Jump to content

Recommended Posts

Posted

Auuu brate daj……..pa zasto radite to? Edardu ban za ‘ne seri’ upucenom forumasu koji se istovario najjace i bukvalno troluje nekoliko dana? Zasto ste dozvolili da neko odreaguje da bi sankcionisali onog ko je zaista problem? 

Posted

Nemam pojma o kontextu te rasprave, ali nikad nisam mislila da je "ne seri" uvredljiv izraz. Barem za 30 godina zivota u SR, isto kao jbte. Nije bas akademski jezik, ali bukvalno vecina koristi te izraze. Adekvatni izraz u US je BS, koji smo samo skratili. Ja se trudim da ne koristim sleng ali mi ne uspeva uvek. Ali se ne bih uvredila da mi to neko kaze, prevela bi to kao "govoris gluposti" sto je necije misljenje.

• Like 1
Posted
12 hours ago, DameTime said:

@robespierre @fancy

Jeste se izvinili Tomasu (makar privatno), što ste pogrešno protumačili njegov post, čak je bio citiran uz sintagmu "istorija beščašća"?

To je daleko uvredljivije od "ne seri".

Ako mi nešto nije promaklo, forum pratim sa mobilnog (zato mi ponekad rečenice ostanu nedorečene) nisu. Privatno nisam dobio nikakav PM. No dobro cela rasprava je bila puna ad hominem pocevsi od karakterizacije mog stava da ne mogu nikome, pa ni SL, da 100% garantujem svoj glas i obrazloženja zašto kao "sofizama". Stav da neko želi prvo da vidi listu, kao i ostatak ponude, pre nego što "obeća glas" je izgleda teška jeres i nešto za šta se spaljuje na lomači. Živo me zanima kako bi neki od forumaša diskutovali sa nekim ko  ima drastično različite stavove ali je spreman za pristojnu i argumentovanu diskusiju (dakle ne trol, bot ili banalni provokator) ?  P.S: u nekoj od poruka sam pročitao za nekog nešto tipa "on(a) ne bi promenio svoje stavove". Nadam se da ovaj forum ne postaje "echo-chamber" gde se očekuje da svi imaju iste stavove o svemu i da samo pojačavaju zajednička uverenja.

• Like 1
Posted (edited)
2 hours ago, tomas.hokenberi said:

Stav da neko želi prvo da vidi listu, kao i ostatak ponude, pre nego što "obeća glas" je izgleda teška jeres i nešto za šta se spaljuje na lomači.

Nije jeres ali jeste nepotrebna tvrdoglavost u ovakvom trenutku i to su ti ljudi objasnili na samoj temi. Ali ovde je to offtopic. 

Napisao sam ti i ja. Nismo mi parlamentatna demokratija pa da smo slobodni da biramo između nijansi i opcija. Mi smo diktatura i trebamo da kopamo nogama i rukama da iz nje izađemo. Najbolji i verovatno jedini način je jedinstvena podrška studentima. Bez toga, opozicija se razvodnjava.

Ja sigurno nisam hteo da glasam za Čanka i Koštunicu 2000 godine ali sam kao klinac razumeo politički trenutak. Takav je i sad.

Ovo oko vređanja i svođenja diskusije na lični nivo ne komentarišem. Ako je bilo, nije dobro.

Kapiram ja tebe. Plašiš se da ne izađu studenti sa listom na kojoj je "nacionalni stroj" ili slično. Ali ja sam siguran da neće, sve će to biti građanski opredeljeni stručnjaci. Njima je najviše muka od ovakve Srbije.

Edited by JPM
  • Like 1
Posted

Od kad sam na forumu, ovaj eddardov ban je apsolutno najveća glupost, veća i od gluposti koje su meni servirane kao objašnjenje zašto sam ja bila banovana.

Pozivate na evropske/zapadne vrednosti, a kanadski premijer je javno, jasno i glasno rekao trampu da odjebe.

Ako mu je rekao, nam će proći, muka će biti ako prestane da piše, kao Dragan, kao shonke, pa i div, na koncu, koji je tu, ali tihuje.

Posted

Ima smisla itekako. Opet se čuje drugačiji stav, ljudi kažu šta misle. To da li će moderacija da razmotri je druga strana medalje. Bolje je da postoji kritički stav.

Posted

Mislim da je vec neko vreme jasno da nema nikakve poente ovo sto piskaramo ovde, posto moderacija izgleda nema kapaciteta da napravi gresku onda je i ova tema besmislena.

Ostaje samo da se vidi koliko ljudi je potrebno da prestane da posecuje politiku i drustvo da bi se mozda rasvestili da nesto ne sljaka kako treba. Ili ce na kraju ovo da postane iskljucivo sportski forum.

Posted
13 minutes ago, Malkolm Brogdon said:

Mislim da je vec neko vreme jasno da nema nikakve poente ovo sto piskaramo ovde, posto moderacija izgleda nema kapaciteta da napravi gresku onda je i ova tema besmislena.

Ostaje samo da se vidi koliko ljudi je potrebno da prestane da posecuje politiku i drustvo da bi se mozda rasvestili da nesto ne sljaka kako treba. Ili ce na kraju ovo da postane iskljucivo sportski forum.

Meni je zanimljivo koliko je sportski deo bolje moderisan a tamo ima mnogo više ljudi koji pišu i mnogo vrućih glava i više vređanja. Jako retko se desi da se neko ljuti a banovi su mnogo češći. Nije da nije bilo drame nikad ali je primetna razlika.

Ovde na gornjim spratovima stvarno postaje smešno koliko je fragilan ego moderacije. Ovaj poslednji ban je najkraći do sad ali realno najbolje oslikava koliko je moderacija nekonstantna i ne  poštuje nikakva pravila. Dobijen je ban za ne seri a onda moderator pet postova kasnije kači fuck off i onda čim je moderacija "uhvaćena u laži" ona nestane 😄

• Like 6