Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta

Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

194 members have voted

1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

• Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem

Recommended Posts

Posted

pa meni je normalno 95-96% kiseonik bez upalu pluca. :classic_smile:
Purnjaš, a?

To samo znači da si dobro adaptiran, a i 96% je već donja granica normalnosti.
  • Like 1
Posted
4 minutes ago, ras kass said:

Jednu idem sa kolegama posle posla, a jutros sam i popio neki lek da smanjim pritisak.

Sutra cu moguce kod interniste, jer me nije pritisak pre covida mucio.

Ma zezam te, nego stvarno javi šta je rekao internista

Posted (edited)
4 minutes ago, Eddard said:

Purnjaš, a?

To samo znači da si dobro adaptiran, a i 96% je već donja granica normalnosti.

ne pusim. Imam dva kineska oxymetera sa amazona. Jedan meri oko 95-96 a drugi 96-97. Jako retko ide na 98.

Edited by nonick
Posted

ne pusim. Imam dva kineska oxymetera sa amazona. Jedan meri oko 95-96 a drugi 96-97. Jako retko ide na 98.

Dobro, to je ok.

Sa koliko kiseonika?
Leukociti?

4L. Leu normalni, LDH normalan, D Dimer normalan, CRP 2 (mg/dl, da ne bude zabune).
  • Like 2
Posted

,,Ni za glavu ni za vrat"

21 minutes ago, Eddard said:

4L. Leu normalni, LDH normalan, D Dimer normalan, CRP 2 (mg/dl, da ne bude zabune).

Sve u granicama osim funkcionalne smetnje.

Bem ga .

Biće dobro.

• Like 1
Posted

Znajuci kako si se zarazio, bukvalno bih na tvom mestu kad bih se oporavio seo u kola i nasao onog degena pa ga zarazio bejzbolkom u glavu. 

• Like 2
  • Thanks 1
Posted
18 minutes ago, AgroLaki said:

Znajuci kako si se zarazio, bukvalno bih na tvom mestu kad bih se oporavio seo u kola i nasao onog degena pa ga zarazio bejzbolkom u glavu. 

VqnoE6F.gif

• Like 1
  • Ha-ha 3
Posted
3 hours ago, ras kass said:

Jednu idem sa kolegama posle posla, a jutros sam i popio neki lek da smanjim pritisak.

Sutra cu moguce kod interniste, jer me nije pritisak pre covida mucio.

-Ajmo na po jednu

-Ne mogu, pijem lekove

-Imam i lekova

• Ha-ha 4
Posted

Ma ko ga jebe... Ionako ne možeš da dokažeš uzročno posledičnu vezu. Samo nek nama bude dobro.

Btw, krug se raširio na još dvojicu kolega iz njenog tima i par sestara...

• Like 1
  • Tuzno 1
Posted (edited)

Ali, koje vredjanje inteligencije sa novim sojem, Danska ima dominaciju britanskog zaraznijeg virusa,a brojke im samo padaju...

Edited by Harmonika
  • Like 1
Posted
7 hours ago, ras kass said:

Imam povisen donji pritisak 130/95, da  li bi smetalo da popijem jednu ljutu veceras ??? 😀

Ovo nisam mogao da preskocim. Mozes nego sta . Poznata mi je ta problematika.

Posted
7 hours ago, ras kass said:

Imam povisen donji pritisak 130/95, da  li bi smetalo da popijem jednu ljutu veceras ??? 😀

Ovo nisam mogao da preskocim. Mozes nego sta . Poznata mi je ta problematika. Ne brini nema problema. Pritisak ti ide prema godinama. Sto si stariji normalan pritisak ima vise vrijednosti. Isto tako kafa, alkohol,masnoca itd,itd bas i nemaju neki veliki uticaj. Provjereno. Sve nabrojano konzumiram, imam aparat za mjerenje pritiska pa znam. Mjerio u raznim situacijama. 

• Like 1
Posted (edited)
17 minutes ago, Slavisa iz Tavankuta said:

Pored Britanskog soja imaju i Danski soj

sta bi sa tim sjem, inace, spomenuto jednom, i moving on..cak se i jedan nas lekar, radi u kovid zoni inace, sprdao sa tom objavom..

Edited by Harmonika
Posted (edited)

Ajde da se sprdamo još malo.

EtcL722WQAAESEc?format=jpg&name=medium

Kod svih sojeva R je ispod jedan nakon lokdauna, sem kod britanskog;

EtaiiwNWYAA_B1v?format=jpg&name=large

I još malo razloga za smeh, za mesec dana udeo britanskg soja je sa 2.3% otišao na 19%.

Meni recimo suze idu koliko je smešno. Nadam se da će i taj lekar iz crvene zone videti, da ga oraspoložimo malo.

Edited by Laki21
Posted
7 hours ago, urosg3 said:

Ma zezam te, nego stvarno javi šta je rekao internista

Holter da nosim, pa cemo onda videti dalje. 

Pluca mi je poslusala, ok su. 

I dijeta naravno. 

Posted
Just now, ras kass said:

Holter da nosim, pa cemo onda videti dalje. 

Pluca mi je poslusala, ok su. 

I dijeta naravno. 

Jedes li, inace, slaniju hranu?

Da smanjis malo unos soli za pocetak, nece da skodi

Posted
9 hours ago, zoe Bg said:

1968/11854/14

Na respiratoru 126

Zašto se povećava broj novozaraženih?  Da li to ima neke veze sa onim gužvama koje smo videli na Sajmu? 

Posted
4 minutes ago, Devojka Luke Razića said:

Zašto se povećava broj novozaraženih?  Da li to ima neke veze sa onim gužvama koje smo videli na Sajmu? 

Pa vec neko vreme je % zarazenih oko 15 - 18 %