Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

223 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      96
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

Pre par dana pogledam random kosarkku, neki koledz u Americi, pitaj kurac, i tamo neki lik Dusan i prezime nisam uspeo da zapamtim. Rekoh vidi ovaj nas i posle 2 minuta komentator objasnjava da se doselio iz Srbije da bi igrao na tom koledzy a roditelji u Srbiji bla bla. Znaci ko zna koliko talenata imamo po koledzima, to su nam neki najbolji pa onda ide Mega pa teek ooonda mi  sa nekim granicnim evrokup talentima. Nije ovo igrica pa da ga ubacimo i kako idu minuti tako on budzi statse.  Sto taj Simanic ne pokaze sad raskosni talenat ili taj  Radanov?

Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Crni said:

E lepo je imati sugradjanina na forumu.


U bre pa ima nas dosta :classic_smile:

 

I pored na kraju relativno komotnog poraza te rutinskog odradjivanja posla od strane Reala u 4/4 mislim da nema razloga za nezadovoljstvo nakon sinocne utakmice. Šta više lično sam veoma zadovoljan prvim poluvremenom, verovatno da je Real malo lezernije i umornije ušao u utakmicu ali način na koji je Zvezda igrala, vrlo pametno, smisleno, sa idejom i konceptom, meni uliva dodatni spokoj i ubedjenost da smo na pravom putu, tj na klasičnom Radonjić putu. Tih prvih 20 minuta nije bilo mnogo bitno i vidljivo koliko nam igaraca fali i ko su ti igrači, igrali smo ono cemu trener tezi i traži od ekipe. Tipičan i jasan koncept, kao i sistemski pristup igri i kosarci. Da smo nešto malo od brdo otvorenih šuteva pogodili mogli smo i sa nekom prijatnom razlikom da odemo na poluvreme. Verovatno ni to ne bi bilo dovoljno jer je na kraju ipak ponestalo goriva i kapaciteta u dostupnom rosteru. 
 

Sve u svemu na pravom smo putu, povratak Vajta bi mogao drasticno da digne kapacitet i kvalitet ovog tima. Jedva čekam da ga vidim na parketu

  • Like 3
  • Love 1
Link to comment
Share on other sites

25 minutes ago, Redstar0356 said:

Pre par dana pogledam random kosarkku, neki koledz u Americi, pitaj kurac, i tamo neki lik Dusan i prezime nisam uspeo da zapamtim. Rekoh vidi ovaj nas i posle 2 minuta komentator objasnjava da se doselio iz Srbije da bi igrao na tom koledzy a roditelji u Srbiji bla bla. Znaci ko zna koliko talenata imamo po koledzima, to su nam neki najbolji pa onda ide Mega pa teek ooonda mi  sa nekim granicnim evrokup talentima. Nije ovo igrica pa da ga ubacimo i kako idu minuti tako on budzi statse.  Sto taj Simanic ne pokaze sad raskosni talenat ili taj  Radanov?

 

Probali smo i sa tim našim talentima sa koledža. Nastić, Janković, Ristić (mada je on pre Arizone bio naš junior). Ispostavilo se da preskok iz NCAA u profesionalnu košarku nije nimalo lagan. 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Markoss said:

Apropo Gudure, ja sam ubedjen da ce on ako ovako nastavi da bude nase prvo pojacanje na leto. I on je u fazonu da bi igrao vrlo rado opet kod nas, generalno mu je karijera u padu, domaci je igrac, sigurno cemo napasti. Slicno doduse i za Nedovica mislim, mada nisam siguran kolko je on po Dejovom ukusu, mada ga Covic voli skoro ko Filipa. 

Iskreno mogu i jedan i drugi biti veoma realne price,samo ako dodje nedovic,dzoni nema onda sta da trazi na kecu a i mislim da se svakako ne bi naigrao pored nede,jer neda prilicno voli da je lopta kod njega i tad igra najbolje a ne treba zaboraviti i da je kum sa filipom.

Da nije po radonjinom ukusu i meni se cini,al pitanje je dal radonja uopste ostaje u zvezdi posle ove sezone jer ako se dobro secam ugovor je potpisan na god ipo,zar ne?

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Guru said:

 

Jović je te sezone kao startni PG igrao 21.4 minuta po meču, a najveću minutažu u ekipi je imao Jenkins - 23.6 minuta. Ne znam koliko bi to starteri trebali da igraju pa da ne budu izrabljivani od tvrdoglavog Radonjića.

 

 

Tejić je u sezoni 2014/15 sa 19 godina odigrao 64 utakmice i na njima imao 11 minuta po meču, a na 16 utakmica je bio i starter. Rebić je igrao manje - 31 utakmicu sa 7 minuta prosečno, što je i normalno s obzirom da je ispred sebe imao Vilijamsa i Jovića. Startna četvorka sa 21 godinom nam je bio Luka Mitrović, a njegov vršnjak Dangubić je imao 16.2 mpg. 

 

Znači mladi su itekako dobili šansu - neki su je iskoristili, neki ne... Konkretno Tejić i Rebić nisu bili materijal za bilo šta ozbiljnije - prvi jer je teška lenčuga i ima olovne noge, drugi jer je limitiran fizikalijama, a nema neku vrhunsku karakteristiku u vidu brzine, eksplozivnosti, ili kreativnosti.

 

Pritom ne vidim što bi se uopšte u Zvezdi forsirali random mladi igrači koji zapravo i nisu talentovani, mi smo takmičarska ekipa i tu ni ne treba da bude mesta za takve. Uz to, svi oni imaju na raspolaganju FMP i šansu da se dokažu makar na ABA nivou, al' neki talenti ni tu ne mogu da se istaknu... 

 

 

A sta je sa Simanicem? Jel se on pojavio kao cudo od deteta i odigrao koliko se secam protiv Himkija vrhunsku partiju za svoje godine na svom debiju. Na tom mecu su nas razvalili na proste cinioce, a on je bio jedina svetla tacka nase ekipe. Kako je moguce da je onda poceo da se srozava posle toga sve vise i vise? Ja cu ti reci, to je i do trenera sigurno. Mozemo mi da se lazemo i pisemo hvalospeve. I nemoj suvu statistiku da mi vadis kad u sam znas da to ne znaci nista. Evo i Cirbes je imao 12 poena protiv Baskije, za 5 godina da izvadino podatke sa tog meca, da pomislimo uh kakva igracina. Znas i sam da su dobijali sansu na kasicicu. Rebic je recimo nakon sto je Radonja oterao Jovica na tusiranje odigrao sa Milerom partiju života i pobedili Real. Sta je bilo posle toga? Gde je nestao? 

 

Po cemu Radanov nije zasluzio mesta ovde? Makar 15, 16 igrac. Znacilo bi na sirini, u doba korone i povreda zbog prevelikih napora. Da ne ulazim dalje. 

 

I ne, ne moramo mi da pravimo igrace jer smo kako ti lepo kazes "takmicarska" ekipa koja u poslednjih pet godina zavrsava aktivno ucestvovanje u El tamo negde u decembru/ januaru. Upravo Zvezdina JEDINA prednost u odnosu na bogatase i treba da bude taj talenat koji je na ovim prostorima i da crpis sa tog izvora snagu i da pariras jacima bez previse ulaganja u njih. A ne, lakse je spucati na Derika Brauna, Gista, Rocestija... milione nego raditi makar malo pametno. Radonja sada ne gadja takve, ali gadja "svoje" igrace koji su dostigli zenit pre 5 godina. 

 

I da, dobro je Sarac napisao. Ovom logikom taj bek koji je Covic obecao nece biti niko drugi do Blazic gledajuci hronologiju dogadjaja. Davaj bivse igrace. Mozda je i Djenka, ko zna. 

 

Da ne bude da zaobilazim i Covica. Njegov ogromni kiks je sto FMP ne moze da stvori igraca, ne mogu da se setim kada se pojavio mladi i perspektive igrac. Nema bre sta da se pojavi godinama kod njih. Kad se setim samo Save Lesica i takvih individua. O cemu mi pricamo? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

51 minutes ago, L' Imperatore said:

Ristić

Ja sam bio ubeđen za Ristića da će biti sjajan igrač - u tim juniorima Zvezde uvek je on bio MVP (iza njega su uvek bili Rebić, Gudurić, Tejić sa sličnim učincima), dominirao, čak sam ga i gledao povremeno i video dobru tehniku, poludistanca solidna, low post igra dobra itd. Ispostavilo se da ja i dalje živim u košarci devedesetih, u kojima su spori igrači na petici itekako imali prostora, čak i u NBA, i mnoge čak i debeljuce su imale dobru karijeru u to doba (kako beše onaj iz Vankuvera debeljko, 150kg je imao otprilike).

Elem, ubeđen sam da bi Ristić, da je rođen 20-ak godina ranije, bio odličan EL igrač, pa možda čak stigao i do NBA. Ovako, toliko je loš zbog sporih nogu u odbrani (a nije neverovatno dobar u napadu kao Bobi pa da ipak ima makar mesto na kraju klupe u NBA), da će imati karijeru tipa Štimac, ako i to dostigne, mada teško, jer je baš loš u Fuenlabradi ove godine... 

Pritom, ima još jedna stvar - nikada se ne zna kako će neko preći iz juniora u seniore, da li je npr. samo zbog fizičke superiornosti dominirao, to su stvari gde i NBA skauti nekad pogreše, a kamoli mi laici. Ipak, za Rileta nisu pogrešili - nije draftovan iako je bio na Arizoni.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Dl91 said:

 I nemoj suvu statistiku da mi vadis kad u sam znas da to ne znaci nista. 

 

To je vec uobicajeno da iskoci sa nekom statistikom u pokusaju da obesmisli ono sto neko napise, a sto smo cesto svi videli svojim ocima, a to je da je u nebitnim ABA utakmicama Jovic nepotrebno bio na parketu kada smo imali sigurno vodjstvo, a i vrane na grani znaju da je oduvek mucio muku sa diskus hernijom pa da je tesko ocekicano da ima kontinuiranu minutazu sa tako bitnom ulogom kao i svaki drugi zdrav igrac, a sto se potvrdilo i u nastavku njegove karijere. Sad, da li je bas cista nesreca to sto mu ledja nisu izdrzala do kraja o tome moze da se diskutuje, a sto ne iskljucuje da je te sezone uradjen vraski dobar posao sem tog konkretnog faila koji nas je verovatno kostao top8. 

 

I sada se nesto slicno desava sa Kalinicem ali mu prija. A cini mi se da je i on ranije imao problema sa diskusom. Ovo sto sada odsustvuje isto tako nije samo stvar nesrece.  

Link to comment
Share on other sites

Nedovic je previse sklon povredama da bi mogli da se oslonimo na njega. Guduric je mnogo vise po volji Radonjicu. Na leto ce imati 27 godina, sto znaci da i posle Zvezde moze napraviti jos barem jedan jak EL ugovor. Tako da njegov eventualni dolazak ima logike. 

 

Za Pefija ce pokazati vreme, on je ocigledno dosao kao zamena za Jovica sa kojim nije smelo da se rizikuje a koji je u teoriji bas sve ono sto nam treba.

 

Ponovicu jos jednom da produzetak ugovora Vanilici treba da bude prioritet svih prioriteta posto skoro svi ostali imaju ugovor za narednu. A nesto kad razmislim, ako ostane Radonjic, ne bih se iznenadio da ostane i Holins i da se pomeri malo blize trojci.

 

Volters, Pefi(Jovic)

Ivanovic

Gudura, Holins

Dobric, Lazic, Lazarevic

Kalina, Vajt

Mitar

Noko, Kuzma

 

Jedan vrlo skroman😋 i dubok tim. 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, L' Imperatore said:

 

Probali smo i sa tim našim talentima sa koledža. Nastić, Janković, Ristić (mada je on pre Arizone bio naš junior). Ispostavilo se da preskok iz NCAA u profesionalnu košarku nije nimalo lagan. 

Jovanovica si zaboravio.

Nema tu kod tih nasih igraca na koledzu kvaliteta za ozbiljnu kosarku. Da kazemo da je Ristic jedini bio poznat od njih dok je igrao NCAA i bio je stvarno na vrhunskom koledzu za kosarku, igrao pristojno, ali opet je to daleko od nivoa za neku EL kosarku. Ali na primer Jovanovic je igrao na USC, koji je takodje vrlo ozbiljan koledz i videli smo koliko je on daleko od neke ozbiljne kosarke. Da ne pricam o ovima sto igraju na nekim trecerazrednim univerzitetima i onim poluamaterskim konferencijama. Nema danas mnogo tajni, da imaju neki kvalitet pokupio bi ih neki bolji program. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Markoss said:

Apropo Gudure, ja sam ubedjen da ce on ako ovako nastavi da bude nase prvo pojacanje na leto. I on je u fazonu da bi igrao vrlo rado opet kod nas, generalno mu je karijera u padu, domaci je igrac, sigurno cemo napasti. Slicno doduse i za Nedovica mislim, mada nisam siguran kolko je on po Dejovom ukusu, mada ga Covic voli skoro ko Filipa. 

 

Pa bi Filipu uglavnom i pravio društvo, s obzirom na to koliko je često povređen i ne igra.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nakon savršeno odrađenog jednog mini ciklusa tokom boravka u Beogradu (sa izletom do Zadra) -- u kojem smo zabeleželi skor 5-0 i u proseku primali 62 poena -- usledila je ova "rekreativna" nedelja u EL. I dok Madrid nikada nije mesto u kojem se treba nadati brejku, Vitorija -- naročito ovogodišnja -- svakako jeste. Ipak, em su oni dobili ozbiljan nalet energije smenom trenera; em smo mi ovu nedelju potpuno pustili niz vodu. Moguće je da je procena stručnog štaba bila da je vreme da se malo poštede Kalina i Volters, dva naša najbolja igrača, nakon dosta intezivnih par nedelja i da se ne rizikuju psihofizički premor i potencijalne ozbiljnije povrede. Na sve to se nadovezao problem sa Lukom, koji nam je pored pomenute dvojice, možda i napadački najpotentniji igrač na EL nivou. Ostatak ekipe je očigledno odigrao bez bilo kakvog imperativa, malo se opustila i ruka, pa smo napadački bili i bolji nego što bi čovek očekivao -- bez ove trojice, ostatak postiže jedno cca 40ak poena u proseku, uz očajne procente. Naravno, tako opušten pristup je odmah praćen i bušnom odbranom, lošim skokom, i slabom kontrolom napada (dosta izgubljenih lopti).

 

Da li je vredelo tako pustiti utakmicu protiv Baskonije niz vodu? Hajde da verujemo da stručni štab zna šta radi i da je u komunikaciji sa igračima, lekarima.. Poraz protiv Baskonije nam zaista kvari teorijski plan za TOP8 koji svi mi navijači imamo u glavi i teško će sada biti stići Barsu, Real, CSKA, Oli, Armani, Zenit, i Efes. Ostaje nam da se nadamo da će Fener nastaviti da se raspada, a da će Asvel, Monako, Bajern, Makabi, i UNIKS češće kiksati 🙄 

 

Jedino što može da se podvede kao pozitivno je da su se Holins i Ivanović napadački "razmahali".  Holins je u poslednja 4 EL meča na 11 poena u proseku. Postigao je više poena nego u svim prethodnim EL mečevima zajedno, sa sasvim pristojnim procentima i više ukradenih nego izgubljenih. Sa tim već može da se živi. Ivanović, uz povremene nalete neuračunljivosti, igra odlično u napadu otkad se vratio i deluje voljan i još malo pa spreman da zaista preuzme ulogu vođe druge postave. Osim toga što znamo da je u stanju da igra sa loptom i napada driblingom, te probija protivničke igrače i pravi višak -- i samim tim ovoj od driblinga operisanoj ekipi nenormalno znači -- u poslednjih par mečeva te osobine dobijaju i neki smisao, odnosno počinje efikasnije da ih koristi. Postiže od povratka 14p (50% za 2, 43% za 3), uz 6 asistencija i 5 iznuđenih faulova u proseku. To je zaista statistički (na ipak jako malom uzorku) fantastično, i moram priznati da na oko i ne izgleda toliko dobro. Još uvek tu fali boljih rešenja, često bude nepotrebnih driblinga i zabijanja, samim tim i izgubljenih lopti. Ako je ideja da Marković malo više preuzme organizaciju, a Džoni da napada još efikasnije i sa više snage... ima smisla. Koliko će ovi poeni i procenti obojice moći da se održe i kad se vratimo na jaču odbranu i odgovorniju igru, videćemo. Ali, sigurno im je značilo da se makar malo napune samopouzdanjem nakon nedelja promašaja i promašaja..

 

Za nas sada sledi ono pravo. Do sada je odrađeno ono što se očekivalo uz težak raspored. Imali smo četiri utakmice kući, zadržali smo domaći teren (četiri pobede ukupno). Narenih mesec i po dana imamo 7 utakmica kući u EL (i dva gostovanja) i poprilično lagan raspored u ABA ligi. Ipak, ekipe koje čekamo kući su brutalno jake (onaj sajt sa naprednim statistikama ukazuje da imamo najteži raspored od svih ekipa do 17-og kola) i moraćemo da budemo konstantno na ili blizu 100% koncentracije, energije, samopouzdanja da bismo nešto uradili.

 

Srećno nam bilo, sad zaista polećemo.

 

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Nema ništa od top 8, ne za nas već za bilo koga izuzev prvih 6 + CSKA i Efes.

Kako sada stvari stoje da ovo gore ne bude tačno trebalo bi da Makabi krene da gubi što nije previše realno ili još nerealnije da CSKA nastavi sa ovako lošom igrom.

Zenit, Real, Barsa, Armani, Oly, Efes su po meni sigurica.

Fokus na što bolji plasman jer se valjda dobija neka kinta u odnosu na plasman i tempiranje forme za april . Naravno već sada bi trebalo da se pravi ekipa koja sledeće godine uz ostanak Radonjića i Kalinića može da napadne top 8.

 

Je li Beli na 2 godine?

 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Milos 3.14 said:

Nema ništa od top 8, ne za nas već za bilo koga izuzev prvih 6 + CSKA i Efes.

Kako sada stvari stoje da ovo gore ne bude tačno trebalo bi da Makabi krene da gubi što nije previše realno ili još nerealnije da CSKA nastavi sa ovako lošom igrom.

Zenit, Real, Barsa, Armani, Oly, Efes su po meni sigurica.

Fokus na što bolji plasman jer se valjda dobija neka kinta u odnosu na plasman i tempiranje forme za april . Naravno već sada bi trebalo da se pravi ekipa koja sledeće godine uz ostanak Radonjića i Kalinića može da napadne top 8.

 

Je li Beli na 2 godine?

 

White je valjda 1+1,ako ne gresim.

Nama bi suvo zlato bilo da nam volters ostane jos jednu sezonu,a sto se tice top 8 sanse postoje uvek,al nisu nesto velike.

Mislim da bi skoro svako od nas bio zadovoljan borbom do kraja i nekim plasmanom od 9-12mesta.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Dl91 said:

A sta je sa Simanicem? Jel se on pojavio kao cudo od deteta i odigrao koliko se secam protiv Himkija vrhunsku partiju za svoje godine na svom debiju. Na tom mecu su nas razvalili na proste cinioce, a on je bio jedina svetla tacka nase ekipe. Kako je moguce da je onda poceo da se srozava posle toga sve vise i vise? Ja cu ti reci, to je i do trenera sigurno. Mozemo mi da se lazemo i pisemo hvalospeve.

 

Kako je moguće da momak koji u tom trenutku ima 17 godina izgubi minutažu nakon što je jednom dao 10 poena Realu? Tako što smo mi taj meč izgubili 27 razlike i generalno bili u fazi raspada, a onda doveli Kvinsija Milera i još par pojačanja, preokrenuli sezonu i plasirali se među 8 najboljih u Evropi prvi put nakon nekih 40 godina. Znači klub je napravio istorijski rezultat i meni je to kao navijaču više nego dovoljno, a za to što je fizički i mentalno nespremni 17-ogodišnjak izgubio minutažu me iskreno baš briga.

 

Boriša se pojavio kao čudo od deteta i NBA prospekt, a takvima u današnje vreme nije neophodno da išta odigraju na seniorskom (posebno EL) nivou - dovoljno je da izdominiraju na takmičenjima mlađih reprezentativnih kategorija i na specijalizovanim kampovima (poput Basketball Without Borders i Nike Hoop Summit, na kojima je Boriša učestvovao) i da na osnovu potencijala budu visoko draftovani. Problem je što on ni tamo nije uspeo da se istakne, a za to teško da su mu krivi Radonjić, ili bilo koji drugi Zvezdin trener. Možemo taman da se podsetimo i šta je DX tada pisao o njemu, pošto su ga intenzivno pratili:

 

http://www.draftexpress.com/profile/Borisa-Simanic-73318/

 

11 hours ago, Dl91 said:

I nemoj suvu statistiku da mi vadis kad u sam znas da to ne znaci nista.

 

Meni broj odigranih utakmica i prosečna minutaža znače neuporedivo više nego ono što neko iskonstruiše na osnovu sećanja. Tako se ti sećaš da je Tejić dobijao ponižavajuće minute na 2 minuta do kraja i 30 razlike, a izgleda si zaboravio da je sa 19 godina odigrao 60+ utakmica u sezoni sa prosečno dvocifrenom minutažom, kao i da je na nekim EL mečevima bio starter. Da je bio spremniji i da nije bio hodajuća lična greška igrao bi i više, pošto je jedina full time četvorka u rosteru bio 21-ogodišnji Luka Mitrović (vidi ti to - mlad igrač, a starter) + je uskakao Kalinić koji je primarno igrao trojku.

 

A to što on sa 19 godina nije bio spreman za nivo na kome mi igramo i nije neki problem, mnogo veći problem je to što nije pokazao želju za napretkom, jer je dečko lenčuga. Iz Zvezde je otišao u Megu kada je imao 21 godinu, što znači da je još uvek bio mlad i imao pregršt vremena da nam pokaže kako smo pogrešili, al' se to naravno nije desilo.

 

11 hours ago, Dl91 said:

Rebic je recimo nakon sto je Radonja oterao Jovica na tusiranje odigrao sa Milerom partiju života i pobedili Real. Sta je bilo posle toga? Gde je nestao? 

 

Opet jedna utakmica protiv Reala... Šta je bilo posle toga? Pa ništa - Jović nam je naravno i dalje bio startni plej, Mekel je mekelovan i doveden je Vasa Micić koji je u odnosu na Rebića svemirski talenat. Posle te sezone kao 21-ogodišnjak odlazi u Megu, pa da se ne ponavljam sa onim što sam već napisao za Tejića.

 

12 hours ago, Dl91 said:

Po cemu Radanov nije zasluzio mesta ovde? Makar 15, 16 igrac. Znacilo bi na sirini, u doba korone i povreda zbog prevelikih napora. Da ne ulazim dalje.

 

A po čemu je zaslužio? Pozicija na kojoj on igra nam je prepunjena, a on nema kvalitet da doprinese. Da je ostao kao 15.-16. igrač opet bi se kukalo što ne igra, a onda ako bi zaigrao na nekoj utakmici, kukalo bi se što ne igra na sledećoj, kao da je moguće da 15. igrač u rosteru ima kontinuiranu minutažu. Neka njega u Igokei gde će da igra mnogo i redovno, pa da vidimo ima li tu uopšte materijala za nešto više, ili je još jedan u nizu polutalenata koje smo prehajpovali.

 

12 hours ago, Dl91 said:

I ne, ne moramo mi da pravimo igrace jer smo kako ti lepo kazes "takmicarska" ekipa koja u poslednjih pet godina zavrsava aktivno ucestvovanje u El tamo negde u decembru/ januaru. Upravo Zvezdina JEDINA prednost u odnosu na bogatase i treba da bude taj talenat koji je na ovim prostorima i da crpis sa tog izvora snagu i da pariras jacima bez previse ulaganja u njih. A ne, lakse je spucati na Derika Brauna, Gista, Rocestija... milione nego raditi makar malo pametno. 

 

Lepo ti ovo zvuči u teoriji, al' u praksi najtalentovaniji klinci odlaze u Megu i inostranstvo, jer su svesni da im Zvezda uopšte nije potrebna da bi se probili i napravili karijeru. Vremena su se promenila i od nekog dugoročnog razvoja mladih igrača teško da možemo imati rezultatske koristi, posebno jer će upravo ti bogataši da pokupe one najtalentovanije, čak i sa 13-14 godina.

 

12 hours ago, Dl91 said:

Radonja sada ne gadja takve, ali gadja "svoje" igrace koji su dostigli zenit pre 5 godina. 

 

I da, dobro je Sarac napisao. Ovom logikom taj bek koji je Covic obecao nece biti niko drugi do Blazic gledajuci hronologiju dogadjaja. Davaj bivse igrace. Mozda je i Djenka, ko zna. 

 

Boga mi je do sada baš fino gađao i ti "njegovi" igrači igraju odlično. Ako može da oživi još nekog kao što je recimo Mitrovića i Kuzmića, onda ne bih imao ništa protiv, samo napred.

 

  • Like 4
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ni Kalinic ni Radonjic nemaju ugovor za sledecu sezonu. 

 

Aba liga vise nema sigurno mesto.. uz napad komsija na EK drasticno nam se smanjuju sanse da sledece sezone igramo EL u slucaju da ne udjemo u top8. A i prva dvojica onda skoro pa sigurno nece produziti ugovore. Znaci top8 je must be sem ako se ne zadovoljavate da sledece sezone budemo u EK, i to bez glavnih poluga iz ove sezone. 

 

ps.

da vremena su se promenila a sa tim treba i podvuci kao najbitnije da mi nismo uhvatili korak sa vremenom.

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, mmajstor said:

Ni Kalinic ni Radonjic nemaju ugovor za sledecu sezonu. 

 

Aba liga vise nema sigurno mesto.. uz napad komsija na EK drasticno nam se smanjuju sanse da sledece sezone igramo EL u slucaju da ne udjemo u top8. A i prva dvojica onda skoro pa sigurno nece produziti ugovore. Znaci top8 je must be sem ako se ne zadovoljavate da sledece sezone budemo u EK, i to bez glavnih poluga iz ove sezone. 

 

ps.

da vremena su se promenila a sa tim treba i podvuci kao najbitnije da mi nismo uhvatili korak sa vremenom.

Šta misliš ko ispada van 8 ako je top 8 must be?

Mislim, ovo sam možda nešto propustio, da je samo osvajaču EK garantovano mesto u EL, a da finalisti dosta zavisi od okolnosti. Tako da ja se ne bih plašio da će partizan osvojiti EK čak ni igrati finale, a ako tako i bude nije sramota igrati EK

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, mmajstor said:

Ni Kalinic ni Radonjic nemaju ugovor za sledecu sezonu. 

 

Aba liga vise nema sigurno mesto.. uz napad komsija na EK drasticno nam se smanjuju sanse da sledece sezone igramo EL u slucaju da ne udjemo u top8. A i prva dvojica onda skoro pa sigurno nece produziti ugovore. Znaci top8 je must be sem ako se ne zadovoljavate da sledece sezone budemo u EK, i to bez glavnih poluga iz ove sezone. 

 

ps.

da vremena su se promenila a sa tim treba i podvuci kao najbitnije da mi nismo uhvatili korak sa vremenom.

I sta da se udje u top 8 , ili cak i na  F4, kakve to ima veze sa nasim ucestvovanjem sledece sezone u EL? To za nas nema nikakvog znacaja.

 

U EL ce ici dva finalista EK ili samo pobednik ako  jedan od  UNIX/Monako udje u top 8 pa se njima garantuje ostanak u EL i sledece sezone.

 

Vec je neko napisao koje su 6 do 7 ekipa vec sigurne u top 8  a za to jos jedno mesto se bore svi ostali osim Zalgirisa i PAO po svemu sudeci. 
Stvarno ogroman neuspeh ako si u ovakvoj konkurenciji ne udje u top 8 ali ajde kad je po tebi Must be.

 

Po svemu sudeci sa UNIXOM u Pioniru. 

 

Edited by Šarac
Link to comment
Share on other sites

U slucaju da prodjemo u top8 gotovo sigurno bi opet dobili wild card, sto sada vise nije sigurnost cak i ako osvojimo ABA. Ima jos puno da se igra tako da niko jos uvek nije siguran pa ni tih 6 timova. 

 

Ko sto i ranije napisah ciljevi se formiraju pre pocetka sezone, a ne u toku sezone kada raznorazni faktori u zavisnosti od situacije opravdavaju tekuce stanje i njemu prilagodjavaju cilj.

 

Ako je top8 bio cilj prosle sezone, ne vidim zasto to ne bi bio i ove. A ako nije, ima li neko da kaze - ja sam zajebo tu i tu, povlacim se, ili mozda trazim jos jednu sansu. 

Edited by mmajstor
Link to comment
Share on other sites

Naravno da je svakom treneru cilj F8, koji igra EL a ne sedi na birou za nezaposlene kao Salo2 a i Salo1 je veoma blizu toga. 

 

Drugi par rukavica je dal je to realno al dosta zavisi od sledecih 10 utakmica gde smo 7 puta domacini. 

 

Jos jedan samar uprave za EL je utakmica u Pioniru, ali dobro, VD je status pa nema na koga da se ljute ovi iz EL..

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...