Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

4 hours ago, Dropkick Murphys said:

Partizan 09/10 - 11 pobeda, 11 poraza (F4 sa 50% pobeda, treba i to umeti),

Tja, umeli smo mi to i sa manje od 50% pobeda.

 

4 hours ago, Dropkick Murphys said:

1 F4, 2 play offa, 3 puta u top 16 i 7 puta ćorak.

 Sve u svemu, 3 godine dobre košarke, ostalo suvi prosek ili blagi užas.

Jasno, samo se top8 ili više računa u dobar basket. Al' dobro, mi smo barem umeli povremeno i tako d'igramo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Lorenco, Ferel

Panter, Avramovic, Marinkovic

Hezonja, Zagorac

Ledej, Smailagic, Vukcevic

Petrusev, Lesor, Koprivica

 

vs.

 

Grejndzer, Ivanovic, Jovic

Holins, Dobric, Lazic

Kalinic, Lazarevic

Moneke, Davidovac, Ilic,

Tarzuski, Mitrovic

 

Bogami, bice dobar fajt.

  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Alex_Serbia said:

Znas dobro da prica iskljucivo o EL. Ali ne umemo da tumacimo kada nam tako paše, zar ne?

 

Rekao je:

 

Quote

Crno-beli su prvi put dobili nešto što nisu „zaradili“ na terenu, za razliku od nekih drugih, kod kojih je to bio češći slučaj. Bio je red i da se tako nešto desi

 

Ozbiljno, po cemu je to bio red da se "tako nesto desi"? Po tome sto je neko drugi ulazio mimo reda, pa hajde da pravila ne vaze ni za nas?

 

Pa zbog ovakvog nacina razmisljanja i jesmo u ovakvim problemima.

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Cooper said:

Pa to, da platimo 2,5% za ono od ranije, a da u budućnosti plaćamo skoro sve i svi zadovoljni...

 

Samo napred, umesto stečaja zbog 5 milki eura poreskog duga pravo u UPPR, pa se dogovorite sa dužnicima svake klase, možda bude i manje od 2.5%, zavisi koliko ste umešni u pregovaranju.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, 1945 said:

Kad smo kod 90ih...

Dobar tekst u opisu videa.

 

N...da, državni projekat...

Quote

Zvezda je imala takvu upravu, takve ljude. Pola ministara je bilo u upravi, to je bilo čudo.

Quote

Recimo, Pančev i Savićević su potpisali za Partizan. Tadašnji predsednik IO Miša Slijepčević, direktor Robnih kuća Beograd je uspeo da nam nađe načina mogućnosti i sredstava i oni su prešli u Zvezdu.

Vladimir Cvetković.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

U to vreme je samo potpis u prelaznom roku bio moguc, ne kao danas kada se prelazi non stop iz kluba u klub. Dejo i Pancev u prelaznom roku nisu potpisali za Partizan, mozda je bilo nekih dogovora, predugovora.

Svi klubovi su tada, kao i sada, bili povezani sa drzavom. Hajduk je tada dao mnogo jacu ponudu Dejanu, ali je on hteo u Zvezdu. Zvezda je bila magnet.

Partizan je u tom periodu mogao da dovede samo one igrace koji nisu bili zanimljivi Zvezdi. Cao i Pedja Mijatovic tada nije bio zanimljiv Zvezdi.

Ako vec pominjes Dejana i Darka, neko bese naprasno tada izdejstvovao da ih posalju u vojsku. Iz kog kluba li su to smestili...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Naravno, Cvele kaže jedno ali bertiju ćemo da verujemo jer kaže drugo.

 

Naravno da su svi bili povezani sa državom i naravno da se poštovao krajnji formalni potpis, ali se do tog trenutka svašta radilo, s pre i posle je svako koristio svoj uticaj i moć u svojim "strukturama" koje su međusobno često ratovale - dok nisu počele stvarno da ratuju.

 

Za mene je koncept da CZ poraste, izfžgradi se i dođe do Evro titule, koji je osmislilo i sprovodilo nekoliko ljudi i to ne na o-ruk nego sistemski, iz godine u godinu, veći od samog uspeha u Bariju. Interesantan projekat u Yu okvirima, uporediv sa tadašnjim kapitalističkim standardima. Bilo je usput i sreće i nesreće, kako to već biva, a normalno je i da je neko morao da uloži neki dinar u početku (i da pruži političku podršku), pa posle doda još, pa još, dok sve ne stane na noge, ali je stalo, što ga odvaja od ko zna koliko privrednih i sportskih projekata u koji su u SFRJ ulupavane pare pa su neslavno završili. 

 

Meni je samo uvek bio smešan taj deo prozivke FKP oko para, kao da je gorepomenuti projekat nastao ni iz čega, nekim samofinansiranjem. Ali, ok, uvek to povezujem sa stavom dela navijača CZ: jedna država-jedan veliki klub.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dakle, hajde opet. Ja samo kazem da glavnog potpisa nije bilo, a da jeste bilo kontakata sigurno. Dalje, Zvezda nije davala najvece pare uopste u to vreme, sem Mihajlovicevog transfera. Piksi je imao jace ponude, Dejo i Darko takodje. Zasto su dosli u Zvezdu? Zbog pritiska drzave? Ne bih rekao.

Zatim, kada se vec govori o moci, opet pitam ko je to odmah smestio Dejanu i Darku da idu u vojsku?

Da, ceo taj koncept je bio projekat, ali sa mnogo, mnogo vise sportskog u sebi nego sto su danasnji instant monstrumi od klubova. Neko je procenio tog Robija,  neko je anonimusa Jugovica doveo do svetske klase...

Sta da kazemo za miljanja KKP oko Luke Bogdanovica. Je li to dokaz da li je neki klub drzavni projekat jer je radio to sto je radio. Ili je i to deo mantre da je kosarka jednako KKP i da je KKP  bogom dan da vlada.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, fradler said:

Lorenco, Ferel

Panter, Avramovic, Marinkovic

Hezonja, Zagorac

Ledej, Smailagic, Vukcevic

Petrusev, Lesor, Koprivica

 

vs.

 

Grejndzer, Ivanovic, Jovic

Holins, Dobric, Lazic

Kalinic, Lazarevic

Moneke, Davidovac, Ilic,

Tarzuski, Mitrovic

 

Bogami, bice dobar fajt.

Pa ti nas unakazi, kakav Moneke i Grejndzer

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

 

 Jedan trouubek 

 

 

"Sa svoje strane ću uraditi sve da se moja ekipa i igrači ponašaju onako kako treba da se ponaša profesionalni sportista. Nikad nećemo biti neko ko provocira protivničke igrače, navijače, trenere i članove stručnog štaba. Trudićemo se da damo primer u svakom pogledu. Na tome ću prvo insistirati",

 

Hoce se da se tuku, provociraju, hvataje za onu stvar, pokazuju srednji prst  publici, odlaze sa dodalje medalja, nece da se pozdrave pre utakmice...... 

 

 

Želja svih nas je da napravimo ekipu vodeći računa da Partizan bude ono što je oduvek bio - avangarda u evropskoj košarci, a to znači i da damo šansu mladim igračima. Bio bih najsrećniji kada bi u našem timu bilo 12 srpskih igrača. Koliko je to realno i moguće, imaćemo odgovor u narednom periodu", istakao je.

 

 

AVANGARDA i 7 stranaca hahaha

 

 

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Citam ova prepucavanja i sve je "rekla kazala". Vec duze vreme razmisljam da napisem nekoliko redova o tome sto sam licno doziveo 1984/85 godine. Mozda iz zbog toga sto nisam bio siguran da li to spada pod "Vojna tajna".

 

No krenimo redom. 1984 godine kao svrseni srednjoskolac odlazim u tadasnju JNA, VP-4795. Jedinica koja je nastavljala tradiciju prateceg bataljona vrhovnog staba iz II sv. rata. Jedinica je obezbedjivala najvise vojne licnosti tadasnje JNA, kao i objekte od najvise vojne vaznosti po bezbednost tadasnje SFRJ. Posle 5-omesecne obuke (torture) zavrsio sam u Kabinetu Saveznog sekretara za narodnu odbranu (Admiral Branko Mamula). Konkretno, bio sam zaduzen za Zamenika Saveznog sekretara (General-pukovnik Ilija Radakovic) i Podsekretara Saveznog sekretara (General-potpukovnik Milan Daljevic). U Kabinetu Gpp Daljevica radio je (tada potpukovnik) Vuk Obradovic poznatiji po svojoj kasnijoj politickoj karijeri (veoma inteligentan i dobar covek).

 

Gp Radakovic je bio visegodisnji Funkcioner JSD Partizan, dve godine kao predsednik FK a od 1983-1989 god. kao predsednik JSD. U to vreme njegov kabinet je gotovo svakodnevno bio "kanabe" za partizanovce. Tako sam tamo upoznao najvecu Partizanovu zvezdu Stjepana Bobeka. Vrlo zanimljivi cicica je tada bio. Odmah me pitao da li se bavim kosarkom 🙂 Tadasnja "menadzerska zvezda u usponu i buduci veciti gensek FK Partizan" Zecevic nije izbijao od Radakovica. Bilo je tamo i drugih, cak i novinara nasih sportskih glasila, ali posle gotovo 40 godina zaboravilo se mnogo toga.

 

Jednog dana (negde jun-jul 1985.) dok je kod I.Radakovica sedeo Zecevic i jos jedan funkcioner FK (JSD) Partizan, pozvan sam u kabinet, dato mi je pismo sa dokumentima koje sam hitno morao da odnesem u odeljenje gradjevinske operative JNA, koje se tada nalazilo na kraju Deligradske ulice uz sami autoput, kasnije je to postalo samacki hotel, a na njegovom mestu se sada gradi Tirsova 2. Naredjenje je bilo da sacekam da dokumenta budu potpisana i odmah ih vratim u Knez Milosevu , "Zgradu A" tadasnjeg SSNO-a, koja se nalazi na levoj strani kada se Nemanjnom ide ka Slaviji, a pogodjena je 1999. god prilokom bombardovanja, tacno tamo gde je bio kabinet B. Mamule.

 

Pismo predajem i nakon kratkog vremena se vraca zena srednjih godina sa hladnom trajnom i potpisanim dokumentima u zapecacenoj koverti. i obraca mi se ljutitim, povisenim glasom recima: "Ja moram sa dvoje dece da se guram u dvosobnom starom stanu vec 10 godina i moj predmet nikako da dodje na red, dok ovi sto jurcaju za loptom dodju i dobiju odmah nov trosoban stan!" Inace sadrzaj pisama koja sam nosio su za mene bila uvek tajna. Sta je ovu zenu nateralo da progovori na "lakat" ne znam, ali kako sam naucen na obuci, to je ostalo u meni zakljucano evo 37 godina.

 

U pitanju je bio prelazak Capljica, tada zvezde prelaznog roka, iz Zelje u Partizan. Drugi stan je dobio neko od igraca koji su vec bili u Partizanu.

 

Toliko od mene za sada. Nadam se da ovim pored Partizanove tajne nisam otkrio i neku voju tajnu. 😉

 

  • Like 7
  • WOW 1
Link to comment
Share on other sites

Jbt, koverta za trosoban stan. A danas tovari "banana". Isti q... samo je sadrzaj koverte malo drugaciji. 

No, sto bi se Punter, Leday i ekipa bunili ... jos i ne zele da ucestvuju u suvisnim domacim ligama

Link to comment
Share on other sites

27 minutes ago, Edward Louis Severson III said:

 

Pa mozes cak i da ih nadjes lako, s kraja prosle godine su registrovani. Decembra.

 

Pa dobro, moze da mi se objasni sta je problem ako su neki momci sa RSBa dosli da pisu ovde?

 

Mi smo na voxu sad kao neki "nobl"?

 

Stvarno ne kapiram, godinama se vuce ta spika da tamo pisu, da se sad ne izrazavam.

 

Sto je u najmanju ruku ruzno. 

  • Like 3
  • Love 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...