Jump to content

Strana reprezentativna kosarka

Recommended Posts

Francuzi uvek tako izgledaju na  pipremnim mecevima i na turnirima. Nekada prorade na samim turnirima a nekada skiknu. Oni su skroz nepredvidivi. Imaju domaci teren a i sudije ce malo da ih guraju, ne treba ih uopste otpisivati.

Edited by Miki8

''Posrpdaše'' se Sudanci sa Amerima u prvom poluvremenu. :s_d: Šut 60% prema 40%, američke trojke 1-12. Ne smiješ danas nikog da potcijeniš. Afrika ima ogroman demografski potencijal za vrhunsku košarku, sasvim sigurno neuporediv sa ostatkom svijeta. Trebaće ipak decenije i decenije da isti dođe do punog izražaja, na prvom mjestu neophodno je drastično podizanje životnog standarda.

• Like 1

5 hours ago, Ječmendo said:

''Posrpdaše'' se Sudanci sa Amerima u prvom poluvremenu. :s_d: Šut 60% prema 40%, američke trojke 1-12. Ne smiješ danas nikog da potcijeniš. Afrika ima ogroman demografski potencijal za vrhunsku košarku, sasvim sigurno neuporediv sa ostatkom svijeta. Trebaće ipak decenije i decenije da isti dođe do punog izražaja, na prvom mjestu neophodno je drastično podizanje životnog standarda.

Nisam gledao, je su li igrali u kost, ovaj bubreg?

12 hours ago, Ječmendo said:

Afrika ima ogroman demografski potencijal za vrhunsku košarku, sasvim sigurno neuporediv sa ostatkom svijeta. Trebaće ipak decenije i decenije da isti dođe do punog izražaja, na prvom mjestu neophodno je drastično podizanje životnog standarda.

Mentalitet i nedostatak takmičarkog duha i radnih navika su tu bitni bar koliko i životni standard. Većina Afrikanaca i dalje živi u rodovskoj zajednici i zbog toga prosto ne znaju za egzistenciju kojom upravljaju tvoji lični izbori i količina tvog ličnog rada i umijeća. Čak i Marokanci, koji su znatno emancipovaniji od podsaharskih Afrikanaca, su napravili vrhunski rezultat u fudbalu zbog toga što im je selektor i dvije trećine ekipe (ili čak i više) rođeno i odraslo u emancipovanim društvima. Trebaće još mnogo, ja mislim više od sto godina, za tu društvenu transformaciju u podsaharskoj Africi, do tada ćemo, uprkos nevjerovatnom ljudskom potencijalu, kao i do sada imati samo pojedince koji su izuzetak od pravila.

• Like 3

Afrikanci su pre svega, i ne vidim da će se to nešto uskoro promeniti, taktički jako slabo obučeni. Svaka čast Sudancima za ovo sinoć ali mislim da će na OI popiti 30 razlike od nas i 50 razlike od Amerikanaca. Ovo od sinoć je teška bruka za team USA, a kad vidim kako Bronseksualci slave dedin clutch play protiv moćnih Sudanaca, kao da ih je postigao u finalu OI, odumiru mi moždane ćelije.

• Like 10