Sen Posted 17 hours ago Share Posted 17 hours ago Najdebilnija stvar koja postoji jeste "RGB" hardver. Svetleća sranja. Međutim, to je zapravo genijalno od strane proizvođača hardvera koji su dodali estetsku tj. vizuelnu komponentu koja je postala veoma bitna. Mislim, pazi tu idiotariju: mnogima je postalo bitno kako unutrašnjost računara izgleda, koje boje dominiraju i kakvi su svetlosni efekti. Kako su kućišta s prozirnim stranama postala standard, tako se nametnuo i taj novi RGB bullshit koji je samo suvišni dodatak koji nema funkcionalnu svrhu. I tako je tržište hardvera dobilo novu, psihološku dimenziju: svetlosni efekti nisu samo vizuelni dodatak - oni stvaraju osećaj personalizacije (i luksuza), a zapravo su totalno beskorisna svetleća sranja. Spoiler 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Knipex Posted 16 hours ago Share Posted 16 hours ago Ćerka i sin imaju na svojim računarima neke mehaničke svetleće tastature i aj da samo svetli nego imaju neke efekte gde izgleda kao da trče slova, kao talasi. Ne mogu da se skoncentrišem da otkucam nešto jbt. Svaki put kad sednem kod nekog od njih za računar da im nešto uradim tražim prvo da isključe to sranje. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Romantik Posted 12 hours ago Share Posted 12 hours ago Pametan sat. Ima li neko preporuku za neki ok a izrazito jeftin model? Meni je prvi pametan sat bio MI Watch koji sam dobio sredinom 2021. i realno je zadovoljavao sve moje potrebe za tim uredjajem. Nazalost posle dve i po godine je otisao ekran i ja evo vec skoro godinu dana hocu da kupim naslednika, ali je nemoguce snaci se u moru ponuda, gde za razliku od recimo mobilnih telefona, razlike u specifikacijaam uredjaja koji se nekoliko puta razlikuju u ceni izmedju sebe zaista nisu jasne. Dakle ja nisam zahtevan korisnik, bitno je da u kontinutetu prikazuje otkucaje srca, ima modove za osnovne sportove (verujem da to imaju manje-vise svi), da je moguce da ekran bude stalno ukljucen prilikom sportskih aktivnosti, da baterija traje razumno (da se ne mora puniti svaka 2-3 dana) i iskljucivo da je okrugao. Ideallno ako neko ima sat kojim je zadovoljan, pa da preporuci isti model, ali kao sto rekoh iz donjeg cenovnog ranga. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klotzen Posted 10 hours ago Share Posted 10 hours ago (edited) Ja sam bio protiv svetleće tastature ali otkako sam je dobio na službenom laptopu više nikad neću uzimati nesvetleće. Ekstremno korisno da ne škiljite u tastaturu ako vam je ko meni na poluosvetljenom mestu. Ja čim je napolju oblačno ne vidim slova na njoj, moram da palim svetlo u podne 🙂 Naravno mislim samo na pozadinsko svetlo ispod tastera tako da se lepo vidi koje je koje dugme čak i u mrklom mraku, ove ostale kerefeke su preterivanje koje nemaju veze sa upotrebnom vrednošću. Što se tiče hardvera koji svetli ni meni to nije jasno otkud to kada većina moje generacije drži komp ispod stola tako da se to ništa ne vidi. No onda vidim na YT da ti što to vole drže kompjutere na stolu da se vidi taj light show. Tu onda verovatno dolazi do izražaja buka pa će takvi da daju više para za hardver da ne bi slušali buku iz tog kućišta i eto lepe nove navike koja utiče da se prodaje skuplji hardver. Sad baš gledam grafičke i recimo verzija iste grafičke sa 3 umesto 2 ventilatora je 20-50 evra skuplja a razlika u buci je osetna. Ja imam grafičku sa dva ventilatora i pošto je matora non stop se pale na max i čujem buku koja definitivno nije prijatna. Edited 10 hours ago by Klotzen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts