Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Ma kod današnjih klinaca (ne naravno svih) nisu toliko popularne ni Ceca, Seka (njoj ide plus jer je blokaderka :classic_biggrin:), Karleuša, koliko Breskvica, Kruškica, Tea, Prija...Imaju nove idole. Kad odem na proslavu 18-og rođendana klinci imaju svoj deo muzičkog programa i to su uglavnom MC Miki, Žika, Nući...Iskreno ništa ne razumem, ko da jednu istu pesmu slušam. Kad završe sa tim i krene Sinan Sakić, oraspoložim se. :smiley53:

Edited by Volter
  • Like 1
Posted

Ne volim narodnjake, ali od njih su milion puta gori ti mumlatori tipa Raste, Jale Dzale, Nuci nekakav i ostali kenjatori. Toliku kolicinu nervoze i besa to proizvodi kod mene da bih govnjivom motkom mlatio te netalentovane mamlaze.

• Like 4
  • Pumpaj! 2
Posted
10 minutes ago, berti said:

Toliku kolicinu nervoze i besa to proizvodi kod mene da bih govnjivom motkom mlatio te netalentovane mamlaze.

Zašto?

Posted
10 minutes ago, berti said:

Prosto me iritira, skace mi po ovim ostacima zivaca

Iskreno mislim da, kada bi situacija u ovoj državi bila normalna na ostalim poljima, doom&gloom priča oko muzike tebe ne bi baš toliko iritirala. Dakle, emocionalna regulacija :classic_smile:

Posted
5 minutes ago, DameTime said:

Iskreno mislim da, kada bi situacija u ovoj državi bila normalna na ostalim poljima, doom&gloom priča oko muzike tebe ne bi baš toliko iritirala. Dakle, emocionalna regulacija :classic_smile:

Pa, jebem li ga... Vrlo je moguce da si u pravu. Ja ceo taj mumlatorski pravac posmatram kao sns. To mi je jedno te isto. Ista kolicina besa kada vidim i cujem i jedne i druge

Posted
15 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

I mene nervira kad komsije zaprze neku hranu pa mi se usmrdi stan, ali to ne znaci da ta situacija na bilo koji nacin oznacava propast drustva.

Ako su najpopularniji Rasta i Breskva, ako je najcitanija knjiga biografija Ace Lukasa, ako u najbolju nisku antikvarnicu knjiga udju svega dva ucenika, prema prici vlasnika, za ko zna koliko proteklih godina... To ipak valjda predstavlja neki pokazatelj o ovom drustvu, mislim za nijansu vise nego komsijina zagorela boranija.

• Thanks 1
Posted
4 minutes ago, berti said:

Pa, jebem li ga... Vrlo je moguce da si u pravu. Ja ceo taj mumlatorski pravac posmatram kao sns. To mi je jedno te isto. Ista kolicina besa kada vidim i cujem i jedne i druge

Ok, malo mi je bizarno da te Rasta i npr. Martinović iz sns-a rade na istu količinu agresije/besa. 

Posted
4 minutes ago, DameTime said:

Ok, malo mi je bizarno da te Rasta i npr. Martinović iz sns-a rade na istu količinu agresije/besa. 

Emocije i racionalnost bas i ne idu zajedno. 

Posted
3 minutes ago, berti said:

Emocije i racionalnost bas i ne idu zajedno. 

Ne mislim da je to emocije vs racio pitanje, ali ne bih da širim priču dalje.

Posted

Malo si bumer, berti. :classic_biggrin:  U svakoj generaciji je bilo onih koji su otkrivali muziku od ranije a u isto vreme su slušali ono što je aktuelno. Ne znači da će im celog života ukus ostati zaglavljen na trepu. 

Meni su te varijacije Jale i sličnih jedino što baš ne želim ni sekund da čujem ali kapiram da je aktuelno i da će proći. 

Istražuju i klinci danas muziku, baš zato što je sve dostupno na klik. Nešto ih zadrži sad a nešto će im ostati za kasnije, kad bude vreme za to.

• Like 2
Posted

Ma nema sanse da klinci bilo gdje u evropi sada slusaju floyd, doorse, stonse, pored uzasne muzike koja se slusa npr u Britaniji i Francuskoj, pocev od trepa i mumble repa koji je dominantan i ovdje, samo jelte za balkansko trziste smo ga jos vise unakazili. 

Takodje nije tacno da je biografija Ace Lukasa najcitanija knjiga, ja skoro svaki dan udjem u Lagunu ili Vulkan u NS, i puni su tinejdzera koji kupuju kvalitetno stivo. 

• Like 7
Posted
23 minutes ago, berti said:

Ako su najpopularniji Rasta i Breskva, ako je najcitanija knjiga biografija Ace Lukasa, ako u najbolju nisku antikvarnicu knjiga udju svega dva ucenika, prema prici vlasnika, za ko zna koliko proteklih godina... To ipak valjda predstavlja neki pokazatelj o ovom drustvu, mislim za nijansu vise nego komsijina zagorela boranija.

Zasto bi ove stvari uopste bile povezane? Gde je najcitanija knjiga biografija Ace Lukasa?

Bio sam pre 2 godine u Kopenhagenu, na svakom koraku sam nailazio na UK drill, bukvalno se u prodavnicama random pustao UK drill pa ne vidim da im nesto fali.

Posted (edited)

Nisam siguran da je to što je sve dostupno na klik olakšavajuća stvar. To na neki način otežava potragu za kvalitetom, jer je potrebno roniti i prodirati i kopati kroz gomilu isto tako naklikdostupnog bezličnog smeća koga nikada nije bilo više u pop-kulturnoj ponudi nego što je sada. I to je svetski fenomen, ne nešto domaće.

S druge strane, stoji i da gledamo nekadašnje vreme kroz rozikaste naočare, pamtimo ono što je izdržalo test vremena a zaboravljamo ondašnje popularno smeće.

Edited by Smrtokapa
  • Like 1
Posted

Ma potpuno je besmisleno donositi zaključke o nekome, a kamoli čitavoj generaciji, samo na osnovu muzike koju (ne) slušaju. To bi trebalo da se preraste negde u srednjoj školi. 

Da ne pričam kako su, ne tako davno, neki drugi bumeri smatrali da žanrovi u koje se kunu današnji bumeri - r'n'r, heavy metal i drugi podžanrovi - demonizuju omladinu, te da su svi koji to slušaju u nekoj sekti. 

Ovo je klasično zaključivanje na osnovu heuristike dostupnosti. Video sam par klinaca koji slušaju Breskvicu i Rastu, ili par njih kako listaju Lukasovu biografiju -> cela omladina* nam propada. 

*omladina je takođe jako širok pojam i uključuje više generacija koje imaju različita interesovanja, koja se ne mogu svesti samo na Rastu i Lukasa

• Thanks 1
Posted
1 hour ago, Stiletto said:

https://n1info.rs/vesti/ministarstvo-jos-jedan-pacijent-preminuo-posle-operacije-krajnika-u-cacku/

Dva puta u nedelju dana u istoj bolnici. Ovo više ne može da bude "desilo se", već krajnje neznanje ili krajnji nemar.

Moja sestra, student generacije, radi kao anesteziolog u Vranju. U Nišu nije mogla da se zaposli od potomaka raznih. Elem, samo je ta specijalizacija bila dostupna. Najteže je biti hirurg i anesteziolog, najodgovorniji posao. Samo što su hirurzi priznati i sva "slava" ide njima.

• Like 3
Posted
2 minutes ago, Smrtokapa said:

Nisam siguran da je to što je sve dostupno na klik olakšavajuća stvar. To na neki način otežava potragu za kvalitetom, jer je potrebno roniti i prodirati i kopati kroz gomilu bezličnog smeća koga nikada nije bilo više u pop-kulturnoj ponudi nego što je sada. I to je svetski fenomen, ne nešto domaće.

S druge strane, stoji i da gledamo nekadašnje vreme kroz rozikaste naočare, pamtimo ono što je izdržalo test vremena a zaboravljamo ondašnje popularno smeće.

Slažem se sa drugim delom posta ali ne i sa prvim. Uvek je teško kopati. Nekada je to bilo zato što nije bilo nikog da te uputi, ne čuješ, ne znaš odakle da kreneš, gde da tražiš, nemaš para, nije ti dostupno ili neki šessti razlog. Danas je problem hiperprodukcija i zatrpavanje, kao što kažeš. Međutim, gledajući po ćerki, klinci čuju dosta isečaka pesama preko mreža ili naiđu na dobru plejlistu na spotifaju, pa ih to podstakne da poslušaju šta još ima tu, a kao rezultat dobijemo to da se mi odrasli šoknemo kada pusti u kolima neku listu. U fazonu smo odakle zna za te pesme.

Ko je tragač uvek će se odlučiti na kopanje za onim što ga zanima. Koga mrzi, mrzeće ga uvek. Samo što se nekada puno vremena trošilo na istraživanje, što je imalo romantičnu crtu iščekivanja i uživanja u nađenom, a danas to brže ide.

Na ličnom primeru, svanulo mi je kada je Ćao počeo da objavljuje tekstove pesama i kad nisam morao da provodim sate vrteći kasetu da bih sa poluznanjem engleskog skinuo ououjeijej. :classic_biggrin: Voleo bih da sam imao net tada.

• Like 1
Posted

Nikada mi neće biti jasno kako se kod nas ta priča vezana za estetiku i muzički ukus uvek vezuje za ''propast sistema vrednosti'', a rok muzika (naročito eks-ju rok) se proglašava nekim etalonom dobrog ukusa. Mislim, pričamo o muzici kojoj je krilatica seks, droge i rokenrol.

Posted
2 minutes ago, robespierre said:

Nikada mi neće biti jasno kako se kod nas ta priča vezana za estetiku i muzički ukus uvek vezuje za ''propast sistema vrednosti'', a rok muzika (naročito eks-ju rok) se proglašava nekim etalonom dobrog ukusa. Mislim, pričamo o muzici kojoj je krilatica seks, droge i rokenrol.

Da ali pre 50g imati tu vrstu muzike je bilo avangardno, mi smo danas u blatu što se muzike tice kao i celokupne umetnosti.

• Like 1
Posted

Rok end rol se vezuje za bunt a ne za etalon dobrog ukusa. Dakle, za postojanje drugačijeg mišljenja, za kontriranje mejnstrimu. To onda neki vezuju da je rok obavezno stvar dobrog ukusa. To nije tačno. Svaka vrsta muzike ima svoje prednosti.

Promašuje se tema ovde. Nije problem kritika vrste muzike, već kakofonije, šunda. "Muzika" koju proizvode breskvice desingerice i jagodice širom Srbije nemaju nikakvu dublju vrednost i promovišu najbazičnije potrebe.

• Like 1
Posted
2 minutes ago, Tex_Willer said:

Da ali pre 50g imati tu vrstu muzike je bilo avangardno, mi smo danas u blatu što se muzike tice kao i celokupne umetnosti.

Baš suprotno, pre 50 godina je rok muzika bila najveći mejnstrim, pa Led Cepelin su bili bend broj jedan u svetu sa sve tekstom iscedi moj limun bebo

• Like 1