Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

14 minutes ago, NikadProtivKaline said:

da li neko zna oko cega su se koskali dzoni i zagorac?

 

Neki faul Ivanovica na Lesoru mislim, i Zagorac mu prilazi i zagrli ga u fazonu nemoj se bunis se bio je cist faul, i Ivanovic ga odgurne kao sta ti mene smirujes. Neverovatno al nije Zagorac kriv ovaj put 😄 

 

@Vasa123

U prvom pol je bio Obraefektin rant na Smailagica, negde posle onog promasenog kucanja njegovog pa jos jedan napad pa TO, tad je uleteo na teren i bas ga odgurnuo, posle je nastavio da ga gura na TO. 

 

 

 

Ne znam ko je napisao da nije do drzave nego do nas, mi smo stoka koja ubacuje to nije drzava kriva. Pa samo delimicno tacno, jer zakoni i drzava postoje tu da sankcionisu 

bas stoku i te nesavesne postupke gradjana nad kojim imaju ingerenciju. Dakle ako je neko stoka drzava treba da ga sankcionise da sutra neko ne pomislio da bude ista takva stoka. 

E sada sto se u ovoj kloaki od drzave lopovluk pa i ubistva dokazano prastaju ako si drug clan, a videsmo to na bezbroj primera, to je druga stvar. Ali bukvalno da HOCE drzava i organi reda i mira mogu ovo rese za 10 min, ali bukvalno za 10 min, samo da neko nadlezan kaze ok dosta je postupite po zakonu. 

 

Uvek mi je bilo fascinantno to kako se npr iste stvari na utakmici i u ril lajfu tumace drugacije. Na ulicu ako izadjes i gadjas nekog flasom mozes popijes ozbiljnu krivicnu prijavu, na utakmici je to pritisak domaceg terena, na utakmici ako zapale pola tribine u hali to je deo navijackog folklora ne sankcionise se, u stvarnosti je neko ugrozavanje okoline. 

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam kako neko moze da zeli Matijasa Lesora kod nas. Ali iskreno... decko je legitimno retardiran, pa kod bacanja se vidi Zocova gestikulacija da decko nema mozak... sta dalje da pricamo, pa nece Zoc javno da kaze da je decko buzdovan, ali ovaj to na terenu pokazuje svaki jebeni put.

 

Sta ti vredi njegov doprinos ako te on pokenja svaki put kad ocekujes od njega nesto dobro?

Link to comment
Share on other sites

На све поменуто, треба поменути и ужичко Ледеја кад му је, чини ми се, Калина измакао столицу, што је такође суђено као фаул. 

 

Разним брејнфартовима смо помогли "најбољем судији Еуропе" да уведе ствар у неизвесну завршницу, иначе смо добар део меча контролисали ситуацију.


Идемо даље, следећи је Мордор. Мислим да ће Пионир бити спаљен добијемо ли трећу и у то не верујем, али верујем да ћемо добити четврти утакмица.

Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, drakon1 said:

Imas pravo donekle. U ovim situacijama se cesto ne zna sta je uzrok, a sta posledica.

 

Mozda je pogresno, ali ako si u dvorani gde si 99% u manjini, onda se ne ponasas tako jer dodatno grejes usijanu atmosferu i samo moze biti gore. Nemam iluzija da u sledece dve utakmice nece biti slicno, samo sa nama na receiving end.

 

Oko praznjenja dvorane si u pravu.

 

ma jasno, nije da ti nešto kontriram / oponiram, samo kažem da 2022. ne bi trebalo da se u ponašanju pozivamo na "to je tako" situacije i običaje iz prošlosti, gde je normalno da se verbalno opšti sa članovima suparničkog kluba, navijači prebiju jer su došli na tekmu a sudija spušta u bunar ako sudi u nekoj nižoj ligi.

 

i zvezdaši i partizanovci jedva čekaju da se vrati onom drugom za nešto i jedino nulta tolerancija tu rešava ovakva sranja. 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Laki21 said:

 

Evo snimka ko je želeo da se tuče;

 

 

Btw, ne vidim što je Balša prozivan uopšte, on se nalazi u pozadini i ne meša se uopšte, ubedljivo najagresivniji je Lesor verovatno frustriran zbog promašenih bacanja na kraju i zbog toga što su mu svirali prestup, Trifunović koji valjda treba da se dokazuje zbog oca i Panter koji takođe mora da dokazuje krvna zrnca.

Link to comment
Share on other sites

Ovo je stari dobro oprabani recept kako da napališ svoje navijače posle dva poraza!  Najčešće su ga primenjivale ekipe iz CG ali ni ekipama iz Srbije nije strano da se na taj način "dokažu" pred svojim navijačima i iskupe za poraz. Nikakv napad navijača Zvezde nije bio na igrače na kraju itakmice( gađanje je bilo i pre i za vreme utakmice i posle utakmice) ali niko nije probao da se firzički obračuna iako je prvi utisak bio da Lesor, mali Trifa i Smailagić brane svoju ekipu od huligana.  Dobro i to je sastvani deo sporta na ovim prostorima ali ne podnosim kuknjavu kako su jedni dobri a drugi zlo i naopako.  

  • Like 10
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Tamburinjo said:

Neki faul Ivanovica na Lesoru mislim, i Zagorac mu prilazi i zagrli ga u fazonu nemoj se bunis se bio je cist faul, i Ivanovic ga odgurne kao sta ti mene smirujes. Neverovatno al nije Zagorac kriv ovaj put 😄 

 

 

Do as I say, don't do as I do 🙂

Rade zvani "dizem ruke i bunim se na svaki mi dosudjeni faul u karijeri". 😄 

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, medobrundo said:

 

Ja ne mislim. Ovo rade besni, nevaspitani ljudi, koji su naučeni da mogu da ispoljavaju agresiju i frustracije bez bilo kakve kazne i odgovornosti. I toga je puna Srbija, u svakoj sferi, na svakom ćošku. Svaki misli da problem može da reši tako što će nekome da lupi šamar, otme nešto, pregradi, sruši, pljune. Ljudi nisu naučeni da se problemi rešavaju na drugačiji način, da sportske manifestacije nisu mesta na kojima se nekažnjeno izliva agresija, da ne možeđ da biješ ženu ili komšiju ako se ne slažeš sa njima.. juče nego bizgov u zadruzi bije neku nsretnicu pred milionskim auditorijumom. Taj što je bacio neku flašu vode ili šta već, pa on za sebe bukvalno misli da nije ništa strašno uradio, da ima milion puta gorih stvari, da su i grobari i sudije to zaslužili, verovatno se i hvali time, a i dobija podršku. Zašto bi klub plaćao nešto, što tako lagano može da dobije besplatno.

 

Kao onaj majmun koji na sred ulice šutira ženu koja pokušava da otrgne svog psa od majmunovog krvoloka koji ga davi... Ili onaj bizgov koji prebija devojku na prepunoj plaži... Više nismo ni na nivou nasilja iza "zatvorenih vrata"

Link to comment
Share on other sites

Sinoć nisam bio u hali ali jesam u prvoj utakmici, Ledey je bio jedini igrač oba tima koji se nije ponašao adekvatno, stalno se kurobecao i provocirao publiku (i pre nego što je utakmica počela na predstavljanju timova), pri tome se na terenu baš i nije proslavio, razumem da atmosfera povuče ljude da izbace najgore iz sebe ali igrači ne trebaju da daju dodatnog "povoda" stoki na tribinama. Punter nije bio konfliktan igrač do sada, ono je iz čiste nemoći, ugasili su ga Hollins i Lazić kao cigaretu.

 

Što se Lessorta i njegovog igračkog profila tiče, mislim da bi bio vrlo koristan kod nas. Ne bi imao ulogu kao u KKP nego bi delio minutažu u zavisnosti od match upa sa ostala dva centra. Završnicu bi verovatno igrao neko drugi (Luka). Kuzmić mi deluje kao da nema kondicije i da ne postoji trik kojim bi mogao da odigra 25+ minuta kad bi to situacija zahtevala.

 

Lazić i Lazarević ne smeju nikada biti zajedno na parketu, to je preveliki ofanzivni hendikep, posebno jer je uz njih u petorci i centar (koji god to bio) koji van isprekidane kružnice ni ne pomišlja na šut. 

 

Ja mislim da završavamo ovo u naredne dve, nažalost uz neke nemile scene u hali. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, 1945 said:

Pa i dobili smo 43 000e za prvi mec. Malo li je?

 

Sad ce da nas rebnu jedno 100 000e. Ko zna koliko smo imali u kaznama do sad u Evroligi ove sezone.

Taman ako se bude igrala i majstorica na kazne ćemo da platimo jednog Holinsa. A onda se ta ista stoka žali jer nemamo boljeg centra od Kuzmić - Mitrović tandem. Za takve je i to previše

edit: jedan drugarski savet, koristi malo multio-quote pls :classic_biggrin:

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Del Piero said:

Zapravo, meni je od 3 faula za bacanja nad Panterom ovaj najvise faul. Lazic pravi kontakt desnom rukom na kraju, ne znam da li je dovoljno za faul. @drakon1

 

Voleo bih dve situacije pre toga kada je Panter dobijao bacanja, to je smehotres od odluke.

Daj sve tri odluke pa ti mogu reci. Ovo u kontekstu cele utakmice nikako nije faul. Ma, nikako nije. Ovo mozda sudis juniorima da pokazes sta je faul ili da ih naucis redu. Ali na ovom nivou? Ne. Kontakt uglavnom telom bez uticaja na prodor. Ruka sto je malo zakacila dres bi igrala ulogu da je Punter bio zadrzan u kretnji ili prodoru. Ovako je Lazic vec telom bio ispred njega. Taj dodir ako se svira onda se utakmica zavrsava najkasnije u 2. cetvrtini jer ekipe nemaju vise igraca zbog faulova. Ovo je losa odluka.

  • Like 5
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Mi možemo dosta opuštenije da odigramo treću, jer imamo 2-0 u džepu. Pritisak će biti na njima, a nisu baš dobri pod pritiskom (videti pod Bursa). Sinoć su bili opušteni i išli su all-in, i bili blizu da nam ukradu pobedu.

 

Mislim da ćemo mi bolje odigrati u trećoj nego sinoć, ali neće zavisiti sve od nas. Suđenje sam siguran da će biti navlakuša, a atmosfera gora nego u Podgorici. Ali mi imamo ove sezone neke lepe pobede u gostima sa glasnom publikom (Zenit, OLI, Uniks, Efes zamalo)... tako da bi mogli sve to da iskoristimo i završimo ovo, a onda kratak odmor pa prelazni rok... :smiley2:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Tamburinjo said:

 

Neki faul Ivanovica na Lesoru mislim, i Zagorac mu prilazi i zagrli ga u fazonu nemoj se bunis se bio je cist faul, i Ivanovic ga odgurne kao sta ti mene smirujes. Neverovatno al nije Zagorac kriv ovaj put 😄 

 

@Vasa123

U prvom pol je bio Obraefektin rant na Smailagica, negde posle onog promasenog kucanja njegovog pa jos jedan napad pa TO, tad je uleteo na teren i bas ga odgurnuo, posle je nastavio da ga gura na TO. 

 

 

 

Ne znam ko je napisao da nije do drzave nego do nas, mi smo stoka koja ubacuje to nije drzava kriva. Pa samo delimicno tacno, jer zakoni i drzava postoje tu da sankcionisu 

bas stoku i te nesavesne postupke gradjana nad kojim imaju ingerenciju. Dakle ako je neko stoka drzava treba da ga sankcionise da sutra neko ne pomislio da bude ista takva stoka. 

E sada sto se u ovoj kloaki od drzave lopovluk pa i ubistva dokazano prastaju ako si drug clan, a videsmo to na bezbroj primera, to je druga stvar. Ali bukvalno da HOCE drzava i organi reda i mira mogu ovo rese za 10 min, ali bukvalno za 10 min, samo da neko nadlezan kaze ok dosta je postupite po zakonu. 

 

Uvek mi je bilo fascinantno to kako se npr iste stvari na utakmici i u ril lajfu tumace drugacije. Na ulicu ako izadjes i gadjas nekog flasom mozes popijes ozbiljnu krivicnu prijavu, na utakmici je to pritisak domaceg terena, na utakmici ako zapale pola tribine u hali to je deo navijackog folklora ne sankcionise se, u stvarnosti je neko ugrozavanje okoline. 

To on po sindikalnoj liniji pokusava da izgladi situaciju izmedju clanova istog? Naravno da je kriv, ako je to bio razlog. Ko ga pita, zasto se mesa? Ono Ivanovicevo je naravno bio faul na bloku Lessorta. Tad je Obradovic jos hteo namernu.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Ridji said:

 

Kao onaj majmun koji na sred ulice šutira ženu koja pokušava da otrgne svog psa od majmunovog krvoloka koji ga davi... Ili onaj bizgov koji prebija devojku na prepunoj plaži... Više nismo ni na nivou nasilja iza "zatvorenih vrata"

Da, ovo izlazi na otvoreno. Na utakmicama je uvek bila atmosfera da se moze slobodnije praviti sranje nego kada si sam na ulici. S jedne strane psihologija rulje i linča je tu, s druge strane velika verovatnoca da ti se nista nece desiti, jer ako te oklopnici u sluzbi drzave ne uhvate na licu mesta i ispendreče, proci ces nekaznjeno.

9 minutes ago, Issey said:

Mi možemo dosta opuštenije da odigramo treću, jer imamo 2-0 u džepu. Pritisak će biti na njima, a nisu baš dobri pod pritiskom (videti pod Bursa). Sinoć su bili opušteni i išli su all-in, i bili blizu da nam ukradu pobedu.

 

Mislim da ćemo mi bolje odigrati u trećoj nego sinoć, ali neće zavisiti sve od nas. Suđenje sam siguran da će biti navlakuša, a atmosfera gora nego u Podgorici. Ali mi imamo ove sezone neke lepe pobede u gostima sa glasnom publikom (Zenit, OLI, Uniks, Efes zamalo)... tako da bi mogli sve to da iskoristimo i završimo ovo, a onda kratak odmor pa prelazni rok... :smiley2:

A KLS?

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, L' Imperatore said:

Btw, ovo pravilo o svaki faul je nesportski dok ne ide vreme mi je nešto najgluplje ever. Nemam pojma čemu tačno to pravilo služi. Kao da je mnogo bitno dal ekipa koja želi da napravi faul to uradi za 0.0 ili za 0.1 sekunde. A sad ako je to zbog vremena, onda bi moglo da se uradi kao u američkom fudbalu, gde ima 10 second runoff. Pa bi u slučaju da praviš faul dok nije krenulo vreme, bio običan faul, i odbije se recimo pola sekunde sa sata.

 

ne znam da li je to samo moj trip ali meni se čini da to pravilo ima smisla upravo u poslednjim sekundama meča - gde po prijemu lopte napadača, odbrambeni igrač rizikuje da napravi faul za 2/3 + 1 bacanje, što potpuno menja situaciju u odnosu na to da im daješ dva bacanja.

 

čak i u situaciji u kojoj nisi izašao iz bonusa, protivnik može da pokuša šut pri faulu i time ode na liniju, umesto da bude fauliran dok lopta nije izvedena i time dobije samo loptu sa strane.

 

meni to uopšte nije loš rezon za dinamiku igre i generalno zaštitu napadača od taktičkog fauliranja.

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Issey said:

Mi možemo dosta opuštenije da odigramo treću, jer imamo 2-0 u džepu. Pritisak će biti na njima, a nisu baš dobri pod pritiskom (videti pod Bursa). Sinoć su bili opušteni i išli su all-in, i bili blizu da nam ukradu pobedu.

 

Mislim da ćemo mi bolje odigrati u trećoj nego sinoć, ali neće zavisiti sve od nas. Suđenje sam siguran da će biti navlakuša, a atmosfera gora nego u Podgorici. Ali mi imamo ove sezone neke lepe pobede u gostima sa glasnom publikom (Zenit, OLI, Uniks, Efes zamalo)... tako da bi mogli sve to da iskoristimo i završimo ovo, a onda kratak odmor pa prelazni rok... :smiley2:

Oli igrao pred par hiljada navijača zbog korona mera a ove 3 ekipe imaju glasne navijače u razini Igokee 😃

Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, drakon1 said:

To on po sindikalnoj liniji pokusava da izgladi situaciju izmedju clanova istog? Naravno da je kriv, ako je to bio razlog. Ko ga pita, zasto se mesa? 

 

e jebi ga sada... nije bilo bezobrzano grljenje kao decko priznaj faul ne kurci se, stvarno mu drugarski prisao drug predsednik sindikata, malo Ivanovic kocopernog pevca glumio. Mislim nista strasno 

ni sa jedne ni sa druge strane, bukvalno najbezazlenija situacija ikada. 

 

Da dodam jos i da su igraci na kraju stali u spalir i podigli ruke kako bi protivnici prosli u svlacionicu koliko toliko pod normalnim okolnostima. Lep potez koji pokazuje da je teren teren a van terena van terena, i da su to dve odvojene stvari

gde ne vaze ista pravila, sto je dobro naravno. 

 

 

 

1 minute ago, uini said:

 

ne znam da li je to samo moj trip ali meni se čini da to pravilo ima smisla upravo u poslednjim sekundama meča - gde po prijemu lopte napadača, odbrambeni igrač rizikuje da napravi faul za 2/3 + 1 bacanje, što potpuno menja situaciju u odnosu na to da im daješ dva bacanja.

 

čak i u situaciji u kojoj nisi izašao iz bonusa, protivnik može da pokuša šut pri faulu i time ode na liniju, umesto da bude fauliran dok lopta nije izvedena i time dobije samo loptu sa strane.

 

meni to uopšte nije loš rezon za dinamiku igre i generalno zaštitu napadača od taktičkog fauliranja.

 

Pravilo je valjda doneto da bi se sprecili faulovi u mrtvom vremenu, da ekipa koja brani minus ne moze da 'slucajno' napravi faul a da vreme nije proteklo. Daje se prednost ekipi koja napada da vestom postavkom izvede loptu i uzme jos koji sekund.  

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

To pravilo postoji da bi sprecilo odbranu da bira na kome ce napraviti faul. Da nema pravila mogao bi da izaberes najgoreg izvodjaca i "slucajno" napravis faul bez da je lopta kod njega. Ovako faul mora da se pravi na onome kod koga je lopta.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, СтелаРоса said:

Daleko od toga da opravdavam bilo kakav vid nasilja ili agresije, ali nakon odgledanih snimaka sve ono od sinoc mi dobija skroz drugaciju sliku. Ja sam bio ubedjen da je neko od navijaca napao igrace Partizana, ali koliko vidim doslo je do nekog koskanja da li izmedju strucnih stabova ili koga vec, gde su igraci Partizana pojurili ka guzvi sa zeljom da se obracunaju, a prednjacio je Lesor u svemu tome. Uostalom, kako je uopste neko od navijaca mogao da zavrsi tu kod klupe Partizana? Neka me neko ispravi ako gresim.


A ko zna šta bi bilo ako bi dobili video koji snima cele večeri deo oko i iza Partizanove klupe? Pa na primer vidimo da je neko celu utakmicu "malteretirao" Lesora? (Ovo je samo puko lupetanje sa moje strane, mada pogadjanje Zagorca u glavu nije lupetanje) Je l bi onda značilo da Lesor ima pravo da se zaledje? To ne opravdavam nasilje i agresiju ali... Nema tu nikakvo ALI, ni za tu stoku iza klupe Partizana, a ni za igrače Partizana naravno.

No čini mi se da je bilo bitno istaći kako nisu naši krivi za incident, nego njihovi... 
 

Link to comment
Share on other sites

28 minutes ago, L' Imperatore said:

 

S obzirom da Laki uvek ima najbolje kadrove spornih situacija, početi ću da sumnjam da je on Tegeltiji dostavio onaj snajperski snimak kad Čova kuca sms na tribini

 

😄

 

Odjednom su neke stvari mnogo jasnije.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...