Jump to content

Vox Populi - Vox Dei

MetalHead

Recommended Posts

6 minutes ago, DameTime said:

Baš juče mi koleginica šalje komentare sa njihovih portala, gde se na fotke i snimke sa blokada sprdaju sa Vučićem. U fazonu odakle nama ovoliko špijuna ili je li Vučiću, jesu sve ovo hrvatski špijuni haha

Ako su mu sve ovo organizovale strane službe, treba da utamniči pola BIA počev sa sadašnjim i bivšom direktorima.

Na protestima uvek deluje da ima vise ljudi nego sto je zapravo slucaj. Ja sam bio negde u sredini kolone, malo blize pocetku i bilo je dosta prostora oko mene, ljudi se nisu gurali, kao sto i ne treba, tako da se kolona razvuce. Pritom je ulica Milovana Gusica prilicno uska za neki veci protest. Ne verujem da arhiv javnih skupova nesto fingira ovde, ja sam ocekivao cifru malo blizu 10k, ali dobro. Bitno je da ima sve vise ljudi, a i atmosfera u vazduhu je mnogo drugacija. I na sve to se moze reci da vec sada ima sasvim dovoljno ljudi za kriticnu masu u zemlji.

• Like 2

Hulja sada menja taktiku:

Vučić zatražio od policije da obezbedi sve blokade i skupove, „iako su nezakoniti“

Očigledno da je shvatio da mu napadi na studente, bilo da ih izvode lojalisti ili nezavisni ludaci, samo doprinose širenju protesta i sada pokušava da bar to ublaži.

Ima još jedna bitna stavka u ovoj vesti:

Vučić je zamolio Vladu Srbije, tužilaštvo, investitore i izvođače da, nakon što je Građevinski fakultet u Beogradu tražio dodatnu dokumentaciju oko rekonstrukcije nadstrešnice železničke stanice u Novom Sadu, to odmah dostave na uvid i skinu oznaku poverljivosti ako postoji.

Iz ovoga je jasno da će sada pokušati da falsifikuje dokumentaciju, ali se nadam da ima stručnjaka koji to mogu da prepoznaju.

Ukratko, hoće da se stvori utisak da je dokumentacija konačno data na uvid i da se protesti ugase sami od sebe. Na studentima i stručnjacima je da mu doskoče.

• Like 7

2 hours ago, DJ_Vasa said:

Hulja sada menja taktiku:

Vučić zatražio od policije da obezbedi sve blokade i skupove, „iako su nezakoniti“

Očigledno da je shvatio da mu napadi na studente, bilo da ih izvode lojalisti ili nezavisni ludaci, samo doprinose širenju protesta i sada pokušava da bar to ublaži.

Ima još jedna bitna stavka u ovoj vesti:

Iz ovoga je jasno da će sada pokušati da falsifikuje dokumentaciju, ali se nadam da ima stručnjaka koji to mogu da prepoznaju.

Ukratko, hoće da se stvori utisak da je dokumentacija konačno data na uvid i da se protesti ugase sami od sebe. Na studentima i stručnjacima je da mu doskoče.

Od toga nema nista. Ovaj put se ide do kraja.

Nema povlacenja!

10 minutes ago, Leo said:

Od toga nema nista. Ovaj put se ide do kraja.

Nema povlacenja!

Trebalo je da bolduješ ovo desno od teksta koji si boldovao.

Upravo zato mislim da je sledeći korak lov na falsifikate, a siguran sam da ih već štancuju. Sdudentima verujem, a vidim da ima i poštenih stručnjaka koji će sigurno pomoći.

5 hours ago, Eddard said:

Nego, ne vidim izveštaj iz tazbine mi, jel bilo tamo nekih protesta ili je po običaju Kruševac takva režimska jazbina kakva je bio i u vreme Slobe, pa niko ne oseća potrebu da podrži proteste? 

@DameTime ima li šta odatle? 

U odbranu tazbine, oni su u sred bombardovanja sa sve vojnim vozilima došli s Kosova da protestvuju. Tasta (koji je bio među njima) i dan danas zaj3b4vam da su pobegli pred ovk, ne podnosi to baš najbolje... 😅 Ko ga j38e, glasao je za sm sve dok ga nismo ekspedovali u Hag.

• Ha-ha 2

5 hours ago, McLeod said:

Dodaj minimum duplo na sve, pa je mozda tacno. Ako je u Jagodini bilo 30 hiljada, u Kragujevcu je bilo 100.

I kad dron dodje skroz do kraja, ima jos jedno 200-300 metara ljudi iza, znam jer sam bio u koloni juce. Od transparenta do kraja kolone ima malo vise od kilometra.

Tuki moj 6000 ljudi.

Ne ložite se ljudi, utisci su jedno, egzaktno brojanje drugo. Ja čak smatram da arhiv uvećava brojeve antimafijaških protesta. Ne verujem da je kod vlare srbije bilo 35000, mnogo je to. 

Konkretno, KG, razređeno je prilično.