Jump to content

mmajstor

Član foruma
  • Posts

    4,761
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,831 profile views

mmajstor's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

3.5k

Reputation

  1. Ne ne, vi pojedini ih uvlacite time sto od jedne reci pravite celu pricu... ja sam se na sve nacine trudio da ne dubimo tu temu ali ima vas nekoliko sto ste se navrzli ko smrt na babu da se udaljite od teme topika. I niko sada nije govorio da je Ukrajina neonacisticka drzava, niti o tome sta znaci Putinova denacifikacija (ja jesam ranije ko je citao), vec je napomenuto da je sef policije u Kijevu i Ukrajini bio neonacista sto je prilicno prilicno problematicno. I nema potreba relativizovati tu strasnu cinjenicu tipa 'pa dobro svuda ima grupica', 'svi imaju neonaciste ali se kriju', itd. Nije uopste dobro, tesko ce se naci takav analogni primer da se neonacista stavlja na tako bitnu bezbedonosnu poziciju, a i ako postoji onda zasluzuje podjednako gnusanje.
  2. Russia is due to make a key interest rate payment on its foreign debt on Wednesday, but with sanctions strangling its economy, Moscow is threatening to repay international bondholders in rubles. Finance Minister Anton Siluanov pointed to measures that have frozen nearly half of Russia's $643B in foreign reserves, as well as the heavy strain on its financial system. Moscow is specifically set to make a combined $117M in interest payments on two dollar-denominated bonds - which are currently trading at $0.20 on the dollar - though neither of them are allowed to be repaid in rubles. Snapshot: It will be up to the ratings agencies to consider if this will be deemed a default, given the numerous technical factors that go into the classification. Russia also has a 30-day grace period after the coupon payments come due, so it will be at least another few weeks before a formal default could be declared. The ruble has already collapsed by more than 40% since the invasion of Ukraine on Feb. 24, and this time around there won't be any help from the West. "In terms of servicing debt obligations, I can say that no longer we think of Russian default as improbable event," said IMF Director Kristalina Georgieva. "Russia has the money to service its debt, but cannot access it." A "deep recession" is in store for the country, she added, though it's unlikely to trigger a global financial crisis as banks' global exposure to Russia is "definitely not systemically relevant."
  3. Nisi dobro videla (za judaizam je cinjenica), mora da postoji odgovarajuc kontekst da bi nesto bio antisemitizam a ovde nema toga ni blizu. Bavljenje time opet odvlaci fokus od onoga sto je tema posta i onoga sto sam otkrio a sto me je iskreno iznenadilo. Postavila si naredno pitanje o tome ali vidim da nisi bas citala diskusiju cim to pitas i cim opet ne razumes. Pricamo o neonacistima u Ukrajini jer je sef policije u Kijevu i celoj Ukrajini bio neonacista. E on ti je antisemita...a sef policije. Uostalom ne vidim da pricamo o tome, pricamo o glupostima i samo se bavimo time da li se neko svrstao na jednu ili drugu stranu pa ako se zakljuci da se svrstao u onu suprotnu onda udri artiljeriju i Bajraktare na njega.
  4. https://en.wikipedia.org/wiki/Khazars Narod koji je ziveo i na teritoriji danasnje Ukrajine koji je vremenom uzeo judaizam. Inace su cesto predmet raznih "teoreticara zavjere" u sta su pojedini clanovi insuinirali da i ja stremim sto je totalna besmislica. Samo su istrolovali poentu posta tako da je na ovoj temi ispalo potpuno nebitno sto je sef policije u Ukrajini bio neonacista.
  5. Znaci validnije je tvoje tumacenje od tumacenja autora koji je to napisao? Ako mi je to bitno zasto bih tvrdio da nije? Vrlo interesantno.
  6. Ako je tebi to toliko bitno onda go ahead. Meni nije.
  7. Ti se uhvatio bas za najnebitniju stvar. Neka budu i semitski jevreji, poenta je da je pomenuti tajkun finansirao i Zelenskog i Azov a koji i nisu bili bas toliko nebitni koliko se prica u sta sam i ja poverovao. Ali direktor policije?
  8. Nema to neke specijalne veze. Kako se prica proguran je i finansiran od strane Igora Kolomojskog - jednog od najuticajnijih tajkuna koji je takodje hazarskog porekla a koji je finansirao i nacisticke organizacije (pomenti Azov). Elem u onom mom iscudjavanju kako je moguce da Azov legalno bude ucesnik izbora a da nakon toga naletim na onu AntiNaci UN rezoluciju koja je odbijena od strane Ukrajine i SAD koji su glasali protiv i Evrope koja je bila uzdrzana, naleteo sam na jos jedan fascinantan podatak. Naime, nakon 2014 kao sef policije u Kijevu imenovan je Vadim Trojan, vrlo ugledan i uticajan clan Azova da bi nakon 2 godine postao sef policije u celoj Ukrajini. Znate li sta je to? To je kao kad bi Goran Davidovic Firer postao direktor policije u Srbiji. Kako to komentarisete? Potpuno jezivo.
  9. Mislim da i Putin i Ruski vrh vrlo dobro znaju da sa istim vodjstvom ne mogu dalje u mirnodopskim uslovima. Tako da nakon zavrsetka rata Putin ce morati da odstupi, i na taj nacin ce se u nekoj meri relaksirati odnos sa zapadom. Pitanje je samo kada ce se to desiti, odnosno sta sve planiraju da ostvare pre nego sto se vrate u 'mirnodopski rezim'. Kao sto Robert Baric govori da, iako nekom tako deluje, Putin ne donosi sam svoje odluke i nije nesmenjivi despot. Stvar je samo u tome sto ga sustinski ne smenjuje i postavlja narod vec Ruska elita. U sustini je i svuda tako.
  10. Za sad samo opozicioni mediji prenose, svinjoidi zanemeli. 😄 Ring a bell?
  11. Sto budala? I on napisa a few dead a u izvestaju ispod stoji najmanje 35.
  12. Jasno, kredibilitet i integritet su bitne stvar ali nisu sustina u ovoj situaciji da bi se omalovazila svaka stvar sto covek izjavi. Prvo, to sto je Nebojsa Krstic izgubio svoj kredibilitet ne znaci da bukvalno svaka stvar koju kaze jeste kretenizam. Verovatno ce svaka stvar koju kaze imati neku agendu sto ne znaci da ako su nase agende razlicite da moramo da se ne slozimo sa svakom kritikom koju upucuje trecem licu a koja ima smisla iz nase vizure razmisljanja. Drugo, potpuno je suludo tako drasticno interpretirati nekog a da se ne poslusa sta je taj neko izgovorio. Ok je dovesti u pitanje neciji integritet ali u kontekstu onoga sto je izgovoreno, a ne apriori kao teoreticar zavjere. Trece, i to pitanje gubljenja integriteta je skakljivo. Ja ne znam coveka kao sto ga vi znate, ali vidim da ima puno forumasa koji cene rad ovog novinara i smatraju ga bitnim vezano za ono sto ima da kaze na ovu temu. Tako da nisam siguran u to sto si napisao. Izjednacavanje sa Krsticem je neumesno jer je Krstic interesni prilepak onog mejnstrima ko je trenutno na vlasti, dok ovaj deluje iz pozicije opozicionog delovanja koje nije mejnstrim i koji uzburkuje javnost a ne razvodnjava je.
  13. Ne pravim nikoga budalom, izneo sam svoje misljenje koje se mozda nekom dopada a nekom ne dopada. Ono sto sigurno znam jeste da su davane kvalifikacije izrecenog ne na bazi odgledanog klipa...sustina nije ko je i sta je onaj novinar nego sta je izreceno i koliko imaju smisla pitanja koje je postavio. To jeste kriticka misao jer kritikuje odredjene aktivnosti svoje vlade.
  14. Eno video si koliko je dobio lajkova forumas koji je okvalifikovao drugacije misljenje kao kretenoidnog teoreticara zavjere. Sto je najcrnje covek nije iznosio nikakve zakljucke vec je samo postavljao pitanja, koji bi svaki novinar treba da postavlja. Ja ne znam istoriju tog coveka ali znam da bi svaki novinar trebalo da postavlja onakva pitanja svojoj vlasti koja bude sumnju da vlast ne govori istinu i da radi ispod zita. I onda kao odgovara im zapadni sistem vrednosti a izrugava se kriticka misao kao kretenizam ili idiotizam.
×
×
  • Create New...