Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

Још један добар наступ али овога пута нас је коштало оно гдје смо иначе тањи-задња линија. Пикси тражи да се не грува бзз горе и да се из задње линије организује напад и то је ок у складу са модерним фудбалом. Фали нам командант одбране (а то нам није ни голман) и да у овим ротацијама немамо њушке типа Рачића који не може да испоштује пас у ноге.

И са побједом и Х ми морамо добити у Норвешкој тако да ћемо врв чекати задњи меч да видимо можемо ли упасти у А лигу.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E jbg.

 

Nisam razočaran zbog remija, iskreno i pre ovoga bih upisao remi ili eventualno neku našu pobedu na jedvite jade ali svakako tesnu utakmicu sam očekivao. No posle prvog poluvremena koje je bilo vrlo dobro bezveze je kad ne pobediš utakmicu. Ali fudbal se igra 90 minuta a ne 45. I naš najveći problem u ekipi a to je koncentracija, nas je ovde žestoko prodala.

Nema šta da se priča. Naše je bilo prvo poluvreme, njihovo drugo i remi zaslužen. Iskoristili su lepo neke od njihovih šansi, baš baš smo im poklonili obe i to je to. 

 

Ovo za sada bar ne treba da čudi, ovo će biti protiv svakakvih ekipa, sve dok ne uđemo u neki stadijum gde je taj problem sa koncentracijom vidljivo rešen. E onda možemo da kažemo da smo otišli još jednu stepenicu više od ovoga sada. 

Link to comment
Share on other sites

Mislim, ne znam cemu ocekivanja, Piksi je izvukao nas maksimum maksmimuma, odlazak na Sp. Mi dalje od toga niti smo isli niti cemo otici nekad. 

Ako opet bude Jugoslavije, mozemo se nadati prvom mestu, ovako pojedinacno, kuburimo sa povremenim odlascima (osim Hrvata)

 

Pa prvo pogledajte sastav, kompletna odbrana nema pojma, dezorijentisani na terenu, stoo i ne cudi jer nijedan nije standardni igrac u klubu. Te stoga muceni Erakovic deluje najpismenije, ni kriv ni duzan. 

 

Sredina je tuzna, Račići i mačići blage veze nemaju. Grujic nekad bio neki talenat, potpuno sivilo, fascinavica Milinkovic-Savicem uzaludna. Jedini dobar igrac i pravi majstor je Tadic. 

 

Bokovi blamantno neinteligentni, Radonjic od kvaliteta ima samo brzinu, sto je najgore, bilo bu mi dovoljno da poseduje fudvalske inteligencije bar na nivou prosecnog kadeta. 

S druge strane Kostic, jak, brz i bez mozga.  Centarsuteve nabija bez gledanja, te njegove projektile ni Inzagi ne moze da pospremi u gol jer decko ne dize glavu i centrira napamet, u fazonu, samo neka padne negde blizu 16 metara. 

 

Onda napad, Jovic napadac koji se ni sam ne seca kad je igrao u Realu al zato ga ovde gde dobija sansu, nema nigde. Potrci ako mu eventualno dosadi da zvrnda po terenu bez ikakvog cilja.  Da udje u sansu, ne pada mu napamet, jer verovatno i ne razmislja o utakmici  

 

Mitrovic ala golgeter sam jer sam odigrao 800 utakmica vise u repki zato sto su nabacali jos 20 bezveznih i beskorisnih takmicenja. Trebaju mu 4 sanse da da 1 gol. 

 

Mi igramo sa 1 i po igracem, Tadicem i Vlahovicem i vi se nadate necemu..

 

 

Jos nam samo fali Katai, izvodim madjije u poluprofesionalnoj Jsl ligi al zato protiv Rendzersa upadam u ofsajd zamke i masim penale. Posle 10 minuta cu da cekam na polovini protivnik i glumim Deja Savicevica iako sam miljama daleko od genijalnosti jednog Dejana. 

Edited by Redstar0356
  • Like 2
  • Thanks 1
  • Ha-ha 4
Link to comment
Share on other sites

19 minutes ago, drgnk said:

 Nek reši problem fizičke spreme i zdravstveni problem sa trombocitima. Kako vam ne dosadi više.

Cak i da dovede fizicki spremu veci nivo pitanje je da li bio ga zvaoa. A i u ovom stanju vise moze da pruzi nego jebeni Račić.

Link to comment
Share on other sites

Pomirite se više sa činjenicom da će ova tri štopera igrati i u Kataru. I to zato što su najtalentovaniji koje imamo. Piksi naravno to vidi i zna, za razliku od vas.

Mladi štoperi kiksaju i to je činjenica. Nekada se govorilo da nema dobrog štopera pre tridesete godine, ali vremena su se promenila. Naravno da ne vidite na desetine duela koje su dobili, prosečan navijač vidi samo greške.

Ova trojica su igrala i u Portugalu i bukvalno su pojeli neke od najboljih igrača na svetu.

Umor je večeras takođe učinio svoje.

Utakmice i samo utakmice, i biće još bolji.

Link to comment
Share on other sites

Pa ono realno i dalje smo u igri za prvo mesto. Mi smo takvi kakvi smo, trenutno smo jedna vrlo nepredvidljiva ekipa jer kada je koncentracija na nivou to izgleda odlično. Kada padnemo onda primamo golove. Mogli smo i protiv Šveđana da primimo lagano samo što su i oni promašili. Nekada će i to da bude faktor, da protivnik takođe ne bude koncentrisan u završnici, to može isto da bude i slučaj protiv Norvežana. 

 

Takođe pošto smo imali onu malu diskusiju oko toga ko na desnog ving-beka, definitivno Živković posle svega ovoga. Nadam se samo da će igrati i da će biti zdrav. Ta pozicija je loša i verovatno najbolnije mesto u ekipi, i verovatno nije neka velika razlika ko će igrati tu, no Žile je ipak pokazao najviše. Pogotovo jer mnogo bolje barata sa loptom nego Lazović. Sporiji jeste ali tehnički je bolji, pa nam njegove lopte i centaršutevi ipak mogu dati prednost ponekada, kada ne uspe protivnik da ga zatvori.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče očekivanja ne mogu da očekujem prolaz grupe na SP. Mogu da se nadam i navijam to svakako, ali da to postavljam kao neki realan domet gde su Brazil i Švajcarska to ne. Ali očekujem, pod uslovom da se sve ovo ovako nastavi sa Piksijem i nekom mirnom lukom oko reprezentacije, da prođemo na sledeće EP i da odemo još stepenicu više u igri i svemu, da to bude vidljivo, i da možemo da se nadamo prolazu grupe i odlasku u knock out fazu.

 

To bi po meni bio onako neki realan domet put ove reprezentacije.

 

Piksiju bih dao ugovor na još 5 godina posle SP-a bez ikakvog razmišljanja, jer je za kratko vreme napravio nešto što liči na fudbalsku ekipu i što u periodima kada igra dobro to stvarno ima smisla.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Pozadi smo isuviše šuplji, napred smo bez igre ako Tadić ima flastera. Sergej može da preuzme sredinu u prenosu lopte i malo svedenije u kreaciji, ali mora da ima iza sebe boljeg tehničara od Račića. Radonjić i Sergej su raspar, bolje je da Sergej stoji po strani na kojoj napada Kostić, a Tadić da ide uz Radonjićevu stranu. Kostić mora da podiže centaršut. Mitrović mora više da pada, on je konstantno pod faulom. Jović je u teoriji odličan par Mitru u postavci sa dva špica, ali je očigledno izgubio oštrinu i fokus u igri van 16 m.

Mi sa dve pobede osvajamo prvo mesto i to nije nerealan scenario, ali samo pod uslovom da se u obe utakmice protivnik bolje skautira i napravi plan B. Piksiju na dušu idu izgubljeni bodovi. Morao je bolje da menja posle prvog gola Slovenije. 

Link to comment
Share on other sites

Vi koji niste ocekivali direktan plasman na SP nemojte ocekivati ni drugu fazu tamo ni prvo mesto u LN. Who cares...

 

Nismo smeli da prospemo ova 2 boda jer nam sad igraju samo 2 pobede, a mogli smo biti u mnogo povoljnijoj situaciji. Oticicemo mi svakako na EP, ali bi bilo bolje da u kvalifikacije idemo iz drugog šešira, gde nam je i mesto. 

 

Nije stvar toliko da li smo suplji pozadi, koliko je bio problem gubitak fokusa i los pristup u drugom poluvremenu. Inace primili smo 2 gola kada smo na terenu imali 2 def zadnja vezna i Grujica. Tako da se nadam da ne pije vise vodu prica da cemo primiti manje ako ima vise zadnjih bezveznih. 

 

Igramo najbolji fudbal u ovom veku, bolje nego i pod Antićem. Bilo ko drugi da je selektor nista od toga ne bi bilo, jer ne znam jos jednog koji bi ovako hrabto igrao sa ofanzivnim krilima i koji bi jurio pobedu u svakom mecu. Nikada ovako nismo dominirali. Steta sto sad nemamo nekog Vidica ili Baneta, ali kad se setim ko su nam bilo golmani i napadaci pre 10ak godina, mi smo sad fudbalska velesila.

 

Jos da nam je Piksi tu jedno 10 godina narednih...

 

I opet da ponovim, spomenik da se digne onom ko je izmislio ovu formaciju sa ofanzivnim krilima, inace bi nam sad Gajic lagano bio u 11, kao Rukavina protekle decenije.

 

PS Bas me zanima sta bi Muslin i slicni njemu rekli o ovoj nasoj reprezentaciji.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ali šta znači nije dobar pristup? To znači da lupam vodiš na poluvremenu, a onda izađeš u drugom kao da si pobedio utakmicu. Ok to može da se desi jednom u pet puta recimo, da potceniš protivnika. Kod nas se dešavaju ti padovi konstantno. Mi smo na svakoj utakmici igrali sa tim. Švedska nas nije kaznila i uzeli smo tri boda, neki jesu, recimo Irska. Mi ne možemo da zatvorimo utakmicu i da je privedemo mirno ne zato što nemamo pristup dobar nego jednostavno nam padne koncentracija. To se desi kod igrača sa lošijom. Mi nismo izuzetak. Kod nas je to specifično toliko jer su u biti to dobri i solidni igrači sa tim problemom i onda je to uočljivije. Igraš super super super i imaš ta neka pomračenja uma od 15, 20 minuta gde ili primiš gol ili se izvučeš.

 

Sa ove tačke gledišta taj problem biće deo ove ekipe, sve dok ne zaređamo jedno 5 utakmica bez tih deonica na utakmici. Onda možemo da kažemo da smo ga prevazišli.  

 

Jedno je kada protivnik krene da igra dobro pa te pritisne. Recimo dobar primer toga je utakmica između Danske i Hrvatske. Nije Danska pustila Hrvatskoj loptu iz čista mira i pada koncentracije već su u igru ušli bolji igrači i videlo se koliko su Danci nemoćniji u odnosu na prvo poluvreme.

A kod nas to nije slučaj, već mi poklonimo protivniku deo utakmice iz kojih oni postignu golove ili stvore neke šanse. To nema veze sa protivnikovim kvalitetom koliko sa našim padom koncentracije. Jer da ima ne bi 70%, 80% utakmice izgledalo drugačije.

I biće to bolje ako se ovako nastavi, sigrno i to sa ovim igračima, ali treba vreme jebiga.

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, dzoneee said:

Ali šta znači nije dobar pristup? To znači da lupam vodiš na poluvremenu, a onda izađeš u drugom kao da si pobedio utakmicu. Ok to može da se desi jednom u pet puta recimo, da potceniš protivnika. Kod nas se dešavaju ti padovi konstantno.

Moram da primetim nešto, možda je bitno, možda je slučajnost.

Oba gola su pala sa strane gde je pravljena izmena, odnosno tu smo probijeni. Kada je Živković zamenjen, ta strana nam je postala ranjiva i to su Slovenci iskoristili. Jednostavno, mislim da smo ulaskom Radonjića izgubili da defanzivi i to je razlog, po meni, zašto se desilo to što se desilo. Nije sada toliko ni pad koncentracije, koliko rupa koju smo napravili i deo koji naši CB nisu uspeli da zatvore.

Ne znam zašto je Živković zamenjen, ali mislim da je ulazak Radonjića bio preran i dali smo šansu Slovencima da se otvore. Ja sam juče napisao i dalje stojim iza toga, mi sa Kostićem i Radonjićem na tim pozicijama, ne dobijamo ništa, a pravimo sebi problem u odbrani. Posebno, ako se uzme da nije slučajno da mi kada su zamenjeni i Živković i Mladenović smo izgubili i Mitrovića, koji gotovo da više nije dobijao upotrebljive lopte do kraja.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Radonjic je igrac za 15 minuta. Defanzivni krater.

Tadic je sjajan igrac. Do svetske klase mu je falilo to sto je uvek imao po jedan potez više. Vremenom sve vise ima po par poteza vise. Glavni je igrac i nezamenljiv. Od njega sve polazi, sve zavisi.

Link to comment
Share on other sites

Pa mislim, generalno ne treba biti zadovoljan. Dobro je sto se pokazuju slabosti u ovakvim utakmicama jer to nije svetsko prvenstvo.

 

Najveci problem u ovom mecu je bilo kako smo lagano poveli i znanje kako smo ih lagano resili posle 1-1 u Beogradu, tako da smo usli u fazonu lako cemo i onda primili dva glupa gola jedan za drugim.

 

Nastaviti u ovom ritmu, mesati i davati sto vecem broju igraca sansu. Sto se tice sesira, bilo bi lepo da bude drugi, ali ako bude i treci ok je. Samo da nastavimo ovako da igramo.

Link to comment
Share on other sites

Ne znam koliko su golovi posledica probijanja po našoj desnoj strani (uglavnom smo do ove utamice imali problem po levoj). I tokom naše dominacije u prvom pol. su Slovenci napravili par ozbiljnih akcija, a mislim da je i Živković dvaput ozbiljno kasnio ili ispadao. 

 

Kod prvog gola su štoperi pokrili igrače ali su centralni veznjaci kasnili pa je Grujić zakasnio da pokrije svog, a bio je još jedan slobodan. Drugi je jasan kiks Pavlovića, da nije bilo toga ne bi se ni primetila ta situacija.

 

Inače, mislim da je Živković izašao jer je pretrpeo ozbiljne batine u prvom. Imali smo igru i rezultat pa nije bilo očekivano da ćemo odspavati desetak minuta nastavka.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam šta se očekuje od reprezentacije u fudbalu. Ja očekujem da igraju fudbal da ne prave cirkus i da ne beže sa terena( ne bukvalno nego da se unapred predaju ) Za sad ova ekipa pokazuje dosta od onog što ja očekujem i ja sam zadovoljan kako izgleda. Naravno i ja bih još više i bolje a verujem da ovi momci to mogu. Reprezentacija se podržava, nije to kao klupski fudbal pa kupiš ono što nedostaje nego krpiš od onog što imaš.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja imam utisak da neki gledaju samo nasu reprezentaciju, ne prate ni preglede ostalih meceva, a kamoli kompletne utakmice. Po zalaganju smo u ovom takmicenju vrlo verovatno top 5 reprezentacija. Po kvalitetu sigurno top 10, ukljucujuci i ono sinoc. Norvezani protiv Svedjana su tako lose odigrali, da su onako odigrali u Beogradu napunili bi ih 4-0 lagano.

 

Mnoge jace reprezentacije ili prikazuju klasicnu kurcobolju ili zaista lose igraju.

 

Ja ne znam sta se ocekuje. Normalno je da se desi i neka ovakva utakmica. Dokle god svi daju 100%, dokle god se sistem postuje, vrsi presing i znaju se uloge u timu, ovakve utakmice ce biti izuzeci od pravila. Mi kvalitet da meljemo besomucno prosto nemamo. Ova generacija jeste bolja od mnogih koje smo imali, ali isto tako ako se pogleda u proslost, bar na papiru imali smo i bolje, a nismo bili ni blizu ove igre i ovih rezultata.

 

Tako da bi bilo dobro da ne mislimo da smo Brazil/Francuska, jer po nekim postovima i ovde, a i generalno na netu, ispada da to mislimo.

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

Piksi će morati da živi sa sa činjenicom da ofanzivna filozofija fudbala koju sprovodi, nosi sa sobom značajne rizike. Jednostavno, istraj majstore na tome pa šta nam bog da. Da imamo krilne bekove koji su podjednako posvećeni igri u odbrani, kao što su posvećeni napadu, ova formacija bi bila idealna za nas. Upravo zbog pomenute formacije i delujemo tako dobro u napadu, pošto napadamo sa 7 igrača + štoperi imaju česte izlete napred.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Don Juan said:

Moram da primetim nešto, možda je bitno, možda je slučajnost.

 

Ne verujem ni ja da je slučanost. Nije samo u defanzivi, Radonjić je nažalost juče imao jednu od lošijih utakimca sveukupno gledano. Igrao je 45 minuta, tačno ušao na početku poluvremena. Piksi ga je već nekoliko puta tako ubacivao i uglavnom je imao šta da ponudi i nije toliko baš loš bio defanzivno, bar ja nisam primetio da je takvu loše utakmicu skoro odigrao. E sinoć se to dogodilo. Jbg desi se. I ofanzivno nije ništa sinoć ponudio. Sa rosterom nam je tako kako je. Svi bi voleli da imamo još par kvalitetnih opcija na različitim mestima ali.. biće bolje valjda.  

 

Treba da raduje čak činjenica da smo rotirali baš baš u ove 4 utakmice i da način na koji igramo u poslednje vreme

nije trpeo te posledice da gubimo loptu konstantno ili budemo nadigrani sve ukupno na terenu. Toga nije bilo iako smo promenili komotno 20 igrača. A roster je realno neki evropski prosek ako se svi igrači pogledaju. Nego po meni je to lepo balansirano sa ovima koji znaju više i manje pa se fino to sve uklopilo. Bilo bi još i bolje da svi igrači imaju dobru minutužu u svojim klubovima.

 

Sledeći su mi ovi klinci na EP U19. Iskreno jedva čekam da ih vidim i da ispratim ko koliko može i šta može. Ako bi nam upala još jedna onakva generacija iz 2015 i ona sa EP U19 sa Mitrom što je bila, ne mora isti uspeh samo da bude slično talentovana to bi bio pun pogodak. Red je da izbacimo ponovo još jednu dobru generaciju. Dosta smo tankovali :classic_biggrin:

Edited by dzoneee
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Naviklo se na bataađorizam i razne srniće, zdjelare i bakule pa kad se konačno forsira igra a u igri bude i grešaka kreće pametovanje kako smo bušni kako ovo kako ono. Pa nije Piksi glup i ne vidi da nam trebaju bekovi na primer ali ajde da vidimo tog beka kojeg ima na ponudi pogotovo na desnoj strani. Od kvaliteta koji ima osmislio je igru i to sasvim pristojno izgleda. Nismo u prvih 10 na svetu ali niko se neće prošetati protiv nas ni od tih najačih. Ovo su više pripremne utakmice bez velikog moranja kad bude trebalo na sumnjam ni u kostica

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...