MetalHead Posted 3 hours ago Author Posted 3 hours ago 18 minutes ago, DameTime said: Biće da si propustio poslednje izlaganje MetalHead-a, kako moderacija jedino može samu sebe da smeni. A pošto niko nije toliko lud da siđe s vlasti, makar i ove virtuelne, onda jeste nemoguće. Neverovatno je kako ti volis da izvrces tudje reci a nemas muda ni da me mention-ujes. I ne radis to prvi put na forumu. A sada si pocela i meni to da radis. A lepo sam ti rekao da citam, iako ne pisem. Tako da ti ovo nece proci. Pomenula si ovde par mojih reci izvucenih iz konteksta, koje sam napisao kao odgovor na tvoju ideju "forumskih izbora". Evo mog originalnog odgovora: On 2/27/2026 at 12:50 PM, MetalHead said: Formulisi ti to kako hoces, da li kao "izbore" ili sta vec, ali smenjivosti moderacije na koju ti ciljas nece biti. Moderacija menja samu sebe uz moje ucesce. Sami su ljudi odlazili iz iste, osim ako i sami nisu neki prekrsaj napravili (pa i tada su sami shvatili da treba da odu). Novi clanovi su dolazili po mojoj preporuci ili preporuci drugih clanova moderacije pa cak i predloga nekih dugogodisnjih forumasa. Dakle, jos jednom - moderaciju nece menjati nikakvi izbori, nikakav puch, buna, ili nesto tome slicno. Moderacija se menja sama, uz moje ucesce, jer finalnu odluku ipak donosim ja nakon sto svi iz moderacije prodiskutujemo o tome, o potrebama, o kandidatima. Ljudi su iz moderacije uglavnom samovoljno odlazili, osim jednog slucaja kada sam takvu odluku ja doneo a ostali podrzali, pa cak i odstranjeni moderator. Odlaze jer su se ili smorili od ne bas lakog posla, promenile su im se zivotne okolnosti pa nemaju vremena vise da se time bave, ili prosto ne vide sebe vise u toj ulozi. Novi clanovi moderacije se biraju po potrebi, ne samo na moj predlog vec predloge sadasnjih i bivsih clanova moderacije kao i aktivnijih forumasa koje sam imao obicaj da anktetiram privatno, posebno onda kada nam je usfalilo vise moderatora a broj clanova i postova porastao. U tom smislu, moderatorski tim sam sebe menja, i to je ceo kontekst. Forum ce biti onakav kakvim ga svi napravimo, uz neke granice koje smo postavili jos pre skoro 7 godina. 1
DameTime Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, MetalHead said: Neverovatno je kako ti volis da izvrces tudje reci a nemas muda ni da me mention-ujes. I ne radis to prvi put na forumu. A sada si pocela i meni to da radis. A lepo sam ti rekao da citam, iako ne pisem. Tako da ti ovo nece proci. Pomenula si ovde par mojih reci izvucenih iz konteksta, koje sam napisao kao odgovor na tvoju ideju "forumskih izbora". Evo mog originalnog odgovora: Dakle, jos jednom - moderaciju nece menjati nikakvi izbori, nikakav puch, buna, ili nesto tome slicno. Moderacija se menja sama, uz moje ucesce, jer finalnu odluku ipak donosim ja nakon sto svi iz moderacije prodiskutujemo o tome, o potrebama, o kandidatima. Ljudi su iz moderacije uglavnom samovoljno odlazili, osim jednog slucaja kada sam takvu odluku ja doneo a ostali podrzali, pa cak i odstranjeni moderator. Odlaze jer su se ili smorili od ne bas lakog posla, promenile su im se zivotne okolnosti pa nemaju vremena vise da se time bave, ili prosto ne vide sebe vise u toj ulozi. Novi clanovi moderacije se biraju po potrebi, ne samo na moj predlog vec predloge sadasnjih i bivsih clanova moderacije kao i aktivnijih forumasa koje sam imao obicaj da anktetiram privatno, posebno onda kada nam je usfalilo vise moderatora a broj clanova i postova porastao. U tom smislu, moderatorski tim sam sebe menja, i to je ceo kontekst. Forum ce biti onakav kakvim ga svi napravimo, uz neke granice koje smo postavili jos pre skoro 7 godina. Ništa ja nisam izvrnula, upravo si ponovio ono što sam napisala. Iliti nije govno, nego se pas posro. "Kriza" sa moderacijom traje godinama, nikada nisi uložio dovoljno vremena da iskreno i direktno adresiraš te probleme i očigledno je da ti nikada nećeš doneti "finalnu odluku" da se sa pozicije moderatora sklone forumaši koji očigledno ne znaju da obavljaju svoj posao, kao što nemaju kapacitet da priznaju grešku (jer svi grešimo) i porade na istima. Dakle, očigledno je da u praksi, nije moguće da se moderacija promeni. Oni očigledno neće dobrovoljno da odu, ti očigledno odbijaš da prihvatiš konstruktivne kritike onih koji zapravo kreiraju sadržaj foruma - a to smo mi. Što se ostalog tiče, umesto što se baviš mojim mudima, pozabavi se malo činjenicom da forum krešuje na po 12+h svako malo. A sad me slobodno trajno banuj(te). 1
SteveFrancis#3 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 54 minutes ago, gggggggg said: vec je odavno trebalo da se razmisli o novom forumu. ocigledno je da moderaciji cilj da sto manje ljudi pise, pa samim tim da imaju sto manje posla. srpski obicaj - da se bude vazan sa sto manje uradjenog posla. Ne bih ucitavao sta su skriveni ciljevi, ali da se ne vrtimo u krug i vracamo na onu staru - je li forum tu zbog nas ili smo mi zbog foruma. Mislim da je sasvim jasno, kao sto je free napisao, jaz je ocito postao nepremostiv. Tako da postoje zaista samo 2 opcije - 1) da admin i moderatori promene svoj kurs kako bi mesto ostalo inkluzivno za sve diskutante u dobroj veri i 2) da se svi koji ne mogu ili ne zele da udju u ovakav kalup prosto sele na drugo mesto. Nema potrebe za iscrpljivanjem i dopisivanjem u nedogled. Prosto i jednostavno, vrlo konkretno upucujem pitanje @MetalHead i kompletnom moderatorskom timu - da li je vama postojece stanje dovoljno dobro, prihvatljivo, imate li ideju, zelju da se nesto promeni? Smatrate li odrzivim stanje u kome ovoliki broj redovnih forumasa ima konstante probleme da ostane nebanovano? Ako je odgovor da, to je sasvim u redu, imate pravo na to, ali mislim da bi bilo posteno i stvar elementarne kulture da se to eksplicitno kaze. 1 3
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 6 minutes ago, DameTime said: Ništa ja nisam izvrnula O da jesi. Izvukla si iz konteksta 3-4 reci, i to iz jedne prosirene recenice, a kamoli iz celog posta koji to dodatno objasnjava. Ako to nije izvrtanje recenog sa jos onim tvojim filovanjem da "niko nije toliko lud da siđe s vlasti"... onda ne znam sta je. 7 minutes ago, DameTime said: Što se ostalog tiče, umesto što se baviš mojim mudima, pozabavi se malo činjenicom da forum krešuje na po 12+h svako malo. Opet ne pratis na casu - ne pisem cesto pa je bas glupo kada i to malo propustis ili ne shvatis. Bas sam o tome pisao. 7 minutes ago, DameTime said: A sad me slobodno trajno banuj(te). Nisi daleko. 1
Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 21 minutes ago, MetalHead said: Neverovatno je kako ti volis da izvrces tudje reci a nemas muda ni da me mention-ujes. I ne radis to prvi put na forumu. A sada si pocela i meni to da radis. A lepo sam ti rekao da citam, iako ne pisem. Tako da ti ovo nece proci. Pomenula si ovde par mojih reci izvucenih iz konteksta, koje sam napisao kao odgovor na tvoju ideju "forumskih izbora". Evo mog originalnog odgovora: Dakle, jos jednom - moderaciju nece menjati nikakvi izbori, nikakav puch, buna, ili nesto tome slicno. Moderacija se menja sama, uz moje ucesce, jer finalnu odluku ipak donosim ja nakon sto svi iz moderacije prodiskutujemo o tome, o potrebama, o kandidatima. Ljudi su iz moderacije uglavnom samovoljno odlazili, osim jednog slucaja kada sam takvu odluku ja doneo a ostali podrzali, pa cak i odstranjeni moderator. Odlaze jer su se ili smorili od ne bas lakog posla, promenile su im se zivotne okolnosti pa nemaju vremena vise da se time bave, ili prosto ne vide sebe vise u toj ulozi. Novi clanovi moderacije se biraju po potrebi, ne samo na moj predlog vec predloge sadasnjih i bivsih clanova moderacije kao i aktivnijih forumasa koje sam imao obicaj da anktetiram privatno, posebno onda kada nam je usfalilo vise moderatora a broj clanova i postova porastao. U tom smislu, moderatorski tim sam sebe menja, i to je ceo kontekst. Forum ce biti onakav kakvim ga svi napravimo, uz neke granice koje smo postavili jos pre skoro 7 godina. Ja sam te mentionovao pa su te bolela jaja da mi odgovoris, a evidentno citas temu.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 3 minutes ago, MetalHead said: Opet ne pratis na casu - ne pisem cesto pa je bas glupo kada i to malo propustis ili ne shvatis. Bas sam o tome pisao. Zašto bih čitala forum dok sam banovana? S druge strane, otkako si napisao taj komentar, forum je ponovo krešovao na par sati. 3 minutes ago, MetalHead said: Nisi daleko. Odlično, jedva čekam.
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 4 minutes ago, MetalHead said: Nisi daleko. Odlično, banujte jednu od 4-5 žena koje pišu na forumu. To će riješiti sve probleme.
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 2 minutes ago, SteveFrancis#3 said: Prosto i jednostavno, vrlo konkretno upucujem pitanje @MetalHead i kompletnom moderatorskom timu - da li je vama postojece stanje dovoljno dobro, prihvatljivo, imate li ideju, zelju da se nesto promeni? Smatrate li odrzivim stanje u kome ovoliki broj redovnih forumasa ima konstante probleme da ostane nebanovano? Ako je odgovor da, to je sasvim u redu, imate pravo na to, ali mislim da bi bilo posteno i stvar elementarne kulture da se to eksplicitno kaze. Odgovoricu u svoje ime. Pogotovo kada se pitanje lepo napise, poput ovog, bez nekog izvrtanja ili upiranja prstom (u negativnom kontekstu). Odgovor: Not great, not terrible. Bilo je i boljih dana ali pamtim i gore. A vidi, uvek moze i bolje od najboljeg sto je bilo. Ne zavisi ni samo od jedne osobe, ni ode moderacije, vec do svih nas. Pominjao sam ovde, jednom smo imali inicijativu koja je trebala da stvori neku "forumsku demokratiju", bilo je nekoliko desetina forumasa ukljuceno, mozda 50ak. Naivno sam verovao u neku smislenu diskusiju sa nepoznatim ljudima. Sta je resenje? Da svi ovde budemo sa imenom i prezimenom, da platimo clanarinu od koje ce se zakupiti i bolji server i dati plate moderatorima a koji ce imati kvartalni "performance review". Imas li ti predlog?
Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 33 minutes ago, MetalHead said: Neverovatno je kako ti volis da izvrces tudje reci a nemas muda ni da me mention-ujes. I ne radis to prvi put na forumu. A sada si pocela i meni to da radis. A lepo sam ti rekao da citam, iako ne pisem. Tako da ti ovo nece proci. Pomenula si ovde par mojih reci izvucenih iz konteksta, koje sam napisao kao odgovor na tvoju ideju "forumskih izbora". Evo mog originalnog odgovora: Dakle, jos jednom - moderaciju nece menjati nikakvi izbori, nikakav puch, buna, ili nesto tome slicno. Moderacija se menja sama, uz moje ucesce, jer finalnu odluku ipak donosim ja nakon sto svi iz moderacije prodiskutujemo o tome, o potrebama, o kandidatima. Ljudi su iz moderacije uglavnom samovoljno odlazili, osim jednog slucaja kada sam takvu odluku ja doneo a ostali podrzali, pa cak i odstranjeni moderator. Odlaze jer su se ili smorili od ne bas lakog posla, promenile su im se zivotne okolnosti pa nemaju vremena vise da se time bave, ili prosto ne vide sebe vise u toj ulozi. Novi clanovi moderacije se biraju po potrebi, ne samo na moj predlog vec predloge sadasnjih i bivsih clanova moderacije kao i aktivnijih forumasa koje sam imao obicaj da anktetiram privatno, posebno onda kada nam je usfalilo vise moderatora a broj clanova i postova porastao. U tom smislu, moderatorski tim sam sebe menja, i to je ceo kontekst. Forum ce biti onakav kakvim ga svi napravimo, uz neke granice koje smo postavili jos pre skoro 7 godina. Kad si vec navratio, jel moze napokon odgovor zasto je moderatoru @robespierre-u proslo da izmislja napade na moderaciju kad se niko od moderacije nije udostojio odgovoriti zasto sam ja dobio ban od 15 dana, a drugi forumas koji je napisao identicnu stvar prosao bez ikakvih sankcija? Takodjer i jedno mnogo bitnije pitanje, zasto je moderator @fancy bez ikakvih sankcija direktno podmetnuo forumasu @Magia poziv na Holokaust? Za onakvo ogavno podmetanje bilo koji forumas bi dobio ban dok za njega nema nikakvih sankcija. I jednu i drugu situaciju sam ovdje pitao i nisam dobio odgovor. 1
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 21 minutes ago, Malkolm Brogdon said: Ja sam te mentionovao pa su te bolela jaja da mi odgovoris, a evidentno citas temu. Mnogo smo nesto poceli sa jajima i mudima da se frljamo :) Nisam ti odgovorio jer mislim da nije bilo potrebe jer je vec odgovoreno vise puta. 19 minutes ago, Mina D. Harker said: Odlično, banujte jednu od 4-5 žena koje pišu na forumu. To će riješiti sve probleme. Kakve veze ima to da li je neko zensko ili ne? Pa nam jos ucitavas i mizoginiju. 20 minutes ago, DameTime said: Zašto bih čitala forum dok sam banovana? Stvarno ne znam kako da ti odgovorim na ovo pitanje :) mozda zato sto je logicno da procitas sta se u medjuvremenu desavalo? 20 minutes ago, DameTime said: S druge strane, otkako si napisao taj komentar, forum je ponovo krešovao na par sati. I opet ce. Evo ide derbi u nedelju. Sto apsolutno ne znaci da se na problemu ne radi. 20 minutes ago, DameTime said: Odlično, jedva čekam. Od tebe zavisi. 6 minutes ago, Ludi za Poli said: Kad si vec navratio, jel moze napokon odgovor zasto je moderatoru @robespierre-u proslo da izmislja napade na moderaciju kad se niko od moderacije nije udostojio odgovoriti zasto sam ja dobio ban od 15 dana, a drugi forumas koji je napisao identicnu stvar prosao bez ikakvih sankcija? Takodjer i jedno mnogo bitnije pitanje, zasto je moderator @fancy bez ikakvih sankcija direktno podmetnuo forumasu @Magia poziv na Holokaust? Za onakvo ogavno podmetanje bilo koji forumas bi dobio ban dok za njega nema nikakvih sankcija. I jednu i drugu situaciju sam ovdje pitao i nisam dobio odgovor. Nisam skroz ispratio svaki ban (ili propust bana) tako da ne mogu odmah da ti odgovorim. Zamolicu te da mi posaljes citate na koje se pozivas - ne kao report vec konkretno citiraj delove i obrazlosi to sto mislis. Mozes i na PP. Pa cemo pogledati opet.
Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 3 minutes ago, MetalHead said: Mnogo smo nesto poceli sa jajima i mudima da se frljamo 🙂 Nisam ti odgovorio jer mislim da nije bilo potrebe jer je vec odgovoreno vise puta. Ako dobro pamtim, posto ne mogu da kopam preko telefona, prosli put je bio epilog da je sa fensijem vec vodjena diskusija o tome i da ce se voditi ponovo. Nikakav feedback nije dat, on je nastavio sa istim MO na koji se zali vecina forumasa sa ovog PDF-a, sto znaci da diskusija ili nije vodjena ili nije urodila plodom. Tako da ne bih rekao da nije bilo potrebe. Svakako nije fer da optuzujes bilo koga da nema muda da te taguje a da onda ignorises kad neko uradi to. Edited 2 hours ago by Malkolm Brogdon
Nicklord Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, MetalHead said: Odgovoricu u svoje ime. Pogotovo kada se pitanje lepo napise, poput ovog, bez nekog izvrtanja ili upiranja prstom (u negativnom kontekstu). Odgovor: Not great, not terrible. Bilo je i boljih dana ali pamtim i gore. A vidi, uvek moze i bolje od najboljeg sto je bilo. Ne zavisi ni samo od jedne osobe, ni ode moderacije, vec do svih nas. Pominjao sam ovde, jednom smo imali inicijativu koja je trebala da stvori neku "forumsku demokratiju", bilo je nekoliko desetina forumasa ukljuceno, mozda 50ak. Naivno sam verovao u neku smislenu diskusiju sa nepoznatim ljudima. Sta je resenje? Da svi ovde budemo sa imenom i prezimenom, da platimo clanarinu od koje ce se zakupiti i bolji server i dati plate moderatorima a koji ce imati kvartalni "performance review". Imas li ti predlog? Problemi koji trenutno postoje ne moraju da se reše ne znam kakvom velikom forumskom demokratijom ili revolucijom. Činjenica je da se pravilnik foruma ne poštuje od strane moderacije. Moderacija sme da podmeće ljudima da su marksisti, da vole terorističke organizacije, da su antisemiti, prizivaju Holokaust, kače seksističke mimove, i slično. Dok sa druge strane dele banove za "ne seri" ili "ljubitelji i branitelji milijardera". To su stvari koje se mogu relativno lako ispraviti - ili jedan deo moderacije treba da se menja ili da moderacija bude primorana od strane tebe da poštuje pravila. 4 2
Ludi za Poli Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 5 minutes ago, MetalHead said: Nisam skroz ispratio svaki ban (ili propust bana) tako da ne mogu odmah da ti odgovorim. Zamolicu te da mi posaljes citate na koje se pozivas - ne kao report vec konkretno citiraj delove i obrazlosi to sto mislis. Mozes i na PP. Pa cemo pogledati opet. Nije problem. Evo link posta u kom sam opisao kompletnu prvonavedenu situaciju: Evo i druge situacije: 1
Mina D. Harker Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, MetalHead said: Kakve veze ima to da li je neko zensko ili ne? Meni ima, da imam s nekim da popijem "forumsku" kafu i pričam na teme koje većina muškaraca ne razumije jer nema shared-lived experience. Ako nam ostanu samo braća sportaši (sorry braćo sportaši) izgubiće smisao i moje učešće na društvenim temama. Poglavito feminističkoj temi (temi o feminizmu) gdje je @DameTime doprinos dragocjen. Ne mogu to dovoljno da potcrtam. 5 minutes ago, MetalHead said: Pa nam jos ucitavas i mizoginiju. Apsolutno ništa slično nisam uradila. Btw, kad smo kod padanja foruma, neko je već rekao da se zaključava zvezdina tema kad Zvezda gubi jer forum krešira, možda ima smisla to razmotriti 🤪
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 1 minute ago, Malkolm Brogdon said: Svakako nije fer da optuzujes bilo koga da nema muda da te taguje a da onda ignorises kad neko uradi to. Ono sto sam napisao Dejm nema nikakve veze s tobom. Primetio sam da joj to nije prvi put. Pogotovo kada tako "osakaceno" citira nekoga. A tebi sam rekao zasto nisam odgovorio na mention. A i nisi jedini. Ipak, ne ostaje neprocitano. Slazem se da bi neka povratna informacija trebala da postoji dok je to u nekim razumnim kolicinama upita. Eto, prihvaticu to kao moju gresku i potrudicu se da to unapredim. Morate da shvatite da nama, i meni i moderaciji, ovo nije full-time posao. Imamo zivot i van foruma, i pre svega mnoge obaveze. Mnogi su "pukli" kao forumasi nakon moderisanja jer prvo kad dodju na forum, "moraju" da iscitaju report-e, pa diskusiju na njima, pa onda i na moderaciji, i onda im ili ne ostane vremena za sopstveno pisanje ili i ako ga imaju ponestane volje ili je diskusija vec otisla u drugom smeru.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 11 minutes ago, MetalHead said: I opet ce. Evo ide derbi u nedelju. Sto apsolutno ne znaci da se na problemu ne radi. Bilo je derbija i ranije, i to u jeku popularnosti istog (dok su treneri bili Obradović i Radonjić), pa nikad nije bilo ovako i ovoliko učestalo. Makar otkad sam se ja registrovala na forum. Znam da se ranije zaključavao PDF košarka za goste kad je derbi, upravo zbog toga.
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Mina D. Harker said: Meni ima, da imam s nekim da popijem "forumsku" kafu i pričam na teme koje većina muškaraca ne razumije jer nema shared-lived experience. Ako nam ostanu samo braća sportaši (sorry braćo sportaši) izgubiće smisao i moje učešće na društvenim temama. Poglavito feminističkoj temi (temi o feminizmu) gdje je @DameTime doprinos dragocjen. Ne mogu to dovoljno da potcrtam. To sto tebi to ima veze, nama nema jer ne donosimo odluke prema polu. Niti diskriminatorske niti povlascujuce. Tako da, please, nemoj da nam ucitavas da bi "banovanje jedne od 4-5 forumasica resilo sve probleme". Da nisi rekla to poslednje bilo bi ok. Ali razumem tvoj ugao. 5 minutes ago, Mina D. Harker said: Btw, kad smo kod padanja foruma, neko je već rekao da se zaključava zvezdina tema kad Zvezda gubi jer forum krešira, možda ima smisla to razmotriti 🤪 Pre neki dan sam zatvorio Kosarku za guest-ove, ali clanovima je sve dostupno uvek.
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Da dodam, kada sam rekla da nisu ludi da silaze s vlasti, vrlo direktno ciljam na neke od trenutnih moderatora, kod kojih primećujem učestalu priču o sankcionisanju kada uđu u diskusije sa neistomišljenicima (kao forumaši). A naravno da su neki moderatori odlazili jer ne mogu da se usklade s obavezama i sl. Ako se veliki broj aktivnih i kvalitetnih forumaša iznova žali na iste moderatore - nemoguće da smo baš svi blesavi ili zlonamerni, zar ne? @MetalHead
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 2 minutes ago, DameTime said: Bilo je derbija i ranije, i to u jeku popularnosti istog (dok su treneri bili Obradović i Radonjić), pa nikad nije bilo ovako i ovoliko učestalo. Makar otkad sam se ja registrovala na forum. Znam da se ranije zaključavao PDF košarka za goste kad je derbi, upravo zbog toga. Da, pomenuo sam bas sad iznad za to zakljucavanje. Veliki je broj "citalaca" u isto vreme nekada.
MetalHead Posted 2 hours ago Author Posted 2 hours ago 1 minute ago, DameTime said: Da dodam, kada sam rekla da nisu ludi da silaze s vlasti, vrlo direktno ciljam na neke od trenutnih moderatora, kod kojih primećujem učestalu priču o sankcionisanju kada uđu u diskusije sa neistomišljenicima (kao forumaši). A naravno da su neki moderatori odlazili jer ne mogu da se usklade s obavezama i sl. Ako se veliki broj aktivnih i kvalitetnih forumaša iznova žali na iste moderatore - nemoguće da smo baš svi blesavi ili zlonamerni, zar ne? @MetalHead Sad, diskutabilno je ovo "veliki broj aktivnih i kvalitetnih forumasa"... da ne ulazimo u to oko kvaliteta jer je subjektivno, dok je broj objektivnija kategorija i ima znacaj i da vas je "samo petoro", s tim da smo imali ranije slicnu situaciju sa jos vecim brojem. Nisi tada bila tu. @Dzabe smo krecili reci, sta ti je smesno?
Malkolm Brogdon Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Just now, MetalHead said: Sad, diskutabilno je ovo "veliki broj aktivnih i kvalitetnih forumasa"... da ne ulazimo u to oko kvaliteta jer je subjektivno, dok je broj objektivnija kategorija i ima znacaj i da vas je "samo petoro", s tim da smo imali ranije slicnu situaciju sa jos vecim brojem. Nisi tada bila tu. S tim sto je tad ovde bilo daleko vise aktivnih forumasa, ako govorimo o politici, tako da je proporcionalno danas broj sigurno veci nego tad.
Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago (edited) 2 hours ago, Malkolm Brogdon said: Pritom se ovo desava u istoj diskusiji gde se druga strana forumasa uporno naziva marksistima iako smo vrlo jasno obrazlozili svoje stavove, ali to je skroz okej. Sačekaj, jel se ovo na mene odnosi? Jel možeš da citiraš post? Takođe @Smrtokapa. Takođe, videh da se moje ime spomenulo u postu Sprewella. For the record, nisam ništa reportovao. Zadnji report mi je bio prošle godine valjda. Edited 2 hours ago by Darko
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 18 minutes ago, Mina D. Harker said: Meni ima, da imam s nekim da popijem "forumsku" kafu i pričam na teme koje većina muškaraca ne razumije jer nema shared-lived experience. Ako nam ostanu samo braća sportaši (sorry braćo sportaši) izgubiće smisao i moje učešće na društvenim temama. Poglavito feminističkoj temi (temi o feminizmu) gdje je @DameTime doprinos dragocjen. Ne mogu to dovoljno da potcrtam. Mina, cenim tvoju podršku, ali mislim da ovde zaista nije faktor to što sam ja žena. 😊 Nešto mnogo problematičnije i na šta sumnjam neko vreme je da ova moderacija ima pik na mene (iako sebe zaista ne smatram paranoičnom i trudim se da ne razmišljam u tom pravcu), zbog mojih stavova, a takođe mislim da nisam jedina. Ima tu više forumaša. Lično ne verujem u objektivnost i nepristrasnost moderacije i administracije foruma. 1
DameTime Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 8 minutes ago, MetalHead said: Sad, diskutabilno je ovo "veliki broj aktivnih i kvalitetnih forumasa"... da ne ulazimo u to oko kvaliteta jer je subjektivno, dok je broj objektivnija kategorija i ima znacaj i da vas je "samo petoro", s tim da smo imali ranije slicnu situaciju sa jos vecim brojem. Nisi tada bila tu. Nicklord, Smrtokapa, Malkolm, Barkley, Drug Crni, Volter, Eddard, Mina, Alpaka, Francis, gggggggg, Div... Ovo su samo neki od forumaša koji su se među poslednjima "žalili" na temi. Ne mislim da je subjektivno reći da su kvalitetni forumaši u pitanju, to se vidi kroz njihov opus, gde neki doprinose na manje, neki na više PDF-ova. I ovo uopšte nije mali broj za našu zajednicu, koja ne broji baš 5.000 svakodnevno aktivnih članova. Pritom su neki prisutni mnogo duže nego ja. Svaki brend danas ima loyalty program, za one korisnike koji su dugo tu, dok ovaj forumski brend to nema.
Malkolm Brogdon Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 10 minutes ago, Darko said: Sačekaj, jel se ovo na mene odnosi? Jel možeš da citiraš post? Takođe @Smrtokapa. Takođe, videh da se moje ime spomenulo u postu Sprewella. For the record, nisam ništa reportovao. Zadnji report mi je bio prošle godine valjda. 6 hours ago, fancy said: Što je svakako mnogo bolja varijanta nego da se pitaju za nešto i odlučuju u rl Više marksista na forumu => manje problema u životu Ergo, poruka dobrodošlice na forumu bi trebalo da glasi - Welcome Marksisti i svi koji se tako osećate, ne morate da se izuvate, forum samo obavlja svoju društvenu ulogu u kreiranju srećnog društva 5 hours ago, Jezebel said: Sa ovoliko marksista na forumu i po Srbiji zemlji nije nikakvo cudo sto vam tako dobro ide... 5 hours ago, fancy said: Elementary, my dear No držimo se nekako. ...& drugs & rock'n'roll - life goes on. Preterao sam sa uporno, ali evo citata interakcije. Ne mislim da si ti napisao nista vredno ni bana ni opomene, mada svakako ne volim nikakvo etiketiranje, pa cak ni "branitelji Marksa", narocito jer smo bili vrlo precizni. Mislim meni ne smeta ni da me zovu marksistom, ako se uspostavi takav diskurs, dok god ja mogu da odgovorim jednako, ali ovde to ocigledno nije moguce jer cu u tom slucaju da popijem trajni. 1
Recommended Posts