Jump to content

KK Crvena Zvezda u sezoni 2020/21


Tomiprunet

Prognoza na dan 10.04  

65 members have voted

  1. 1. Da li KKCZ osvaja ABA ligu?

    • Da, bićemo šampioni
    • Ne, loši smo ove sezone
    • Ne znam, još uvek nisam siguran

This poll is closed to new votes


Recommended Posts

6 minutes ago, Chaos Is Me said:

Meni je i pored svega nekako gorak ukus u ustima i vest me je poprilično šokirala.

 

Činjenica je da je Saša pompezno doveden, da je i sam u nastupima često delovao dosta samouvereno i nekako sa visine posmatrao stvari (kao da je Željko a ne Saša Obradović trener), da je dobio mogućnost da sam kreira roster pa i da ispravlja neke greške u selekciji ne jednom, nego više puta, da nam je napadačka igra bila jalova i iso heavy, da smo pogubili maltene sve tesne završnice, da je bio konstantno nervozan i sa eksplozivnim reakcijama kraj klupe čime se gubi efekat takvih reakcija kad su stvarno potrebne ako si konstantno u tom modu, da je imao različit tretman u odnosu na različite igrače (što je donekle i normalno i nije ekskluzivno njegova karakteristika), da je meč protiv Zenita jedno od sramotnijih naših izdanja u poslednjih x godina...

 

Isto tako je činjenica da nemamo skor u EL 0-15 nego 5-11 što je verovatno adekvatno našem kvalitetu u odnosu na ostatak EL, da u ABA ligi manje više nije bilo nekih problema (ko očekuje da se svaka utakmica igra kao da se ide u rat promašio je univerzum), da je odbrana bila na zadovoljavajućem nivou, rekao bih i zalaganje igrača, da je sticajem okolnosti jedini trener u KKCZ istorji koji nije imao podršku publike u hali (nije nikako nebitan faktor), da je retko u kom meču imao kompletan roster a na nekim mečevima od plejmejkera imao samo golobradog Uskokovića, da je prošlo svega 3 meseca...

 

Ne znam na koji način je došlo do razlaza, nadam se da vrata nisu zauvek zatvorena da ga u nekom boljem kontekstu ponovo vidimo na našoj klupi. Deluje da je pomalo sam sebi nametnuo pritisak, da se pogubio, da ga je EL uhvatila u žrvanj u kom se nije snašao, da je roster nagomilavao ne vodeći računa da je potrebno tada dodatno vreme da ekipa klikne i da se svakom pronađe uloga. Tužno je ovo u svakom slučaju. Bio sam za Obradovića letos a ne za kultnog Radonju jer sam smatrao da je bolje da to bude neka nova priča nego podgrevanje starog jela ali eto, nije upalilo.

 

Što se Radonjića tiče, ako nas je neko zadužio da dobije carte blanche na barem nekoliko meseci rada u miru, bez obzira na rezultate, to je on. Neće biti lako, ali kao što je Uini fino istakao, ne odudara ovaj sastav previše od njegovog koncepta igre. Očekujem barem beskompromisnu disciplinu u igri, pa šta bude, nije Radonja trener koga karakteriše neka lepršava igra. Ipak, ne mogu da ne budem sumnjičav. Retko kada se u životu ove povratničke priče dobro završavaju. Ovo mi je kao neka situacija kada se posle nekoliko godina ponovo smuvaš sa ljubavi tvog života pa u startu bude idila gde se ignorišu realne mane, a onda se otvore stare rane. Retko kada to uspe, ali nadam se da će bar biti dovoljno vremena da se da toj priči. U tom smislu sam dao plus na onaj Golijatov post, nisam saglasan sa nekim ignorisanjem činjenica i malo grubim i nezgrapnim prikazom situacije, ali je poenta ako sam dobro skapirao bila ne da se unizi Radonja nego da se istakne da je on prošao trnovit put do srca svih nas, da nije trener bez mana i da je klub sa njim, za razliku od svih posle njega, pokazao strpljenje i viziju, a da je bilo i dosta srećnih okolnosti na tom putu. Najgore bi bilo da pred Radonjića sada postavimo prioritet kratkoročnih ciljeva. Takođe, treba biti realan - u EL igramo meč po meč pa šta uradimo bez ikakvih imperativa, ali u ABA ligi smo i dalje ozbiljan favorit i promena trenera se dogodila dovoljno brzo da do maja budemo pravi na ostvarenju tog cilja.

 

MoOxfbe.png

 

I drugima bih dodao, no surova makina mi ne dozvoljava. 

Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, Wingwalker said:

Obradović je verovatno kompromisno raskinuo saradnju..
.ne bi nikom odgovaralo da su se podjapali i da mu isplaćujemo ceo ugovor. Ali ako je tako, mogli su da nastupe prvo sa saopštenjem: ''Obradović dao ostavku .''.. a bar sutradan: ''novi trener Ra.''

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
 

Izvinjavam se što kasno upadam, ali ovo jednostavno nije moguće u eri Interneta. Imaš nekoliko interesnih grupa koje imaju informacije i sve se trkaju da budu prve. Sporazumno su se dogovorili sa Sašom a imali su i usmeni dogovor sa Radonjićem, TO JE SVE MOGLO DA BUDE U POLA SATA... ali - da li Miško, Čović, neko iz porodice, insajder koji je čuo u kafani... i informacija je bila viralna. Dobro je što je sporazumno, što nema zle krvi i što su svi koliko toliko zadovoljni. Saša sve najbolje u daljem životu i radu, Radonja dobro nam došao i imao još više uspeha nego u prethodnoj saradnji.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Nema šta, luda godina i u košarkaškom smislu, laički sam očekivao da je Obradović bolji trener i da vam je ozbiljno trajno rešenje, možda i bolje nego što je Radonjić bio. Možda je trebalo da mu date još vremena, a možda je i sam ukapirao da nije to to. Svakako nisam mislio da je dobra opcija prekid saradnje, jer koga biste u ovom momentu doveli a da nije neka Šakota varijanta. Ovo naravno pada u vodu pošto se vratio Radonjić, ali ipak je pitanje koliko može što se ove sezone tiče da uradi u EL. (ABA računam da biste osvojili i sa Obradom.)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Najveci problem sa kojim ce se Radonjic susreti je nedostatak kvalitetnog pleja. Neko ja napisao da ce Colom imati vecu ulogu od Halla i ja takodje isto to mislim, ali pitanje moze li Colom sa 32 godine da bude igrac za 25 minuta. Uskokovic je enigma, mozda nastavi da dobija minute i kod Radonje a mozda nastavi druzenje sa Aleksom. Sto se tice Halla, ja tu ne vidim prostor za neki ozbiljniji napredak. Niti je posebno dobar defanzivac a jos manje organizator i skorer.

Ne bih u potpunosti iskljucio ni dovodjenje novog pleja, ukoliko se otvori prilika za Jovica ili nekog Amera preko bare, iako se ne nadam previse.

 

Sto se tice ocekivanja, ocekujem da ne budemo zadnji u EL i da budemo znatno ozbiljniji u plej ofu abe nego sto smo u ovom momentu.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, Sector said:

Najveci problem sa kojim ce se Radonjic susreti je nedostatak kvalitetnog pleja. Neko ja napisao da ce Colom imati vecu ulogu od Halla i ja takodje isto to mislim, ali pitanje moze li Colom sa 32 godine da bude igrac za 25 minuta. Uskokovic je enigma, mozda nastavi da dobija minute i kod Radonje a mozda nastavi druzenje sa Aleksom. Sto se tice Halla, ja tu ne vidim prostor za neki ozbiljniji napredak. Niti je posebno dobar defanzivac a jos manje organizator i skorer.

Ne bih u potpunosti iskljucio ni dovodjenje novog pleja, ukoliko se otvori prilika za Jovica ili nekog Amera preko bare, iako se ne nadam previse.

 

Sto se tice ocekivanja, ocekujem da ne budemo zadnji u EL i da budemo znatno ozbiljniji u plej ofu abe nego sto smo u ovom momentu.

To je bio i Obradovićev problem koji nije uspeo da reši, od starta.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ja sam pre skoro nekih mesec dana napisao post na temu pocetaka obojice, i Sase Obradovica i Dejana Radonjica u Zvezdi tako da se ne bih vracao na tu pricu. 
Sasi Obradovicu zelim svu srecu u nastavku karijere i nadam se da se jos jednom nekad vrati na klupu Zvezde sa vise uspeha. Ne slazem se sa tvrdnjama da smo "potrosili jos jednu legendu", jer zaista ne vidim razlog da u nekim drugim okolnostima u buduce Sasa ne postane trener KKCZ. Ne bi bio ni prvi ni poslednji koji su vise puta cinili to, cak i oni koji su mnogo manje zasluzivali. 

Ovim potezom se jeste jos jednom odstupilo od pokusaja da se istraje sa nekim kontinuitetom i gradjenjem nekog novog koncepta i sistema. Iz tog ugla razumem forumase i pisanja koja zastupaju taj stav ali ja u ovom slucaju ne vidim ikakve smernice koje ukazuju da bi mi ostajanjem na ovom putu napravili nesto mnogo kvalitetno u buducnosti. Rezultati su ovde najmanji problem, na kraju krajeva nisu oni tragicni, posebno ako se samo pogledaju tabele, iako su u EL propustene neke dobre prilike, osnovni problem je sto mi za ovih 4-5 meseci, jer Obradovic nije seo na klupu Zvezde akd je odigrana prva zvanicna utakmica) nismo u nasoj igri implementirali nista od osnovnih zdravih koncepata. Defanzivno je to i bilo dobro do skoro ali i tu su se stvari raspale poslednjih mesec dana sto je samo jos jedna naznaka da se Obradovic pogubio i da je totalno izgubio ekipu iz ruke. 
Na kraju i verujem da je sam odustao i podneo ostavku. 


Sto se tice Radonje nema sta da pricam koliko sam zadovoljan i srecan njegovim povratkom. Skoro sam na Areni gledao onu emisiju "Teme do arene" sa njim i mozda prvi put uvideo koliko je zapravo Dejan Radonjic ponosan onime sto je uradio u Zvezdi i koliko zapravo voli Zvezdu iako to mozda ne pokazuje jer je prosto takva osoba, skromna, povucena i van kosarke mirna. On je kao iz puske znao datum kada je postao trener KKCZ iako ga voditelj nije ni pitao, i jos mnogo detalja koje smo i mi najveci fanovi mozda zaboravili. 
Sad ce mu biti mozda jos i teze nego u prvom mandatu jer ovog puta dolazi kao pobednik i neko od koga se pobede i trofeji podrazumevaju, uz to nezadovoljstvo je ove sezone vec naraslo a takodje ima naravno i solidnog broja onih koji su do krala bili za Obradovica pa ce iscekivati svaki kiks i problem. Ali kao sto Chaos rece ako neko zasluzuje nekoliko meseci bezuslovnog poverenja onda je Dejan Radonjic. 
Sa moje stranje ja zelim samo da vidim da Zvezda opet, posle nekoliko godina, igra pametno, smisleno i timski. Neka to bude i ruzno u pocetku ali da ima nekog smisla i ideje. Kad je o trofejima rec mislim da ipak ABA ligu mora da se osvoji jer jednostvno imamo najkvalitetniji roster

  • Like 10
Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Knipex said:

@mmajstorOvo je ključna stavka kojom je Zvezda kao finalista plej ofa dobila pravo učešća u evroligi. Dakle od početka te sezone se znalo, samo su neki prevideli ovu stavku i gledali 5.7. Kada im je to predočeno krenula je kampanja o nepravdi. Vrlo dobro se sećam cele priče. Objašnjavano je u emisiji "U obruču" kod Edina i Koleta.

 

Nene, jasno u 7.1 pise da se Aneksom odredjuje pravo igranja ko ce igrati KVALIFIKACIJE za EL. Direktan plasman je odredjen prethodnim clanom u kome je jasno da je to Igokea jer je po zvanicnom plasmanu druga (prvi sampion, drugi ligaski prvak). 

 

Jel ovaj Aneks promenjen u martu te godine ili ne? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, Kooineeperk said:

5 predikcija za Rodonjin ostatak sezone: 

  • Vraca Branka u rezim da opet lici na kosarkasa. 
  • Daje novu mladost Simonu, nakon cega ovaj trpa i ne vadi. 
  • Opravlja Kuzmu koji opet biva MVP meseca u EL
  • Vraca Jovica da opet bude floor general
  • Dobijamo sve spanske timove do kraja EL

 

hot tejks

Link to comment
Share on other sites

Sve ste već rekli i za jednog i za drugog i očekivanja i sve pa da se ne ponavljam sa svima se slažem. 

 

Ono što će meni biti zanimljivo jeste kakvu će ulogu imati Kuzmić i Dobrić, tj da li će imati veću ulogu u timu, i takođe Hall, kako li će on da se uklopi u Radonjin koncept, jer niti je plej, niti je bek šuter.

Edited by Orthodox89
Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, mmajstor said:

 

Nene, jasno u 7.1 pise da se Aneksom odredjuje pravo igranja ko ce igrati KVALIFIKACIJE za EL. Direktan plasman je odredjen prethodnim clanom u kome je jasno da je to Igokea jer je po zvanicnom plasmanu druga (prvi sampion, drugi ligaski prvak). 

 

Jel ovaj Aneks promenjen u martu te godine ili ne? 

 

 

 

O čemu se raspravlja ovde, pa nije ovo Kup Mitra Stolara da Sudovi udruženog rada određuju na osnovu neke papirologije ko će igrati u privatnoj ligi.

 

Igraće onaj koga odabere "vlasnik lopte".

  • Like 1
  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, mmajstor said:

 

Nene, jasno u 7.1 pise da se Aneksom odredjuje pravo igranja ko ce igrati KVALIFIKACIJE za EL. Direktan plasman je odredjen prethodnim clanom u kome je jasno da je to Igokea jer je po zvanicnom plasmanu druga (prvi sampion, drugi ligaski prvak). 

 

Jel ovaj Aneks promenjen u martu te godine ili ne? 

 

 

Ovo je ono cega se ja secam: Cele godine su svi mislili da je sampion ABA lige u plejofu taj koji ide u Euroligu, a onda kako je Igokea bila prva, krecu tekstovi kako po pravilima ABA u Euroligu idu dva prvoplasirana iz regularnog dela prvenstva. Svi su bil u cudu. Onda u nekom trenutku stize vest da iz sedista Eurolige priznaju samo pobednike plejofa za ucesnike Eurolige. Citavih mesec dana je bila nedoumica i onda stize sastanak predstavnika ABA i Eurolige i ABA liga  donosi solomonsko resenje i kaze da se u Euroligu ide po plasmanu iz regularnog dela sezone, ali da ako ne moze da ispuni uslove B licence ide sledeci po plasmanu. Posto Igokea i Radnicki nisu ispunjavali te uslove u Euroligu su isli Zvezda i partizan kao prvi sledeci timovi koji su ispunjavali uslove, a i Euroliga je bila zadovoljna, jer su bili finalisti plejofa. Ovde je vise visio partizan od nas. Mozda gresim, ali se ja toga secam. Opet moguca je i demencija 🙂

Link to comment
Share on other sites

Videće se ubrzo kako je ova dža ili bu tranzicija izvedena i čijom inicijativom jer ako se samo uprava pitala, najbesmisleniji potez je potpis Koloma par dana pre dolaska Radonjića. Dejan sa njim ni selfi ne bi umeo da napravi. Nadam se da je Obradović sam ponudio ostavku jer dovoljno ima iskustva i pameti da prepozna završenu priču. Jesam letos bio pre za njegov potpis kao novo i u najavi dugoročno rešenje sa trenerom u naletu i sa jakim ciganjskim pedigreom. Imao je i bezrezervno poverenje šire javnosti po pitanju stručnosti koje se oslanjalo na rezultate Lokomotive i Monaka. Sigurno nije presudio ni trenutni skor. Jednostavno on i roster koji je sastavio nisu kliknuli, daleko su od tima i ozbiljan trener je toga svestan. Saša jeste ozbiljan trener ali je kod nas zabagovao na ključnim segmentima.

 

 

 

 

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Wingwalker said:

Videće se ubrzo kako je ova dža ili bu tranzicija izvedena i čijom inicijativom jer ako se samo uprava pitala, najbesmisleniji potez je potpis Koloma par dana pre dolaska Radonjića. Dejan sa njim ni selfi ne bi umeo da napravi. Nadam se da je Obradović sam ponudio ostavku jer dovoljno ima iskustva i pameti da prepozna završenu priču. Jesam letos bio pre za njegov potpis kao novog i progresivnog trenera sa jakim ciganjskim pedigreom. Imao je i bezrezervno poverenje šire javnosti po pitanju stručnosti koje se oslanjalo na rezultate Lokomotive i Monaka. Sigurno nije presudio ni trenutni skor. Jednostavno on i roster koji je sastavio nisu kliknuli, daleko su od tima i trener je toga svestan. Ništa se dobrog ne bi iznedrilo ni '' dodatnim strpljenjem '' uz osvet na njegovu reakciju nakon Zenita. Saši svako dobro...imao je eto lošu sezonu...ali za klub još nije kasno da ovo popravi.

Послато са Redmi Note 8T помоћу Тапатока
 

Znas, sve mi je ovo malo cudno. Sada kada pogledam utakmicu sa Zenitom sve mi se cini da se vec tada znalo da Sasa odlazi. Tim je odigrao kao da je trener bivsi. Niti jednu utakmicu do tada nismo odigrali tako. Sve osim Barselone, a i u toj utakmici smo se posle loseg starta vratili, smo bili borbeni do samog kraja. Sto se tice Koloma, videcemo sta je Dejin plan sa njim. Za trenutak sam pomislio da se nije i on slozio, posto je doveden pre 5 dana. Igrao je Dejo sa Vilijamsom koji nije igrao odbranu, tako da mu je verovatno vaznije da ima neku ideju u napadu, a u odbrani ce pokrpiti. Nemojte odmah skakati na mene, ne nisu ni priblizno istog kvaliteta, ali ono sto sam video sto je odigrao protiv Izraela nije upste rdjavo i ne bih imao nista protiv da odigra bar 80% toga. Posle jedne utakmice i jednog treninga necu da dajem ocene o igracu.

Videcemo vec u nedelju od 17H sta je plan sa rosterom.

Link to comment
Share on other sites

Ja mislim da će prije Hall zadovoljiti Radonju, nego Colom. Walden je kao nacrtan igrač za njega, praktično upgrade verzija Jenkinsa. Loyd je klasa kako god okreneš. Tu su ova standardna lica u vidu Lazića i Dobrića, on najbolje zna koliko oni mogu. Sa Kuridzom neće biti problema. Vidjecemo koliko cijeni Dzonija. Ide mu na ruku što će imati Noka. Ne treba očekivati čuda, ali mora se uzeti ABA liga i popraviti utisak u EL. Radonjić ima kredit kod navijača i mora mu se dati vrijeme da posloži stvari kako misli da treba. 

Edited by Shunsuke Nakamura
  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Kooineeperk said:

5 predikcija za Rodonjin ostatak sezone: 

  • Vraca Branka u rezim da opet lici na kosarkasa. 
  • Daje novu mladost Simonu, nakon cega ovaj trpa i ne vadi. 
  • Opravlja Kuzmu koji opet biva MVP meseca u EL
  • Vraca Jovica da opet bude floor general
  • Dobijamo sve spanske timove do kraja EL


Tesko da bi i strucna komisija Vujosevic, Radonjic i Fil Dzekson opet Kuzmica nacinila MVP meseca u EL ali svakako treba ocekivati bolje partije od Kuzme. Mada posto je izvesno da Noko dolazi pitanje je kako i koliko ce koga koristiti Radonjic, posto su obojica visoki i gabaritni centri, u neku ruku slicni. 

Ja svakako ocekujem da se u prvih nekoliko utakmica DR malo vise osloni na igrace koje vec poznaje, Kuzmica, Lazica, Simonovica, Dobrica... To je nekako prirodno, dok ne upozna ostale i pre svega dok oni ne upoznaju njegove principe igre. 
Ima u ovom sastavu sasvim dosta materijala da Radonjic prilagodi trenutno stanje i igru svojim dobro poznatim nacelima. 
Mozda cak i mnogo vise nego u prvoj njegovoj sezoni (prvoj celoj sezoni). Tacno je da smo tanki na pleju, ali Hol mi dodje nesto slicno Nelsonu iz te prve sezone, overal mozda nesto losiji igrac alu profil je veoma slican. 
A svi sem Koloma mogu da igraju veoma dobru odbranu. 

Najinteresantnije je videti kako i sta ce Dejo sa JOBom

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, Shunsuke Nakamura said:

Ja mislim da će prije Hall zadovoljiti Radonju, nego Colom. Walden je kao nacrtan igrač za njega, praktično upgrade verzija Jenkinsa. Loyd je klasa kako god okreneš. Tu su ova standardna lica u vidu Lazića i Dobrića, on najbolje zna koliko oni mogu. Sa Kuridzom neće biti problema. Vidjecemo koliko cijeni Dzonija. Ide mu na ruku što će imati Noka. Ne treba očekivati čuda, ali mora se uzeti ABA liga i popraviti utisak u EL. Radonjić ima kredit kod navijača i mora mu se dati vrijeme da posloži stvari kako misli da treba. 

 

Slažem se, mislim da će Radonja obožavati Waldena, baš igrač po njegovoj meri. Mene najviše zanima njegov odnos sa JOB, a od toga će nam u dobroj meri i zavisiti sezona. Hall/Colom/Uskoković rotacija na PG ostaje najveći problem. Pri tome je meni vrlo upitno stanje Halla, da li je on uopšte zdrav? 

 

Nadam se da će Radanov dobiti šansu u ABA ligi. Takođe se nadam da Lazić i Simon neće dobiti pojačane uloge. A moguće i da će Radonja od Terrya isklesati nešto upotrebljivo.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Hall i ima ugovor na 2 godine, što nije zanemarljivo. Uskoković je jedini od mladjih koji je dobio koliko-toliko šansu usled povreda. Znači imamo dva igrača na poziciji jedan koji bi mogli biti backup i Coloma. Problem je što nemamo ekstra kvalitet u nekom igraču na pleju pa bi onda bilo ko od ove dvojice mogao kao backup. To je prvi problem koji mora rešiti Radonja. 

 

Drugo pitanje je šta će sa JOBom jer očigledno ima kvaliteta, da li će mu naći odgovarajuću ulogu, rešilo bi dosta toga.

 

Tim poseduje kvalitet i "samo" je potrebno igračima naći odgovarajuću ulogu. Registrovali smo dosad 18 igrača, imamo pravo još 2. Mišljenja sam da ako se nešto menja, to je pozicija pleja. S tim da smo kroz ovu sezonu tu dosta tumbali pa i nije realno da bude opet doselekcije. U suštini Dejo treba probrati od ovog što već imamo i zahvaliti se igračima koje ne želi. Ali opet tu je dosta igrača sa dvogodišnjim ugovorima pa nije jednostavno.

 

Edit: Vidim da su kolege forumaši u međuvremenu napisali nešto slično, malo sam duže pisao post pa nisam video.

Edited by Čvarkov
Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Perkos2 said:

Dejo da prvo dovede onog kondicionog trenera kojije radio u njegovo vreme( Gačević) da malo dovede u red igrače pa ko ne može neka se rastane sa Zvezdom.

To je i meni prvo palo na pamet, čini mi se da je on sad u Mornaru. Ne znam koliko je izvodljivo.

I da se malo uozbiljimo, možda je trenutak i da vratimo Minu Pavlović na poziciji lepotice koju snima kamera na tajmaut pauzama, ko zna 

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, VISOKOLETAC said:

Ovo je ono cega se ja secam: Cele godine su svi mislili da je sampion ABA lige u plejofu taj koji ide u Euroligu, a onda kako je Igokea bila prva, krecu tekstovi kako po pravilima ABA u Euroligu idu dva prvoplasirana iz regularnog dela prvenstva. Svi su bil u cudu. Onda u nekom trenutku stize vest da iz sedista Eurolige priznaju samo pobednike plejofa za ucesnike Eurolige. Citavih mesec dana je bila nedoumica i onda stize sastanak predstavnika ABA i Eurolige i ABA liga  donosi solomonsko resenje i kaze da se u Euroligu ide po plasmanu iz regularnog dela sezone, ali da ako ne moze da ispuni uslove B licence ide sledeci po plasmanu. 🙂

 

Demencija je sve ozbiljniji problem za vecinu nas posto ne verujem da ima mladjih. 🙂

Samo ovo na kraju oko "solomonskog" usmenog tumacenja - ako ligaski prvak ne ispuni uslove ne ide sledeci po plasmanu nego finalista plej ofa (opet protivno pravilniku). Drugim recima, ako ne ispunis uslove oko hale mozes u EL samo ako osvojis ABA i nadogradis je, ali ako budes prvi u prvenstvu ne mozes cak i ako je naknadno nadogradis.

Potpuno odsustvo razuma, a s obzirom da je tumacenje usledilo nakon sto je bilo jasno da ce Igokea biti prva, jasno je da su hteli po svaku cenu da ih iseku (i mi i grobari i ovi iz Evrolige). To su skontali i ovi iz Igokee pa nisu hteli da ih tuze iako su imali pravo, jer su se ipak zadovoljili da igraju i Evrokup. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...