Jump to content

KK Crvena Zvezda 2021/22


Juan Pablo Montoya

Šta očekujete od sezone 2021/22  

224 members have voted

  1. 1. Šta očekujete od sezone 2021/22

    • Borba za play off evrolige uz osvajanje svoh domaćih trofeja.
      74
    • Pristojna rola u evroligi uz osvajanje ABA lige.
      97
    • Začelje evrolige, mučenje u ABA ligi i ponovni skandali u play off serijama.
      30
    • Potpuni potop i predaja primata u regionu.
      23


Recommended Posts

3 minutes ago, Pero_Cameron said:

Kad se samo setim kad je publika protiv Uniksa u Pioniru izvizdala Davidovca, a gle ga danas, bez problema se suprostavlja centrima EL.

tad nije igrao na poziciji centra već se polako pripremo za tu ulogu😄

Link to comment
Share on other sites

Dzoni slabo kod nas igra i u ABA ligi, u kojoj je godinama dominirao. 

 

On ima ocigledne nedostatke za EL, ali daleko od toga da je zalutao na teren. Najveci njegov problem je samopouzdanje i to se najbolje vidi po tome sto vecinu poteza pet puta meri pre nego sto presece, a za to nema vremena. On sa svojim predispozocijama mora da igra odlucnije i jednostavnije. Najgore mi je kad vidim da posle pika hoce da se guzi i ostavi coveka na ledjima, a taj covek 10cm visi i moze u zubima da ga nosi. To su neka iznudjena resenja koja nekad trazi jer je poceo da preispituje svoju igru i ono sto najbolje radi.

 

Nedostatak samopouzdanja je tesko detektovati. Mozda je on jednostavno lik koji tesko funkcionise u ogranicenim minutima i van svoje komfor zone. Da ne zaboravimo kako je prosao njegov izlet u Grcku. 

  • Like 15
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, srlepajce said:

Ali kakav je car i mudonja Kalina 

Mesec i vise kako govori da ne odustajemo od top 8 :23:

Verovatno jedina osoba u klubu koja misli i istinski zeli to.

Premalo za sam plasman, iako je kalina mitsko bice kod nas cigana 😂

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Prvi prodor Ivanovića sinoć kada je loše položio loptu o tablu je najtransparentniji prikaz njegovog tankog samopouzdanja. Igrač koji ga prati...kasni, jedva da je bilo kontakta i nije uticao na završnicu na obruču.

U vazduhu se video taj neki grč...kao da očekuje jak faul, a već je ostvario prednost.

Kada je davao izjavu na poluvremenu moglo se primetiti koliko mu je frejm tanak.

Deluje on fit ali tu nema ni mase ni definicije a prvi korak mu služi za fejk prodore.

Iskustvo iz EL sa Futurom je upitno...2/3 sezone su forsirali preplaćene strance sa kojima se on nije snašao a onda je Gordić dobio prednost. Uglavnom su jurili rezultat i bili veoma tanki u tranziciji...većina napada išla na postavljene odbrane...gubitnička atmosfera od starta.

To guženje na postu je veoma lako prodavao u ABA ligi gde uglavnom iznudi jeftin faul...ali problem je što sa tom idejom i krene u prodor umesto da razmišlja o asistu.

Možda bi olakšao sebi kada bi preko leta ozbiljno poradio na masi jer za stil igre i alate koje trenutno poseduje brzo ga pročitaju u EL i neutrališu.

Ne znam da li je kod nas imao jednu EL tekmu sa mini serijom.

 

 

Edited by Wingwalker
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

ja bih rekao da, za fizikalije koje dzoni ima, on bi morao da bude mnogo brzi da bi to imalo nekog smisla na EL nivou

samo sto brzina ne moze da se istrenira jbg

 

na ABA nivou mi se cinilo da je prilicno podbacio, medjutim sad uporedjujem statse i to nije zapravo mnogo drugacije od prosle sezone u futuri

nesto manje minuta i suteva i poslednicno manje poena, uz slicnu efikasnost

bice da nas je dzoni vise puta direktno zatrpao, pa mozda imamo neku sliku da je bolji nego sto zapravo jeste

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Losmi17 said:

Verovatno jedina osoba u klubu koja misli i istinski zeli to.

Premalo za sam plasman, iako je kalina mitsko bice kod nas cigana 😂

E jbg, čisto sumnjam da je jedina osoba u klubu, a ako si to rekao iz sprdnje onda sam se ispalio😁

Link to comment
Share on other sites

Jebem li ga, ja sam bio peesrecan kada je dosao kod nas. Da je bilo ili on ili Panter, pre bih bio za Dzonija. Ovo sada je lose mnogo. Ipak, bila je trauma i kada Jovic menja Markusa, pa je ispalo kako valja.

Masu mora da nabaci, dotle ni psihu ne moze da popravi jer se prosto ima blokadu znajuci kakve mabildane mrcine ga čekaju.

Link to comment
Share on other sites

Moj utisak iz prethodnih sezona je da je Ivanović igrao dobro bitne tekme. Znam zbog kladionice da sam ga stavljao + kad igra protiv Partizana/Cedevite, a minus za neki Zadar/Megu. 

Pošto mi obično pogledamo te derbi utakmice, onda prema tome i formiramo mišljenje...ali on jednostavno nije konstantan bio ni ranije. 

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Chaos Is Me said:

 

Jel ima neki snimak toga, s obzirom da Bajern igra večeras, teško da se Vajler Bab juče povredio osim možda na treningu?

Povredio se u sredu u nemackoj ligi, greskom sam napisao danas. Nema snimka, ima nekih slika na osnovu kojih se naslucuje kako je pao.

Link to comment
Share on other sites

 

Džoni nije statistički ni loš, naročito imajući u vidu da mu je ovo prva ozbiljna EL sezona (ne računam onih par mečeva koje je imao u Budućnosti). 

 

On ima isti broj poena i indeks kao i Jović u svojoj izlaznoj sezoni i Zvezde, pa čak i bolji ass/to ratio -- i to za osetno manje minuta na parketu. Da je ubacio nešto više dvojki -- a bilo je dobrih pozicija, kao ona juče kad je promašio polaganje -- statistika bi mu bila odlična za nekog ko je backup plej. Taj procenat za 2 se stvarno da popraviti i dosta je do iskustva -- Dobrić je ove sezone solidno podigao procenat za 2, a opet i on može značajno bolje.

 

Kod Džonija je problem ono što sam i naveo -- mora više da oseća saigrače i ritam meča. Kada taj osećaj razvije ili ga iskustvom ipak stekne u određenoj meri, neće biti problem da se Radonja osloni na njegove procene kada usporiti ili ubrzati. 

 

Pritom, samopouzdanje je stvarno čudo. Od nekog ko je na vrhuncu samopouzdanja clutch zver igrač lako može da postane tremaroš. Tu je najbitnija podrška i da se igrač oseća da drugi imaju poverenja u njega i dovoljno strpljenja, ali i da postoje očekivanja (da nismo digli ruke). Na kraju, pogledajmo samo kakav roler kouster imaju i psihički najjači -- Kalina sa ona dva bacanja protiv Efesa, pa i dalje kuburi mesecima kasnije.

Edited by medobrundo
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, medobrundo said:

 

Džoni uopšte -- pričamo o vrhunskom, EL nivou kao referentnoj vrednosti -- nema osećaj za ritam, prostor i tajming. Odnosno, sve ono što čini jednog odličnog pleja koji upravlja nekom družinom na parketu -- kao što je recimo to Jović činio -- Džoniju nedostaje. Džoni ne zna kad da ubrza, kad da uspori, kada koju akciju da izabere, šta je najpametnije da se forsira u napadu, na koju stranu bloka da ode, šta da radi kada napravi prednost driblingom, nema mogućnost bacanja pasa preko odbrane, jako retko uposli centra nakon pika, ne brani prostor koji zauzme telom... i samim tim čini da cela petorka postane talac njegovih 1 na 1 rešenja i bravura. Čak i to iznuđivanje faulova koje se navodi kao njegova prednost -- imam osećaj da bi mnogo više faulova mogao da iznudi, ako se u obzir uzme u kakvim se situacijama nalazi tokom utakmice. Sve navedeno se mnogo bolje vidi kad je neko tvoj igrač, a ne protivnički. Dok je igrao za Budućnost, svi mi smo plašili njegovih izolacija, ali niko nije u obzir uzimao koliko ekipa ne diše i maši ritam. Juče vuče kontru 4 na 2 i završavamo je tako što Lazić šutne trojku; ili ostane sam sa centrom i završi napad tako što opet (i protiv Fenera takođe) zaustavi dribling i uputi neki nemoguć šut pri isteku napada.

 

Džoni je talentovan napadač, ali ekipa kao Zvezda ne može da zavisi od njegove efikasnosti, koja je u ovoj uvodnoj sezoni na niskom nivou. Ekipa je mnogo stabilnija sa Voltersom, koji takođe nije čak ni solidan dodavač i first pass play, ali mnogo bolje oseća prostor od Džonija. To se vidi i u njihovim napadanjima protivnika -- Volters kada osvoji pola metra prednosti, to je kraj za protivnika. Čovek zagradi, nema gde da se prođe, nabaci protivnika na krkače, sagleda gde mu centri prave leđni blok i pravac reket. Sa druge strane Džoni kao neka ptičica, sto puta napravi i izgubi prednost, dok obleće oko protivnika.

 

Kažem opet, imajući sve to u vidu, skroz mi je jasno da je Radonjić tražio neki Jović/Marković profil igrača. To ne znači da će Džoni uvek biti loš, s obzirom da je stvarno jako talentovan napadač koji može da zatrpa protivnika. Njegov talenat se vidi i po "gravitaciji" koju ima -- ako je u finišu meča na terenu, uglavnom će igrači davati njemu loptu u ruke i puštati ga da igra 1 na 1. Nije to uvek dogovoreno, već neki sistem selekcije / automatizovanog razmišljanja koji uvek upućuje loptu najboljem individualnom napadaču.

 

Ne bih svakako dizao ruke od njega, samo se nadam da je i on svestan nedostataka i da ćemo u narednoj sezoni imati prlike da gledamo Džonija 2.0. Makar će iskustvo ove EL kampanje biti jako značajno.

 

*****

 

P.S. Niko Luku da pohvali za njegovu najproduktivniju EL partiju do sada u ovoj sezoni. Postigao je 18 poena za isto toliko minuta, bio odličan sa penala. Da je neki protivnički centar nama to uradio , mnogo više diskusije bi bilo 🙂

 

Jedino se sa ovim boldovanim delom nebi složio. Juče jeste odigrao odlično, ali nešto što me najviše nervira kod Woltersa je to što nije dovoljno agresivan kad prođe svog čuvara. Previše je tih bezveznih pasova nazad, koji nam resetuju napad po nepotrebno i pomalo sjebu ritam. Ok, može biti da on u tim slučajevima vidi centra koji je dobro pozicioniran u reketu, pa mu se ne ide tamo. Ali ja bi od njega u tim situacijama tražio da se diže sa poludistance, a ima i flouter. Tako če na njegova probijanja odbrana skupljati češće, pa če ti kickout passovi van imati više smisla.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

The new suggested alternative goes like this:

Previous results against Russian clubs are left as they are

Future games will be considered as simply canceled, meaning the clubs won't receive technical wins 20:0

The positions in the standings would be decided by winning percentage, not win/loss record

 

https://basketnews.com/news-167341-euroleague-standings-new-alternative-of-classification-is-being-suggested.html

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, Setite se 2011 said:

The new suggested alternative goes like this:

Previous results against Russian clubs are left as they are

Future games will be considered as simply canceled, meaning the clubs won't receive technical wins 20:0

The positions in the standings would be decided by winning percentage, not win/loss record

 

https://basketnews.com/news-167341-euroleague-standings-new-alternative-of-classification-is-being-suggested.html

vi sa digitronima, jel ovo bolje ili losije za nas u odnosu na situaciju kada se brise skor sa ruskim ekipama? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, SunZero said:

vi sa digitronima, jel ovo bolje ili losije za nas u odnosu na situaciju kada se brise skor sa ruskim ekipama? 

 U svakom slučaju je poštenije nego da se brišu rezultati sa ruskim timovima .Naša pozicija je jasna , pobediti  što više utakmica do kraja 

  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...