Jump to content

GRUPA C - NED, UKR, AUT, MKD


Koje reprezentacije prolaze grupu C?  

16 members have voted

  1. 1. U eliminacionoj fazi će se naći:


This poll is closed to new votes

  • Please sign in or register to vote in this poll.
  • Poll closed on 06/16/2021 at 01:00 PM

Recommended Posts

groupc.jpeg

 

 

IMG_2871-1-300x200.png

 

Golmani: Tim Krul (Norwich), Maarten Stekelenburg (Ajax), Marco Bizot (AZ)

Odbrana: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Ake (Manchester City), Daley Blind (Ajax), Denzel Dumfries (PSV), Matthijs de Ligt (Juventus), Jurrien Timber (Ajax), Joel Veltman (Brighton), Stefan de Vrij (Inter Milan), Owen Wijndal (AZ)

Vezni red: Ryan Gravenberch (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona), Davy Klaassen (Ajax), Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta), Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Napad: Steven Berghuis (Feyenoord), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV), Memphis Depay (Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskva), Wout Weghorst (Wolfsburg)

 

Selektor: Frank de Boer

 

Za ovo prvenstvo ne postoje velika ocekivanja, doduse sve ispod cetvrtfinala bio bi neuspeh. Nakon treceg mesta na SP, reprezentacija je propustila dva velika takmicenja tako da im je trenutno najbitnija stvar da naprave kontinuitet. Dolazi tu nova generacija mladih fudbalera koje obecava, a ovo im je I prvi put za vecinu da igraju veliko reprezentativno takmicenje I ovo bi trebala da im bude osnova za naredna prvenstva. Ono sto je jos bitno napomenuti je da su ostali bez Kumana pre 10 meseci, pa je njegovo mesto zauzeo legenda holandske reprezentacije Frank de Bur. Problem za za njih sto im se nece prikljuciti van Dajk, ali bice on sa njima I pruzace im podrsku tokom prvenstva. Sem par kvalitetnih individualaca, ovo je prosecan tim I najvise muke muce sa golmanima I bekovima gde nisu jos nadjena resenja koja su dugorocna. Ovo im je prilika da na nekim kriticnim pozicijama isprobaju mlade igrace. Ajax I PSV u poslednjih par godina izbacuju igrace koji su potencijalno svetska klasa, a pored ta dva tima I AZ izbacuje zanimljive igrace. Deluje da se polako vracaju tamo gde su bili pre, nisu imali lepu tranziciju izmedju ove I prethodne generacije. Nekako se njihov pad poklopio sa usponom Belgije, a mirise da ce njihov uspon u reprezentativnom fudbalu da se poklopi sa padom Belgije.

 

flag_of_ukraine-300x187.jpg

 

Golmani: Georgiy Bushchan (Dynamo Kyiv), Andriy Pyatov (Shakhtar Donetsk), Anatolii Trubin (Shakhtar Donetsk)

Odbrana: Eduard Sobol (Club Brugge), Illia Zabarnyi (Dynamo Kyiv), Serhiy Kryvtsov (Shakhtar Donetsk), Denys Popov (Dynamo Kyiv), Oleksandr Tymchyk (Dynamo Kyiv), Vitaliy Mykolenko (Dynamo Kyiv), Oleksandr Karavaev (Dynamo Kyiv), Mykola Matviyenko (Shakhtar Donetsk)

Vezni red: Serhiy Sydorchuk (Dynamo Kyiv), Ruslan Malinovskyi (Atalanta), Mykola Shaparenko (Dynamo Kyiv), Marlos (Shakhtar Donetsk), Yevhen Makarenko (Kortrijk), Oleksandr Zinchenko (Manchester City), Viktor Tsygankov (Dynamo Kyiv), Taras Stepanenko (Shakhtar Donetsk), Andriy Yarmolenko (West Ham), Oleksandr Zubkov (Ferencvaros), Heorhii Sudakov (Shakhtar Donetsk), Roman Bezus (Gent)

Napad: Roman Yaremchuk (Gent), Artem Besedin (Dynamo Kyiv), Artem Dovbyk (Dnipro-1)

 

Selektor: Andriy Shevchenko

 

Poslednji put igrali EP kada su bili domacini I od tada jedna stvar se nije promenila. Andrej Sevcenko je I dalje prva Zvezda I glavna asocijacija na fudbalsku Ukrajinu, samo sada u ulozi trenera. Vec duze vreme je sa ekipom, pobeda nad Hrvatskom ga je Delila od kvalifikacija za SP u Rusiji iako pre pocetka kvalifikacija im je malo ko davao sanse. Sve u svemu to im je bila dobra osnova u kvalifikacijama za EP su zavrsili ispred Portugala I Srbije protiv kojih su slavili kuci, a u Ukrajini ce se jos nekoliko godina pricati o pobedi nad Portugalcima posto ta repka retko kada gubi meceve I u samom je vrhu evropskog fudbala. Na papiru bi trebalo da vode bitku sa Austrijancima za drugo mesto, ali su daleko Holandjani od reprezentacije koja je stabilna I koja ce sve rivale dobiti u grupi. Iako mozda tako ne deluje, grupa C deluje ujednacije nego sto sto se cini na prvi pogled gde moze da se zadesi par neocekivanih rezultata. Vecinom su to igraci iz domace lige, ali i ma I zvucnih imena koje smo imali prilike da gledamo tipa Zincenko, Jarmolenko I Malinovski.

 

Flag-of-Austria-2-300x208.jpg

 

Golmani: Daniel Bachmann (Watford), Pavao Pervan (Wolfsburg), Alexander Schlager (LASK)

Odbrana: David Alaba (Bayern), Aleksandar Dragovic (Leverkusen), Marco Friedl (Werder Bremen) Martin Hinteregger (Frankfurt), Stefan Lainer (Monchengladbach), Philipp Lienhart (Freiburg), Stefan Posch (Hoffenheim), Christopher Trimmel (Union Berlin), Andreas Ulmer (Salzburg)

Vezni red: Julian Baumgartlinger (Leverkusen), Christoph Baumgartner (Hoffenheim), Florian Grillitsch (Hoffenheim), Stefan Ilsanker (Frankfurt), Konrad Laimer (Leipzig), Valentino Lazaro (Internazionale), Marcel Sabitzer (Leipzig), Louis Schaub (Luzern), Xaver Schlager (Wolfsburg), Alessandro Schopf (Schalke)

Napad: Marko Arnautovic (Shanghai Port), Michael Gregoritsch (Augsburg), Sasa Kalajdzic (Stuttgart), Karim Onisiwo (Mainz)

 

Selektor: Franco Foda

 

Slobodno se moze reci da su jedni od profitera ovog novog sistema kvalifikacija, posto pre EP 2016 nisu imali uspeha u kvalifikacija. Bili su dobri, ali nedovoljno da se plasiraju na zavrsna prvenstva. Ono sto se desava poslednjih 10 godina, njihovo ulaganje u fudbal se itekako isplacuje sto se moze primetiti po samom sastavu  i klubovima za koji igraju njihovi reprezentativci. Jak RB Salcburg pored par stranih Zvezda je izbacio I nekoliko austrijskih reprezentativaca. Mnogo se bolje radi sa mladima I neka nova imena iskacu iako sem Alabe nemaju svetsku klasu u timu. Cilj je svakako da gep izmedju najboljih I ostatka tima smanje. Nemacka im je sused, tako da je sasvim jasno da njihov model najvise usvajaju. Skoro ceo tim igra u Bundesligi. Nisu dovoljno velika reprezentacija da ih gledamo na svakom prvenstvu, ali smatram da ako ovako nastave da cemo ih vise gledati na zavrsnim takmicenjima nego sto cemo ih gledati. Uspeli su da vezu dva nastupa na EP. Prosli put su bili poslednji u grupi sa jednim bodom, a ocekivalo se da ce pored Islanda I Madjarske da izbore prolaz.

 

2Gc5MMT.jpeg

 

Golmani: Stole Dimitrievski (Rayo Vallecano), Damjan Sikovski (Doxa), Risto Jankov (Rabotnicki)

Odbrana: Stefan Ristovksi (Dinamo), Darko Velkovski (Rijeka), Visar Musliu (Fehervar), Gjanni Alioski (Leeds United), Egzon Bejtulai (Shkendija), Kire Ristevski (Ujpest), Gjoko Zajkov (Charleroi)

Vezni red: Arijan Ademi (Dinamo), Boban Nikolov (Lecce), Enis Bardhi (Levante), Elif Elmas (Napoli), Stefan Spirovski (Larnaca), Tihomir Kostadinov (Ruzomberok), Ferhan Hasani (Partizani), Daniel Avramovski (Kayserispor), Marijan Radeski (Akademija Pandev)

Napad: Goran Pandev (Genoa), Aleks Trajkovski (Mallorca), Ivan Trickovski (Larnaca), Vlatko Stojanovksi (Chambly), Darko Churlinov (Stuttgart), Milan Ristovski (Spartak Trnava), Krste Velkoski (Sarajevo)

 

Selektor: Igor Angelovski

 

Zli jezici bi rekli da ih je novi format kvalifikacija pogurao ka EURO, doduse odmah treba reci da ova reprezentacija nema jak individualni kvalitet, ali je veoma borbena I srcana sto smo svakako mogli da vidimo pre par meseci kada su dobili Nemacku koja bas retko gubi kuci. Od igraca koji obecavaju imaju Elmasa, ali on tek treba da se dokaze na medjunarodnoj sceni iako malo ko osporava da je jedan od vecih talenata sa ovog podneblja u poslednjih nekoliko godina. Zasluzuju se da se nadju na ovoj smotri, nisu bas favoriti za prolaz I svaki bod bi za njih bio ogroman uspeh. Pritom ovo im je prvo prvenstvo od otcepljenja, tako da ce gledati da ostave dobar utisak. Verovali ili ne, u kvalifikacijama su bili treci iako pet bodova manje od Austrije koja je bila druga. Imace priliku da im se revansiraju na prvenstvu za oba poraza u kvalifikacijama Moglo se I tada naslutiti da bi mogli da budu jedan od poslednjih ucesnika, posto je svakako napredak u odnosu na prethodnih nekoliko kvalifikacija kao primetan I igraju kao tim. Bitno je napomenuti da je Angelovski selektor poslednjih sest godina i da se strpljenje Makedoncima itekako isplatilo.

 

football-tournament-final-stage-group-c-

 

Stadioni odigravanja:

 

Johan Cruyff Arena(55,500)

 

Interior-del-estadio-1.jpg

 

Arena Națională(55,634)

 

arenanationala_top.jpg

Edited by Neme
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

  • Lobotomija changed the title to GRUPA C - NED, UKR, AUT, MKD

Ne vjerujem ništa Holandiji. Fali tu dosta kvaliteta za neki ozbiljniji rezultat. Njima je bukvalno Depaj ubjedljivo najopasniji igrač. 

 

Ukrajina i Austrija su ekipe približnog kvaliteta. Makedonija je nešto slabija individualno, ali ne bi bilo čudo da izađu iz ovog grupe. Nekako mi sve selekcije iz ove grupe izgledaju klimavo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Videćemo kako će De Bur da složi kockice i šta će da uradi na EP, očekujem od Holandije lepu igru i prvu poziciju u grupi. 

 

Promenio je formaciju, neće dobro proći ukoliko ne ostvari dobar rezultat, navijači se već bune. 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Neme said:

Sabicer zreo za žuru kartu. Na njega treba da idu Makedonci, ako im se posreći da ne završi meč.

Sabicer deli lopte iza leđa Makedonaca, ali je nevrovatno da dva igrača budu sama na 10 metara od gola. Srećom da Kalajdžić  nije dobro primio loptu.

Link to comment
Share on other sites

18 minutes ago, Don Juan said:

Sabicer deli lopte iza leđa Makedonaca, ali je nevrovatno da dva igrača budu sama na 10 metara od gola. Srećom da Kalajdžić  nije dobro primio loptu.

 

Stekao sam utisak da bi Makedonci mogli da iskoriste kratak fitilj. Ušao je arogantno u meč. 

 

I Makedonci bi mogli da se pripaze. 😀

Edited by Neme
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...