Jump to content

NBA 2020/2021 - Lejkersi b2b ili neko drugi???


Miki28 Teoljub

Recommended Posts

Da kazem i ovo, strasno sam prvo ispizdeo zbog seste licne Bukera i to zato sto je prvo postojao faul Dzeksona na Bukeru pre nego sto je Buker udario na Beverlija. Na +5 gde su bacanja mogla da odvedu na +6 ili +7 na 68 sekundi pre kraja i delimicno rese tekmu. Nakon toga sam se iskljucio, samo sam video faul na Manu i prodrao sam se ''Picka vam materina, kakva vam je ovo kompenzacija kad ste izbaciili najboljeg igraca u seriji''. Gledam sta se dalje desava na terenu i apsolutno nula emocija. Serija mi je i pre Pejnovog TO presela pa se tako ni pobedi ne radujem. Ne znam sta da mislim.

 

Ponasanje Morisa, Dzordza i Beverlija tokom tekme ne bih ni da komentarisem. Beverli je pored ove trojice i najnormalniji, zato sto on kako igra protiv Sansa tako i igra protiv svih. Ova dvojica u nekim situacijama samo sto ne naprave veci belaj i sreca sto je Moris slabo igrao u drugom poluvremenu. U dve situacije sa njihovim dzukacim potezima su izazvali tehnicke, a bilo je tu jos nekih sitnica zbog kojih ova serija je sve samo ne normalna. Van navijaca Sansa, pobedi Sansa i pored tih spornih momenata mogu da se isto raduju likovi koji bas ne vole ove njuske.

 

I jos jedno zapazanje za kraj, ja ne znam sta su radili sa kosevima ali se ne secam da je lopta ovoliko izlazila iz kosa u nekoj tekmi i da si redovno od komentatora mogao da cujes ''in and out''. Postalo je tragikomicno kako Sansi ne mogu da daju kos jer lopta izlazi iz kosa i kako im se to ponavlja, a Klipersi isto ne mogu da preokrenu. Mozda je ipak recency bias jak.

 

Quote

The Clippers shot 0-12 in the 4th quarter on shots that could've tied the game or taken the lead.

That's the most such attempts without a make in the 4th quarter of a game over the last 25 postseasons.

 

  • Like 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Za mene je Ajton no1 igrac ovog plejofa do sada

Niko skoro nije napravio toliki iskorak u PO kosarci (jos prvi po) u odnosu na regularnu sezonu. CP i Devin su svakako udarne bekovske igle i poenteri/asistenti, ali Ejton je ta konstanta u odbrani i skoku, unistava i tipinuje iz ofanzivnog, stamen je i cvrst u kontaktu, zna da zavrne poluhorog/horog, maltene rame uz rame sa zdravim Obrvom kada su najbolji visoki u pitanju.

 

 Embiid nema taj fitnes i mentalitet da ide do kraja, Konjusar prosto nije dobar defanzivno, tako da su za mene Ejton i Obrva pata-akart za sada kad je u pitanju najbolji C lige, Obrva malo dokazaniji, ali Ejton ima legit sansu ovde da bude MVPF. On je kljuc ove Finixove PO odiseje, jedino je zdrav AD mogao da mu isparira, ovako bukvalno nema ko. Videcemo moze li BLopez u finalu, cisto sumnjam....

 

Navijam za Kee, ali nemam nista protiv da PHX osvoji, ipak su napravili lepu sporCku pricu u koju cak ni najverniji fan Frensa nije verovao

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ejton vise dolazi do izrazaja kada igra protiv centara koji su donja polovina. Kada naleti na nekog iz top10, mozda u jednoj prebaci svoj prosek dok je ostalo na nivou njegovog proseka.

 

Delim isto misljenje kao i Lord da u nekim tekmama pustaju da ih on napuni tj da ce da rizikuju da on zavrsi za dva poena nego neko da puca otvorenu trojku, jer bi to znacilo manje lopte za druge. On je to pricao za seriju protiv Lejkersa. Ima smisla, Stoudemire je rekao pocetkom sezone kada su svi kidali da kada bi znacilo vise ruka u loptama za Ejtona kako bi on dosao do svoje kvote iz prosle sezone da bi to smanjio ucinak spoljne linije. Rekao bih ipak da ga svesno pustaju, a mozda i gresim. Sansi itekako mogu da naprave visak i to ce da prolazi u regularnoj sezoni, Ejton ce da ima slabiji ucinak dok ce u PO da bude opasnija pretnja jer ce svaki trener zeleti prvo da uspori spoljnu liniju Sansa koliko moze. Jutros da je radio sut, ne bi se desilo par faulova u napadu. Los sut Sansa je itekako pomogao Klipersima da suze odbranu.

Edited by Ta'veren
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, DameTime said:

 

 

 

sta je ovaj hteo da uradi jos uvek mi nije jasno. ne znam sta je gore dal to da nije znao pravila ili to da je gadjao obruc i promasio ga za metar.

gde je simmons kad je najpotrebniji 😕

  • Like 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

booker, paul, đorđo i čavo ledeni koji ne igra su ceiling - changers. ayton je u ovom trenutku floor - raiser.

 

slažem se daayton ima najveći skok i drago mi je zbog toga ali booker je trenutno najveći hit lige, bez njega sunsi gube glatko ovu seriju, protiv tima koji nema najboljeg igrača i jednog od najboljih u ligi.

 

 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, oubrevo. said:

jednog mela, jednog novaka i jedan plejof u 20 godina.

 

vi 7-8 plejofova u 20 godina. i to uglavnom relevantnih. baš je teško aka nije lako.

 

jedna plejof pobeda da ne bude zabune sramniče iz arizone

Ćuti uini, vama bar nisu koze srale po kancelarijama. 

 

Meni je skoro cela ekipa u Sansima simpatična, Monti ljudina koji je svašta preturio preko glave, Ejton je dobar lik i pametan dečko, za Pejna sam se nadao godinama da će da proigra još od kada se ispilio kod Prestija, Dario mi je omiljeni hrvatski košarkaš još od Marka Cara, čak je i Armani gotivac. Samo je problem što djubre Pol kod mene sve to potire, i to nema veze sa Sansima. Prosto se nadam da ta bitanga nikad neće uzeti titulu. A baš, baš je blizu. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Ta'veren said:

Ponasanje Morisa, Dzordza i Beverlija tokom tekme ne bih ni da komentarisem. Beverli je pored ove trojice i najnormalniji, zato sto on kako igra protiv Sansa tako i igra protiv svih. Ova dvojica u nekim situacijama samo sto ne naprave veci belaj i sreca sto je Moris slabo igrao u drugom poluvremenu. U dve situacije sa njihovim dzukacim potezima su izazvali tehnicke, a bilo je tu jos nekih sitnica zbog kojih ova serija je sve samo ne normalna. Van navijaca Sansa, pobedi Sansa i pored tih spornih momenata mogu da se isto raduju likovi koji bas ne vole ove njuske.

 

Znas kako, Mook je bez dileme u top2-3 debilcine u ligi, onakav dosije prljavstina i budalastina malo ko ima poslednjih x godina, Bev se ponasa kao i uvek, ne zna drugacije, medjutim, kod Giorgia postoji kvaka - zna da ga navijaci PHX mrze i sigurno da to i kod njega stvara animozitet koga mozda ovako ne bi bilo. Uz to, imao je i Book prema njemu nekih seljackih poteza tokom ove serije, tako da ono, imam razumevanje za njega.

Link to comment
Share on other sites

Imam utisak da se, pre svega u Americi i po njihovim mainstream medijima, ali i kod nas ovde užasno nipodaštavajuće odnosi prema ovom basketu u plejofu. Definitivno je došlo do smene generacija, iako dobrim delom indukovane povredama, ali jednostavno je suludo tvrditi da bi potpuno zdravi Lebron i Davis počistili ovaj Zapad ili da bi kompletni Dubsi sa Klejem i Wisemanom u nekoj Ajton (best case za 3 godine) iteraciji, plus još jedan dobar igrač napravili neki haos. Na kraju, ne verujem da bi se ni najispovređivaniji Netsi, da su potpuno zdravi i na 10.000 obrtaja lako rešili Treja i njegovih analitičara. Prilično sam oduševljen igrom Finiksa, nisam ih ranije mnogo pratio, ali od trenutka u kojem su onako lako otresli neugodni Denver, pogledao sam ja mislim 80% svih njihovih partija i mogu samo da kažem da imam ogromno poštovanje prema Montiju Vilijamsu (trešnjica na tortu je ovo fauliranje pri prednosti od 3 poena u poslednjem meču). Odbrana je na potpuno novom nivou i ponovo (nakon tada inovativnih i efikasnih odbrana Klivlenda i GSW) određuje praktično svaku utakmicu. Milvoki se izvukao u poslednjem trenutku ozbiljnim korekcijama na Treju, ali je suština da su kao jako popunjena i već iskusna ekipa, koja je dugo zajedno i ima dvostrukog MVPja, morala ozbiljno da se prekombinuje da ne bi upala u ogromnu rupu od potpunih anonimusa, a zapravo drugog po mom skromnom mišljenju najboljeg eksponenta ultramodernog basketa. Verujem da će ovaj plejof, poput one legendarne serije Warriors - Rockets i poput finala GSW - CLE, biti strahovito koristan materijal za GMove i mlade trenere. Jako bih voleo da mogu da vidim potpuno zdrave Lakerse u ovom miksu, zato što sam sa jedne strane uveren da bi se užasno mučili sa svojom armijom teškaša, a sa druge strane uvek je tuga kada šampion (voleo ga ja ili ne) ode bez ispaljenog metka od povreda i sličnih gluposti. Prosto gledajući ova polufinala, poželim, kao navijač GSW, da se ne daju ni Wiggins, ni Oubre, ni Drejmond, da se samo nabace neki odmah produktivni klinci i da se, prilično drastično, promeni dosadašnji način igre, kako bi se prištedeli Klej i Stef, a iskoristila gorepomenuta krila koja aposlutno mogu da glume uloge koje u ovom plejofu imaju (iznenađujuće ili ne) Huerter, Cameron, Bogdan kada je zdrav, Jae Crowder it itd. Summa summarum, meni je ovo jedan od najkvalitetnijih plejofova u poslednjih nekoliko godina.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, BartonFink said:

Summa summarum, meni je ovo jedan od najkvalitetnijih plejofova u poslednjih nekoliko godina.

U koliko poslednjih godina? Na istoku je dosta los kvalitet kosarke, jeste uzbudljivo ali je los kvalitet. Na zapadu je malo bolja situacija ali ni blizu nekih legendarnih serija zadnjih sezona. U koliko je samo ludih serija Denver ucestvovao zadnjih godina? Serija Toronto-76rsi 2019 je bila brutalna pa dueli GS i Klivlenda a tek sta reci za serije Hjustona i GS? Ono je atomska kosarka bila. To se nije desilo prije 10tak godina nego prije 2,3,4 godine

Edited by Miki28
Link to comment
Share on other sites

ja mislim da bi se zdravi netsi tako posprdali sa ostatkom lige da bi to bilo neprijatno i dosadno za gledanje. kao onih par sezona warriorsa kada su bili nepobedivi u playoffu. durant i jednonogi harden su ipak bili centimetar na osvajanje serije protiv trenutno prvog favorita...

  • Like 12
Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, Miki28 said:

U koliko je samo ludih serija Denver ucestvovao zadnjih godina?

 

Uzbudljivo, ali ne nužno šampionskog kvaliteta, nešto poput Dalasa nažalost.

Quote

Serija Toronto-76rsi 2019 je bila brutalna pa dueli GS i Klivlenda a tek sta reci za serije Hjustona i GS? Ono je atomska kosarka bila. To se nije desilo prije 10tak godina nego prije 2,3,4 godine

 

Za ove serije i pričam, pri tome je Hjuston GSW bila najbolja serija po meni tada i definisala masu stvari koje imamo i danas, branjenje pika na pola terena, lobovi Kapeli, burići trojkaši u ćoškovima... Cela ta ekipa Hjustona je pravljena po meri GSW i bila je sjajna serija. Govoim da je ovo sada neočekivano dobar kvalitet i da ima dosta novosti, da su ti koncepti dosta nadograđeni i usavršeni, da se sa više upornosti jure analitički povoljne pozicije za šut, da ima odličnih minijatura. Pričam u odnosu na prošlogodišnji dominantan basket i bullyball Lakersa, koji nije nešto suštinski novo doneo IMHO i ne vidim tu neku dominaciju heavyweigth ekipa koja se najavljivala. Najbolji centri, štaviše. nisu ni došli do finala. Torontovu titulu, kao i Majamijevo finale u bablu tu više vidim kao nekakav fluke, nego kao indikator nekih tendencija ubuduće. A ovde ima stvari, opet po meni koji sam laik, koje bi mogle da ostanu i za sledeće godine: Trej je nešto potpuno novo, do sada neviđeno na ovakvom nivou, i način na koji mu pokrivaju nepostojeću odbranu je odličan. Osovina Buker, Ajton CP3 je kao neki apgrejdovani CP3, Harden, Kapela, sa većom raznovrsnošću iako manje raw talenta itd itd.

 

Ne bih poredio ovogodišnji Bruklin sa GSW nikako. Odbrana, napad, 4,5,6,7,8mi igrač, trener... Ne.

Edited by BartonFink
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, BartonFink said:

 

Uzbudljivo, ali ne nužno šampionskog kvaliteta, nešto poput Dalasa nažalost.

 

Za ove serije i pričam, pri tome je Hjuston GSW bila najbolja serija po meni tada i definisala masu stvari koje imamo i danas, branjenje pika na pola terena, lobovi Kapeli, burići trojkaši u ćoškovima... Cela ta ekipa Hjustona je pravljena po meri GSW i bila je sjajna serija. Govoim da je ovo sada neočekivano dobar kvalitet i da ima dosta novosti, da su ti koncepti dosta nadograđeni i usavršeni, da se sa više upornosti jure analitički povoljne pozicije za šut, da ima odličnih minijatura. Pričam u odnosu na prošlogodišnji dominantan basket i bullyball Lakersa, koji nije nešto suštinski novo doneo IMHO i ne vidim tu neku dominaciju heavyweigth ekipa koja se najavljivala. Najbolji centri, štaviše. nisu ni došli do finala. Torontovu titulu, kao i Majamijevo finale u bablu tu više vidim kao nekakav fluke, nego kao indikator nekih tendencija ubuduće. A ovde ima stvari, opet po meni koji sam laik, koje bi mogle da ostanu i za sledeće godine: Trej je nešto potpuno novo, do sada neviđeno na ovakvom nivou, i način na koji mu pokrivaju nepostojeću odbranu je odličan. Osovina Buker, Ajton CP3 je kao neki apgrejdovani CP3, Harden, Kapela, sa većom raznovrsnošću iako manje raw talenta itd itd.

 

Ne bih poredio ovogodišnji Bruklin sa GSW nikako. Odbrana, napad, 4,5,6,7,8mi igrač, trener... Ne.

Bubble je posebna prica, ono su bile nevjerovatne okolnosti koje nadam se vise necemo morati gledati pa je i razumljiv nivo kosarke tada, zato i nisam prosli plejof spomenuo.

Nista spec nije ovaj plejof, kontam da se ide na to da je trenutno pa je sveze ali pogledaj duele na istoku, tu je vecina utakmica bila hrkljus.

Lejkersi su najjaci kad je AD na 5 i to nije nikakav bully ball iako su imali masu visokih igraca bas sa namjerom da sacuvaju AD maximalno kontakta ali jbg, povreda.

Jednostavno to je neki brutalan nivo kosarke kad AD bude na 5 ali nema potrebe vise o tome pricati sada, vidjeces sledece sezone.

Netsi su do povreda bili brutalni, oni bi samo sa duom od KD, Harden, Irving se prosetali do titule.

Dobri su Sunsi i Klipani na zapadu, zasluzeno u WCF ali to je neki solidan kvalitet koji bi zdravi Lejkersi rijesili a o Netsima da ne pricam ali sbbkbb prica jbg.

 

Sto se tice promjene kosarke, polako se to okrece na stranu centara ali ne ide preko noci, jos su tu Steph, Dame, Harden i ostali majstori ali kao sto se moze vidjeti sve je vise i vise boljih visokih igraca pa su tako u konkurenciji za MVP bili 2 centra.

Jokic i Denver da nisu naletili na Lejkerse koji su imali tijela da ga uspore bi osvojio titulu ali ima vremena, nek FO odradi bolji posao i sklopi mu dobru ekipu.

Link to comment
Share on other sites

Meni je zamislivo ako čovek želi prsten.

 

Oni su ove godine postigli maksimum nadogradnje ekipe i bolje od ovoga ne mogu, sem ako ne daju 3-4 pika prve runde i to bi opet bilo veliko pitanje da li bi bili u TOP5 kandidata za titulu.

 

Bilo bi zanimljivo videti Dejma na nekoj drugoj destinaciji, jer je evidentno da ništa neće uraditi više u Portlandu.

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, MrTwister said:

Haynes je govedo koje uglavnom sluzi interesima jedne agencije. Kvota je mala da ce ti uskoro izaci sa nekim trejdom Kuzma, Trez, KCP i pikovi da je to top ponuda za igraca kao sto je Dame 😄

Bas treba biti upucen u Nba desavanja da skontas da to mogu jedino i da ponude i da to nije ni blizu dovoljno za Lillarda. Nisam siguran da bi taj laket zavrsio i CJ a ne Lillarda.

 

Bolje bi bilo Majamiju da se umijesa u ovo ako postoji sansa, je... ih Herro i Robinson. Daj to, jos nesto i pikove i da navedu kapu.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, MrTwister said:

Haynes je govedo koje uglavnom sluzi interesima jedne agencije. Kvota je mala da ce ti uskoro izaci sa nekim trejdom Kuzma, Trez, KCP i pikovi da je to top ponuda za igraca kao sto je Dame 😄

 

ne vidim zasto bi portland uopste i usao u price oko trejda lillarda.

 

1 hour ago, BartonFink said:

Ne bih poredio ovogodišnji Bruklin sa GSW nikako. Odbrana, napad, 4,5,6,7,8mi igrač, trener... Ne.

 

hoces da kazes da ovaj brooklyn nije ni blizu onog gswa? ne slazem se ako je tako.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, Miki28 said:

Bas treba biti upucen u Nba desavanja da skontas da to mogu jedino i da ponude i da to nije ni blizu dovoljno za Lillarda. Nisam siguran da bi taj laket zavrsio i CJ a ne Lillarda.

 

Bolje bi bilo Majamiju da se umijesa u ovo ako postoji sansa, je... ih Herro i Robinson. Daj to, jos nesto i pikove i da navedu kapu.

 

Za precijenjenog neefikasnog volume scorera bez odbrane CJa ne bih ponudio ni Kuzmu, a kamoli jos sta dodatno.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...