Jump to content

Reprezentacija Srbije


sohorozo

Recommended Posts

53 minutes ago, dzoneee said:

Па наравно да јесте пољуљано сампоуздање после СП-а. Ако погледате саме догађаје у Катару све је јасно. И нормално је да ће доћи до пада сампоуздања у екипи након свега. 

 

To se resava sa par inivacija. Super je sto je ukljucio Erakovica. Znaci brz igrac pozadi. Samardzic super osvezenje, Gruja moze da bude dobar izbor, decko zna fudbala. Ali Piksi mora da bude kreativniji sa krilima. On desnu stranu mora da resi kako zna i ume, a trenutno deluje da nema nikakvu ideju.

Link to comment
Share on other sites

Ја сам више мислио на психички пад самопоуздања него због играчког кадра (мада да, за десну страну се слажем). 

 

Поставили смо циљ одлазак на СП у групи где је Португал и успели смо, супер. Ту је требало да се стане са обећањима и прогнозама. Нарочито када смо видели групу. Све је то легитимно, да се ти надаш и да освојиш СП, свака екипа која се пласира има право на то и да тежи што бољим играма како би отишла што даље, то и треба тако. Али није требао да се прави такав притисак и да се то преноси на јавност са таквим жаром. Људи су били у фазону ма какав Бразил, а тек Швајцарска, са њима евентуални неповољни резултат ретко ко је хтео и да узме у разматрање, као да су нам пале Чешка и Боливија у групи. Ја сам са једно 20 човека расправљао зашто мислим да ће бити тешко проћи групу. Ок, надао сам се пролазу, волео сам да прођемо, веровао сам у добре партије, али то су две екипе које су изнад онога што смо до сада играли (-Португал) и нисам био сигуран да можемо тако брзо прећи на неки виши ниво у односу на оно што смо до сада играли што у квалификацијама, што у Лиги нација. На крају испоставило се да нисмо довољно били озбиљни ни за Камерун, који није лоша репрезентација сигурно, али јбг Камерун у односу на ове две ипак. И причао сам да тек за ЕП очекујем да ћемо бити бољи, што и даље очекујем да хоћемо, али морамо да се тргнемо и заборавимо на прошло СП. Нисам мислио да ће нас баш толико погодити непролазак из групе на СП-у. Ок јесте шанса била, али мала, то је реалност. Не кажем да не треба веровати у себе, него негде у малом мозгу мораш имати то шта си и ко си у том спорту и бити спреман да нешто не крене како си планирао да би се лакше подигао касније и наставио даље. То је битно да се подигнеш и напредујеш. Јер ми у овом тренутку имамо све предиспозиције да направимо један врло добар континуитет. Да вежемо и светско и европско а то никада од осамостаљења нисмо успели ако се не варам. Зато ових 6 бодова из прве 2 утакмице дају шансу да се поново као екипе тргнемо и наставимо где смо стали пласманом на СП и пењањем у лигу А Лиге нација. Нема разлога да сада стану јер боже разочарали су нацију јер нису прошли групу на СП.

Edited by dzoneee
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, Profesor said:

 

To se resava sa par inivacija. Super je sto je ukljucio Erakovica. Znaci brz igrac pozadi. Samardzic super osvezenje, Gruja moze da bude dobar izbor, decko zna fudbala. Ali Piksi mora da bude kreativniji sa krilima. On desnu stranu mora da resi kako zna i ume, a trenutno deluje da nema nikakvu ideju.

Problem je samo što su nam rešenja za desnu stranu vrlo upitna, Piksi najviše veruje Živkoviću zato što barem ima ofanzivno kvalitet dok ostali( Lazovi, Đuričić, Gajić) nisu kvalitet ni ofanzivno ni defanzivno pa ostaje pitanje koga na tu sad već hronično problematičnu poziciju. ja solidno pratim srpski fudbal ali ne vidim igrača koji bi to odmah mogao da odigra na zadovoljavajućem nivou, lično sam imao ideju da  Lutovac može da bude taj koji pokriva tu stranu ali niti su ga forsirali na tom mestu niti on to hoće da igra.  

Link to comment
Share on other sites

On 3/27/2023 at 7:58 PM, L' Imperatore said:

Nisam baš siguran oko ove ideje sa Djuričićem po desnoj strani, ali ajde da vidimo

Slozio bih se, mada, naknadna pamet, znam...

 

Prvo poluvreme u ovakvoj formaciji jedno od najgorih pod Piksijem

Link to comment
Share on other sites

Синоћ била на Арени утакмица поново, ја видео од 50. минута и одгледао друго. Црногорци осим шансе Јоветића у другом полувремену на гол поштено нам нису шутнули. Боље је било друго дефинитивно. Прво полувреме за заборав.

Edited by dzoneee
Link to comment
Share on other sites

On 3/30/2023 at 1:36 PM, Stiletto said:

Izgleda zakazana prijateljska sa Jordanom u Beču, polovinom juna, pred meč sa Bugarima.

Da, Jordan je solidno rešenje. Ima dve ili tri slobodne evropske reprezentacije koje ne igraju kvalifikacije ili LN u tom termimu, tako da je bilo očekivano da bude neka van evropska reprezentacija. Rival nije toliko bitan, bitno je da se održava forma pošto je relativno velika pauza između kraja šampionata i utakmice sa Bugarima.

Jordan je negde kao Bahrein po snazi.

Link to comment
Share on other sites

Али буквално свакa лопта коју је послао на овом видеу била је са позиције DM/CM, само што ми притискамо много и држимо дефанзивну линију високо па је и он ближе него што би требало за ту позицију некада.

 

Није проблем да не могу заједно, они баш и могу заједно, али он не може да игра позицију Тадића. Мора да буде покретљив, продоран. Безвезе је трошити његове пас карактеристике и креативност тако што би глумио неког target-mana тамо у полушпицу.

Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Problem sa licnim greskama said:

Interesantno je da smo napredovali na FIFA rang listi. 14. smo po redu evropska reprezentacija na lestvici.
Borba protiv Svedske i Poljske za jedan od 12 mesta u prvom sesiru za SP 2026.

 

To je jako bitno jer def nije lako otici na SP. Mesto u prvom šeširu bi baš značilo. Što se tiče evropskog, drugi šešir je siguran. Kvalifikacije za SP pocinju u martu 2025. sto znaci da ce na rang uticati i liga nacija, u kojoj nam nece biti nimalo lako.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Stiletto said:

ma li neko neke bliže informacije o ovom dečku?

 

Gastabajtersko dete a ne zove se DaniEl ... u startu obećava ... 😄

Serem,nisam nikada čuo za njega,ali ranije je brdo tih navodno talentovanih klinaca iz Nemačke prodefilovalo kroz naše mladje kategorije,a retko koji se proslavio ...

Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Barkley#34 said:

MaxBet piše da reprezentacija igra 22. novembra prijateljsku u Briselu protiv Belgije, tri dana nakon završetka kvalifikacija za Evro 2024.

 

Taman da nas neko, nakon uspešno završenih kvalifikacija, malo spusti sa oblaka i svede loženje na realnu meru. 😄

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...