Jump to content

KK Partizan 2022/23 - It's coming home!


fillam

Recommended Posts

6 minutes ago, zorex said:

Svaka vama čast što bilo šta možete da pišete. Iskreno.

 

Ja što sam više rezignirana i iznervirana, više bih progovorila i na guzicu, a kamoli na tastaturu. Ali razumem kada navijačima nije ni do čega.

Link to comment
Share on other sites

 

 

 

Kad boli, bas boli. I pomisao da se opet treba gurati kamen uzbrdo je bas depresivna...ako uopste izborimo brdo.

 

Znam da ima mnogo do oktobra i da ce se glad za kosarkom vratiti i nama i njima, ali trenutno, ako bi sezona prosto mogla samo da se zavrsi i da Partizan ne igra do jeseni, bilo bi skroz ok za moje emo stanje.

 

 

 

 

 

P.S. Nisam hteo da delim jednu stvar koju sam "naslutio" posle G3 a ucvrstio u mozak posle G4, da ne budem optuzen za malerisanje, zbog koje sam u 21h rekao fuck u sebi.

 

Naime, u ovoj seriji je svaki mec dobijala ekipa koja je osvojila prvo podbacivanje 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Luchifer89 said:

Ja samo za dnevnik - ako osvojimo ABA, smatraću sezonu uspešnom.
Ako ne osvojimo, brzo će se ovaj zamalo F4 zaboraviti

 

Ako osvojite ABA ova serija sa Realom ce dobiti dodatno na tezini i legacy-ju ako ne sto kazes i to ce biti samo jedno nebitno ucesce u top 8. 

Zanimljiva stvar kako jedan uspeh ili neuspeh utice na drugi. 

 

Isto tako nama ako ne osvojimo ABA, realno smo fulali i u EL i u ABA a imamo kup i KLS, trofej je trofej al realno su drugorazredni...  

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

 
Ako osvojite ABA ova serija sa Realom ce dobiti dodatno na tezini i legacy-ju ako ne sto kazes i to ce biti samo jedno nebitno ucesce u top 8. 
Zanimljiva stvar kako jedan uspeh ili neuspeh utice na drugi. 
 
Isto tako nama ako ne osvojimo ABA, realno smo fulali i u EL i u ABA a imamo kup i KLS, trofej je trofej al realno su drugorazredni...  
 
Ja ne mogu da kažem da do sada vožnja nije bila dobra - nisam nešto preterano sjeban što nismo prošli RM, svašta se tu izdešavalo, emocije su otišle u qrac.
Za sada može da se kaže da je EL iznad naših očekivanja - uzimajući u obzir kako je počela i kako je u prvih par meseci izgledala.
Ciklus je navodno trogodišnji , Željko više puta ponovio.
Ako se ne uzme ABA liga (sve i da se ne igra finale sa komšijama) - onda hjustone, imamo problem
 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Chaos Is Me said:

Zaboravih da pomenem Madara koji je mnogo bolji defanzivac nego što sam mislio (mada je građom komarac iako agresivan) a opet mnogo manje kreativan nego što sam mislio.

 

Madar je juče bio tragikomičan u odbrani u poslednjoj četvrtini, bukvalno je bilo svejedno igra li KKP sa četiri ili pet igrača nazad. Mislim da ga je Zeljko izveo i uveo PPP, te ostavio ekipu bez pleja neki manji period do povratka Exuma.

 

Mislim da je Mateo generalno loše pripremao utakmice i bukvalno je juče dobio dar sa neba u vidu "10 godina mlađih" Ljulja, Rudija i Ćaća, koji su preuzeli tempo, flow, i generalno kontrolu utakmice u svoje ruke.

 

To je možda bio i jedini momenat u seriji kada smo videli da taj tim ustvari liči na onaj Real koji svi znamo i po čemu je poznat, a ne neku grupu random skupljenih solidnih EL igrača koji na jedan dobar, naprave dva-tri loša poteza.

 

Uglavnom, u tim momentima, kada je igra Reala prvi put u seriji dobila glavu i rep, Madar se lepio za blokove kao testo za tiganj. Par puta je zaplivao, nije uspevao da odbrani ni prve udare 1 na 1.

 

Pantera je glupo nešto kritikovati, čovek je isporučio više nego što bi KD da je u Evropi; ali Real ga je branio tako da ni sam ne bi bolje birao. Da su makar pogledali jednom kako ga je npr Radonjić branio, već bi imali više od pola posla odradjeno. Llull ga je poprilicno nadigrao u poslednjoj četvrtini, ušao mu pod kožu, pritiskao na svakom cm parketa + agresivna iskakanja i udvajanja. Panter je veći deo serije proveo tako sto defanzivac stoji u stavu pola metra od njega i čeka na Panterov potez, tako ga je i Hezonja branio par puta. Ne radi se to tako. Na sve to, Panter je bio u poslednjoj četvrtini liability u odbrani, konstantno su ga ostavljali na postu ili pustali da trci kroz blokove za Ljuljomz za šta nema ni koncentracije, a ni snage - ukoliko još treba da isporuči u napadu.

 

A za to što je isporučio u napadu.. ja zaista pitah, seća li se neko bolje serije nekog beka? Meni na pamet pada ono kad je Bogdan razmontirao Panatu u Atini, kada je Fener napravio 2 brejka, a Bogdan imao 2 x indeks po skoro 40.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Jbg...utučen sam poprilično i danas iako sam se posle one druge tekme spremio na ovakav scenario..ali ipak boli...baš neki smor osećaj...

I kad je bilo +18 tresao sam se i imao neku strepnju da smo previše rano poveli tolikom razlikom za razliku od druge utakmice gde smo sličnu razliku napravili tek u četvrtoj četvrtini. Kao što i @uini reče svedoci smo da u današnje vreme tolika razlika nije nikakav garant da se dobije utakmica jer se trojkama vrlo brzo stiže. Radili smo to i mi, radili su i nama.

 

Letimičnim pogledom na statistiku na poluvremenu moglo je da se vidi da smo odlični u slobodnim bacanjima i trojkama, a vrlo loši u šutu za 2 i to nam se na kraju obilo o glavu.

 

Nekoliko stvari bih izdvojio:

  • njihova serija 9:1 na 1:10 do kraja treće četvrtine kojom su preokrenuli momenutm na svoju stranu i sa -15 došli na -7 jer su na početku četvrte odmah smanjili na -5. Tada Smajli daje kucanje, Ćaćo trojku pa Panter trojku na trojku (tu sam mislio da ćemo odbiti napad ali je bio samo trenutni bljesak) i onda stajemo skroz. Njihova serija 7:0 kojom vraćaju tekmu u egal, pa nakon koša Lesora nova serija 7:0 za plus 5. Bila je tu posle i ona trojka Pantera, pa i ona mini-serija na kraju nakon koje smo mogli i do izjednačenja ali videlo sa da više nije to to i da samo uz ogromnu sreću možemo ovo da vratimo na našu stranu.
  • Mnogo su nas poremetili faulovi Smajlija i Lesora. Smajli odmah nakon prodora i kucanja pored Tavaresa (ima 4 lične) dobija u njihovom napadu svoju petu izuzetno glupo i izlazi napolje. Ulazi Lesor sa 4 lične na 8 minuta do kraja utakmice. On se toliko posle plašio tog petog faula u preuzimanjima da se sklanjao od njihovih bekova i davali su nam prelake koševe što iz tranzicije, što u prvim sekundama postavljenog napada i prelako smanjivali razliku
  • Previše smo se fokusirali na odbranu na Tavaresu što je dobro funkcionisalo tokom većeg dela tekme, ali smo i previše zaboravili njihove spoljne koji su konačno počeli da pogađaju trojke u drugom poluvremenu i doveli ih na 50%
  • Premalo smo napadali Tavaresa ali je tome kumovala i Smajlijeva rana peta
  • Već pomenuti šut za dva koji je baš loše funkcionisao. Čak je i Panter, kralj poludistance, šutirao samo 1/4

 

Ne znam...ostaje neka gorčina zbog toga što smo bili tako blizu fenomenalnog uspeha i zbog svih dešavanja na kraju druge jer je izgledalo da smo na putu da ih rutiniramo..ali jbg..to je sport...idemo dalje..fokus na ABA ligu

 

I da moram da kažem koliko je degutantno više ovo insistiranje kako imamo do jaja suđenje jer se očekuje da nas valjda otvoreno kradu konstantno da bi pojedinci bili zadovoljni. Sve te sitne faulove koje su sudili Realu sudili su i nama na nekim minimalnim kontaktima. Mnogo je čistiju odbranu igrao Partizan sinoć od Reala. Oni su pokušali na buku, guranje, vučenje za ruku da izvuku nešto. Srećom EL je poslala trojicu dobih sudija koji nisu padali na te fore i suđenje je generalno bilo ok osim tih nekih (po mom mišljenju) prestrogih faulova na obe strane koji su na kraju više nama štetili.

 

3 hours ago, Chaos Is Me said:

Malo si kontradiktoran. Po tebi ludilo je biti u 8 a opet si rezigniran ispadanjem od Reala nakon ovakve serije. Po meni nije ludilo biti u 8 sa 15ak milki budžeta, uspeh jeste, ludilo nije. 

 

Doći ćemo i do 20-30 kako sezona odmiče. Vidim da insistiraš na ovome već neko vreme ali to je samo tvoja projekcija i pretpostavka. Voleo bih stvarno da vidim računicu kako je ovaj Partizanov roster sa sve stručnim štabom 15 miliona ili možda bolje i ne. Takođe i ovo potenciranje da je sa tolikim budžetom skoro pa walk in a park za svaki tim da uđe u plejof...na sve to se nekako previđa da KKP nije bio samo u 8 što implicira da se provukao kao 8. u plejof nego je bio 6. tj, po rezultatu delio 5. mesto...olako se prelazi preko toga da KKP na poslednjih 10 gostovanja (uključujući i plejof) ima 8 pobeda...teško da će ijedan tim sa ovih prostora takvu seriju ponoviti u skorije vreme. Uostalom, evo najavljuje se nikad jači roster KKCZ sledeće sezone, kao i to da će KKP imati slične uslove pa ćemo videti koliko je lagano ponoviti ovo i imati ovakav kontinuitet pobeđivanja a da nisi Oly, Real, Barsa....

 

Slažem se sa mišljenjima da je velika šteta što na kraju ovakva ludnica i emotivni rolerkoster nije krunisan jednim F4 čime bi se stavio šlag na tortu i sezona u EL bila proglašena fantastičnom. Ovako ostaje malo gorak ukus zbog svega jer smo na par loših odluka bili od Kaunasa ali dobro...life goes on. Da Željko nastavi sa radom, da osvojimo ABA-u i krenemo u novu sezonu i novo ludilo.

  • Like 8
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Alex_Serbia said:

Ne znam da li su nam igraci dobili slobodno nekoliko dana. Ako nisu, onda je interesantno sto je Tristan pre pola sata bio na deparčursima na Tesli.

Tristan ide na draft combine koji je mislim sad 16-18 maja.

Ajde vi sto ste se smorili nakon utakmice no i ja se preznojih, subjektivni osjecaj 3 ipo sata trajala utakmica, ko da sam je ja igrao a ne gledao 😄 

M05DEbk.jpeg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...