Jump to content

Juventus FC


Alek The Great

Recommended Posts

Pa danas je vezni red cak i bio korektan. Samo uporedi Kostica sa Kvadradom i koliko je ovaj drugi vise ucestvovao u igri od njega. Nema desnu nogu, nema dribling, napamet centrira...mnogo nedostataka za ovaj nivo. A i sada na krilu se videlo da ne ispunjava defanzivne zadatke najbolje, ne smem ni da zamislim koliko bi duvalo da je spoljni u 3-5-2.

Link to comment
Share on other sites

Ma Kostić nije igrao krilo pola decenije. Ne može on da igra to jbg. Treba mu prostor gde će da uleti iz drugog plana, a čim dobije igrače ispred njega on ili vrati loptu nazad ili ništa ne uradi kao večeras. Imao je prostora da centrira par puta i baš je loše to radio. Kvadrado se kreće mnogo bolje i opasniji je. Mada ni to nije ono što je potrebno Juventusu da se bori za trofeje.

 

Inače nisam gledao prvo poluvreme, gledao sam drugo samo i vezni red Juventusa je bio loš tj. nije bio ni dovoljno kreativan koliko se očekuje od ovakvog tima tog renomea. Roma je iskoristila tih nekih 10-ak minuta pritiska i u tom periodu i postigla gol. Juventus kao nešto pokušavao ali jalovo je sve to. Nedovoljno konkretno, nedovoljno precizno. 

Čujem da ovaj sa Arene je jedno deset puta rekao kako je Juventus bio fantastičan u prvom poluvremenu, mogao je da postigne još koji gol, Roma nije postojala na terenu i tako. Gledao sam samo statistiku i ne mogu iz toga da vidim neku preteranu baš dominaciju, al ko zna moguće da je Juve bio mnogo bolji u prvom nego u drugom?

 

Vlahović kada se pogledaju golovi i dobro gura, ali mislim da on mnogo više može dati ovom Juventusu jer i ne dobije puno prilika da šutira na gol, nema lopti u prazan prostor, neprecizni centaršutevi, često se i vraća na centar terena da proba da pokupi loptu. Sve to troši energiju na neke stvari koje ne bi trebalo kada igraš u dobro položenoj ekipi.

 

Za ovog Lokatelija sam mislio da je mnogo bolji igrač, ono baš baš bolji od ovoga što pokazuje u Juventusu. On je trom, spor, reakcije nikakave, greši čak dosta i u predaji lopte. Ništa specijalno ne doprinosi ekipi, šta znam moguće da defanzivno odradi šta mu ovaj Alegri zada, pojma nemam, ali mislim da Juventusov igrač na toj poziciji mora mnogo više da pruži.

1 hour ago, Shonewizard said:

Tanak baš.

 

Nadam se da još uvijek ima neke početne impresioniranosti, ali trenutno nije faktor. Ubacivanja bezopasna (najčešće blokirana), prijetnja po gol maltene da ne postoji.

 

Možda bude suprotno od Krasića.  Krasić kad je došao krenuo od starta da kida, pa pao, možda će ovaj obrnuto? :classic_laugh:

Link to comment
Share on other sites

Nadamo se takvom scenariju 😁

 

Ono što je i @Del Piero ranije komentarisao, Lokateli jeste poprilično spor, ali ipak ima određene kvalitete i definitivno nije problem veznog reda. Vidjelo se i večeras da može jednim potezom da promijeni meč. Onakav udarac i reakciju McKennie može samo da sanja.

 

Bravo za Alegrija što je dao šansu Miretiju od starta. Čisto fudbalski apsolutno ne zaostaje za konkurencijom na sredini, a ovo iskustvo će mu mnogo značiti.

 

Svakako, povratak Pogbe će biti najveće pojačanje i sredini i timu. To je ono što trenutno najviše fali, sposobnost igrača da driblingom ili pasom naprave višak. PP, DiMaria i Kijeza svi imaju baš to.

Link to comment
Share on other sites

Krasic je kidao par tekmi i onda su protivnici provalili da ima samo jedan dribling i to onaj seoski - lopta oko igraca i pretrcavanje. 

Kostic danas od nekih 8 centarsuteva, 6 puta je bio izblokiran/pogodio protivnika i 2 puta po zemlji oko penala. Ono sto moze da mu pomogne u odnosu na Krasica je spremnost.

Lokateli danas bio solidan, od njega se i ne ocekuje da bude umetnik sa loptom. Rano je dobio karton i onda se bas cuvao u odbrani. Mireti je igrao dobro, kretnja odlicna, ali je vec u 55min bio na izdisaju, a Alegri ga zamenio tek u 75min. Videlo se jos u prvom poluvremenu da slabo branimo kornere - 2 puta su se na prvoj stativi nasli igraci Rome i bez ometanja sutirali.

Nedostaju Bonuci, Pogba, Di Maria i Kijeza, to je u svakom redu po jedan i to su sve prve opcije. Ne sumnjam da bi mnogo bolje izgledali sa njima. Ali mene vise brine sto ekipa nema pecat trenera.

Link to comment
Share on other sites

Allegri samo da je ubacio Rovellu umesto Mirettia. Izbija fudbal iz obojice, mnogo nam fali toga. Nazalost izgleda da Rovella ide na pozajmicu u Monzu. Paredes ce doci izgleda. On ce pomeriti Lokatelija napred malo, ali mislim da sustinski ne menja nista.

 

A sto se tice Krasica, ta prica da je odigrao par meceva i bio provaljen ce jos malo postati mit. Covek je bio najbolje krilo u ligi cele polusezone i nas najbolji igrac. Dok je igrao kako je igrao bili smo drugi na tabeli. Nije igrao do kraja u toj formi jer nije bilo realno, a do kraja sezone je bio sasvim pristojan. Problem za njega je sto je sledece sezone dosao Conte i igrao 3-5-2 gde za Krasica nema pozicije. Ali je i tada dobijao sansu, dao cini mi se i jedan gol na startu sezone, ali videlo se da to nece ici. Plus je imao ono simuliranje za penal, pa su ga sudije uzele na zub u nastavku sezone.

Link to comment
Share on other sites

Momci da se ne lažemo Alegri je ovde najveći krivac. Ok jeste da kadar nije super kvalitetan i šta ti ja znam, ali ovo već nema smisla pa nije baš kadar ni na nivou Specije jebemu. Mislio sam da kada se vrati Di Maria da će igra biti bolja, ali isto g drugo pakovanje, a to nema veze do igrača toliko koliko do trenera.

 

Komentari Juventusovih navijača na svim dr mrežama Allegriball, Allegriball, Allegriball... 

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

On 8/31/2022 at 11:08 PM, Drug Crni said:

Vlahovic opet iz slobodnjaka. Kiflica.

Lik je ubojica. Mislim, ima dosta toga na čemu treba raditi. Al me toliko živcira da ne znam s kim bi ga usporedio. Živcira me kao Diego Costa. Iz drugih razloga ofc. 

Mitrogol, s druge strane, mi je najveći car ikad.

EDIT: kako se snašao Kostić? Jer sam se raspravljao s frendom da njemu Juve nije dobar izbor. Pogotovo ako će s 4 iza igrati Allegri. 

Edited by Bugl Khan
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Bugl Khan said:

kako se snašao Kostić?

Mislim da ce vise moci da napisu forimasi koji navijaju za Juve. Ja sam ipak milanista. :classic_biggrin:

Bilo je vec komentara da mu ne odgovara pozicija klasicnog krila..video sam asistenciju MIliku za gol juce,ali iskreno - to je ustvari bio pokusaj suta kojeg je Milik pospremio unutra. Medjutim,mislim da Juve ima vecih problema u igri od Kostica.

Kazem,napisace ti vec neko drugi konkretnije.

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, Drug Crni said:

Mislim da ce vise moci da napisu forimasi koji navijaju za Juve. Ja sam ipak milanista. :classic_biggrin:

Bilo je vec komentara da mu ne odgovara pozicija klasicnog krila..video sam asistenciju MIliku za gol juce,ali iskreno - to je ustvari bio pokusaj suta kojeg je Milik pospremio unutra. Medjutim,mislim da Juve ima vecih problema u igri od Kostica.

Kazem,napisace ti vec neko drugi konkretnije.

Drito to. Al ne znam i jel može beka igrat u 4 iza. 

Al dobro, možda netko pojasni 🙂

Link to comment
Share on other sites

Moje misljenje je da to ne moze. Moze igrati onog wing-beka u nekom 3-5-2 ili slicnom sistemu..mislim da klasicnog beka u liniji sa 4 pozadi cak nikada u karijeri nije ni igrao.

Kad sam vec ovde,sta je sa Scesnim? Koliko ce da odsustvuje? Mada je Perin imao par odlicnih odbrana u Firenci.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Igracu kao Kostic je potreban prostor da bi dosao do izrazaja. I to bi trebalo da ima trenutno, s obzirom da nas niko ne respektuje, ekipe igraju otvoreno protiv nas. Ali nazalost, njegovi prodori ne postoje, prodju 2 od 5 centarsuta, a od tih 2 obicno 0 bude precizno. Mozda ce se tu nesto promeniti kad se vrati Pogba, pa se protivnikova odbrana vise skupi ka sredini. Opet kazem, njegova velika prednost je ta sto je spreman, a takvima obicno krene kad tad. Ali on je najmanji problem trenutno. Igra nam je nikakva, a opet zaostajemo samo pobedu za vodecima.

Link to comment
Share on other sites

23 hours ago, Bugl Khan said:

 

EDIT: kako se snašao Kostić? Jer sam se raspravljao s frendom da njemu Juve nije dobar izbor. Pogotovo ako će s 4 iza igrati Allegri. 

Nisam ni ja Juveov navijač ali pratim ekipe gde igraju igrači iz Srbije i pogotovo reprezentativci. :classic_biggrin:

 

Po mojoj nekoj oceni nije to dobro, ali takođe mislim da ni igra Juventusa nije nikakva trenutno pa da bi sad moglo pošteno da se oceni. Da je sad on igrač koji će u nekom razrušenom nakaradnom sistemu isplivati i pokidati nije ni to, tako da mislim da je poštenije sačekati malo da se Juventus presabere i uozbilji.

 

Da recimo sada Kvadrado kida kako igra sipa golove, asistencije, prodore, ili bilo koji igrač, pa da sa druge strane Kostić igra ovako onda bi naravno bio problem, ovako po meni u Juventusu dosta toga ne funkcioniše kako bi trebalo pa da bi se davale ocene igračima.

Jedino što sam primetio jeste da su mu centaršutevi loši. I to mora mnogo bolje. I ja sam bio od onih koji su smatrali da mu Juventus nije baš najsjajniji izbor, ali ajde videćemo kada igra postane tečnija i sigurnija.

 

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...