Jump to content

ABA Liga 2021/22, nikad jaca?


goldberg

Recommended Posts

7 hours ago, Martin Mystere said:
9 hours ago, goldberg said:
 
Svejedno ce se voditi kao stranac u KLS i KRK (ako ga Partizan bude licencirao u tim takmicenjima).

Jednostavno ne mogu da verujem da si toliko operisan od razumevanja sarkazma i ironije te na svaki takav post odgovaraš ozbiljno.

 

Ako je sarkazam, onda se izvinjavam, mada mislim da se i previse prica o tome sta je Moore izjavio i previse paznje daje saopstenjima.

 

1 hour ago, Nemam_ti_kad said:

O ne....mada smo igrali dva meca u predsezoni tamo...

 

Mega ce biti oslabljena neigranjem Cazalona, Simanica i Rudana (najavio je Jovanovic odsustvo par igraca, pa to znaci da se ova trojica ne vracaju).

 

Trebalo bi da to bude lagana pobeda za Buducnost, takodje bi Crvena zvezda bez problema trebalo da savlada Zadar.

 

Sto znaci, Partizan 7-0, Crvena zvezda 6-1, Buducnost 6-1, FMP 5-2, Cedevita, SC Derby i pobednik meca Cibona - Krka na 4-3, Igokea i porazeni na 3-4...

 

Crvena zvezda trenutno ima jedan kiks, Cedevita 2 (Buducnost i FMP kuci), Buducnost i Partizan nijedan.

Link to comment
Share on other sites

13 hours ago, Borca said:

Izgleda prokisnjava Hala Sportova na Novom Beogradu i danas je valjda odlozena utakmica kosarkasica Partizana, a ne zna se sta ce biti sa sutrasnjom utakmicom Mega-Buducnost koja bi trebala da pocne u 12h.

 

I na mecu protiv Krke je prokisnjavala, negde u blizini auta i centra, tj gde se ukrstaju te dve linje, mozda pola metra u terenu, pa je bio jedan decko koji je bio zaduzen za brisanje, na otprilike svaki minut je birsao taj deo terena, cak i tokom aktivne igre, ako je lopta na drugoj strani, bas sam se cudiio kako su i tad pustili da se igra.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To je greška sudija, aksesoari tipa narukvica/minđuša/lančića su zabranjeni i moraju se skinuti. Na jednoj od utakmica kvalifikacija reprezentacije su mu u Pioniru sudije naredile da skine taj lančić.

 

Još da dodam radi preciznosti da  kod Alekse nije reč o metalnom lančiću već o krstu na malo debljem koncu, dakle verski aksesosar ako mogu tako da ga definišem.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, mmajstor said:

 

Necu. 

U inicijalnom postu pise navijaci a ne huligani. Trebalo bi malo povesti racuna. 

Ok.Preterao sam.Jer navijaci i huligani nisu isto.

Ali valjda shvatas da njima treba najmanje povoda da naprave sranje.

Tako ovo(za nas nije strasno) mala Zvezda i Albanac je odlican slagovrt za nevolje.

Pogotovo sto sad ide derbi.

Link to comment
Share on other sites

Istrošila se Budućnost protiv Virtusa i tačno se videlo da nemaju energije za pobedu iako se Mega fino nudila zadnjih 5 minuta.

Kratku rotaciju ima Budućnost da bi igrala na dva fronta i moraće da dovede još jednog kvalitetnog igrača spolja ukoliko žele da uđu u završnicu bilo kog takmičenja ove sezone.

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Steta, da nam ne utekose onako lako na +17, vjerovatno bi imali sansu, ovako smo uspjeli samo da im pridjemo. Suad i Barovic se ne koriste cak ni danas, a od daljih ambicija kluba ce vjerovatno zavisiti da li cemo ih gledat tako da popunjavaju broj u timu ili ce se raditi neka doselekcija.

Послато са M2007J20CG помоћу Тапатока

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Martin Mystere said:

Ja nisam ljubitelj besomučnog ispaljivanja trojki ali mi opet nije jasno da Budućnost u prve 3/4 šutne samo četiri puta za 3p, od čega je poslednji šut bio par sekundi pre kraja četvrtine.

 

Deluje da kod Dzikica trojku mogu da pogode samo DJ Seeley i MJK, dakle nije problem samo selekcija nego se i igra u napadu svodi na besomucno forsiranje poena iz reketa.

 

Otud i ogroman broj slobodnih bacanja.

 

Pisao sam i ranije da Buducnost ima i bolje rezultate jer su izvlacili na energiju i prodore bukvalno sve meceve i da to nece moci dugo da traje. Mogli bi u PG malo da razmisle sta su im ambicije - ako je to ulazak u finale EC/finale ABA lige, onda mora jos jedan bek + Danilo + mnogo vise suteva, ako su im ambicije samo PO ABA, pa to moze i sa jeftinijom ekipom.

 

Trenutna situacija sa kiksevima (za 4 najjace ekipe sezona bez kikseva znaci 3 poraza u gostima od konkurenata):

 

Partizan 0

Crvena zvezda -1 (Igokea u gostima)

Buducnost -1 (Mega u gostima)

Cedevita Olimpija -2 (FMP i Buducnost na svom terenu)

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Apsolutno, a verujem da ce im se pridruziti i Cibona i pored dobrog starta.

 

Opet, tuzno je to, bez hrvatskih klubova to je KLS + Buducnost + Cedevita + Igokea otprilike, ali mislim da se u Hrvatskoj kosarka polagano gasi i da joj vise nema spasa.

 

Opet, mi smo odigrali jako dobar mec u Zadru i lagano smo pobedili, bili smo odmorni i nije bilo duplog kola i putovanja. Partizan je jedva doneo pobedu. Sto puta su mi draza takva gostovanja od raznih Mega i FMPova za koje znas da ce biti lep i lagan mec u kojem ce favorit lagano da pobedi, ma kako bio umoran i ma kako igrao.

 

Da dodam, Buducnost bi mogla da obrise ovaj kiks pobedom u Veneciji. Ako i tu izgube, vracaju se na pocetne pozicije, a to je neko trece mesto i u grupi i u ABA, sto nece biti dovoljno ni za sta. Mozda ne bi bilo lose za njih da se fokusiraju samo na jedno takmicenje.

Edited by goldberg
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...