Drug Crni Posted Thursday at 08:43 PM Posted Thursday at 08:43 PM Svako hovno je isplivalo, zaista. Dejan Mihajlov...podsetimo se: jedan od glavnih crtača mete na čelo Zorana Đinđića. U objektivno nemerljivoj jadnosti i gadnosti srpske politike, izjavio možda i najveću gadariju, opet protiv Đinđića: "Majka zna" aludirajući da je Zoranova majka Mila navodno negde izjavila da su Đinđića "ubili njegovi". Mila Đinđić je ovo, naravno, demantovala, a kada su sudije na suđenju Legiji pitale Mihajlova zašto je ovo izjavio, odgovorio je : "U žaru političke borbe,bila je kampanja" Eto, ovakva gnjida nešto komentariše i smatra. Kud ga njegova majka nije abortirala.. 17 1 2
Kooineeperk Posted Thursday at 10:13 PM Posted Thursday at 10:13 PM 2 hours ago, 033zero330 said: I ovo je isplivalo... Pa on je predsednik UO ove Fondacije za srpski narod i drzavu. Outovao se on jos pre ovog posta... 2 6
40Wins Posted Friday at 09:35 AM Posted Friday at 09:35 AM Hahahahahaha joj boze nista me ovako groteskno nije nasmejalo skorije.
goldberg bcd Posted Friday at 11:47 PM Posted Friday at 11:47 PM Ovi oko Vucica u SNS su svakako za to da pobegnu sa ukradenim parama i nesto ih ne interesuje mnogo sam polozaj, koliko korist od istog. Vucic je drugo, on je vec debelo zasao u patologiju i megalomaniju i on ni ne moze svoj zivot da zamisli, a da ne bude ono sto je sad, a to je Vodja koji se pita za sve u zemlji. Tako funkcionisu sve diktature, pocivaju na popularnosti jedne licnosti iza koje se krije aparat koji tu popularnost odrzavaju i odrzavaju i time sebe na vlasti. Sto se tice EU, realno tu je bitno nekoliko drzava i nije tacno da su desnicari podrzavali Vucica, a dobri levicari ustaju protiv njega, ali eto, nisu na vlasti. U Nemackoj je na vlasti bila koalicija crvenih i zelenih, nisu ni slova prozborili protiv svega sto radi vlast u Srbiji. U Spaniji je na vlasti PSOE, isto. Nema tu neke razlike, kad je DS bio na vlasti nisu smeli da pomisle na povecavanje plata i penzija, sad odjednom ima za sve i svasta, kao naftu da smo otkrili. Kada je Nikolic tri dana bio predsednik skupstine 2007., cinilo se kao da zemlja sprema da nas proguta, 2012. taj isti Nikolic putuje po Evropi i smeska se sa svim tim liderima zemalja EU. To je potpuno isti odnos kao odnos Evrolige i ovih nasih klubova milionera. Prica se o Srbiji kao necem neverovatnom, o Beogradu kao gradu koji morate videti da biste doziveli tu strast, a zapravo jedino sto ih interesuje je Vucicev novac koji se sleva kroz te klubove. Ne moze niko da kaze, "pa sta moze EU, pa ljudi ovde glasaju za Vucica". Pa ne glasaju, nijedni izbori nakon 2012. nisu regularni. Ne moze Lukasenkova Belorusija da se smatra kao zemlja koja nema slobodne izbore i u kojoj vlada diktatura, a da je Srbija drugacija. Vucic je zapravo spojio ono sto su nasi biraci uvek zeleli da se spoji (Tadicevo "i Kosovo i EU"), stabilnost, plate i penzije, kao ima svega i svacega + nacionalizam, Srbija pobedjuje, ne damo na Srbiju i tako to. Do 2008. ljudi su birali izmedju SRS i DS (zato je DSS i nestajao jer su oni bili u sredini), sad smo dobili i SRS i DS u jednoj stranci. 9
berti Posted yesterday at 05:19 AM Posted yesterday at 05:19 AM https://nova.rs/vesti/svet/zasto-rudnik-litijuma-cinvald-nije-na-spisku-strateskih-projekata-eu/ Dabome, kod njih nije sve jasno, a kod nas je sve jasno. Razjasnice im se kad vide kako ce to da izgleda kod nas.
Eddard Posted yesterday at 05:51 AM Posted yesterday at 05:51 AM 30 minutes ago, berti said: https://nova.rs/vesti/svet/zasto-rudnik-litijuma-cinvald-nije-na-spisku-strateskih-projekata-eu/ Dabome, kod njih nije sve jasno, a kod nas je sve jasno. Razjasnice im se kad vide kako ce to da izgleda kod nas. Pa nije na njima da određuju da li je nešto jasno ili nije na teritoriji Srbije. Ako im srpska vlast kaže da je sve ok, boli ih dupe da dublje kopaju. Na svojoj teritoriji mogu. 1 1
berti Posted yesterday at 06:25 AM Posted yesterday at 06:25 AM 34 minutes ago, Eddard said: Pa nije na njima da određuju da li je nešto jasno ili nije na teritoriji Srbije. Ako im srpska vlast kaže da je sve ok, boli ih dupe da dublje kopaju. Na svojoj teritoriji mogu. Jbg, znaš na šta mislim. Ovo kod nas je pokusni kunić koji ce da im razjasni neke stvari. Da Dunav teče u kontra smeru u da je taj litijum u blizini Dunava, a da postoji realna mogućnost da se reka baš zagadi. Ne bi to kopanje tada bilo samo naša stvar.
DameTime Posted yesterday at 08:36 AM Posted yesterday at 08:36 AM (edited) 3 hours ago, Eddard said: Pa nije na njima da određuju da li je nešto jasno ili nije na teritoriji Srbije. Ako im srpska vlast kaže da je sve ok, boli ih dupe da dublje kopaju. Na svojoj teritoriji mogu. Daj, brate... Ni sam ne veruješ u ovo što si napisao. Edit: Al' zato ih ne boli dupe da dublje kopaju litijum. Pun intended. Edited yesterday at 08:53 AM by DameTime 4
Kosjan Willavić Posted yesterday at 08:38 AM Posted yesterday at 08:38 AM Nekog decka umlatise do krvi kriminalci i klosari iz Cacilenda. Tacno su mi "neutralni" jos gori od naprednjaka i njihovih glasaca. 3
Utopista Posted yesterday at 08:39 AM Posted yesterday at 08:39 AM (edited) Srbin bi da rešava svetske probleme. Plaća sportiste desetine milona godišnje, a ne može da organizuje da svako domaćinstvo u selima dobije kantu za smeće i da prodju dva puta mesečno i isprazne ih. I neko treba da nas poštuje, brine o našoj ekologiji? Toliko i o našem patriotizmu i o brizi za ekologiju. Bilo bi smešno da nije tužno. Edited yesterday at 08:42 AM by Utopista 6
DameTime Posted yesterday at 09:24 AM Posted yesterday at 09:24 AM (edited) Ne plaća Srbin te sportiste, već znamo svi ko plaća "hleba i igara". Naravno, pošto je vlast kod nas takva kakva je, mogući su strateški EU projekti koji će rezultirati ekološkom katastrofom i zloupotrebom jeftine radne snage. U Nemačkoj je to već malo teže da se uradi. Možda u nečijim očima to abolira EU birokrate, u mojim ne. Edited yesterday at 09:25 AM by DameTime typo
Utopista Posted yesterday at 09:28 AM Posted yesterday at 09:28 AM Srbin podržava. To je očigledno jer se ne buni. Uostalom nisu ni vlast ni ćaci pali sa Marsa nego su deo ovog tužnog naroda i veliki deo ljudi glasa za njih. I to ne samo 2012. pa kažeš zenuli se, slagali ih - nego od devedesetih pa sve do sada. 7
Eddard Posted yesterday at 10:26 AM Posted yesterday at 10:26 AM 45 minutes ago, DameTime said: Ne plaća Srbin te sportiste, već znamo svi ko plaća "hleba i igara". Čijim parama? A Srbin se ne buni. 1 hour ago, DameTime said: Daj, brate... Ni sam ne veruješ u ovo što si napisao. Edit: Al' zato ih ne boli dupe da dublje kopaju litijum. Pun intended. Naravno da verujem. A da bi razumela potrebno je da živiš ovde i shvatiš način na koji ljudi koji žive već decenijama i generacijama u uređenoj zemlji gledaju na korupciju i slične pojave koje su nama/vama svakodnevnica. Oni to jednostavno ne mogu da pojme. Krađe na izborima, wtaf?! Plaćanje operacija i lekara ispod ruke, whaaaat? Bukvalno je tako. Pa njima je nemački Skadar na Bojani izgradnja aerodroma BER više odraz nesposobnosti vlasti koja ga je gradila, nego pitanje korupcije (koje je sigurno bilo). Kod nas prvo na šta se pomisli je lapanje od strane vlasti. Njima ako kažeš vlast u Srbiji, koja je izabrana na demokratskim izborima, je angažovala stručnjake koji su rekli da nema smetnji kopanju u Jadru, well to je to, zašto bi neki stručnjak lagao tako krupno? Dublje da kopaju (pun sam namerno stavio jer sam znao da ćeš se upecati 😜), pa neće jer nije njihov problem. Ja znam da je tebi/vama iz perspektive sumnjičavog Srbina koji ne veruje ni rođenom ocu da mu kaže da je napolju dan, a kamoli vlastima koje su dokazano pokvarene do srži, potpuno nerealno da neko struci i vlasti veruje. Ne kažem da to rade bezrezervno, ali se veoma često graniči sa naivnošću gde ja samo mogu da se grohotom nasmejem koliko pojma nemaju šta se sve i kako u zemljama trećeg sveta radi. Podsećaju me nekad na decu iz vrtića kad im objašnjavam kako se neke stvari rešavaju u Srbiji. A ako je običan narod takav, nisu ni njihovi izabrani predstavnici bolji. Ne želim naravno da prebacim celu priču na naivnost i glupost jer bi to bilo nerealno, ali stajem uvek u njihovu odbranu jer me užasno iritira taj višedecenijski narativ u Srba, da neko drugi mora da rešava njihove probleme. Ne mora i neće. Nije posao EU da kandidate primorava da se približavaju i pridržavaju pravila, zakona i vrednosti koje važe u EU. Hoćeš hoćeš, nećeš nećeš, ko te jebe, nije Srbija potrebna EU, već obrnuto. Izborite se sami da imate vlast kakvu želite, pa se onda javite. Dok ne pravi sranja po okolini, vaš problem. 7 2
Smrtokapa Posted yesterday at 10:40 AM Posted yesterday at 10:40 AM Što kaže Berti, videli bismo koliko bi bili naivni da je Nemačka nizvodno. Što je sve okej, niko nije dužan da rešava naše probleme sem nas, odnosno nismo im dovoljno bitni (iz ma kog razloga) da bi se cimali da nam rešavaju probleme. Ionako iz inostranstva često dobijamo više poštovanja nego što sami sebe poštujemo (što opet nije teško). 1
DameTime Posted yesterday at 10:43 AM Posted yesterday at 10:43 AM 5 minutes ago, Eddard said: Čijim parama? A Srbin se ne buni. Ah, evo ga, čuveni Srbin - sveobuhvatni pojam koji se koristi da se pod istu šljivu stavi 6 miliona ljudi. 🙃 5 minutes ago, Eddard said: Naravno da verujem. A da bi razumela potrebno je da živiš ovde i shvatiš način na koji ljudi koji žive već decenijama i generacijama u uređenoj zemlji gledaju na korupciju i slične pojave koje su nama/vama svakodnevnica. Oni to jednostavno ne mogu da pojme. Krađe na izborima, wtaf?! Plaćanje operacija i lekara ispod ruke, whaaaat? Bukvalno je tako. Pa njima je nemački Skadar na Bojani izgradnja aerodroma BER više odraz nesposobnosti vlasti koja ga je gradila, nego pitanje korupcije (koje je sigurno bilo). Kod nas prvo na šta se pomisli je lapanje od strane vlasti. Njima ako kažeš vlast u Srbiji, koja je izabrana na demokratskim izborima, je angažovala stručnjake koji su rekli da nema smetnji kopanju u Jadru, well to je to, zašto bi neki stručnjak lagao tako krupno? Pa oni su onda užasno naivni, da ne iskoristim neku težu reč. Tek sad se užasavam oslanjanja na naivne birokrate koje žive u sopstvenom delululandu. 5 minutes ago, Eddard said: Dublje da kopaju (pun sam namerno stavio jer sam znao da ćeš se upecati 😜), pa neće jer nije njihov problem. Zanimljivo 😜 5 minutes ago, Eddard said: Ne želim naravno da prebacim celu priču na naivnost i glupost jer bi to bilo nerealno, ali stajem uvek u njihovu odbranu jer me užasno iritira taj višedecenijski narativ u Srba, da neko drugi mora da rešava njihove probleme. Ne mora i neće. Nije posao EU da kandidate primorava da se približavaju i pridržavaju pravila, zakona i vrednosti koje važe u EU. Hoćeš hoćeš, nećeš nećeš, ko te jebe, nije Srbija potrebna EU, već obrnuto. Izborite se sami da imate vlast kakvu želite, pa se onda javite. Dok ne pravi sranja po okolini, vaš problem. Ne mora niko da rešava naše probleme, ovo ti ponavljam najmanje treći put 😄 Poenta je da oni vrlo verovatno dobro znaju šta se ovde dešava, ali im ide u korist što jeftinija radna snaga i da iskoriste resurse za svoje interese. That being said, ne delim tvoje mišljenje da u EU sede toliko naivni koji ekipi nenadležnog veruju na reč.
Smrtokapa Posted yesterday at 11:04 AM Posted yesterday at 11:04 AM 32 minutes ago, Eddard said: Oni to jednostavno ne mogu da pojme. Ovo možda nije stvar samo uređene i razvijene države već i specifičnog nemačkog mentaliteta. Nemci zaista važe za naivne. Taj motiv postoji i u onim pričama koje je sakupljao Vuk Karadžić, da ne navodim primere sad. Zato im i kasne vozovi, red vožnje je jednostavno previše optimističan. Već u Austriji je druga priča. Poverenje u državu postoji još od one čuvene pruske birokratije koja je bila napravljena da funkcioniše kao švajcarski sat pruska birokratija. 1
MeanMachine Posted yesterday at 11:44 AM Posted yesterday at 11:44 AM 1 hour ago, Eddard said: Ne želim naravno da prebacim celu priču na naivnost i glupost jer bi to bilo nerealno, ali stajem uvek u njihovu odbranu jer me užasno iritira taj višedecenijski narativ u Srba, da neko drugi mora da rešava njihove probleme. Ne mora i neće. Nije posao EU da kandidate primorava da se približavaju i pridržavaju pravila, zakona i vrednosti koje važe u EU. Hoćeš hoćeš, nećeš nećeš, ko te jebe, nije Srbija potrebna EU, već obrnuto. Izborite se sami da imate vlast kakvu želite, pa se onda javite. Dok ne pravi sranja po okolini, vaš problem. Problem je sto EU pomaze vlastima tj odmaze demokratske snage u Srbiji. Jer ako ti dajes kredite Vucicu iako znas sta sve cini onda ti si jbg protiv demokratije u Srba. Ili da budem jasniji interesi EU ili odredjenih zemalja u EU su bitniji od demokratizacije Srbije. 1 1
uncletima Posted yesterday at 01:55 PM Posted yesterday at 01:55 PM Spoiler https://n1info.rs/vesti/mitropolit-fotije-uvredio-studente-um-im-je-postao-satanski-njihov-bunt-je-demonski/ Ma, bre, picka vam materina, sektaska. Od svake moje pojedene Bonzite ide deo poreza i na vasu musavost i neukus. Fuj, bre! 2
berti Posted yesterday at 05:31 PM Posted yesterday at 05:31 PM Ne moze EU da resava nase probleme, ne mogu da se mešaju. Pa što su se mešali oko 5.oktobra, što su se mešali sada u Rumuniji, što su smakli Majdanom Janukoviča... Oni se prilično mešaju kada im je u interesu
Helena Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Dakle, živ je Macut, umro nije. Dok mu se država raspada, on u punom sjaju SNS-a boravi u Srpskoj. Od ostalih vesti izdvajamo da se deo leša i dalje nosa po Beogradu i da će sutra u manastir. Nije rečeno šta će obući. Dve poslanice uhapšene zbog nasilja jer su napale transparent organizacije studenti koji žele da uče. I možda nemamo leteće automobile, ali imamo robote u pošti, cvrc.
Edinburgh Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago Jao ljudi, eno ga u Dnevniku RTS-a Baki, direktor Poste, prica o vestackoj inteligenciji i digitalizaciji 🤣
Helena Posted 23 hours ago Posted 23 hours ago (edited) Takođe, ćacilend košta, ćaci još više, mitinzi najviše, ali se javno prosi u dnevniku za lečenje dva deteta. Bitan je expo Edited 23 hours ago by Helena
Pletilja Posted 21 hours ago Posted 21 hours ago (edited) https://murrow.wsu.edu/about-edward-r-murrow/ Po nasem vremenu to je 01 h nocas, geldacu na CNN kanalu. Jedinstvena prilika da se podsetimo koliko je istina vazna i licna hrtabrost, nece biti repriza, nece biti snimka pa...... to whome it concern....preporuka. Edited 21 hours ago by Pletilja
Recommended Posts