace na kraju svih odgovora cu da iskoristim neku u istom maniru, sa isti nivoom, ili manjim nivoo, malicioznosti. Cisto da vidite kako to moze da izgleda (note: nisam biblioteka za ove mehanizme i fenomene, ali igrom slucaja, prethodna 2 dana sam ih obnavljao i istrazivao, jer sam bio deo jedne druge sociojloske diskusije, pa sam sa ortakom, koji je znatno bolji od mene u tome, udruzio snage da probam da svhatim zasto neki ljudi rade nesto) - Imas onaj "Straw Man" argument jer kritiku za Zelimira karikiras i hiperbolizujes da zvuci ekstremnije nego sto jeste. Pogresno preuvelicavanje, kako bi se izvrsila zamena teza. - "Hajde da se ne zavaravamo..." iliti Bare Assertion Fallacy (nepotrkepljena tvrdnja) bez ikakvog dokaza, navodjenja ili konkretnog primera...ostavljajuci prostora za subjektivnu interpretaciju toga. I da to svako koristi kako mu je volja. Deo tog dela je i "ide mnogo dalje" sto je nekakav svesni obscurantism/zamagljivanje, svesno navodeci na nepreciznost, koju je tesko osporiti (tacnije sve ce da mrzi da to ospore, jer je time-consuming). A naravno ostavlja prostor, zbog nepreciznosti, da neko po svom licnom bias-u iskoristi slobodu da to odvede do zeljene krajnosti ili konkteksta. - "da se ne pravimo blesavi" je ne neki nacin i emocijalna ucena i appeal to the crowd (zarad sinergijskog dopunjavanja validnost kvaziargumenta). Manipulisajuci ponovo da se tvrdnja ne ispituje, jer je pod pritiskom, i ponovo bi to znacilo time consuming skretanja od temen (koje niko ne zeli) - ovaj ceo deo sa lakmus papirom, i kako tih 10 stranica ne govore apsolutno nista o njemu.... indirect ad hominem/premestanje fokusa na populisticki nacin (tj nacin sa kojim bi se mnogi slzoli na forumu, a to dovodi do kvazi validnosti argumenta). Ono sto je jos grdje, banalizuje se, nipodostava, a na kraju i diskvalifikuje sadrzaj upisa i diskusije. Jer kao "Ma mani galamu..." Svi mi na forumu pomislimo na to nekad, i padne na pamet, nekad jer nas mrzi da citamo, nekad jer nam se ne cita odredjena diskusija, ali je imho jako bezobrazno diskvalifikovati i olako brisati neciji trud i paznju da prica o necemu. Mozemo to da zadrzimo za sebe. Ja licno bih banovao i za to. Sto bi narod reko "slepacki je.." - ovaj deo "to govori mnogo o nama" je ponovo zamena teza i prebacivanje na teren nekakve pseudo-dubine. Kao znas to govori o nama kao ljudima, sta zaprqavo radimo, nekakvi holisticki manevri bla bla... sve to da bi se pricalo da bi se pogledo sa konkretne stvari... Tu imas i hifting the Burden of Proof. Prakticno diskredituju se upisi/forumasi i kritike kako bi se pobeglo od konkretnog obrazlaganja problema, tj ponasanja Obradovica - Inace pominjanje Lakmus Papira i jeste nekakvo navodjenje da je stvar neprispitivanja (ne)opravdanost kritika Obradovica. Koliko god da su konkretne. - "Mogu da garantujem", pogotovo u ovom kontekstu i ne treba da se gleda nego na jedan Ivica Iliev nivo smislenog argumentovanja. Ne znam sta bilo cija od nas "Ja garantujem" vredi u ovom kontekstu. Mozemo da garantujemo za egzaktnije stvari, za koje pritom imamo odredjeni nivo kompetentnosti. Ukoliko iskoristimo nesto tako kategoricno "JA GARANTUJEM" to apsolutno nista ne znaci da je navedeni kontekst validan. - "Manje sujetan od vecnine na forumu" ponovo zamena teza i pominanje totalno deplasiranog konteksta. Tema nije bila komapracija i takmicenje u sujeti, samih forumasa i DV-a. Pritom naravno, jako neodredjeno "vecina" itd. Na forumu se tako nesto nije ni pisalo, niti ima poente. Pisalo se o Obradovicu i kako on se njegova sujeta reflektuje na nepostovanje tudjeg uspeha. On 2/24/2025 at 1:36 PM, fillam said: A Željko kao Željko je tu nebitan, on je trenutno samo paradigma za čitav modus operandi koji se preslikava na sve moguće i uvek se tu nadje neki legitiman razlog. Ne postoji nikakav filter i kontrola emocija, već se na sve oko klubaštva reaguje kao što bi neki krimi ljaban iz kraja kad mu se opsuje keva (kome bre ovaj...) Na sve to može da se doda i velika doza licemerstva, jer smo svedoci da ljudi ceo život balave i idolizuju razne trenere i igrače sore losere, trashtalkere i batinaše iz NBA, Premijer Lige, Serije A, al' ne mogu da smisle Pantera i Lesora, jer oni se beče i krevelje (jer kako bre oni to smeju nama, srednji prst, koga bre on gura, ej bre, alo bre...). Bold 1- u slicnom maniru kao gore - zamena teza, realtivizacija, pseudogeneralizacija.... kao Zeljko sad nebitan, postoji nekki mnogo veci masterplan, veci masterproblem. Da li je toliko jebeno tesko da shvatite da kritika Obradovica nije napad na Partizan. Zasto to tako morate da shvate. To sto kritike na Obradovica se preusmeravate sa njega na neki visi apstraktni nivo, gde postaju neodredjene, izbegava se direktna diksuija o njegovim postupcima. Ne znam zasto toliko to po automatizmu dozivljavate kao najhardcore omniprezent atak na Partizan, i sve sto ide uz njega.... bold 2 - ja ne znam kakve to veze ima sa zivotom. Ko je svedok cega? On 2/24/2025 at 3:08 PM, berti said: Za Čovića su navijači KKP svašta ovde pisali. Samo nazivanje njega Ćokijem je jasna asocijacija. Nema ovo veze sa upoređivanjem Zeljka i Čovića, vec sa principom. Jedan moze da se vređa, a drugi je zasticen. Sad je toliki problem ako se Zeljko kritikuje, pa i da mu se neki epitet, jer konstantno omalovazava Zvezdu i njene igrace kenjajuci uvek da su te pobede rezultat muljavine. Plus besramno laže. Kako nazvati to pomasanje kojima se omalovazava Zvezda. Nestasluk? Preterivanje? Ok, ako je navijacina KKP Zeljko sveta krava, neka im bude i dalje. Dok god bude lagao, kenjao, kukumavcio i osporavao Zvezdine pobede, bice predmet osude. bold - Covica se ne bi smelo braniti, i tako bi trebalo biti. Cak i kad se vredja van konteksta. Sam je kriv za to. Obradovic se moze braniti, jer jednostavno nije ta dimenzija koju je Covic dohvatio za svojeg zivota. Ali to ne znaci da se treba braniti bez ikakve granici, po svaku cenu, bez ikakvog smisla. To je problem. Na direktno vredjanje Covica, ono kojim se ne direktno nipodostava rad trenera i igraca, je u neku ruku i ocekivano, da ne kazem normalno. Najbolje receno, zasluzio si ga je... On 2/24/2025 at 3:42 PM, DameTime said: Takođe je Želimir samo objekat kroz koji se kanališu sve negativne emocije koje određeni navijači gaje prema Partizanu, a ne bi bilo mnogo drugačije ni da je on svetac. Da li vam je ta suluda mantra toliko neophodna u zivotima? Ja ne razumem. To je tako glupo, ali pre svega diskusiono bezobrazno i nevaspitano. On 2/24/2025 at 4:09 PM, fillam said: Pritom, ne smatram da Željko uživa imidž bezgrešnog, vrhovnog božanstva, niti savršenstva, to je već subjektivno tumačenje. Naprotiv, on je poštovan i cenjen baš uprkos svojim greškama, teškom karakteru i podnošenju poraza, reakcijama, sujeti, dodaj šta ti je volja. To je uvek bio ceo njegov paket (kao i mnogih drugih velikih takmičara koji neretko pokažu sujetu i veliki ego) i doveo ga je tu gde jeste u karijeri, a ne mora uvek da se produbljuje i do lošeg čoveka ili govnara, kao što nije loš čovek ni moj ortak koji je lomio džojstike na PES-u kad gubi, ni Klop kojem su uvek za loš rezultat krive sudije, bunkeri i duga trava, pa ni ludi Suarez koji ujeda ljude, a navijačima svog kluba je i dalje idol. Ovo je kao ono kad Marko Vidojkovic objasnjava kako se neko napusi, pa ga spuca ona jebena faze ekstremne i iracionalne empatije i simpatije za sve na sta pomisli, pa onda krene da prica "A jbg, nije lako ni Vucicu, ima si on svoje probleme. Znas brat, porodica, svi ga pritisli..." On 2/24/2025 at 4:17 PM, DameTime said: Npr. Žocimir ima problematičnu izjavu -> navijači KKCZ je prokomentarišu -> ali se ne zaustave na tome, već celu izjavu interpretiraju na taj način da joj daju određenu nameru. Pa tako svaka nova izjava posluži da potvrde svoje mišljenje o Željku kao čoveku, koje je zapravo od starta negativno, a šta god on uradi ili kaže se već tumači iz te pozicije. Ne. Nije to problem. Problem je sto navijace Partizana ponese laganje i proseravanje Obradovica, pa onda dodju i na osnovu toga grade nekakve konstrukte i relativizacije. Pa je eto i fiksirana sijalica poletela ka Karliku. Zeljko reko to, ajde da ga nadjemo po svaku cenu. On 2/24/2025 at 6:03 PM, Smrtokapa said: Komšije se osećaju neprijatno jer imaju utisak da su targetirani. Komšije se osećaju neprijatno jer teško prihvataju činjenicu da nemaju nekakav predodređeni ekskluzivitet. Navikli su na određeni narativ u kojem su oni "poseban slučaj" i gde kritike na njihov račun doživljavaju kao nešto nelegitimno ili nepravedno. Kada se taj okvir pomeri i pokaže se da su deo šire slike, a ne izuzetak, dolazi do tog osećaja nelagodnosti." (cisto da vidite kakvi su vasi konstrukti) On 2/24/2025 at 8:03 PM, Papanikolesku said: Bukvalno gutate forumaše koji navijaju za Partizan, da bi ušao i prokomentarisao nešto na vašoj temi, moram 5x da izmenjam tekst da se ne bi nakalemilo 10 ljudi koji bi se mogli uvrediti na neku reč. A vama je teško da smanjite doživljaj sa Želimirom i našim igračima u nekim granicama normale? 1. to pre svega govori o tome kakve stvari zapravo zelis da pises, cim zahtevaju 5x menjanja 2. zasto mislis da na to nisu prinudjeni navijaci KKCZ kad odu na topik KKP-a? _______ Sve u svemu, jako sam razocaran sto mogu da vidim ovaj nivo mitomanije. Svi navijaci Partizana koji atak na Obradovica dozivlajvaju kao atak na Partizan, nisu mnogo razlicit nego svi oni SNS botovi koji kritike na AV karakterisu "To je atak na Srbiju, i njenu stabilnost". Ako ovde na forumu ima nekog ko je blizak rod Zelimiru Obradovicu, spreman sam njemu da se izvinim, jer nekad treba imati meru u tim okolnostima. Svima vama ostalima, koji dozivljavate to kao atak na Partizan, pa na kraju krajeva i na vasu navijacku opredeljenost....sami treba sebi da se izvinjavate za taku infantilnu zabludu. Ne znam sta ce vam to u zivotu.... 1 1 1
Marvin Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Au tebra, who died and made you the forumski logicki & moral judge?
JPM Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 8 minutes ago, BattleBender said: Na svu srecu, nikad nisam moderisao, jer bih takve logicke manipulacije, pritom da bi glumio nekakav higher moral ground (btw. ne ide ti dobro), banovao. I na forumu ne bi ostalo ni 30 osoba.Ne mogu da kazem za nekog da je seljak jer ga ne znam licno, je takav nivo gluposti i nedobacivanja, da bih se ja posle takvog posta razmislio da li mi treba zabraniti tastaturu. To što ti ne možeš mentalno da dobaciš do onoga kakav odnos ja želim da postignem sa ljudima koji ne misle kao ja na ovom forumu ne znači da ja glumim higher moral ground nego da ti jednostavno ne dobacuješ. Simple as that. I batali mene. Ako sam ti licemeran, nemoj da čitaš. Ja sam samo napisao ono kako sam ja shvatio kolege iz suprotnog tabora. Šta njih muči. I pokušao da razumem. Ti sa svoje strane radi kako misliš da treba. Samo me preskoči sa pridikama. Da se ne ljubimo.
BattleBender Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Marvin said: Au tebra, who died and made you the forumski logicki & moral judge? Pa 5 stranica se razvodnjavaju stvari na tako blatantan nacin. Nacin na koji su navijaci odredjeni Partizana kritiku Obradovica preveli u nekakvu uvredjenost, pa onda i generisali atak na to (te su zrtve, te se imputiraju stalni obrasci ponasanja drugoj strani, naranvo uvek neodredjeo) zasluzuje to. Kao zeni da kazes "Ej, idem u prodavnicu", i da dobijes 2 sata "Ti hoces da pobegnes od kuce, ti osecas ovu kucu kao zatvor. Idi tamo, gde ti je bolje". I zaista uopste ne zelim da budem saucesnik ovog ludila gde se diskusije prilagodjavaju tome koliko smeta navijacima Partizana kritika Obradovica. Bukvalno, nema potrebe iko bude saucesnik laznih narativa zbog necije eventualne uvredjenosti. Evo, vredjajte se koliko hocete, ali da je trener Partizana stvarno opozicioniar, on bi se zvao Dusko Vujosevic. Posto je pravi opozicioniar smenjen, doveden je onaj koji se rukovao sa Vucicem. Mora malo da se navikate na te gorke pilule istine.... 12 minutes ago, Marvin said: Au tebra, who died and made you the forumski logicki & moral judge? btw. keep the same energy kad Dametime napise da navijaci Zvezde kanalisu svu mrznju prema Partizanu preko Obradovica. I sve takve slicne gluposti. 2
DameTime Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 11 minutes ago, BattleBender said: (note: nisam biblioteka za ove mehanizme i fenomene, ali igrom slucaja, prethodna 2 dana sam ih obnavljao i istrazivao, jer sam bio deo jedne druge sociojloske diskusije, pa sam sa ortakom, koji je znatno bolji od mene u tome, udruzio snage da probam da svhatim zasto neki ljudi rade nesto) Drago mi je što radiš na svojoj edukaciji, to je uvek pohvalno. Neću odgovarati na sve pojedinačne primere, ali ću ti reći da si to svoje novostečeno znanje pogrešno primenio. Upotrebio si mnogo kul izraza i pokušao da ih povežeš sa onim što se piše ovde, da bi dobio tačno šta? 11 minutes ago, BattleBender said: - ovaj ceo deo sa lakmus papirom, i kako tih 10 stranica ne govore apsolutno nista o njemu.... indirect ad hominem/premestanje fokusa na populisticki nacin (tj nacin sa kojim bi se mnogi slzoli na forumu, a to dovodi do kvazi validnosti argumenta). Ono sto je jos grdje, banalizuje se, nipodostava, a na kraju i diskvalifikuje sadrzaj upisa i diskusije. Jer kao "Ma mani galamu..." Svi mi na forumu pomislimo na to nekad, i padne na pamet, nekad jer nas mrzi da citamo, nekad jer nam se ne cita odredjena diskusija, ali je imho jako bezobrazno diskvalifikovati i olako brisati neciji trud i paznju da prica o necemu. Mozemo to da zadrzimo za sebe. Ja licno bih banovao i za to. Sto bi narod reko "slepacki je.." Želimir tema se vrti u krug već više od dve godine. Svaki put isti ljudi (među kojima sam i ja, btw) ostave manje-više slične upise. Te diskusije, ako se uopšte mogu tako nazvati, više nemaju nikakvu dodatnu vrednost niti doprinose kvalitetu topika. Ako osećaš da se na taj način "briše i diskvalifikuje tvoj trud i pažnja da pričaš o nečemu", well, to je tvoj problem. 11 minutes ago, BattleBender said: - ovaj deo "to govori mnogo o nama" je ponovo zamena teza i prebacivanje na teren nekakve pseudo-dubine. Kao znas to govori o nama kao ljudima, sta zaprqavo radimo, nekakvi holisticki manevri bla bla... sve to da bi se pricalo da bi se pogledo sa konkretne stvari... Nije to nikakva pseudo-dubina, već psihologija, jer smo mi ti koji grade ovu online zajednicu. Ne Željko Obradović. Istresao si ovde gomilu (potpuno pogrešnih) zaključaka, kojima si više nego pretpostavljao o celoj grupi ljudi, ali ti smeta kad drugi iznese nešto slično? 11 minutes ago, BattleBender said: Tu imas i hifting the Burden of Proof. Prakticno diskredituju se upisi/forumasi i kritike kako bi se pobeglo od konkretnog obrazlaganja problema, tj ponasanja Obradovica Ali najiskrenije. 11 minutes ago, BattleBender said: Problem je sto navijace Partizana ponese laganje i proseravanje Obradovica, pa onda dodju i na osnovu toga grade nekakve konstrukte i relativizacije. Pa je eto i fiksirana sijalica poletela ka Karliku. Zeljko reko to, ajde da ga nadjemo po svaku cenu. Ko su ti navijači Partizana koji rade boldovano? Ima ih toliko malo da se TZ lako identifikuju i bivaju banovani, kao što je slučaj i sa navijačima KKCZ koji iznose raznorazne "konstrukte". 11 minutes ago, BattleBender said: Komšije se osećaju neprijatno jer teško prihvataju činjenicu da nemaju nekakav predodređeni ekskluzivitet. Navikli su na određeni narativ u kojem su oni "poseban slučaj" i gde kritike na njihov račun doživljavaju kao nešto nelegitimno ili nepravedno. Kada se taj okvir pomeri i pokaže se da su deo šire slike, a ne izuzetak, dolazi do tog osećaja nelagodnosti." (cisto da vidite kakvi su vasi konstrukti) Ovo može da se primeni na većinu ljudi na svetu, nije to nikakav ekskluzivitet (hehe) navijača KKP. 1
Miki28 Teoljub Posted 55 minutes ago Posted 55 minutes ago @Brat od Korneta dobio si ozb konkurenciju😀 2
kendrick duckworth Posted 53 minutes ago Posted 53 minutes ago Došao da upitam kakvi su ovo predkornetovski ciklusi, ali me Miki Teoljub pretrčao. 2
BattleBender Posted 49 minutes ago Posted 49 minutes ago (edited) 14 minutes ago, DameTime said: Nije to nikakva pseudo-dubina, već psihologija, jer smo mi ti koji grade ovu online zajednicu. Ne Željko Obradović. Istresao si ovde gomilu (potpuno pogrešnih) zaključaka, kojima si više nego pretpostavljao o celoj grupi ljudi, ali ti smeta kad drugi iznese nešto slično? bold - ne, to na sta si se nadovezala, nisam pretpostvaljvao o celoj grupi ljudi, nego se konkretno odnosilo na tebe, i na tvoj upis. Sto zajedno sa tvojim "boli me kurac" (pokusajem humora) jasno pokazuje koliko tebe boli kurac zaista da pre svega procitas nesto sto neko napise, nego napamet pises i odgovaras na nesto sto si pozelela da je taj sagovornik napisao. Kao i prvi red quote-a. Hvatas se opstih mesta i kategorizacije, bez da argumentima objasnis to. To je ili bezobrazno. Ili lenjo. Obrni-okreni, diskusiono nekonsruktivno... Na forumu pisem 20 godina. Rodjenom bratu, i dvojici najboljih drugara (uopste nije hiperbola, stvarno su pisali) sam konfrontirao kada su pisali nesto sa cime se nisam slagao. Od njih trojice 2 navijaju za Zvezdu. To sto smo imali ok interakcije na drugim temama, neizbezno je da pomenemo i to sto si zensko (jer sto bi ti rekla hajde da se ne pravimo blesavi), ne znaci da necu da ti konfrontiram. No hard feelings. Edited 47 minutes ago by BattleBender 3
BattleBender Posted 40 minutes ago Posted 40 minutes ago 30 minutes ago, JPM said: To što ti ne možeš mentalno da dobaciš do onoga kakav odnos ja želim da postignem sa ljudima koji ne misle kao ja na ovom forumu ne znači da ja glumim higher moral ground nego da ti jednostavno ne dobacuješ. Simple as that. I batali mene. Ako sam ti licemeran, nemoj da čitaš. Ja sam samo napisao ono kako sam ja shvatio kolege iz suprotnog tabora. Šta njih muči. I pokušao da razumem. Ti sa svoje strane radi kako misliš da treba. Samo me preskoči sa pridikama. Da se ne ljubimo. Ne. Kada tvoji upisi ucestvuju ili grade krive i pogresne narative, necu da te zaobidjem, i komentarisacu ih. Bili oni pick me, ili ne, manje bitno. Mada pick me ponasanje jeste i manipulisanje zarad momenta licne satisfakcije. 1
Miki28 Teoljub Posted 36 minutes ago Posted 36 minutes ago Imamo prime BB opet na forumu. Jos i McL da se prikljuci
DameTime Posted 31 minutes ago Posted 31 minutes ago 12 minutes ago, BattleBender said: bold - ne, to na sta si se nadovezala, nisam pretpostvaljvao o celoj grupi ljudi, nego se konkretno odnosilo na tebe, i na tvoj upis. Ta opaska se tiče tvog kompletnog upisa, gde ti smetaju neke pretpostavke o navijačima KKCZ, ali ti ne smeta da izneseš niz zaključaka i pretpostavki o navijačima KKP. Ja sam pak na ovoj temi pisala o obema (forumskim) grupama (što si potpuno iskulirao, jer ti se ne uklapa u narativ). 12 minutes ago, BattleBender said: Sto zajedno sa tvojim "boli me kurac" (pokusajem humora) jasno pokazuje koliko tebe boli kurac zaista da pre svega procitas nesto sto neko napise, nego napamet pises i odgovaras na nesto sto si pozelela da je taj sagovornik napisao. Ne, pokazuje ono što i piše - da me boli kurac da se bavim ponašanjem Obradovića kao takvim. 12 minutes ago, BattleBender said: Kao i prvi red quote-a. Hvatas se opstih mesta i kategorizacije, bez da argumentima objasnis to. To je ili bezobrazno. Ili lenjo. Obrni-okreni, diskusiono nekonsruktivno... Od početnog upisa, pa do ovog odgovora, postoji princip vidim granu koja se vuče iza drugog (i to ću da istaknem), ali ne vidim stub koji ja vučem iza sebe. Kad si se već bavio logičkim greškama, zašto nisi krenuo prvo od svojih? Veruj mi da u gomili upisa (uključujući i ovaj gore) ti imaš više logičkih grešaka. Kao i većina nas (ja prva), u nekom trenutku pisanja na forumu. Koja bi bila svrha da se svaki upis "razbija" na taj način, sem da se zauzme moral&intelectual higher ground? Sure thing, bilo bi bolje da logičkih grešaka imamo što manje, ali to je već do edukacije i želje čoveka da radi na sebi. Neka svako krene od sebe, tada će i forum biti bolje mesto. 12 minutes ago, BattleBender said: Na forumu pisem 20 godina. Rodjenom bratu, i dvojici najboljih drugara (uopste nije hiperbola, stvarno su pisali) sam konfrontirao kada su pisali nesto sa cime se nisam slagao. Od njih trojice 2 navijaju za Zvezdu. To sto smo imali ok interakcije na drugim temama, neizbezno je da pomenemo i to sto si zensko (jer sto bi ti rekla hajde da se ne pravimo blesavi), ne znaci da necu da ti konfrontiram. No hard feelings. Ništa od ovog ne shvatam lično. A i ovo da sam žensko je vrlo izbežno, ne vidim kakve veze ima sa bilo čim? Da podvučem još jednom - veoma je bitno kakav je svako od nas, kada krene da komentariše ponašanje drugih. Čovek koji svoju sujetu drži pod kontrolom će se retko baviti sujetom drugih ljudi, ili čak uopšte neće. Ako sam ja vrlo sujetna i arogantna osoba, kakvu mi to poziciju daje da pričam o aroganciji i sujeti Željka Obradovića (ili bilo koga drugog), sa sve samouverenim zaključcima da je on (ili bilo ko drugi) govnar, loš čovek, dizač tenzija, klošar, seljak itd? Mi (ljudi) smo uglavnom ogledala jedni drugima, tako da je uvek korisno zapitati se zašto nas baš to konkretno trigeruje, zašto nam smeta baš to nešto kod baš te osobe, a ne neke druge. Sve ovo što si ti izneo o mom pisanju bukvalno važi i za tebe, ali ti to ne vidiš. Ja bih mogla da budem bezobrazna pa kažem da je to zato što te boli kurac za ono što sagovornik piše, jer ti verglaš svoje, ali neću. 1
JPM Posted 18 minutes ago Posted 18 minutes ago 5 minutes ago, Ludi za Poli said: Sta se ovdje desava? Određujemo do koje mere je i koliko dugo dozvoljeno srati po Željku Obradoviću kao i terminologiju koja može da se koristi. 1 1
zorex Posted 14 minutes ago Posted 14 minutes ago 7 minutes ago, Ludi za Poli said: Sta se ovdje desava? BB posle Killersa, Bruno Marsa, Crossfit-a i boksa otkrio popularnu psihologiju. 7
DameTime Posted 8 minutes ago Posted 8 minutes ago Fyi, logičke greške u zaključivanju se obrađuju u okviru kognitivne psihologije😁
Marvin Posted just now Posted just now 1 hour ago, BattleBender said: Da ne ulazim u detalje. Predstavio si se kao objektivan i iznad situacije, ali uredno kritikujes samo jednu stranu. I to sa sveznajucim stavom. Nije u redu. Evo ja cu da spustim loptu, reagovao sam na prvu malo ostrije, bez potrebe. Ali i ti se zapitaj kojim tonom se obracas forumasima.
Recommended Posts