Kooineeperk Posted Thursday at 11:59 AM Posted Thursday at 11:59 AM IPSOS se bavi i drugim istrazivanjima i zato ima poveliku bazu ispitanika. NSPM se bavi samo politickim. Zbog toga, mislim da postavljam sasvim opravdano pitanje reprezentativnosti uzorka, sto se pokazalo i kroz ranija NSPM istrazivanja. Generalno NSPM rezultati mislim da uvek imaju mali bias ka opoziciji.
Clash Posted Thursday at 12:31 PM Posted Thursday at 12:31 PM (edited) "Značajan i otvoren razgovor sa predsednikom Zelenskim o ključnim pitanjima savremenih geopolitičkih izazova sa kojima se suočavaju Evropa i ceo svet. Razmenili smo mišljenja o važnosti postizanja dugoročnog i održivog mira, poštovanja međunarodnog prava, kao i ulozi diplomatije u prevazilaženju konflikata. Razgovarali smo i o ekonomskim temama, kao i zajedničkim ciljevima u postizanju što je moguće jače zajedničke saradnje u različitim društvenim sferama kao temelja svakog daljeg napretka." Ovo je Vučić napisao na Instagramu nakon posete Ukrajini. E sad, zamislite da je naprimer Marinika otišla u posetu Kijevu i umesto Zelenskog razgovarala sa nekim tamošnjim parlamentarcima i isto ovo napisala. Bukvalno od slova do slova da je napisala. Pa ja mislim da bi je Informerovske horde pljuvale do septembra svakodnevno. Edited Thursday at 12:38 PM by Clash 6
Ludi za Poli Posted Thursday at 12:44 PM Posted Thursday at 12:44 PM https://n1info.rs/magazin/showbiz/exit-ovogodisnje-izdanje-festivala-bice-poslednje-u-ovakvoj-srbiji-pamtite-nas-po-slobodi/ Koji kurac?
Clash Posted Thursday at 12:51 PM Posted Thursday at 12:51 PM 5 minutes ago, Ludi za Poli said: https://n1info.rs/magazin/showbiz/exit-ovogodisnje-izdanje-festivala-bice-poslednje-u-ovakvoj-srbiji-pamtite-nas-po-slobodi/ Koji kurac? Napravićemo mi sebi bolji, brži, jači ćaciexit. Dosta više drogiranih pedera i ustaša u Srbskoj Atini.
Helena Posted Thursday at 12:52 PM Posted Thursday at 12:52 PM Isti ko i ovo Progon od strane fašista i ludaka na vlasti. U pravu je Vilhelmina. 1
Kooineeperk Posted Thursday at 02:30 PM Posted Thursday at 02:30 PM Full video i objasnjenje u postu. 1
Kooineeperk Posted Thursday at 02:43 PM Posted Thursday at 02:43 PM Podsecam, 324 glasa van BM u Kosjericu (4.33% svih glasalih). Na BM mestima "po brdima" kao sto kaze video iznad, po okolnim selima, sa manjim brojem glasaca, ovaj procenat glasanja od kuce je bio i dvocifren, 11-12-13% ukupnog broja biraca na tom BM. Razlika na kraju bila 51.
Drug Crni Posted Thursday at 04:03 PM Posted Thursday at 04:03 PM 3 hours ago, Ludi za Poli said: https://n1info.rs/magazin/showbiz/exit-ovogodisnje-izdanje-festivala-bice-poslednje-u-ovakvoj-srbiji-pamtite-nas-po-slobodi/ Koji kurac? Jbg. Ne mogu da održe fin.konstrukciju bez pomoći države/pokrajine/grada, a ovi ne daju lovu Iskreno, mnogo je hejta isprosipano i po Exitu i po vodećim ljudima..ne samo u vreme ove pošasti od vlasti. Tu su standardne priče da se festival "promenio, otuđio" , da "nije isti" da samo "reciklira" izvođače itd Možda je sve tačno, a možda ima i do nas.. Uspeh se ne prašta. EXIT previše štrči u oku prosečnog Srbe. Meni lično (a ne može biti nelično) i dobrom delu moje generacije EXIT je bio baš masivna stvar. Bez ikakvog preterivanja naš prozor koji smo odškrinuli u svet, a onda je polako počeo da dolazi ovde. Da, nije ni floskula ni patetika - EXIT mi je bio i čin slobode. Opet pojam stran većini stanovništva ovde Iako dugo nisam bio, meni će nedostajati. Voleo bih da kažem da će nedostajati i drugima, ali bojim se da to nije istina No, šansa je da se priča nastavi u nekoj slobodnoj Srbiji. 10
Mina D. Harker Posted Thursday at 04:31 PM Posted Thursday at 04:31 PM Išla sam na prva 2-3, u početku me je hvatala neizdrž i čežnja kad nisam imala love ili vremena da odem, pa je i to prošlo. 26 minutes ago, Drug Crni said: No, šansa je da se priča nastavi u nekoj slobodnoj Srbiji. Yeah. 1
Nicklord Posted Thursday at 04:37 PM Posted Thursday at 04:37 PM Pre 10 (?) ne sećam se sad više godina je uleteo SNS (Sky music) u Exit kao što je uleteo u sve uspešne manifestacije u Srbiji. Neki od originalne ekipe nisu hteli sa SNSom da rade pa su otišli, neki su ostali ali i ove što znam što su ostali znam da ne podnose SNS iako rade sa njima (ne znam jel ih to čini boljim ili gorim ljudima 😄 ) Znam da je svake godine borba između toga da se stvarno bude mesto slobode l a da se dobiju pare od države. To je bilo i ove godine, gde žele da podrže studente ali ne smeju skroz direktno nego samo ono kao Đoković - "studenti su super" ali je izgleda i to bilo previše. 10
Don Dusko Posted Thursday at 04:47 PM Posted Thursday at 04:47 PM Uglavnom ne smes podrzati studente. Nivo reprsije raste.Al doci ce do tacke pucanja gde nece biti nazad.A ovo ce biti autogol jer ima dosta fanova Exita kao festivala....
McLeod Posted Thursday at 05:40 PM Posted Thursday at 05:40 PM 52 minutes ago, Don Dusko said: Uglavnom ne smes podrzati studente. Nivo reprsije raste.Al doci ce do tacke pucanja gde nece biti nazad.A ovo ce biti autogol jer ima dosta fanova Exita kao festivala.... Pardon my French, ali ako ce zbog pisljivog Exita nesto da se desi, u poredjenju sa svim stvarima koje se desavaju, onda stvarno. 1
Don Dusko Posted Thursday at 05:42 PM Posted Thursday at 05:42 PM Just now, McLeod said: Pardon my French, ali ako ce zbog pisljivog Exita nesto da se desi, u poredjenju sa svim stvarima koje se desavaju, onda stvarno. Ne mora da se desi zbog Exita ali to je samo 1 od stvari koje se samo nadovezuju.
McLeod Posted Thursday at 05:47 PM Posted Thursday at 05:47 PM Ok, ali nebitnost Exita (inace, prica je jako daleko od te koju ste ispricali i dobar deo organizacije je trebalo jos pre korone da propadne i to bi bio lep dogadjaj) pored drugih stvari je evidentna. Da ne pricamo sto je poslednji core hardcore fanova debelo zagazio u 30e, klincima je Exit samo jos jedan festival i ogromnoj masi koja dodje tamo je to nesto reda ili navike radi i jer im se moze. 1
Clash Posted Thursday at 05:54 PM Posted Thursday at 05:54 PM Dobro kaze Mek, Exit je vec desetak godina bas teska prica.I zbog Sns i zbog Sky music i zbog ljudi koji ga vode. Puno tu ima stvari koje nisu izasle u javnost a puno para je napravili puno sema i problema. Medjutim nezaboravni moment Exita mi je kada se u VIP lozi pojave mlade nade SNS-a sa naravno besplatnim sponzorskim akreditacijama. I onda vidis u jednom cosku kako se okupe i na licu im vidis koliko se neugodno tu osecaju. I to bez devojaka u svojim onim smesnim SNS uniformama( uska odela koja samo ato ne popucaju):) 2
Barkley#34 Posted Thursday at 05:59 PM Posted Thursday at 05:59 PM 3 hours ago, Kooineeperk said: Podsecam, 324 glasa van BM u Kosjericu (4.33% svih glasalih). Na BM mestima "po brdima" kao sto kaze video iznad, po okolnim selima, sa manjim brojem glasaca, ovaj procenat glasanja od kuce je bio i dvocifren, 11-12-13% ukupnog broja biraca na tom BM. Razlika na kraju bila 51. Iskreno, ovo i nije neki argument. Po raštrkanim selima uglavnom žive stari, često u dubokoj starosti, bolesni. Slabe su šanse da će oni preći tri brda do glasačkog mesta. Sns uglavnom preko svojih ljudi a često i zloupotrebom podataka zna u glavu ko su ti ljudi i gde žive a odavno je jasno da ne puštaju ni jedan glas sirotinje, bolesnih, poludementnih, po gerontološkim centrima i slično. Pošto su danima visili po kraju, obišli su svako takvo domaćinstvo, dali nešto, pomogli da svako zahteva glasanje od kuće i lepo pokupili te glasove. Uostalom, nije bilo primedbi da su esenesovci iz BO išli sami na ta glasanja, tako da je očigledno u delegaciji bilo i ljudi iz opozicije pa je bezveze naknadno se buniti na takva glasanja. Svi ostali problemi (mito, zloupotreba podataka) su isti i za ta glasanja i za ona u gradu. 3
Mina D. Harker Posted Thursday at 06:15 PM Posted Thursday at 06:15 PM @Clash šta je to Mek rekao o Egzitu što ljudi prije njega nisu, a Nicklord konkretnije, častiti. 😆 1
Clash Posted Thursday at 06:43 PM Posted Thursday at 06:43 PM 26 minutes ago, Mina D. Harker said: @Clash šta je to Mek rekao o Egzitu što ljudi prije njega nisu, a Nicklord konkretnije, častiti. 😆 Nista, ali citiranje Meka u naucnim radovima na forumu nosi 1.35 poena vise u odnosu na ostale forumase. 2 6
freethrow Posted Thursday at 06:58 PM Posted Thursday at 06:58 PM Trenutno osećam samo mržnju i ne zanimaju me racionalna rešenja. 2 1
Clash Posted Thursday at 07:10 PM Posted Thursday at 07:10 PM 9 minutes ago, freethrow said: Trenutno osećam samo mržnju i ne zanimaju me racionalna rešenja. Tako i ja posle gledanja Informer TV. Kad me uhvati malodusnost samo prebacim na njih i posle pet minuta pocinjem da pravim eksplozivni prsluk. 4
Kooineeperk Posted Thursday at 07:55 PM Posted Thursday at 07:55 PM 1 hour ago, Barkley#34 said: Iskreno, ovo i nije neki argument. Po raštrkanim selima uglavnom žive stari, često u dubokoj starosti, bolesni. A u urbanim sredinama ne zive stari, u dubokoj starosti i bolesni? Ne, nije to faktor. Procentualno ne verujem da se taj broj mnogo razlikuje. Neka i jeste u ruralnim sredinama procentualno vise, ali u apsolutnim ciframa imas vise biraca u urbanim BM, pa bi to trebalo negde da se iznivelise, zar ne? 1 hour ago, Barkley#34 said: Slabe su šanse da će oni preći tri brda do glasačkog mesta. E ovo jeste faktor - udaljenost BM takvim ljudima. Osim onima koji su nepokretni - njima ni daljina BM nije faktor - oni moraju pa moraju da glasaju od kuce, osim ako se ne krecu u invalidskim kolicima. 1 hour ago, Barkley#34 said: Sns uglavnom preko svojih ljudi a često i zloupotrebom podataka zna u glavu ko su ti ljudi i gde žive a odavno je jasno da ne puštaju ni jedan glas sirotinje, bolesnih, poludementnih, po gerontološkim centrima i slično. Pošto su danima visili po kraju, obišli su svako takvo domaćinstvo, dali nešto, pomogli da svako zahteva glasanje od kuće i lepo pokupili te glasove. E to je poenta - i to je vid pritiska. I to je vid kupovine glasova. I to je vid "sugerisanja" za koga da glasaju. 1 hour ago, Barkley#34 said: Uostalom, nije bilo primedbi da su esenesovci iz BO išli sami na ta glasanja, tako da je očigledno u delegaciji bilo i ljudi iz opozicije pa je bezveze naknadno se buniti na takva glasanja. Svi ostali problemi (mito, zloupotreba podataka) su isti i za ta glasanja i za ona u gradu. Pa ako si odgledao klip, jasno ti je da je takvih stvari bilo i da su pokusavali i da se "otarase" predstavnika opozicije, kao i da lazu o tome kako su "sugerisali" osobi za koga da glasa koja cak nije ni zahtevala da glasa - te na kraju nije ni glasala. Kad ekipa ide na lokaciju, ne idu predstavnici svih lista, i svih posmatraca. Vrlo cesto se to raspodeli. Upravo znajuci situaciju na terenu, opozicija se salje kod onih koji su zaista neinsinuirani glasaci od kuce, a predstavnika vladajuce opcije sa nekim svojim partnerima ili cak i laznom opozicijom salju kod ovakvih isforsiranih slucajeva. Ali jbg, nakacio im se lik, posmatrac. I pored njega prisutnog, opet su pokusali. Sta mislis sta rade kad nema nikoga? Ne bi me cudilo i da prepravljaju glas. Ne kazem da je svih 324 glasova namesteno, ali kazem da je sumnjivo veliki broj, jer imamo evidentni dokaz i kroz ovaj video.
sasha arsenal Posted Thursday at 07:59 PM Posted Thursday at 07:59 PM https://www.instagram.com/reel/DKzr9dZtjjQ/?utm_source=ig_web_copy_link Uhapšen jedan Ćaci. 4
Smrtokapa Posted Thursday at 08:12 PM Posted Thursday at 08:12 PM Sigurno se može negde iskopati šira statistika o trendovima ovih glasova van BM, ja mogu da ponudim lični nereprezentativni uzorak pošto sam bio kontrolor na beogradskim pre godinu i po dana, bilo je 10 prijavljenih glasača od kuće na prigradskom biračkom mestu sa oko 1000 glasača (od kojih je glasalo 600 i nešto). Bio sam u terenskoj ekipi što je išla od kuće do kuće sa još dva sns lika, oni su bili u fazonu evo ti nam govori šta da radimo da mi ne zajebemo nešto. Video sam jako tužne, nemoćne i bolesne ljude i naravno, svi oni su, svojom voljom, glasali za sns.
DJ_Vasa Posted Thursday at 08:24 PM Posted Thursday at 08:24 PM 11 minutes ago, Smrtokapa said: Sigurno se može negde iskopati šira statistika o trendovima ovih glasova van BM, ja mogu da ponudim lični nereprezentativni uzorak pošto sam bio kontrolor na beogradskim pre godinu i po dana, bilo je 10 prijavljenih glasača od kuće na prigradskom biračkom mestu sa oko 1000 glasača (od kojih je glasalo 600 i nešto). Bio sam u terenskoj ekipi što je išla od kuće do kuće sa još dva sns lika, oni su bili u fazonu evo ti nam govori šta da radimo da mi ne zajebemo nešto. Video sam jako tužne, nemoćne i bolesne ljude i naravno, svi oni su, svojom voljom, glasali za sns. A da li je bilo slučajeva da glasaju dementni? Čuo sam to za neke od ranijih izbora, a ne znam ni kako je to zakonski regulisano. 1
Recommended Posts