Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

2 minutes ago, Martin Mystere said:
6 minutes ago, mmajstor said:
 
Izvini....nemam ja razloga da patim. Greska u koracima a ako ne verujes vrati snimak. 

Kako li ćeš ti da preživiš ako Radonjić nekako uzme titulu i to još na krilima igrača koji su kod ćelavog dunstera dobijali šansu na kašičicu i na kojima je obožavao da ga šilji i izvodi iz igre nakon prve greške za razliku od nekih drugih koji sada nisu tu...

 

Ako kao sto kazes uzme Radonjic sam neku titulu za ovog/onog trenera, ili mozda u obaranju ruke u dolini Zete, to mi stvarno nece nista znaciti.

Ako klub uzme titulu, e to je vec nesto drugo... to se vec slavi, ali ne nesto gromoglasno jer je to bio minimalan cilj ove sezone a ocekivanja su bila dosta visa, stoga onaj najodgovornijiza to treba da svodi racune. Ako slucajno ne uzmemo titulu, ocekujem da sem celave proglasite i ziherasku prevaru i da ga terate i kluba a ja da ga branim da ostane kao i onog prvog. 

Just now, Decembarski said:

Jel moze neko strucniji da objasni u kom univerzumu je ono bio fau Hola u odbrani na Ivanovicu na sredini terena u 4/4?Bravo Zvezdo !

 

Nije bio faul... greska sudije koji nije imao kohones da to svira nakon uzete lopte. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Decembarski said:

Jel moze neko strucniji da objasni u kom univerzumu je ono bio fau Hola u odbrani na Ivanovicu na sredini terena u 4/4?Bravo Zvezdo !

 

Dok ne dodje @drakon1 , mislim da je to jedna od rijetkih gresaka sudija u ovom mecu. Imao je Hol dobru poziciju, ali uvijek je skakljivo zvati faul u napadu u polasku u kontru. To bas mora da bude pre-ocigledno, da ne bi bilo vike i galame. U tim slucajevima, najbolje zvati neke korake u polasku, nosenu :)

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

1. Radonjic - doktor pripreme utakmice i dosledan do bola. Skok u napadu je napadan do besvesti. Bravo Dobri, Lazo i Kuz, samo jako. Trcalo se protivniku u ledja. Proslu nas je ubio Edzim, koji nas je silovao iz reketa, a ovu se nije ni video (ok, i sam je pomogao izuzetno, nervozan i ocajan). Mi smo imali vise poena iz reketa 🙂Igralo cvrsto u prvoj liniji odbrane. Sad, postava drvna-gradja je donekle isforsiran nemanjem Voldena, ali mozda je bilo prostora i to malo zamaskirati. Odsustvo reakcije pred kraj utakmice, da se sece nekim TO i slicno, sto (nikada) nije probao Rita na 4 kada je Sima duuuuuboko u kanalu, mozemo mi kukati po malo... Ali dobiti Buducnost bez jedinog zaista upotrebljivog igraca na poziciji pleja je velika stvar i trenerski rezultat.
2. Kuz & @Martin Mystere - Razumem tvoje glediste, ali cini mi se da propustas neke stvari... Prvenstveno to sto smo odlucili da branimo ceoni pik tako sto Kuz izadje visoko, isprati beka i usmerava ga ka aut liniji, dok mu nas bek visi na kuku i vraca se u igru. Njihov centar ostaje slobodan da se rola. Taj rol brani igrac sa slabe strane, a pas brani Kuz rukama. I ajde sto je tu iscackano 4-5 lopti (sto je vrhunski), nego sto su im bekovi Kobs i Dzoni uguseni do poslednje cetvrtini (dok se imalo snage i Milojevic nije reagovao da se napada kroz sredinu). Naravno, nesto u takvoj odbrani moras dati - a to su visoki pasovi za rolera. To je bila cena da ih sklonimo sa linije za tri poena koju je Radonja platio, a Kuz fenomenalno realizovao. Druga muka kod ovakve odbrane je da centar posle tog iskakanja treba da se u pravom trenutku vrati nazad i pozicionira blize kosu od protivnika. Kuzovi defanzivni skokovi (a i mizernih 7 skokova Buducnosti u napadu) kazu da je to fenomenalno uradjeno. Sad, ofanzivno, Kuz moze doprineti u dva segmenta - jaki blokovi (cesce za igraca bez lopte) i skok u napadu. Obe stvari je uradio na izuzetno visokom nivou. Ostalom se i ne nadam, mozda se tu razlikujemo.

3. Dobric - To je nas drugi najbolji prodor igrac. Tuzno ili ne, tako je. On nam je resio utakmicu u drugom poluvremenu. Mora da gresi, decku bi bilo primerenije i lakse da igra neku 3&D ulogu i ulazom napada samo zestoko pomerenu odbranu. Ipak, on je kao igrac od svih nasih najvise porastao u poslednje dve sezone. Moramo ga tolerisati, da bi nam ovako vratio. U stvari, ako ne tolerisemo njega i Dedu - koga cemo?

4. Nazalost, sigurno ne Uskokovica. Nesiguran na lopti, neupotrebljiv u odbrani, bas minus igrac. Jos mu je Radonja uvalio kosku da igra u drvna-gradja drugoj petorci, ne znam sta je ocekivao leba mu... Hol je na lopti mnogo sigurniji, sledeci put ce ubaciti bar jednu poludistancu, u odbrani odlican. Ono, on mu dodje losa kopija Djenke iz poslednjeg mandata kod nas, mrsavo zaista, ali je i takav iskoristiv, za razliku od Uskoka.

5. A iskoristiv je jer imamo Lojda. Mozemo diskutovati da li je ovo sto dobijamo od Kuza dovoljno da nadoknadi stvari koje s njim gubimo, ali Lojd-hajka je iskreno receno debilna. Momak igra bez native pleja, vrlo cesto sa igracem koji ne zna da vodi loptu na 3 i centrom bezopasnim u napadu. Fokalna je tacka protivnicke odbrane. Cesto nam se napad zavrsi tako da Lojd igra van pozicije, odnosno prakticno da nam igra pleja. I pored toga, on isporuci. Zatvorili su mu liniju za tri posle pika, ali je poludistancu predobro iskoristio. U odbrani gine, ne slepa se ni najmanje, ima ga na skoku, cesto cuva snaznije igrace od sebe. MVP sezone i uz Rida jedini koji ne pripada ovom nivou kosarke.

6. MVP uz Dedu. Odbrana pik&popa sa Dacom Nikolicem koju smo svi apostrofirali kao potencijalni problem je sjajno odradjena. Gomilu prljavog posla je Deki uradio, izrudario.

Poslednji nalet Buducnosti i par gluposti na kraju su cist proizvod igre bez pleja. Jbg, kukamo celu sezonu za istom stvari, nadam se da cemo biti pametniji sledece godine. A ove, nek nam se Volden sto pre vrati, bez njega su oni favoriti.

  • Like 20
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

Just now, Decembarski said:

Jel moze neko strucniji da objasni u kom univerzumu je ono bio fau Hola u odbrani na Ivanovicu na sredini terena u 4/4?Bravo Zvezdo !

 

Ako je to bio faul, onda ja nisam ni igrao nikad košarku niti sam odgledao sekund iste.

 

Inače Dobrić se često stavlja u isti koš sa Simonom, nemaju dodirnih tačaka. Ogi pravi greške, ali vrlo često nas izvuče iz govana. Bori se kao lav, iako nije virtuoz, to nadoknadjuje željom i stavom kraj je kad sudija svira!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ako mi osvojimo ovo to je iskljucivo zbog razlike u kvalitetu na klupama. 

 

Mi imamo bas premalo kosarke u rukama, ali smo grizli 40 minuta. Uticala je i publila malo na energiju u ekipi, bas je nedostajalo ovo citave sezone. 

 

Reed nas je razvalio ali mu je pomogao i Ivanovic koji je odlicno razigravao. 

 

Ocekujem jos tezi naredni mec koji lako moze da odluci seriju. Vremena za odmor nema a Walden tesko da ce zaigrati. Sa druge strane ocekujem bolje izdanje Ejima koji je veceras bio njihov Simonovic. 

 

Dobro bi bilo da se Nnoko sacuva faulova. 

 

Link to comment
Share on other sites

Ухх наравно добро је свакако што смо повели али поготово без Волдена. Огњен Добрић играч утакмице и поени и индекс као Лојд али одиграо је и одбрану за све паре. Лојду се не може ништа замјерити, он као најбољи играч ипак није звијезда НБА лиге и просто морамо бити разноврснији у нападу као и/или имати још неколико расположених играча да човјек има мање исфорсираних шутева. Ко год да је довео Хола направио је зајеб али мени је и даље мистерија да континуирано не може да погоди отворене шутеве а  у печалби живи од кошарке. Фале његови поени као плеја и било би сјајно када би пронашао себе у наредним мечевима поготово јер од Ускоковића тешко да има леба. Као и од Раданова и то је некако горак окус, да не можемо тим младим играчима дати више минута кроз АБА лигу и имати их спремне као бекап играче.

Радоњина одбрана је на крају пресудила али рекао бих да нам за више него пожељних 2-0 мора доћи и боље нападачко издање.

Браво момци доморите се до уторка па поново пун гас!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Decembarski said:

Jel moze neko strucniji da objasni u kom univerzumu je ono bio fau Hola u odbrani na Ivanovicu na sredini terena u 4/4?Bravo Zvezdo !

 

Neznam koliko je to tačno, ali ja mislim da sam više puta od komentatora čuo da se napadaču u takvim situacijama mora dati prostor da napravi prvi korak.

 

Nije baš logično kad se gledaju ostala košarkaška pravila, ali sam ranije več viđao da su sudili blocking faul odbrane kao i Hallu. Tako da verovatno ima nešto na tome. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, Decembarski said:

Vec sam pomislio da ja ne vidim dobro ali ono je stvarno teska sramota od sudijske odluke.

Druga diskutabilna faul Dobrica na Cobsu vilicom u Cobsov lakat na sutu za 3.

Sudjenje je bilo korektno u najmanju ruku, ne bih se ja tu nista bunio. Faul Dobrica nije toliko sporan, vilica mu je bila gde joj nije mesto, suter je tu zasticen. Bilo je dosta pola pola odluka koje idu nama na ruku, npr ona dva faula Lojda su mogla biti namerna, faul u napadu Nikolica kad se lomilo, faul Cobsa nad Lazicem..

Uvek moze da se trazi dlaka u jajetu, ali ne vidim da smo ista osteceni sudjenjem.

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ali Simke kada nakon par cigli vidi da mu nije dan kao i svaki prethodni...koji su to panični pogledi i grčevi kome da uvali loptu dok su mu noge cementirane. Nnoko mu je par puta tražio loptu ali on čeka da neko dotrči i spase ga od iste. Radonja brate daj Radanova nek radi isto to, bar će nešto naučiti. 

I ovih 13 minuta Simonovića su izgledali kao većnost. Popunio je dve kolone: 0-2 za dva i 0-3 za tri.

Čak nema ni izgubljenu loptu jer je sve vreme držao obema rukama.

Edited by Wingwalker
  • Like 3
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Princeton said:

 

Dok ne dodje @drakon1 , mislim da je to jedna od rijetkih gresaka sudija u ovom mecu. Imao je Hol dobru poziciju, ali uvijek je skakljivo zvati faul u napadu u polasku u kontru. To bas mora da bude pre-ocigledno, da ne bi bilo vike i galame. U tim slucajevima, najbolje zvati neke korake u polasku, nosenu 🙂

Bolje da nije ništa svirao.

 

Hall je stajao u mestu mada nije ni charge.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Wingwalker said:

Ali Simke kada nakon par cigli vidi da mu nije dan kao i svaki prethodni...koji su to panični pogledi i grčevi kome da uvali loptu dok su mu noge cementirane.

I ovih 13 minuta su izgledali kao većnost. Popunio je dve kolone: 0-2 za dva i 0-3 za tri.

Čak nema ni izgubljenu loptu jer je sve vreme držao obema rukama.

 

Pa on nije smeo da šutne ni kad smo igrali 5 na 3 protiv komšija, nego uvlajivao nesretnom Lipoviju. Šta si očekivao?

Link to comment
Share on other sites

Ovo je Milojevic izgubio, ali lepo sam ja pisao da on ne ume da vodi mec kad protivnik igra jako od pocetka do kraja.

 

Uvek je isto, i protiv Mornara kojeg su sami vratili u igru i protiv Monaca i sad, protivnik vodi, a njegovi igraci moraju da stizu. Bas los trener kad hocete da igrate za trofeje.

 

Radonjic je jednostavno samo maksimalno motivisao sve igrace, koji, i pored toga sto tu vise nema nekog kvaliteta igraju na borbenost i na trcanje kad god se pruzi prilika. Zato ne razumem pljuvanje i prognoze da ce Buducnost lagano da se proseta, PO uvek dobijaju treneri, zato smo mi i bili jedino u opasnosti kad je nesrecni Alimpije bio na klupi.

 

Takodje, kao sto Alimpiju nije igrao Antic jer ga je prosto nije zanimalo da slusa trenera, tako je Ejim epski unakazio svoju ekipu - ono je bio horor sta je tip radio na terenu, bukvalno kao da su ga iz kreveta podigli da igra mec.

 

E sad sudjenje - hajde da budemo posteni, Loyd je uhvatio za ruku Reeda, to je nesportska, Loyd je prekinuo kontru, to je nesportska, a bilo je jos takvih trenutaka (recimo, za Cobbsa koji je napravio mnogo bezazleniji faul su vecali da li da mu daju nesportsku i cini mi se da su mu i dali). To je domacinsko sudjenje, samo to je i razlika izmedju pobednika i placljivih gubitnika, jedni ce izaci i dace sve od sebe, drugi ce stalno da kukaju kako su izgubili jer su sudije krale. Moj stav je, naravno, da sudije nisu odlucile pobednika i da one nikada ni ne odlucuju pobednika, tako da je i ovaj put bolji ili malo losiji tim pobedio i vodi sa 1:0.

Link to comment
Share on other sites

Prerano i prekasno u isto vreme smo poveli 15 razlile.Da se desilo u prvoj cetvrtini ne bi se stresirali,da smo pred kraj ne bii se opustili u odbrani,a njima senee bi olaksala ruka...Dobijamo ovo mozda i u sledecoj ako objasnimo Simonu da igra samo odbranu i sutira za 3 po korona pravilima distance a Hall asistira,prenosi loptu i igra odbranu.Ostali nek nastVe gde su stali,Kuzmic odlicno stitio reket laf smo pravili razliku...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...