Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Bilo bi super da mi imamo te zadnje vezne koji bas znaju sa loptom, mogu da diktiraju tempo igre iz dubine ali su i dobri u postavljanju i pracenju igre bez lopte. Mi jos uvek nemamo te moderne defanzivne veznjake. Ne znam koliko ce biti dobro igrati protiv jacih ekipa od Norveske (ne mislim na one najjace) sa Gudeljem i Maksimovicem zajedno u igri, da li ce nam to kratiti opcije u napadu ili da li cemo moci da imamo krsten vezni red. Mislim da je disciplina najbitnija za nas uspeh, disciplina i koncentracija. Osim Sergeja koji zna sa loptom i Tadica nemamo mi bog zna kakve mozgove u ekipi da igrmo leprsavo.

 

KOcentracija i diciplina u defanzivi pa na konte i sta nam bog da.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Dobro je što ovuda uglavnom provejavaju realni vetrovi, bez previše loženja. :classic_smile:

 

Ruku na srce, Norveška je ipak reprezentacija slabijeg ranga - em su igrali tu treću ligu u LN em se nisu ni plasirali na EP na kome je već dvadesetak ekipa. Da su nas i oni rutinirali bili bismo na korak od nadigravanja sa San Marinom i Gibraltarom. Rekao bih da je naš strah pre meča ipak bio vezan za iskustvo brojnih razočarenja u naš tim, a ne za realnu procenu po kojoj smo slabiji od Norvežana. Nismo i to je bilo očito sinoć.

 

Da ne budem pogrešno shvaćen, time što smatram da Norveška ''nije nešto'' ne želim ni za dlaku da umanjim igru naše ekipe. Kao što je većina konstatovala, posle dugo vremena smo igrali fudbal i imali svest o cilju, nismo čekali da se stvari same dese. Možda više nemamo vrhunske igrače u nacionalnom timu ali su uglavnom igrači iz liga petice, koji svake nedelje igraju ozbiljan fudbal i često stoje naspram najvećih svetskih zvezda. Dakle, ima kvaliteta da se napravi solidan tim koji može da igra smislen fudbal a ne da se pitamo da li pripadamo grupi od 24 reprezentacije ili ne. Poznato je da ni skup vrhunskih igrača ne garantuje uspeh reprezentacija, zbog ograničenog vremena koji provode zajedno i različitih uloga i statusa koje nose iz svojih timova. Utoliko je veća šansa da jedan kompaktan tim, bez zvezda, ali uigran, čvrst i sa pozitivnim stavom može da napravi veći uspeh od očekivanog. Čak smo i na onom nesrećnom SP imali periode dobre igre, samo je potrebno to češće i duže činiti. Mislim da bi igra, želja, odnos i atmosfera od sinoć morali da budu minimum našeg standarda u budućnosti. Za koji dan igramo protiv Mađarske, koja je ozbiljnija reprezentacija, a bez obzira na to što mislim da Škotska ne može da pruži više od NOR, moramo klasu ponovo pokazati na terenu.

 

Dobro nam je poznato da su nam rak-rane selektor, savez i mešanja sa strane. Iskreno, nisam Tumbin fan, ali je on već decenijama ipak po zanimalnju fudbalski trener a umeo je davno i da postavi igru i korektno odigra i protiv jačih protivnika. Dakle, zna osnove svoje struke, a često nam je upravo to falilo u reprezentaciji. Tek kad postavimo neki standard možemo da govorimo o finesama. Jedina zamerka koju imam prema njemu u odnosu na sinoćnu utakmicu je kašnjenje sa izmenama, a takođe mislim da je trebalo upotrebiti i četvrtu. Jasno se videlo da su nam potrebni igrači koji će imati snage da zadrže loptu i tako odmore odbranu, a možda i pobegnu kao što smo često radili tokom prvog poluvremena. Druga zamerka je upućena igračima - moraće da poprave fizičku spremu, jer će ozbiljnije ekipe da kazne onakav pad već od nekog 60. minuta.

 

Sve u svemu, bilo je lepo gledati dobar fudbal od strane Srbije, a nadam se da to neće biti onaj jedan sunčan novembarski dan koji se brzo izgubi u oblacima i magli.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

Ekipa je stvarno odigrala dobar meč uz po neki pad u igri što se naravno može ispraviti ali samo ozbiljnim radom prilikom okupljanja ekipe. Igrači ne treba da se menjaju za prvu grešku, imamo određeni kvalitet, nismo velesila ali nismo baš ni tatalni krš tako da barem na utakmcama sa ekipama srednje klase možemo i moramo da igramo i pobeđujemo. Nemamo taj pobednički duh u ovoj ekipi ali se on može polako izgraditi, evo već na meču sa Mađarskom ko god ude istrčao na teren mora to da shvati kao i jučerašnji meč, dakle takmičarski i bez ikakvih kombinacija. Samo tako se može napraviti ekipa koja će ostvarti neki rezultat. Realno za naš fudbal je svaki plasman na neko veliko takmičenje veliki uspeh ali i odlazak tamo se ne treba svoditi kao prethodnih godina na izlet i priliku za forsiranje kombinacija već da se ostvari što bolji rezultat.

Sinoć bukvalno nismo imali slabog mesta, nismo napravili neku glupost kao što znamo i rezultat je došao, Može i mora još bolje samo da ne porastu apetiti menadžera !    

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Patriota iz kauca said:

Izdvojio bih SMS-a, Mitra, Lazovića, Blekija i Rajkovića kao malo iznad ostalih.

Momku svaka čast na zalaganju, onaj hasl u 120-om minutu najbolje pokazuje koliko mu je stalo do ovog dresa. Kad su svi jeli govna on je svojeručke držao glavu davljeniku iznad vode.

 

Međutim, ne može se reći da je ovu utakmicu odigrao dobro. Jedina prilika koju su Norvežani imali je došla kao posledica njegove greške kod branjenja prekida gde ga je Haland varkom tera poslao u nekošeno i ostao nemarkiran, da se zahvali Maksi što ga je spasao. O promašajima ne valja mnogo ni pričati. Treba reći da je dobro čuvao loptu, ali je imao problem sa odlaganjem iste, par puta je imao dosta dobru ideju ali do realizacije nije došlo da li zbog nešto slabijeg dodavanja ili zbog nesporazuma sa saigračima. On i Tadić su podbacili, ali valja reći da su oni jedini koji imaju kredit u reprezentaciji. I pored slabije igre jasno je bilo da postoji želja i nije bilo lelemuđenja i mlataranja ručicama, već suvi grajnd.

 

Mene su fascinirali Bleki i Lazović. Za prvog samo reči hvale, kako je pohapsio Norvežane, zaista zrela partija. Odavno sam ja pričao za njega da mu ova formacija odgovara i da je dobio da igra ono što najbolje zna, pomaže nam i to što je u Fiorentini igrao desnog beka i zna da se postavi na širokom prostoru. Lazović je strašnu utakmicu odigrao, servirao tri odlične lopte (2 za Mitra i 1 za Đuričića)- Šteta za onu stativu, odličan udarac, a valja reći da je kod drugog gola upravo on probio odigrao povratnu za Tadića koji je onda dotura do Sergeja. Malo je pao pred kraj, ali verujem da je to zbog povrede pošto je celog života važio za fizički spremnog igrača.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Barkley#34 Mislim da te niko nece pogresno shvatiti. Kod nas, ne mogu reci nikada, ali skoro nikada kvalitet nije falio. Ali jeste jedinstvo, volja, odnos ka nacionalnom timu. Sve sto se izdesavalo donelo je i odredjnu poljuljanost i manjak nacionalnog ponosa, ali ipak je igra za svoju zemlju kruna karijere igraca, kako god da ga okrenes.

 

Mi imamo ekipu da iz picke igramo na velikim takmicenjima svaki put. U Evropi smo tu negde deseta ekipa po kvalitetu, ali odnos... igra, struka... to je falilo mnogo. Ja sam duboko uveren da Hrvatska od nas moze biti bolja mozda 10%, ne vise, a sada ni toliko jer su im omatorili oni najbolji, ali oni su igrali 5 puta bolje od nas. 

Edited by Neme
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Realno i nemamo neki kvalitet, ovo je igracki najslabiji tim od ko zna kad. Ne samo da nemamo nijednu pravu zvezdu nego nam i zesce skripi na nekim pozicijama

 

Zato negde Tumbi svaka cast za ovu formaciju i hrabrost da proba nesto novo

 

Igracki, mislim i da nije bitno da li igrali Ljajic ili Djuricic, Ristic ili Radonjic, S Mitrovic ili Veljkovic... bitno je da imamo 5-6 igraca za osnovu i da igramo fudbal

 

Ja opet kazem, ne pamtim da sam video nalozenu, borbenu i napadacki orijentisanu Srbiju... pa evo, 20+ godina... 

 

Sto puta smo imali zvezde pa nismo uradili nista, sad bi moglo i obrnuto

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, John Terry said:

Mi imamo ekipu da iz picke igramo na velikim takmicenjima svaki put. U evropi smo tu negde deseta ekipa po kvalitetu, ali odnos... igra, struka... to je falilo mnogo. Ja sam duboko uveren da Hrvatska od nas moze biti bolja mozda 10%, ne vise, a sada ni toliko jer su im omatorili oni najbolji, ali oni su igrali 5 puta bolje od nas. 

Mislim da si malko nerealan. Dosta je Hrvatska bila kvalitetnija od nas, a o odnosu, igri, struci i sličnim stvarima ne bi trebalo ni govoriti, rezultati nisu pali s neba. Kakvi će biti sledeće godine videćemo, ali su u svakom slučaju postavili strašan temelj i znaju kako se igra na najvišem nivou. 

 

Slažem se da smo mi uglavnom igrali ispod svog potencijala i trebalo je da prođemo grupu na SP i da se direktno plasiramo na EP, a nema potrebe ponavljati zašto nismo. Ne bi trebalo zaboraviti da je savez i dalje isti, lešinari i dalje kruže oko istog, tako da i u slučaju da lagano prođemo Škote to nije nikakav garant za svetliju budućnost. Sinoć smo samo videli tračak onoga šta možemo da budemo. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Najslabiji sastav jeste vodio Muslin i to ne samo zato sto nije bilo SMSa, mi smo i tada imali nekoliko mladjih igraca koji su za ovih par godina dosta napredovali, neki od njih su u medjuvremenu su to materijalizovali transferom u jaci klub. Odmah prva promena su golman, i to ne jedan nego dva. Nekako i mislim da je sto se tice igrackog kadra, plafon bio veci pre dve godine i da smo sada u blagom declineu. Matic se povukao, a i par starijih reprezentativaca su uveliko u padu. Uz to par igraca stagniraju vec neko vreme sto na klupskom sto na reprezentativnom nivou. Pa mislim da bi i Bane i dalje mogao da igra kao starter u ovoj konkurenciji stopera. Ocekivao sam da ce se Veljkovic i Zivkovic ustaliti i mozda budu sigurni starteri nakon SP. Sergej jos nije dostigao nivo na kom je bio u sezoni 2017/18.

 

Jedini igraci koji su zabelezili veci napredak u poslednje dve godine su: Milenkovic, Nemanja Maksimovic, Luka Jovic i Filip Kostic. Mozda bih tu trebao da stavim i Nikolu Maksimovica nakon lose epizode u Spartaku. U Napoliju nije ni priblizno ocajan kao sto moze biti u reprezentaciji,

 

Od starijih igraca, jedino su Kolarov i Tadic bitni. Kolarov ne verujem da ce da nastavi nakon EP, a Tadic ako pregura mozda jos jedan kvalifikacioni ciklus Van toga imamo dosta mladih igraca i plafon ove repke moze samo da se povecava kako vreme bude prolazilo.

 

Hrvati nemaju jaci igracki kadar, ali imaju iskustvo igranja velikih utakmica i bez proslog SP tako da su sa te strane u velikoj prednosti u odnosu na nas. U tom potencijalnom duelu, mi bi preuzeli ulogu Norveske od sinoc. Btw, Norvezani kvalitetom spadaju u top20 u Evropi. Nisu igrali nista epohalno u kvalifikacijama, ali nisu gubili od direktnih konkurenata. Do pojave Halanda i Edergarda bili su nebitni, tako da zato se i jesu nasli u ovoj poziciji. Haland je pre godinu dana igrao jos u RB iz Salcburga i tek je dospeo u zizi javnosti. Nijedna od preostalih 14 reprezentacija sinoc ne bi izbacila Norvesku. Gomila ljudi se pre mesec dana usrala od Norveske kad su razbili u gostima Severnu Irsku.

 

Mi i oni smo dve najjace repke u ovom dodatnom barazu od 16 timova. Spletom okolnosti propustaju evropsku smotru, ali u buducnosti ce moci da uspostave kontinuitet igranja na velikim takmicenjima. Finska i Ceska su imale smesnu grupu i izborile plasman, a nikako ne mogu da pariraju kvalitetom Norvezanima.

 

Edited by Ta'veren
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

57 minutes ago, vepar said:

Realno i nemamo neki kvalitet, ovo je igracki najslabiji tim od ko zna kad.

 

Apsolutno se ne slažem. Mi imamo tim koji je oko 10. pozicije u svetu po transfermarktu. Još nam nisu igrali Grujić, Živković, Kostić, Jović, a razbili smo Norvešku. Generacija 95-97 je osvojila Sp.

Edited by Nugetlija
Link to comment
Share on other sites

Nismo Francuzi, Nemci ili Spanci koji mogu da sastave po 2 vrhunske reprezentacije od svojih igraca, ali nije bas da nemamo dobre igrace. U vecini su to fudbaleri koji su prvotimci u solidnim klubovima. Nama samo treba motivacija, disciplina i puno trcanja i imali bismo tim zaheban kao kratko cebe cak i za te reprezentacije iz prvog esalona. Mozda nismo za finala ili polufinala, ali nastup na svakom zavrsnom turniru je neki minimum. A ako tim "klikne", nikad se ne zna. Za pocetak, da se naviknemo da pobedjujemo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, ras kass said:

Ma gde imamo top 10 tim. Kolarov nam je i dalje najzvucnije ime. 

Ko jos osim njega uopste i igra LS?? 

 

Bolje imat 10-ak ujednačeno kvalitetnih igrača, nego kao Norvežani tog super Halanda i ostalo tankosava, ili kao šta smo mi imali Vidića. Sad makar imamo dobre ofenzivne igrače.

Link to comment
Share on other sites

Zapravo, kada je reprezentativni fudbal u pitanju, najbolje je imati ekipu koja ima dobru hemiju medjusobno i zelju da se bore za dres nacije. To smo u mnogo slucajeva videli na ociglednom primeru. Toliko nas je manje talentovanih ekipa samaralo u poslednje vreme da je ova tvrdnja postala ocigledna.

 

Razlog za to je sto igraci u reprezentaciji ne provode previse vremena zajedno te su skoro uvek na prilicno niskom nivou uigranosti. U takvoj situaciji manje je bitan kvalitet. Bitnija je borbenost i osecaj pripadnosti. Sto mu znaci da u sustini selektor ne mora biti najbolji trener na svetu, ali je vazno biti motivator i dobar "ujedinitelj". Naravno, najlakse je biti motivator ako si uspesan jer onda te igraci od pocetka cene.

Link to comment
Share on other sites

Reprezentacija Srbije je daleko od prve lige svetskih reprezentacija i to poprilično. Naš rang su Norveška, Mađarska, BiH, Irci, Škoti, Slovenija a eventualno možemo da iznenadimo ekipe kao što su Poljska, Češka, Švedska, Turska, Austrija

To što naši igrači vrede na tržištu ne čini reprezentaciju ozbiljnom ekipom koja igra takmičarski fudbal, koliko smo daleko od toga videćemo već za mesec dana i eventualno na tom EP ako prođemo. Ekipa se stvara i uigrava a mi to od Muslina nemamo, videlo se to i sinoć.

Imamo opet šansu da prolazom na EP i dobrim igrama i rezultatom na tom takmičenju krenemo među jače reprezentacija ali kao što rekoh nisam optimista.

Edited by Perkos2
  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...