Jump to content

Recommended Posts

Posted

Taj tolaetoid ionako ne bi mogao da funkcioniše bez subvencija tako da bi se ugasili dva dana nakon što im se zavrne slavina. Vodeća ekipa iz tog svinjca ionako može da odgovara po milion osnova (šta su sve uradili), ovo je nebitno.

• Like 6
Posted
12 minutes ago, Barkley#34 said:

Taj tolaetoid ionako ne bi mogao da funkcioniše bez subvencija tako da bi se ugasili dva dana nakon što im se zavrne slavina. Vodeća ekipa iz tog svinjca ionako može da odgovara po milion osnova (šta su sve uradili), ovo je nebitno.

Naravno, ali voleo bih da uništenje bude potpuno. A Draganu posle ne bi trebalo dati ni da bude urednik zatvorskih novina.

• Like 2
Posted
42 minutes ago, Barkley#34 said:

Inače, mislim da je pozivanje na uticaj Informera u ovom slučaju samo izabrani način odbrane okrivljene, verovatno na savet advokata, ništa više od toga.

Sigurno ima toga, ali ima i ovoga:

Prema nalazu psihijatrijskog veštačenja, optužena je delo izvršila u stanju „bitno smanjene uračunljivosti usled psihotične dekompenzacije i anksioznosti“, dodali su

Takođe je potvrđeno da se nalazila pod psihijatrijskim nadzorom od 1. marta, kada se otrovala, na dan održavanja velikog studentskog protesta u Nišu, ali da lekove koji su joj propisani nije popila jutro pre napada na profesorku Jovanović.

Izvor je OzonPress, okacicu link ako treba.

Osim tog priznanja i izvinjenja, sto je sigurno savet advokata jer sumnjam da ova zena ima kapacitet da sama tako nesto smisli, zapelo mi je za uvo i ono kad prica da je verovala da su sopstvena deca i unuci protiv nje, jer su isli na proteste i u Nisu i u Beogradu. Tako nesto vice i u video snimku sa samog dogadjaja, da joj je dekanka upropastila unuku… Ne mogu a da ne razmisljam o tome kakvi su to lomovi u vec narusenoj psihi, kad ti s omiljenog medija pricaju jedno, a najblizi ti rade drugo. Ili kako je sad njenima, da li imaju osecaj krivice sto nisu primetili koliko joj je lose… Kako im je sad da izadju na ulicu, kako je njenoj majci s kojom je zivela, koja verovatno ima 100 godina i cerku u zatvoru… Vidim da je unuka i svedocila nacsudu. Ma pretuzno.

Otkud znam, mozda sa mnom nesto nije u redu, ali moj mozak tako funkcionise. Meni su svi oni zrtve. I dekanka, naravno, ali sam od nje ipak ocekivala malo vise sirokogrudosti. Ona mora da moze bolje, valjda sam se zato i okomila samo na nju. Necu vise.

Posted

Pazi, ljudski, profesionalno (kapiram da se baviš radom sa ugroženim grupama) i suštinski si ti u pravu. Cenim tvoje postove i način razmišljanja, to je ono što je ispravno.

Samo... kod nas ispravno ne pomaže. Mi nismo društvo koje ima probleme i anomalije, nama su anomalije zarobile društvo. Živimo u apsurdu. Zato sam govorio o onoj "samoodbrani". Moramo mentalno pa onda i fizički da se odbranimo od svake nenormalnosti koja nam se servira na dnevnom nivou. To ne znači da treba da budemo gori od njih, samo mislim da će nas uništiti previše empatije i razumevanja pozicije svih koji nanose zlo, namerno ili jer su zavedeni.

Pritom, nije reč samo o ljudima sa dna ili sa narušenom psihom, ne možeš da veruješ kakvi se lomovi dešavaju svakodnevno među rodbinom, prijateljima, kumovima, kolegama. Mojoj drugarici je tetka, koju mnogo voli, rekla (i svom sinu, takođe) da bi želela da izgube sve i da budu sirotinja pa da vide kako im je bilo dobro pod Vučićem. Ta drugarica je inače jedna vrednica i pametnica, sjajan čovek i stručnjak, kojoj ništa nije palo s neba, žestoko se cima celog života. Nije mogla da veruje i pitala je tetku da li zaista to želi njoj, njenom bratu, njihovoj deci, kako može da bude takva. Takvih priča znam ihahaj. Znaš li koliko njih je reklo "svaka čast" kada su lomili glavu onoj devojci ili kada su gazili ljude na blokadama? Ova lujka sa nožem je samo "pojavni oblik" želja brojnih poklonika sekte. Oni su zaista u sekti. 

Ja sam, iskustvom vođen, ranije od mnogih naučio da prepoznajem takve stvari i pojave. Negde mora da se povuče crta tako da mi je ipak više stalo do mog deteta i žene i brata i dece te drugarice i svih dragih ljudi i dece ine nesrećne Stanike i dece svih uhapšenih i svih ostalih znanih i neznanih koji se bore za bolje nego do te žene sa nožem i svih sličnih njoj. Nestaćemo ako nam oni budu u fokusu empatije. To je to.

• Like 9
Posted

Znam o cemu pises, nisam pala s marsa ovde gde sada zivim, nego sam dosla iz Srbije. I to iz malog grada u kojem nisam rodjena i odrasla, dakle nisam bila ” njihova” i neretko sam se osecala kao bacena lavovima. Poznajem taj sloj marginalizovanih ljudi bas onako izbliza. Necu preterati ako kazem da sam zbog njih i otisla, doduse tek nakon 15 godina uzaludne borbe s vetrenjacama. Zato i nemam iluzija - takvih ljudi ima i bice ih, tu nema pomoci. Ima ih naravno i ovde u Svedskoj, verovatno manje, ali ih ima. Razlika je u tome sto ovde niko ne pokusava da manipulise njima i tako od njih pravi monstrume s nozevima i kosama. Ovde su uglavnom nevidljivi, osim onog dana u mesecu kad stigne socijalna pomoc, pa krene invazija na prodavnice. Na izbore ne izlaze, ne znaju ni kako se to radi ni cemu sluzi.

Anomaliju koju pominjes nije stvorio Vucic, on je samo usavrsio masineriju koju je u pogon stavio Milosevic. Danas smo skloni da ovog drugog skoro pa branimo, kao nije on bio ni upola toliko veliko zlo kao ovaj. Mozda i nije, ali je stvorio obrazac. Pocelo je od ” niko ne sme da vas bije”, pa se onda tom sloju ljudi sve vise davalo na znacaju, sve dok nisu poverovali da sudbina zamlje lezi na njihovim nejakim plecima, pa moraju i zivotom da je brane. Sto jaca manipulacija, to siri broj ustravljenih ljudi koji se osecaju pozvani da brane nesto od nekoga, ne znajuci ni sta ni od koga. Ovde potpuno izuzimam one koji su potkupljeni, poslom ili na drugi nacin. Govorim o onima koji nisu i nece dobiti nista, a veruju da im neko i to nista ugrozava. 

Ti ljudi ce uraditi nesto drasticno kao ova s nozem i ona s kosom. Ili sva ona sumanuta baljezganja kod Sarovica i drugde. Ni za onu s automobilom sto je zgazila devojku na blokadi nisam sigurna. Nismo culi da je bila neka aktivistkinja dok je onaj nije pomilovao; sad svakako jeste. Ja njih ne bih trpala u isti kos s bilmezima koji istrcavaju iz prostorija stranke i lome ljudima vilice. Ne bih cak ni s onima koji poslusno sednu u autobus i idu na sns skup, a znaju bolje, samo nece jer im je ovako udobnije. Ne bih stavljala u isti kos ni one koji prodaju glas za par hiljada dinara s onim koji ih popisuju, obilaze, ucenjuju i placaju. Oni prvi cesto ne znaju sta rade, a ovi drugi itekako znaju. Tu negde ide i moja granica oko toga na koga se treba fokusirati, a koga ignorisati. Radi se o tome ko moze bolje i ko to nikako ne moze. 

• Like 4
Posted (edited)

Slažem se da postoji nemala razlika između ovih grupa, kao i da ih nenadležni psihopata upravo zato i koristi. Međutim, rekla bih da ljudi o kojima Barkli govori uopšte ne pripadaju tim da kažem marginalizovanim grupama... Koji oni povod imaju da se "brane" osim što slepo veruju diktatoru, i zbog toga su spremni da se okrenu protiv sopstvene porodice?

Isto tako, mislim da je vreme da se zapitamo zašto toliko energije trošimo na ljude koji očigledno nemaju kapacitet za više? S druge strane, preveliki pritisak se stavlja na ljude koji imaju kapacitet, od njih se stalno nešto očekuje. Pa onda budemo iznenađeni kad popizde i oteraju sve u tri lepe. Svi imamo neki prag tolerancije i rekla bih da je kod većine normalnog stanovništva on pređen. 

Edited by DameTime
  • Like 4
Posted

Pogotovo je bljak kritikovati nekog ko danas prolazi pakao od strane diktatora i njegovih fašista a lično sedimo negde na sigurnom i pijuckamo limunadu

• Like 1
Posted
14 hours ago, DJ_Vasa said:

Naravno, ali voleo bih da uništenje bude potpuno. A Draganu posle ne bi trebalo dati ni da bude urednik zatvorskih novina.

Ja sam više za to da doživotno bude urednik zatvorskih novina.

• Like 1
  • Ha-ha 2
Posted
13 minutes ago, tomas.hokenberi said:

Ja sam više za to da doživotno bude urednik zatvorskih novina.

Eh, a šta su ti skrivili ostali pošteni kriminalci koji pošteno služe zatvorsku kaznu? Mentalna tortura je zabranjena :classic_tongue:

Bolje bi bilo da doživotno kopa krompir u Zabeli, bar bi neko od toga mogao da se najede.

• Like 4
Posted

Svaka čast Vasi jer misli na opštu korist sa ovim krompirom, ali ja bih Dragana zatvorio u četiri zida i 24/7 mu puštao video snimke njega samog.

• Like 2
  • Ha-ha 4
  • Pumpaj! 1
Posted (edited)
17 minutes ago, Smrtokapa said:

Svaka čast Vasi jer misli na opštu korist sa ovim krompirom, ali ja bih Dragana zatvorio u četiri zida i 24/7 mu puštao video snimke njega samog.

Ja bih mu isekao reci:I stavio on loop...

Tipa, Terorista, Nasilnik, Budala....I to bi mu 24h vrteo. :D

Edited by Don Dusko
Posted
3 hours ago, DameTime said:

Slažem se da postoji nemala razlika između ovih grupa, kao i da ih nenadležni psihopata upravo zato i koristi. Međutim, rekla bih da ljudi o kojima Barkli govori uopšte ne pripadaju tim da kažem marginalizovanim grupama... Koji oni povod imaju da se "brane" osim što slepo veruju diktatoru, i zbog toga su spremni da se okrenu protiv sopstvene porodice?

Upravo to. Mislim da Vilhemina ima fokus na grupama koje uopšte nisu toliko brojne u odnosu na celu sliku - udarači (par hiljada), aktivisti na terenu i oni što ih vuče po mitinzima (par desetina hiljada), a različite ugrožene, izmanipulisane grupe kao ova s nožem, ukupno sa ovima iznad čine max 100-150k. Par puta sam video da dovode invalide u ćacilend i srce me je zabolelo zbog tih ljudi ali zato za većinu onih koji tamo obitavaju imam razumevanje kao za bubašvabe.

Ja pre svega pričam o oko milion njegovih vernika, koji nisu nesposobni da shvate šta se radi, nego neće. Zato mislim da se potcenjuje pokvarenost, samoživost, kratkovidost, želja za paternalizmom od strane vođe i slične karakteristike te dominantne grupe, kojima se pre svega Informer obraća. Kao tetka iz primera, a mogao bih i o svojim roditeljima da kažem svašta, jednom bratu od strica, bratu i majci svog kuma i mnogima sličnim njima.

• Like 8