Jump to content

Message added by NMX,

Drugari,

 

Pošto nam se bliži verovatno najuzbuljdivija sezona u domaćoj košarci u poslednjih desetak i više godina, pošto je u toku prelazni rok gde iz dana u dan imamo vesti i vesti novi mod tim vox92 košarke vam je spremio nekoliko pravila kojih ćete morati da se pridržavate kako biste (i) održali nivo diskusije neophodan za forum kakav želimo i (ii) kako biste pomogli novom mod timu da ima što manje posla.  Ova pravila su svakako podložna promeni i pooštravanju ukoliko bude bilo potrebno te imajte i to u vidu.

 

Mimo postojećih pravila foruma sa kojima ste već upoznati i čije vrednosti pokušavamo da baštinimo još od devedesetdvojke a koja možete naći na

 

 

shodno specifičnoj situaciji i brojnim dešavanjima u domaćoj košarci, želeli bismo da vam skrenemo pažnju i na sledeće:

 

-        Tata topik vam je i mama i tata, tj. (pošto ima gomila pravnika međ’ modovim) sine qua non merenja patke na forumu;

-        Bićemo maksimalno fleksibilni kada je Tata u pitanju i pustiti diskusiju ma koliko glupa bila, ma koliko se trolovalo ili pričalo o budalaštinama, sve i da najavljujete Lebrona u Zvezdi a Durenta u Partizanu, dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada. Bude li toga, kažnjavanje će biti rigoroznije u odnosu na Pravilnik foruma jer je već dopuštena diskusija maltene bez ikakvog kriterijuma;

-        Topik pojedinačnog kluba treba da bude maksimalno oslobođen od Tata tema, posebno da bude oslobođen od diskusije o pojačanjima ili vestima u vezi sa drugim klubom;

-        Nemojte spamovati sa reportovanjem za Tata postove, učestvujete u diskusiji koja je u stratu takva kakva jeste, nemojte očekivati moderisanje takvih stvari dokle god nema homofobije, šovinizma i ad hominem napada;

 

Maksimalno izlazimo u susret sa ovim dosta liberalnim pristupom diskusiji, nemojte to zloupotrebljavati i terati nas da brišemo i banujemo redom.

 

Hvala.

Mod tim Vox92 košarka

Recommended Posts

6 minutes ago, Inbox said:

Nije. To je Edo Muric. Sasa Pavlovic (udara u prolazu). Od kada je dosao Zeljko, Lesor se hvata za medjunozje, pravi nesportske faulove, Panter pokazuje srednji prst publici, Aleksa se krevelji klupi, Trifa isto. Ledej je apsolviran. Na ovom videu koji je Kornet postavio, komentator kaze da su barem igraci OK. Po cemu su to igraci OK? Po tome sto se jedno pokazivanje misica prosle godine od strane Kaline, nakon meca, a kao odgovor Trifi, izjednacuje sa ovim sto sam naveo onako iz glave. 

Ništa te nisam pitao, ništa nisi skapirao, samo produži dalje i guslaj ovo smeće koje recikliraš u svakom postu nekom drugom. 

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
  • Tuzno 3
Link to comment
Share on other sites

Lesora je lakše razumeti,
on sve radi impulsivno, nema tu mnogo predumišljaja, a i odakle mu...
Ali Lidej, veteran na top levelu sa ovakvim karakterom je ozbiljno tužna priča ovog sporta. I upravo trener nosi najveću odgovornost što mu je jedan od nosioca sve gori u tom segmentu.

Njega i ne mora da indoktrinira. Ako je Želimiru do takve fajde...Zeku ide extra.










  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Wingwalker said:

Lesora je lakše razumeti,
on sve radi impulsivno, nema tu mnogo predumišljaja, a i odakle mu...
Ali Lidej je ozbiljno tužna priča ovog sporta.
Po njemu se ništa neće zvati.

Kao sto rekoh Lesor je previse emotivan.Ali je ok da mu neko kaze iz njegovog kluba da ovo ponasanje nije ok.Mislim da nije los lik i da nema nista iza ovog ponasanja nego samo temperamnet kao takav.Mali Trifa je isto ok,ali je klinac.

Punter bi sad nama lepo legao na ovaj roster gde bi on dobio mogucnost da radi iz drugog plana ali …..

Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Kooineeperk said:

 

Da li si realan? Pa jos ovako nesto na KKP temi.

 

Nemoj da trazis frejm, jer nista neces videti.

 

Dovoljno je da pogledas tri stvari i u bezveznoj rezoluciji: 1) smer i intenzitet kojim se krece Smajlagic 2) kretanje lopte posle kontakta (da je Smajlagic udario ne bi isla na gore vec negde u smeru njegovog kretanja) i 3) desnu ruku Petruseva koja od udarca bezi upravo onako kako bi trebala lopta da ide da ju je Smajlagic udario - u pravcu njegovog kretanja. 

Jasno je da Smajlagic nije cak ni zakacio loptu ali jeste raspalio Petruseva po ruci.

 

Prosta fizika, III Njutnov zakon, Zakon akcije i reakcije, 7. razred osnovne skole. 

 

 

 

Ovo je ono što uče svakog sudiju kod dosuđivanja faulova na lopti, čija je lopta nakon izlaska u aut...

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Brat od Korneta said:

u kojoj se naša ekipa koja u principu forsira nekakvu čistu odbranu potpuno pogubi.

 

Ovo je hit svih hitova. Mit o Partizanovoj čistoj odbrani, gde doslovno pola tima ne ume da igra odbranu nikako sem rukama.

 

Panter, Anđušić, Smajli, da ne idem dalje, školski primeri kako to ne treba se radi jer ne rade to samo u momentima pada koncentracije ili kada su premoreni, već KONSTANTNO, Panter da nema reputaciju slešera završavao bi svaku tekmu posle deset minuta jer ne postoji situacija gde njemu ruka nije na stomaku beka kog čuva kad ovaj krene u dribling.

 

U Partizanu najčistiju odbranu igra Trifunović, a ni on je daleko svetlosnim godinama od nekog ekstra defanzivca...

 

Ok,  Partizan se opredelio da pravi ofanzivni tim, ali plz nemojte sa tim sranjima i besmislicama o nekakvoj čistoj™ odbrani jer samo ispadate smešni.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, zorex said:

Da li je Branko Lazić pičkica koja udara protivnike s ledja? I da li je to što je Branko Lazić pičkica koja udara s ledja rezultat Radonjićevog ulaganja u temperament koji je spreman da uradi sve za pobedu, pa makar to bio i prljav pokušaj da se povredi protivnik?

 

2 hours ago, fillam said:

Ej Zorex, ne iskači iz koloseka. Partizan indoktrinira igrače, a Željko je zao, teraj dalje.

 

Ma jok drugari, niste pratili Zeljka na prethodnom KRK-u = to se radi u FMPu, oni indoktriniraju igrace da povredjuju protivnika namerno kako ne bi ucestvovao u finalu protiv Zvezde... 😄  

 

 

Da se ogradim odmah - sprdam se, jasno vam je valjda. 

 

Ne mislim da postoji namera ni jednog kluba ni trenera da se igra prljavo. To je individualno, do igraca, zavisi od njegovog stila igre, od karaktera, od matchup-a, od adrenalina u tom momentu i sposobnosti da donosi odluke. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Kooineeperk said:

 

 

Ma jok drugari, niste pratili Zeljka na prethodnom KRK-u = to se radi u FMPu, oni indoktriniraju igrace da povredjuju protivnika namerno kako ne bi ucestvovao u finalu protiv Zvezde... 😄  

 

 

Srećom po njih, ne igraju KLS 😂

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, LazarusMNE said:

 

Srećom po njih, ne igraju KLS 😂

Taman hocu da napisem:

12 minutes ago, Kooineeperk said:

 

 

Ma jok drugari, niste pratili Zeljka na prethodnom KLS-u  😄

Ispravio sam ti malo

 

I ti me preduhitri 😁

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Brat od Korneta said:

Na komsijskoj temi mogli smo ovih dana citati sledece komentare:

 

"Podrska da se opet ne igra KLS. Sta su sve svirali..."

 

"Numemo u ovom blatu"

 

"Ajmo nazad u civilizaciju"

 

"Jedva cekam da ponovo "pobegnemo" iz KLS, ovo je stvarno uzasno za gledati, mada ni u ABA nece biti bolje. "

 

"Prvo, za to u meso udariti je potrebno da ti ne sviraju 14 faulova za 1 četvrtinu i da ti 4 nosioca ne uđu u problem sa ličnim greškama posle 23 minuta. Pantera, Ledeja i Lesora su olešili od batina, dok sa druge strane svaki prodor flop pa šta sviraju, neki put faul od odbrane, neki put od napada."

 

"Lako je reći da je Željko izgubio opet bitnu utakmicu ali simtpomatično je da se dešavaju slične situacije i u 5. tekmi finala prošle godine i prvoj ABA tekmi ove sezone i sada sa nekom predstavom sa sudijama gde se oni potpuno pogube / promene način suđenja i dozvole tuču i igru na sve ili ništa u kojoj se naša ekipa koja u principu forsira nekakvu čistu odbranu potpuno pogubi. U sve tri situacije je izgledalo kao da su druge ekipe izašle na teren nakon tih “incidenata” što nije slučajno i nije sigurno samo do nas i naših gluposti."

 

"Zeljko nije dorastao ovome.. 

 

Predugo je van ovogo mulja.. Igraci koje ima nisu dovedeni da igraju rukomet nego da napadnu EL.."

 

"Ovo je sramota. Napunise nas licnim do prvog poluvremena da dalje ne mozes ni da igras."

 

"Kako doci do trenutka gde bi pojedinci prestali da placu na sudjenje? Ispade da je Zvezda apsolutno i svaki put ostecena u svakoj utakmici ikada, pobedili ili izgubili."

 

"Niko nam nije javio da će se u drugom poluvremenu igrati rukomet, a i da jeste, Zvezda ima bolje rukometaše. "

 

"Poenta moje priče da mi (navijači KKP) uvek ovde većinski (pričam o ovom forumu) nešto analiziramo naše greške, tražimo uzroke pada u igri, Željku, igračima ali realno je da utiču i ovi drugi faktori i da se to ponavlja. Pripisivati dešavanja u drugom poluvremenu samo nekakvom "pobedničkom karakteru" druge ekipe  i "ničim izazvanom raspadu" nas u utakmici gde Branko Lazić za 26 minuta završi sa 0 (NULA) ličnih grešaka je previše pojednostavljeno iako ja jesam uvek za "gledanje u svoje dvorište". No svakako od mene nisi mogao nikad da vidiš (znam da se nisi meni obraćao) bilo kakve gnusne uvrede na račun sudija, niti sam ih uopšte nešto posebno pominjao svih ovih godina ali ti se smuči kad od komšija, pobedili ili izgubili, slušaš 20 godina iste tirade o planskoj krađi protiv njih, pa eto dao sam sebi oduška da i ja nekad bacim komentar o suđenju iako svakako to nije jedini razlog našeg posrnuća.

 

Kad si već spomenuo tog trećeg sudiju, eto imaš i ovog mučenog Nikolića čija golgota je krenula onog trenutka kada ga je Dule Vujošević pomenuo kao perspektivnog i talentovanog. Od tada on ima valjda potrebu neku da se dokazuje da nije "naš" (pomenuti nije dosudio očigledan Beronov trokorak) i ulazi verovatno konfrontaciju sa svima jer mogu misliti kakvim pritiscima je izložen u ovom regionu, a on psihički možda nije dovoljno jak da to istrpi."

 

Mislim da ne moram da kopiram i ono sa tate jer to je tek hard core... Ovo iznad je od 10ak forumasa razlicitih da ne ispadne da sam se uvatio za 1-2 ekstrema. Dakle polovina njih koji su pisali tamo prethodnih dana. Dok redovno izokrecu da kad nakon neke rendom Zvezdine utakmice od 50 komentara bude 5 o sudjenju (iskljucujuci ovu i Barselonu) to se predstavlja tako da UVEK i SVI na kkcz temi pisu o sudijama nakon svake Zvezdine utakmice, cesto tim recima samo manjim slovima i te komentare lajkovima dobar deo podrzava tamo da ne bude opet da prenosim nesto od 1-2 esktrema.

 

Nit igde klipova gresaka na stetu Partizana tek po negde na internetu po tviterima 2-3 i to ne bas najjasnijih situacija. Nijedan klip osim onog Lazicevog na Panteru gde se ne vidi nista jasno dal je zasluzio vise od 0 faulova tokom utakmice eto tu je MOZDA 1 ali se mantra svuda ponavlja Lazic 0 faulova sto bi cini mi se trebalo da znaci da su sudili na stetu Partizana tokom citavog meca. Cak i da je bilo gresaka na stetu Partizana nije ih bilo vise od 2-3 a ni za te 2-3 nemamo jasne klipove.

 

Na Zvezdinu stetu:

 

 

Od ovih 17 situacija mogu da se slozim da se u 2-3 situacije ne vidi najjasnije kao i da u jos par situacija se moze svirati ili ili, kao sto je na primer Sharp objasnio za faul Andjusica i dao svoje misljenje. Ali imamo jedno 12 cistih situacija.

 

Znam da mozda ne mogu dobaciti do toga da je mozda casnije i pametnije zacutati ako je bilo 2-3 greske (ne videh klipove ni za 2-3) na svoju stetu i dodas broj 1 ispred, dakle 12-13 ociglednih situacija na komsijsku stetu i ja se na njih ne ljutim jer oni jednostavno vide samo sebe i kako je jedan napisao pre 10ak dana na toj temi da realnost nije briga na koju se obaziru i ja ih sa te strane potpuno razumem.

 

Ali ta kolicina ne znam kako da se izrazim blaze osim spinovanja za komentare kojih ima dosta a nisam ih kopirao a koje pominju na svim temama osim kkcz da pokusaju da naprave nekakvim ludacima Zvezdine navijace da nemaju oci i ne vidi da je Zvezda debelo vise ostecena (kao i prosle sezone u 2. Aba derbiju za koji je Laki pravio klip gde je bilo i vise gresaka a i jos 2 plej of meca) e to je vec vredjanje zdravog razuma. "Dobro vi ste uvek pokradeni" "Sta vam rade" "Dokle vise sa pricama o sudijama"  To su posebni nivoi bahatosti kada je za svako "kukanje" ove sezone sve dokumentovano klipovima ili gifovima i niko nista ne izmislja i ne prica na pamet. Ponudih na temi zalbe da probamo da dodjemo do objektivnosti da objektivni sudija da sud al oni jednostavno ne zele da se nesto obelodani a razloge oni sami najbolje znaju iako ne ocekujem da ih kazu al ko je i malo posten nadam se da kad je bar sam sa sobom ne laze sebe kad se vec ovde mora po svaku cenu braniti "cast" Partizana. Ili da nam posalju 12-13 situacija gde se sudilo na stetu Partizana pa da kazes da je bio egal u greskama i da zajednicki kazemo da je bilo podjednako lose sudjenje. Naravno da nece jer ih nema i uopste se ne radi o samo ovom derbiju.

 

A tek da "ne mogu u ovom mulju" kupa Danilovica na kom Zeljko najociglednije moguce 3x vise psuje sudije 3x glasnije i unosi se u facu i ne dobije iskljucenje prosle sezone ili da "Nikolic mora da se dokaze da nije Grobar" tako sto je Zvezda debelo ostecena najociglednijim primerom faula nad Petrusevim koji se i na tv-u uzivo video bez usporenog snimka a kamoli uzivo sa par metara a zatim i iskljucenja Duska gde je zasluzio maksimum jednu tehnicku, to je tek poseban nivo ludila jer ne bi mogao nazvati bahatim da ne mogu da igraju rukomet kosarku u mulju Zvezde koju rezira u kupu Danilovica preko Nikolica koji je vec ranije debelo ostecivao Zvezdu nego to je jednostavno mozda cak i za zaljenje ukoliko zaista nemaju opciju u sebi da pokusaju da percepiraju realnost, ukoliko pak ne zele onda taj subjektivizam prelazi u bahatost ako mogu a ne zele da vide realnost.

 

"...ne zato sto se nicega ne boje nego zato sto se nicega ne stide."

 

Vidi,iskren da budem,i na ovom klipu ima par sitiuacija gde se apsolutno ne moze tvrditi sa smo osteceni. Uporedio bih sut Lazica za tri sa sutom Lesora na isteku 3/4. Ali,to ne menja cinjenicu da treba da ih bude sramota za kukanje na sudjenje u ovom derbiju. Meni je najociglednija kradja bila u trecoj utakmici proslogodisnjeg playoff-a ABA lige. Ne kradja,oruzana pljacka. 
P.S. I da,naravno da ce se oni pozvati na drugu utakmicu iste playoff serije i prestup Lesora. Samo da ih podsetim sta je njihov trener pricao za tu situaciju odmah na konferenciji nakon utakmice. 

Link to comment
Share on other sites

On 2/19/2023 at 5:48 PM, Kooineeperk said:

Pod kurcenjem mislim na to paljenje posle deribija i serije 8-2, kako ovde nemate sebi ravnog vec samo u EL (to su reci koje nisu pisane na Tati pa da kazes da se troluje). Mislim, "kurcili" smo se i mi sa 6-1 i tako... 

 

 

Super je ovo, jedan ide tamo po temi i proziva za džinksovanje a drugi ovde za kurčenje. Šta čovek da napiše a da mu komšiluk ne prebaci?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

21 minutes ago, Barkley#34 said:

Super je ovo, jedan ide tamo po temi i proziva za džinksovanje a drugi ovde za kurčenje. Šta čovek da napiše a da mu komšiluk ne prebaci?

 

jedan ti predlaže da za početak ne posmatraš korisike kao komšijski entitet, koji bi valjda trebalo da šalje jedinstvene stavove; mislim da će ti nakon toga biti i jasnije šta čovek da napiše.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Laki21 said:

 

Ovo je hit svih hitova. Mit o Partizanovoj čistoj odbrani, gde doslovno pola tima ne ume da igra odbranu nikako sem rukama.

 

Panter, Anđušić, Smajli, da ne idem dalje, školski primeri kako to ne treba se radi jer ne rade to samo u momentima pada koncentracije ili kada su premoreni, već KONSTANTNO, Panter da nema reputaciju slešera završavao bi svaku tekmu posle deset minuta jer ne postoji situacija gde njemu ruka nije na stomaku beka kog čuva kad ovaj krene u dribling.

 

U Partizanu najčistiju odbranu igra Trifunović, a ni on je daleko svetlosnim godinama od nekog ekstra defanzivca...

 

Ok,  Partizan se opredelio da pravi ofanzivni tim, ali plz nemojte sa tim sranjima i besmislicama o nekakvoj čistoj™ odbrani jer samo ispadate smešni.

Bukvalno svaki od nabrojanih igrača ima manje faulova u proseku u EL sezoni od Lazića i Lazarevića. Tu spadaju i mečevi u kojima smo blejali na toj strani parketa ali i oni u kojima smo igrali ozbiljno. Dakle, ti naši "prljavi igrači" se švercuju cele sezone. Eh, Evropo, Evropo...

  • Like 2
  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Kooineeperk said:

Neke iste price samo drugi akteri 😉 

 

Ali najjaci mi je Tegi koji klima glavom u znak odobravanja 😄 

 

 

 

 

Kakva trojka Dule - Danilović - Tegi😂😂😂

 

Trio socijalne pomoći 😂😂😂 ili 

Superhik fazon, kradu siromašnima i daju bogatima😂😂😂 (prim.aut. Alan Ford)

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Barkley#34 said:

Bukvalno svaki od nabrojanih igrača ima manje faulova u proseku u EL sezoni od Lazića i Lazarevića. Tu spadaju i mečevi u kojima smo blejali na toj strani parketa ali i oni u kojima smo igrali ozbiljno. Dakle, ti naši "prljavi igrači" se švercuju cele sezone. Eh, Evropo, Evropo...

Najbolje da broj faulova određuje bilo šta oko odbrane...

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...