Jump to content

Kosarkaske aktuelnosti

kalistenika u rutini

Recommended Posts

Počelo je snimanje dokumentarnog filma o Dekiju Milojeviću, pod nazivom "BRAT". Biće u 3 dela, prvi će govoriti o njegovom životu izvan košarke, drugi o igračkoj i treći o trenerskoj karijeri. U filmu će govoriti brojni košarkaški radnici i Dekijevi prijatelji.

• Like 16

Aleksa Avramović se pridružuje Malininom kampu u Čačku kao zaštitno lice, tako da će od ove godine to biti njihov zajednički kamp. Više detalja imate na sajtu: https://www.aleksamalina.com/?

Dragi ljudi, košarka mi je u životu dala puno toga i još više naučila i mislim da je došlo vreme da deo te strasti i znanja prenesem na buduće generacije. Moj trener iz reprezentacije, bivši kolega i prijatelj Marko Marinović Malina @14malina već četiri godine gradi zdravu košarkašku priču kroz Košarkaški kamp Malina. Sa velikim uzbuđenjem najavljujem da postajem deo tima kampa Malina i to baš u njegovoj jubilarnoj petoj sezoni! @malina_aleksa_kamp Posebnu draž ima to što se kamp održava u našem rodnom Čačku, mestu gde su bili naši počeci i prvi košarkaški koraci. Moj cilj je da kamp ne bude samo mesto gde deca uče košarkaške veštine, već i mesto gde grade karakter, prijateljstva i ljubav prema igri. Potrudiću se da kroz ovaj projekat deci prenesem vrednosti koje su mene oblikovale – strast, radnu etiku i veru u sebe. Pored toga zajednički cilj nam je da kroz rad kampa na duže staze doprinesemo lokalnoj zajednici i izgradimo prepoznatljiv brend u našem gradu. ❤️

• 2 weeks later...

BKK Radnički imaće uskoro novu halu jer će na postojećoj lokaciji naselja Crveni krst biti izgrađen savremeni sportski centar sa kapacitetom od 1000 mesta koji će nositi ime po jednom od najvećih, najuspešnijih trenera i čoveku zbog kojeg je srpska košarka u velikoj meri tu gde jeste - Dušanu Dudi Ivkoviću.

Hala, sportski centar, dvorana ili arena koja će nositi njegovo ime nije bila osporavana činjenica u bliskoj budućnosti, ali sam (lično) očekivao da će to biti veći i značajniji kompleks koji je privrženiji reprezentaciji (poput fudbalskog u Surčinu).

Dok sam razmišljao o svemu tome razumeo sam da bi njemu veća počast bila ono što je on želeo, a ne mi - da nam u amanet ostavi njegov novi Radnički sa Crvenog krsta, mesto na kom je on odrastao ljudski i košarkaški.

Nakon Ace Nikolića i Ranka Žeravice, novi košarkaški hram će nositi ime po Dudi Ivkoviću i to je prelepa vest za sve nas koji volimo srpsku košarku.

Preuzeto sa IG stranice badbunnybasket

• Like 1