Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

danas nije utakmica gde se treba nešto drastično menjati i diguran sam da Piksi to i neće uraditi pošto em nema plan B em je stisnut i ne bi da se zameri igračima sad kad se odlučuje

dakle imaćemo klasičnu 3-5-2 formaciju Vanja- Milenkovi-Gudelj- Pavlović;  Žile-Lukić-Segej- Đuričić- Kostić; Tadić i Mitar 

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, berti said:

Mi smo poodavno zreli da nas neko nakanta kao Portugal Bosnu sinoc. Samo da naletimo na neku jacu reprezentaciju.

 

Kantali nas Holandija i Argentina sa po šest komada pa opet ništa naučili nismo. Teško da bi sad bilo drugačije.

Link to comment
Share on other sites

Мислим да ће бити утакмица нешто слична као против Грузије када смо добили 1:0 и отишли на СП у Русију. Биће напето до краја, имаћемо неку благу контролу али тај један гол ће доћи мало касније него што би волели.

 

Иначе сећам се Пиксијевог интервјуа на некој телевизији мало пре него што му је кренуо мандат селектора. Када је причао како му није јасно, после неуспелог дуела са Шкотском, како смо могли да одигрмо онако лоше и како смо могли да пропустимо прилику да против Шкотске у Београду не одемо на ЕП. Е па сада смо у некој сличној ситуацији по питању форме и притиска. Па ћемо видети како ће Пикси то исконтролисати. Надам се победи и пласману на ЕП наравно.

Link to comment
Share on other sites

20 hours ago, dekifisher said:

Ništa se nije desilo sa Milenkovićem. Sigurno nije slabiji igrač nego što je bio.

Jednostavno tim ne funkcioniše a štoperi ne mogu da pokriju sve brljotine veznog reda.

 

On u Fiorentini izgleda jos gore nego u reprezentaciji. 

Link to comment
Share on other sites

Lazovic nas je spasio velike blamaze u poslednjem minutu, i posle ga nema u repki - mislim da nas je karma zbog toga karala protiv Madjara, a mozda ce i na dalje. Ne znam da li je povreda ili nesto drugo, ali ako je cisto odluka on je morao da se provuce u sastav na konto tog gola kako god da igra u klubu. Ako smo Jovica trpeli 3 godine i pozivali ga dok se nije bavio fudbalom, mogli smo i Lazovica junaka istrpeti.

Edited by diego
Link to comment
Share on other sites

Milenkovica je verovatno urnisalo to sto su ga stavljali na desnog beka, ali je jasno da je u ogromnom padu. On je bio vidjen da ode recimo u Juventus kad se ovi penzionisu i zameni ih, sada ce verovatno biti prodat u neku losiju ligu na leto i karijera ce nastaviti da mu ide silaznom putanjom.

 

jedino ga mozda moze spasiti neki slican ili jos manji klub u Italiji da se revitalizuje, nesto slicno sto je Maksimovicu uspelo na kratko.

 

Ali definitivno mu je potrebna promena sredina.

 

Sto ne menja cinjenicu da je i takav bar podjednako dobar/los kao alternative. To nam je sto nam je.

Link to comment
Share on other sites

36 minutes ago, Don Dusko said:

 

Kad ono zamalo od Bugarske da izgubimo. 😄

Istina, to jeste bio kiks. Treba dodati da osim sto nemaju kvaliteta i sto su pomladili reprezentaciju, Krstaja im je navukao svoj baksuzluk. Popratio sam skoro sve njihove utakmice, i mogu reci da defintivno zasluzuju vise bodova. Jedino su ih Madjari tamo potpuno nadigrali.

 

Kada sam rekao "dobija slabije ekipe" mislio sam da se ne desava Kazahstan(2007), Jermenija(2007 i 2014), Estonija(2010 u obe utakmice), Makedonija(2012)... I to samo racunam utakmice od 2006. kada nastupamo pod imenom Srbija. A puno materijala za blamaze ima i kad smo bili SRJ/SCG. Azerbejdzan svima prvo pada na pamet

 

Samo jos da dodam, da jedina utakmica u Piksijevoj eri gde smo bili upotpunosti nadigrani, nemocni  i gde smo mogli doziveti debakl kao bosanci sinoc, jeste Brazil na SP. 

Link to comment
Share on other sites

Piksi je, diskutabilno i jedva ispodprosecan strucnjak. Verovatno slabiji od toga. Za njega je izvesno najbolja rola da bude nekakav motivator, nekako povezan sa repkom, da povremeno tu i tamo kaze neku jeftinu demagogiju, na koju ce da se izloze fudbalercici...
Van toga, mnogo mu je adekvatnija uloga da sedi uz Radeta Bogdanovica i da puca neke isprazne demagogije i jake reci.

Nikad gori tim nismo imali. Ono sa Savicevicem je bilo uzas, jer su se uzas igraci zvali, i zato sto je bio haos, pa i to sto smo imali dobro, nije funkcionisalo. Ali tad smo imali veci kvalitet.
Ja ne znam dokle ce vise da se ponavlja mantra "kvalitet nije problem".
Jeste brate, problem je. Gudelj je nas fudbaler koji igra za najozbiljniji klub, u konktekstu lige. I ta Sevilla je sad prosecan tim, u nikad slabijoj La Ligi.
2 glavna igraca su nam prototipi fudbalera kakve ne bih zeleo da imam u timu i po svaku cenu bih izbegavao.
SMS je najveca laz od fudbalera, covek bez pozicije, nesnadjen, neadekvatan set skilova. Jako uzasan fudbaler. Ima gorih od njga igraca, ali za njih da nista ne znaju. Ovaj kao nesto zna, a zapravo to sto bi trebalo da ima nema.
Mitrovic lik koji najbolje igra glavom u Evropi (dobro nije vise Evropa, exactly...) 2023, heading kao bitan skill, neka hvala...

Gudelj, Gacinovic, sve su to nista igraci.
Milenkovic je odron. Strahinja Pavlovic je zanimljiv igrac, momcina, dobre fizikalije trudi se, energican, odlucan. Ali to je lik koji igra u Austriji, na kraju dana.... I moze da bude dobar u organizovanom timu, sa ostalim dobrim defanzivcima koji ce pravovremeno da pokriju neku njegovu preteranu agresivnost.... kod dobrog trenera. To ovde nema nista.

Bilo bi dobro da se izvuce statistika nasih golova u poslednjih 10 godina (verovatno i vise), koliki udeo su golovi glavom. Ja ne znam da li smo mi dali nekad gol nogom, a da to nisu Farska Ostrva, Malte, Estonije itd.

Jako neozbiljan tim, neadekvatan i skroman kvalitet sa nadobudnim trenerom koji nema kvaliteta, igra na pure vibes, niti je ikad imao iskustva vodjenja neke ekipe u Evropi.
Samo ovakva smehotresna grupa moze da bude razlog za plasman dalje.

Inace, verovatno je bolje i da se ne plasiramo, da se ne bi lozili, nego da se sto pre dobije samarcina.
A ja licno da ne slusam Piksijeva proseravanja. Povraca mi se....

Edited by BattleBender
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Protiv Brazila smo bili u podređenom polođaju zbog razlike u kvalitetu igrača ali i pored toga smo čvrsto stajali u prvom poluvremenu. U drugom, nakon izmena, je usledio potop.

 

Nadigrani smo i od Švajcarske. Nisu igrali viktorije ali su nam pokazali šta je ozbiljan fudbal.

 

Pogledao sam hajlajtse meča u Budimpešti i video isto što i na prethodnim utakmicama. Nemamo ravnotežu na terenu, zalećemo se povremeno kao klinci na poljančetu pa ostavljamo livadu koji iole organizovane ekipe koriste. Na to se obično nadoveže neuspela ofsajd zamka ili slična greška pa izgledamo amaterski. Samo sad ne dajemo tri gola kao Azerbejdžanu i Irskoj u prošlom ciklusu pa da se sve zaboravi.

 

Večeras je skoro sve moguće - i da dobijemo rutinski, na kvalitet, i da se mučimo zbog pritiska pa možda prelomimo a možda i ne, a moguće je i da primimo gol pa da nervoza bude tolika da se seče nožem.

 

Kad se setim ekipe koja je vladala terenom u Lisabonu i promašivala sto šansi u Dablinu a sada drhti u najlakšoj grupi ikada.

Link to comment
Share on other sites

29 minutes ago, BattleBender said:

Inace, verovatno je bolje i da se ne plasiramo, da se ne bi lozili, nego da se sto pre dobije samarcina.

 

Nema sanse da ce taj samar da bude delotvoran, samo ce biti uvod u naredne neuspehe dok ponovo ne stanemo na noge. Treba gurati do kraja, nakon prvenstva napraviti par promena i guraj LN. Mora gep izmedju potencijala reprezentacije i rezultata na terenu da bude sto manji, sto je taj gep veci i sto su dalje od nekog realnog cilja, psihicki ih ujebe i budu stegnuti i onda mora da se pojavi kvalitetan trener za reprezentativni nivo kako bi se digli iz letargije.

 

Uostalom ne mogu da navijam protiv ove generacije i selektora ma koliko god mi se neke stvari ne svidjaju ili da pokazem da mi nije stalo do nje, kao sto sam cinio u par navrata u proslosti. Prvi put posle duzeg vremena su napravljeni potezi zbog koji nismo potonuli, ne znam kada cemo sledeci put imati selektora koji je vodio repku dva kvalifikaciona ciklusa. Neki rezultatski minimum u vidu plasmana na jedno prvenstvo je ostvaren, dva su vec ok.

 

Treba konacno sa nekim selektorom da vezemo i dva takmicenja, da nam to bude smernica za buducnost a da ono na cemu treba da radimo su rezultati na velikim takmicenjima i kako da prevazidjemo te barijere. Ako ne izborimo plasman, onda se moze doci do drugog zakljucka, a to je da nijedan selektor kod nas ne treba da ima duze od jednog kvalifikacionog ciklusa. Ne bih uopste zeleo da ta debilna teorija zazivi i da se neciji kontinuitet, koji donosi bolje rezultate od prethodnika, diskredituje. Nikako ne mogu da podrzim skupinu degenerika koja tako razmislja i kojoj je bitan samo novac i zbog koje imamo samo cetiri ucesca na prvenstvima u poslednjih 20 godina.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Naleteh na deo intervjua Vujadina Stanojkovića. Čini se da je, za razliku od većine sportista u intervjuima ovog tipa, bio dosta iskren i bez uvijanja. Npr, za Hadžibegića reče da se uvek gurao gde mu nije mesto, pa pričao kako je Dejo naduvao Osima... Uvod zbog onog što je rekao za Piksija: "Nemam reči za čoveka, u svakom pogledu (to kaže u pozitivnom kontekstu). Ali mali je namazan samo tako. U svakom smislu. On tačno zna granice. Uvek zna kad, s kim i dokle može".

A što se tiče utakmice večeras, mislim da ovo ne možemo da izgubimo sve i kad bismo hteli.







Link to comment
Share on other sites

Stoperski par treba da bude Pavlovic-Erakovic. Kako sad, tako i za narednih 5-6 godina sigurno.

 

Milenkovic igra na neke stare zasluge, a i te stare zasluge su vrlo upitne. Bio je dobar pre par godina, ali nicime ne zasluzuje trenutno da igra. A on zacementiran kao da je Vidic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Drago mi je sto Mladenovic u prvih 11. Defanzivno je svemirski brod u odnosu na imenjaka iz Juventusa, a ima izvrstan centarsut. S obzirom da mi u napadu uvek igramo sa Mitrom kao nekim target man-om, Mladenovic je bolji fit nego Kostic

 

Edited by Irski_srbin
Link to comment
Share on other sites

Meni se ne sviđa postava, Ilić-Gudelj-Lukić nije baš ofanzivno, ne vidim šta ćemo dobiti s njima na terenu.

 

Pritom što je ovo i u skoku prilično inferiorna postava. Savić će da se zalepi uz Mitra, neće biti nikog drugog da skoči.

Link to comment
Share on other sites

Mozda Mladenovic moze da odigra bolje od Kostica, mada je i to pitanje, ovaj vezni red je totalni uzas. Nadam se da ce Samardzic dobiti sansu bar u drugom poluvremenu. Lazovic desno umesto mrtvog Zivkovica, on je za jedno poluvreme uradio vise nego ovaj za godinu dana, ja stvarno ne razumem dokle vise, pa bukvalno bi mi Varjacic pravolinijski trkac kojem se lopta kao od drveta odbija od noge igrao desno pre njega.

Link to comment
Share on other sites

3 позади и 2 винг бека, очекивано... али њесра 🙄

 

Од средине не очекујем ништа као и од Лукића.

 

Нека заблиста поново тандем који је код Муслина правио разлику... Тадић-Митровић па да коначно одемо на то ЕП :64:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...