freethrow Posted Wednesday at 01:13 PM Posted Wednesday at 01:13 PM Video sam Štimeta iz kola pre par dana dok sam išao na posao, svirnuo sam mu i pozdravio ga (kao pravi šaban, bez razmišljanja), a on je digao pesnicu i viknuo pumpaj brateeee. Car. Expo se ozbiiiiiljno zahuktava i sve više mislim da je Francuz namerno bio poslat da tamo pravi neku šatro blokadu baš kako bi se radovi nastavili nesmetano. A Expo će služiti da se vežu stranci i vlade i države za ovu vlast i da im još manje bude u interesu da se ovde nešto menja. 14
freethrow Posted Wednesday at 01:20 PM Posted Wednesday at 01:20 PM 23 minutes ago, Kooineeperk said: Koje je tvoje resenje? Predlog? Ideja? Nesto... bilo sta. Rešenje je zapravo dosta jednostavno i studenti su ga nacrtali. 1. sve stranke, udruženja, pokreti i organizacije koje sebe smatraju opozicijom ovom režimu dolaze na jedan jako izreklamiran sastanak na kojem objavljuju da zamrzavaju svaku stranačku aktivnost i pristupaju jedinstvenom frontu. Održavanje stranačkih infrastruktura, a kamoli učestvovanje u parlamentarnom životu samo daje legitimitet. Svako ko ne pristane, može da ide sa francuzom. 2. studenti i profesori univerziteta prave jedno telo, čiji članovi nisu poznati javnosti, koje preuzima vođstvo nad ovim frontom i najavljuje akcije 3. organizuje se jedan jedini skup u Beogradu, na kojem se traže prevremeni izbori i poneka ostavka 4. organizacija nastupa jedinstveno na svim lokalnim izborima, republičkim i eventualnim drugim Toeto. 2
robespierre Posted Wednesday at 01:24 PM Posted Wednesday at 01:24 PM Na te beslovene prodavce glasa za 3000 dinara nema logike biti ljut, ali ih ne treba ni opravdavati. Oni su elementarna nepogoda, ako si rešio da se baviš poljoprivredom, rokne grad i urniše ti ceo prinos nema logike biti ljut na nebo. Možeš da budeš ljut ili na sebe što nisi uradio ništa da to sprečiš ili na državu koja takođe nije uradila ništa. Jedino rešenje ovog problema je da savesni ljudi podignu institucije koje će svojim delovanjem štiti beslovesne od sebe samih, odnosno drakonski kazniti svakoga koji pokuša njihovu zloupotrebu. 10 1
srlepajce Posted Wednesday at 01:30 PM Posted Wednesday at 01:30 PM 23 minutes ago, Kooineeperk said: Koje je tvoje resenje za takve? Imas vlast koja planirano pravi ovakvu podelu u drustvu, napravice Severnu Koreju od nas ako ovako nastavi. Bolje je da sede kod kuce nego da izadju i glasaju na ovaj nacin. Ali ne moraju da sede, neka uzmu sta im se nudi, ali neka znaju da NE MORAJU da glasaju za hulju, i da POSTOJI NACIN za to. Bolje je onda i ponisteni listic nego glas za hulju. I sta cemo onda? Da mozda cekamo da izumru? Da cekamo i da nam ovo pametne mladosti sto nam je ostala ne ode iz Srbije? Da cekamo da i njih pokvare i naprave zavisnima jer nece moci posao da nadju dok ne dokazu lojalnost vodji i partiji? Koje je tvoje resenje? Predlog? Ideja? Nesto... bilo sta. To je zapravo pitanje za sve ovde, ne samo vas dvojicu. Ti isti ce sutra od drugog ocekivati isto ili vise. Onih dvoje ne vidim da ista lose vide u tome sto su uradili. Prosto nemaju predstavu da rade krivicno delo. Treba im to javno staviti do znanja i zapitati ih da li znaju da mogu krivicno odgovarati. Ista prica i sa prebivalistem i dovlacenjem istih da glasaju gde zapne. Moral ljudi je katastrofa.
Kooineeperk Posted Wednesday at 01:37 PM Posted Wednesday at 01:37 PM 12 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Kratkorocko resenje za takve verovatno ni ne postoji. To su uglavnom ljudi koji ne bi ni na jedan nacin ucestvovali u politickom zivotu da nemamo vlast kakvu imamo. Dugorocno resenje je da se kroz kvalitetnije obrazovanje, kao i kvalitetniju socijalnu i ekonomsku politiku dovede do situacije da takvih ima znatno manje, pa bi samim tim i bili manji faktor, cak i u slucaju da se opet neki slicni dokopaju vlasti. Dugorocno resenje nije moguce bez promene vlasti. Promena vlasti nece biti laka, a mozda ni moguca, bez konvertovanja ovih glasova. Potrebno je najpre kratkorocno resenje barem za deo njih... Zato se slazem sa ovim sto je rekla Dejm, to sam i ja rekao - da moraju da se zasucu rukavi i da se ode i posete takva mesta i ti ljudi: 13 minutes ago, DameTime said: ...smatram da treba raditi na akviziciji glasova ovih ljudi na terenu, ali samo iz praktičnih razloga - ne možemo dobiti izbore bez njih. 6 minutes ago, freethrow said: Rešenje je zapravo dosta jednostavno i studenti su ga nacrtali. 1. sve stranke, udruženja, pokreti i organizacije koje sebe smatraju opozicijom ovom režimu dolaze na jedan jako izreklamiran sastanak na kojem objavljuju da zamrzavaju svaku stranačku aktivnost i pristupaju jedinstvenom frontu. Održavanje stranačkih infrastruktura, a kamoli učestvovanje u parlamentarnom životu samo daje legitimitet. Svako ko ne pristane, može da ide sa francuzom. 2. studenti i profesori univerziteta prave jedno telo, čiji članovi nisu poznati javnosti, koje preuzima vođstvo nad ovim frontom i najavljuje akcije 3. organizuje se jedan jedini skup u Beogradu, na kojem se traže prevremeni izbori i poneka ostavka 4. organizacija nastupa jedinstveno na svim lokalnim izborima, republičkim i eventualnim drugim Apsolutno potreban ali mislim da ipak nije i dovoljan uslov za pobedu. Ne za sigurnu pobedu. Mozda za tesnu. Mislim da jos treba raditi za sigurnu pobedu. Pisao sam vec neke prakticne stvari: - da se bolje edukuju clanovi birackog odbora koji ce biti na birackim mestima i koji nece potpisivati ONAKVE zapisnike - da se formiraju dodatna posmatracka udruzenja kao kontrateza huljinim institutima i centrima - da se radi sa manjinama (pricao sam o tome i @Barkley#34 je dao lep komentar/ideje koje mislim da treba da se preslikaju u praksu) - da se iztabana po svim zabitima i da se prica sa ljudima i objasni da NE MORAJU. - da se jasno i glasno ZAPRETI da ce svako ko je ucestvovao u malverzacijama na izborima, izbornom inzenjeringu, ucenama, kupovini glasova, za to kad-tad odgovarati u oslobodjenoj Srbiji! 7 minutes ago, srlepajce said: Ti isti ce sutra od drugog ocekivati isto ili vise. Onih dvoje ne vidim da ista lose vide u tome sto su uradili. Prosto nemaju predstavu da rade krivicno delo. Treba im to javno staviti do znanja i zapitati ih da li znaju da mogu krivicno odgovarati. Ista prica i sa prebivalistem i dovlacenjem istih da glasaju gde zapne. Moral ljudi je katastrofa. E ovo je vec nesto. U skladu sa moje poslednje dve tacke iznad.
Barkley#34 Posted Wednesday at 01:39 PM Posted Wednesday at 01:39 PM 37 minutes ago, Kooineeperk said: Koje je tvoje resenje za takve? Imas vlast koja planirano pravi ovakvu podelu u drustvu, napravice Severnu Koreju od nas ako ovako nastavi. Bolje je da sede kod kuce nego da izadju i glasaju na ovaj nacin. Ali ne moraju da sede, neka uzmu sta im se nudi, ali neka znaju da NE MORAJU da glasaju za hulju, i da POSTOJI NACIN za to. Bolje je onda i ponisteni listic nego glas za hulju. I sta cemo onda? Da mozda cekamo da izumru? Da cekamo i da nam ovo pametne mladosti sto nam je ostala ne ode iz Srbije? Da cekamo da i njih pokvare i naprave zavisnima jer nece moci posao da nadju dok ne dokazu lojalnost vodji i partiji? Koje je tvoje resenje? Predlog? Ideja? Nesto... bilo sta. To je zapravo pitanje za sve ovde, ne samo vas dvojicu. Jednostavno je, treba raditi kao ovih nekoliko meseci. Pošto, kao i u svakom drugom poslu, nemaš beskonačne ljudske i materijalne resurse, treba da ih rasporediš tako da obezbediš pobedu a ne da očekuješ da će svi sve shvatiti, kao na filmu i odjahati zagrljeni. Većina onih koji se daju kupiti su latentni sns. Međutim, sad je tarifa porasla pa su morali da istovare keš&usluge koji ne mogu na nivou zemlje. Kampanjom koju predlažeš ćeš mnogo uložiti (vremena&živaca) sa malim očekivanim rezultatom. To može da se uradi tu i tamo, gde se proceni da će dotični razumeti poruku i ispraviti listić ali ne treba fokus da bude na njima. Umesto toga, potrebno je nastaviti sa motivisanjem i sakupljanjem naše strane i svih onih koji bi mogli da makar na taj dan budu "naša strana". Kao što se u Zaječaru i Kosjeriću, o kojima većina nas ni ne razmišlja tokom godine, pojavila masa ljudi da bez dinara nadoknade izađe i glasa za opozicione liste, to treba postići i u velikim centrima. Tada im ni kupovina neće pomoći. 8
Smrtokapa Posted Wednesday at 01:41 PM Posted Wednesday at 01:41 PM 6 minutes ago, srlepajce said: Ti isti ce sutra od drugog ocekivati isto ili vise. Onih dvoje ne vidim da ista lose vide u tome sto su uradili. Prosto nemaju predstavu da rade krivicno delo. Treba im to javno staviti do znanja i zapitati ih da li znaju da mogu krivicno odgovarati. Ista prica i sa prebivalistem i dovlacenjem istih da glasaju gde zapne. Moral ljudi je katastrofa. Možeš da im jasno staviš do znanja, boli ih patka. Nisi vlast. Kada neki "naši" budu na vlasti, onda treba njih da kontrolišemo i pritisnemo da se štetna praksa iskoreni, a da se ovim ljudima pomaže na pravi način. Ali dobro da ih pritisnemo, jer je svakoj vlasti u kratkoročnom interesu da kupuje glasove za male pare. 4
Volter Posted Wednesday at 01:45 PM Posted Wednesday at 01:45 PM Inače, jutros čitam vesti ovog obračuna navijača. Blokiraš put kolima, dolaziš skuterima sa pištoljima i motkama, pucaš i pitanje da li će neko odgovarati. Još oko njih sigurno mnogi koji nemaju veze sa organizovanim navijačima. Imaju dozvolu da rade šta hoće.
Clash Posted Wednesday at 01:48 PM Posted Wednesday at 01:48 PM Treba obećati u predizbornoj kampanji da će minimalna penzija biti 110.000 dinara. I kad dodje normalna vlast moraće se ergulisati ovaj nenormalan kurs evra i to će biti to. Baš sam pametan. Elem, nema tu pomoći. Ta kategorija ljudi očekuje nešto da dobije. Ako i ne dobije, glasa za trenutnu vlast po sistemu ćuti ne talasaj da ne bude gore. Jedino udaranje na neku tešku emotivnu priču o budućnostu dece i neodlaženju iz Srbije može mali procenat da donese. Inače ne znam kako je bilo drugde ali znam sigurno da je u mestima oko NS, Kać, Futog... Demokratska stranka isto ovako delila pakete pred izbore. 10
srlepajce Posted Wednesday at 01:54 PM Posted Wednesday at 01:54 PM 5 minutes ago, Smrtokapa said: Možeš da im jasno staviš do znanja, boli ih patka. Nisi vlast. Kada neki "naši" budu na vlasti, onda treba njih da kontrolišemo i pritisnemo da se štetna praksa iskoreni, a da se ovim ljudima pomaže na pravi način. Ali dobro da ih pritisnemo, jer je svakoj vlasti u kratkoročnom interesu da kupuje glasove za male pare. Mediji konkretno n1, insajder ne koriste adekvatno informaciju koju dobiju od takvih Bilo bi jako zanimljivo videti da od njih izvuku vise, razviju pricu kako su saznali za to, gde su isli po pare prethodne izbore (gotovo sigurno jesu) , koliko su dobili, s kim su kontaktirali. Javno telefone, javno prepiske, sve Znam to je tesko izvodljivo jer bezbednost tih ljudi dovodis u pitanje ali mi je i muka vise slusati iste izjave
Kooineeperk Posted Wednesday at 02:04 PM Posted Wednesday at 02:04 PM Da bi procenili kakav pristup imati, odnosno sta je efikasnije raditi sa "njegovim biracima" prvo moramo da razumemo strukturu njegovi biraca. A to su: Oni koji zaista veruju u to sto on govori iako su informisani a nemaju nikakve direktne koristi od ove vlasti Oni koji su zaglupljeni RTS-PINK-INFORMER sranjima i nemaju druge informacije, zive u mraku, a nemaju nikakve direktne koristi od ove vlasti Oni koji imaju neku visu korist od ovog njegovog sistema (vode biznise, vode drzavna preduzeca, kradu na veliko) Oni koji imaju srednju korist od ovog njegovog sistema (tipa dobili su posao preko stranke, zarade nesto dodatno angazovanjem, botovanjem i slicno) Oni koji imaju neku malu korist od ovog njegovog sistema (sirotinja koja dobije paket i 3 crvene, ako i to dobije) Oni koji ne veruju nista ali su na neki nacin ucenjeni da glasaju (inace ce im dete izgubiti posao, dobice otkaz iako u preduzece nisu usli preko stranke) Evo ne pada mi nista drugo na pamet. Za svaku kategoriju treba napraviti procenu koliko ih ima, i kolika je mogucnost konverzije. Na primer, ovih sto imaju neku veliku korist od njegovog sistema (3), neces sigurno konvertovati sta god da probas osim da im obecavas da ce svoje biznise zadrzati i unaprediti kad ti dodjes na vlast - a to necemo. Dakle njih ignorises. I ove ljigavce koji imaju neku osrednju korist (4). Takodje, ne zamaras se za ovim zaludjenicima iz (1) kategorije koji i pored svega sto znaju, zatucani su pojmom vodje... te ne moras da diras. Za (2), (5) i (6) se angazujes... Wololo! 1 1
nemanjaol Posted Wednesday at 02:32 PM Posted Wednesday at 02:32 PM Evo izlazi sve više svedočenja ljudi koji su dobili pare da glasaju. Sad ćemo da vidimo da li se opozicija opametila i da li će ponovo da traže smenu Vučića, ili će da zakucaju kod policije i tužilaštva i da insistiraju da se otvore istrage i predmeti protiv lica koja su kupovala glasove. Ovi ljudi su snimljeni na kameri kako to pričaju, dovoljno je ozbiljno delo da bi i po službenoj dužnosti morali da krenu u istragu. Pa ako neće onda se ide direktan pritisak na te nadležne organe u Zaječaru, a ne da se kampuje ispred zgrade opštine. SNS kao izvršna vlast nikad svojevoljno neće dati ustupke, pritisak treba da se vrši na one koji bi trebalo da ih kontrolišu, odnosno na pravosuđe. 14 1
Barkley#34 Posted Wednesday at 02:40 PM Posted Wednesday at 02:40 PM @Kooineeperk Da se dopunim, mi čak ni ne znamo koliko je sns imao sigurnih i koliko plaćenih glasova. Možda su računali na 4,5-5K u Kosjeriću (a uvek idu na sigurno) pa su se neprijatno iznenadili, što bi značilo da je porastao broj onih koji su rekli jedno, uzeli pare i glasali drugačije. Fokus buduće liste treba da bude na tome da se zadrže glasovi koji su dobijeni pre neki dan a da vidimo kako će sns da zadrži svoje, ovog puta bez bele tehnike. 3
Kooineeperk Posted Wednesday at 02:51 PM Posted Wednesday at 02:51 PM @Barkley#34 mora da se barata sa nekim procenama - za pocetak postoji onaj paralelni spisak iz Zajecara, ako je verodostojan - prebrojati pa videti. Tako nesto moze manje-vise da se interpolira na celu Srbiju. Za neke sredine sa vecim koeficijentom za hulju (manja mesta, ruralne sredine, bez kablovske, loseg zivotnog standarda), za one urbanije sa manjim koeficijentom. Mora od necega da se krene... Svakako zadrzati ono sto se ima, kratkorocno to ne bi trebalo biti tesko. Dugorocno ce zavisiti od promene vlasti, jer zaista mislim da ako nekim slucajem hulja zajase jos neke 4 godine, imacemo masovan egzodus i tih glasova. I jos jedna misao - spreciti uvoz glasaca! Ne mislim tu samo na drage nam komsije (BiH, MNE) vec i na migrante koje lako moze da konvertuje u glasace.
Plavi Dres Posted Wednesday at 03:48 PM Posted Wednesday at 03:48 PM Što se tiče kupovine glasova, ako sam dobro razumeo Bojanu Savović u Utisku nedelje jako je teško osuditi nekoga zbog toga, jer se ne može dobiti odobrenje za snimanje, prisluškivanje itd. I Vuk Cvijić se nadovezao na to- po njemu ispada sam SNS bi trebao sam sebe da osudi da je koristio novac za kupovinu glasova, tj. odakle im sredstva za to. Sve u svemu i na osnovu toga što su rekli, a iskustva da ima išta od toga dok se ne promeni vlast i propisi. Ostalo ste uglavnom mane-više sve pomenuli što se može učiniti. Do jednog dela birača SNS-a za sad je realno nemoguće dopreti. Naravno, kao i oko mnogo čega drugog biće po meni velika borba i nakon pada ovog režima spustati neke druge političke aktere, da bar deo ovih zloupotreba ne čini. Kako je pomenuo @Clash to deljenje namernica su realno radili i skor svi pre SNS-a.
Barkley#34 Posted Wednesday at 04:39 PM Posted Wednesday at 04:39 PM Đoka Vlah i novo istraživanje: http://www.nspm.rs/istrazivanja-javnog-mnjenja/srbija-maj-2025-–-vlast-opozicija-neizjasnjeni.html 8
Smrtokapa Posted Wednesday at 04:46 PM Posted Wednesday at 04:46 PM Evo i nečeg pozitivnog iz izbornog procesa: 2 2 2 1
Drug Crni Posted Wednesday at 05:12 PM Posted Wednesday at 05:12 PM Sve nešto pokušavam da napišem o događajima od nedelje, ali nešto mi ne ide..
Čvarkov Posted Wednesday at 07:28 PM Posted Wednesday at 07:28 PM 10 hours ago, srlepajce said: "Marijani Basti Nikolić kako kažu naši izbori, uprava KCV je stopirala projekat sa fondovima Evropske unije koji su sa njihove strane ocenjeni sa maksimalnih 100 bodova i koji je KCV-u trebao doneti još jedan mamograf, da ne rade samo na jednom." Iskreno ne znam šta više napisati, ali eto neka stoji ovde boldovano. Igraju se životima ljudi na dnevnom nivou i ništa im nije bitno, a mi ovde raspravljamo o litri zejtina. Jebo im ja mater, jedva čekam dan kada će svako od njih odgovarati za svoje zločine. 1 9
Perkos2 Posted Wednesday at 09:53 PM Posted Wednesday at 09:53 PM E kad bi svi imali, hrabrost, pameti, solidarnosti kao ova deca oterali bi ovaj ološ za 24h 4
Red Posted Wednesday at 10:16 PM Posted Wednesday at 10:16 PM Ало, ладно је Брнаба данас у скупштини рекла посланици ЗЛФ-а: "мајку ти јебем, и теби и Марији Васић". Па, пичка ти материна одвратна, ничија није до зоре горела, долијаћеш и ти једног дана, само полако. 3
DJ_Vasa Posted Wednesday at 10:20 PM Posted Wednesday at 10:20 PM 26 minutes ago, Perkos2 said: E kad bi svi imali, hrabrost, pameti, solidarnosti kao ova deca oterali bi ovaj ološ za 24h Ta deca će uskoro postati studenti. Sadašnji studenti će dobiti pojačanje. 3
Recommended Posts