Jump to content

Harmonika

Član foruma
  • Posts

    2,398
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Harmonika

  1. Нема помирења и напретка без међусобних уступака, самоспознаје, покајања и саосећања. Нема просветљења док га сви не доживимо. У Сребреници, Братунцу, Книну, Загребу, Сарајеву, Београду. ... Odzavanja mi ova recenica, jer i ja tako gledam na sve te uzase..pa neka shvati ko kako hoce ovde..a prosvetljenja nece biti nikad..mozda za 50, 10 godina, ako uopste tada bude ljudi na prostorima bivse zemlje..i to mozda.. Izbačen višak.
  2. https://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2945/smatracnica/4885071/svaka-zrtva-zasluzuje-isto-postovanje-bosnjacka-srpska-hrvatska-albanska.html O ovom tekstu..neka to bude i moj odgovor na temu ratova, jer zaista, ovako i ja vidim ratove na ovim prostorima, i manje vise sve staje u uvodnu recenicu Нема помирења и напретка без међусобних уступака, самоспознаје, покајања и саосећања. Нема просветљења док га сви не доживимо. У Сребреници, Братунцу, Книну, Загребу, Сарајеву, Београду. У Јастребарском, где је, баш на данашњи дан, пре 80 година формиран логор у којем је, за само месец и по дана постојања, скончало више од 700 српских и јеврејских дечака и девојчица.
  3. Sve sami sikueli prikueli, rimejkovi, samo se to i snima..nadje s ei ponesto novo,a dobro, ali slabo..ako izadje dvadesetak dobrih naslova gdisnje, supeh, takav je prosek psolednjih godina..Fury road j je izuzetak, kakav tesko da ce se ponoviti..
  4. Harmonika

    Izbori 2022

    ne da ja znam, mislim, mogu da imam pretpostavke, ali, da ne ispadne da klevetam nekoga..
  5. Harmonika

    Izbori 2022

    Ni meni..mislim, ne ideliazujem ja sad nesto Moramo, ali, zanimljivo je da autor kritikuje tu podelu na "fasiste" i "drugosrbijance", ovako izvadjeno iz konkteksta, i sa tim se delom slazem, ali sam teskt i deluje kao da ga je napiao stereotipni ultradesnicar pod dejstvom alkohola(sam je autor priznao da je pripit, istina)..ni ja ne obozavam nesto NDMBG, ne mislim da su Moramo sad neki andjeli nebeski, ali, makr i na papiru, meni su oni nesto najblize pravoj opozciji, i, iskreno, necemu levom i gradjanskom, sto je stvarno levo i gradjansko..kod nas su do sada levo i gradjansko bili, ajde da cutim o onome pre Slobe, bolje, SPS, JUL(mislim, na papiru smao, znamo da nisu bili ni l od levice), i hebeni LDP...mada, autor teksta je ocigledno udesno,ili je bar napisoa tekst iz ugla desnicara, pa jasno, napada ovo drugo..psovke ko psovke, ne smetaju mi toliko bas, mada, malo se nije imala mera..sto se tice Ponosa i ove nove partije..nisam impresioniran, niti mislim da ce to negde ici..vidim ih eventualno kao prilepak uz neku kolonu, ako sto je Grbovic bio u Ujedinjenima..uf Fredi me lajkovao, nelagodno mi iskreno
  6. Situacija je trenutno, pa, nejasna recimo: Rio Tinto je tu, ucutao se, rekose, cekaju da pordju izbori, Vucic zna gde da nas nadje..sa druge, niko iz SEOS nije ovca, znaju oji da RT samo ceka povljan momenat.valjda cekaju vladu..sa trece, tu je inicijativa koja ceak Skusptinu, posto ni nje jos nema..tek kada inicijativa dodje na red, i ako bude usvojena,a glasace verujem, vecina u Parlamentu, naravno, Vucic ce svoje pritisnuti da glasaju protiv, gledace i namerno unapred da ubaci one u parlament koji ce slepo slusati, a i bice jos raznish spinova, metoda..ukoliko se stavi trajna zbarana do kraja godine, uradismo mnogo , ukolko ne, vrtimo se u krug..ja planiram da manjepratim sve sto se desava u nekom narednom periodu, i politicku situaiju i sve,mogu samo da se odazovem nekoj akciji, blokadi..ali bez za pocetak usvajanja incijativea ond ai izmene zakona o rudarenju, mlaticemo se sa Zidjinima, Tintima, i ko zna sa kim sve jos, dok nas sve ne satru..jer Zorana daje dozvole svima kao dobar dan..
  7. Harmonika

    Izbori 2022

    Jesu li moguci uopste vanredni predsednicki izbori, makar u najhiptetickoj mogucoj teoriji? Parlamentarnih ce verovatno biti, pre ili kasnije, to je prilicno izvesno, pitam az predsednicke..ja pre mislim da je moguca neka druga varijanta, ako i to..
  8. Ti se cudis tome na mrezama, gde je to kao dobar dan, a imas to i nA ovom forumu, copre, klanove, i jezik kakav iskreno, ni NA mrezama video nIsam..jesu mreze gadne, ali, mreze su cvece, najgore je na ovim forumima, bio taj forum krstarica, ili vox, to je tek psoeban krug pakla, po meni
  9. proslog leta je bilo bolje, pretproslog u ovo doba su bili izbori, i podaci su se bas lazirali, mada, licno mislim da je teze bilo tog leta nego sad..vise hosptalizovanih, bolnice su bile prepune, kapaciteti su bili manji, u Novom Pazaru je maltene apokalipsa bila..broj tezih slucejeva je sada jos uvek valjda manji..tako da, ovo je sad srdnja situacija, u poredjenju sa prethodnim letima..videcemo, dokle bude isao pik ovog talasa, i zarazenih i hospiltalizovanih..mislim da cemo imati minimum 3000 zarazenih kao pik, i to ocekujem da id ejos bar 2 nedelje..
  10. Harmonika

    Izbori 2022

    potpis na sve, od reci do reci..sve, ali sve se slazem, pored goldeberga, za mene,najbolje nesto napisano ovde..za Mariniku jedino, ako si mislio na mene, nikada nisam govorio da Marinika pokriva siroko glasacko telo, vec da moze da privuce veliki broj, ponajvise glasaca nekadasnjeg, pokojnog DS, taj profil..bas kao sto si i ti formulisao..boldovano posebno, mada na sve bih mogao mirne duse da dam potpis..
  11. ne moras mene da ubedjujes, ne radi se o tome
  12. Harmonika

    Izbori 2022

    Sa izdvojenim se zapravo slazem, iako je kontekst drugaciji od onoga kako ja zamisljam..postavio bih ja recimo pitanje, da li je SSP vrsio takva istrazivanja npr, mada, po meni su istrazivanja, kod nas narocito, prilcinov arljiva kategorija, i ne uzimamm ih kao Sveto Pismo uopste,(za podrsku SNS, za rusofilstvo npr.) iako mislim da ih treba raditi, cisto da se otrpilike opipa puls naroda, i d ali ta istrazivanja, ako su uradjenja sto pdeantnije i adekvatnije, zaista govore da je ni pet ni sest, Djilas najpopularniji mejdu opozcionarima, ubedljivo? Ja ne bih rekao, ali mozda i ja gresim..dapace, mislim da je tu oko cenzusa, da bi sam u najboljem slucaju, prosao kao Moramo..ja iance malo verujem u ustrazivanja, jer ih praksa cesto demantuje..sto je mozda i normalno, engo se mnogi hvataju za ta istrazivanja kao neki de fakto dokaz,a rgument..na stranu sto se i tim istrazivanjima itekako moze manipulisati..a sujeta je upravo kod Djilasa problem..i ako je negde potrebna smena predsednika, to je SSP, mada ni NS ne bi to skoldilo,a ni Tadicevoj koaliciji, mada, ajde njega da ostavimo po strani, on ni cenzus nije presao..
  13. Harmonika

    Izbori 2022

    Bez njega, mozda i hoce, vece su im sanse, sa njim, manje su im sanse..a ako ostane sa svojom strankom, opet ce praviti rascep medju glasacima
  14. Au, svasta si ovde nesto ekla, ali za ovo boldovano, mnogi ce te ubedjivati da gresis..mislim, recice ti da sve lupetas..ali, neka si rekla..
  15. Basara, stari preletac, i hrabrisa koji napada ili mrtve, ili ako je zasticen od drzave..tesko vnugo..
  16. Ma, jeste, sere..kao i najava za novu 45..
  17. Harmonika

    Izbori 2022

    iz tvojih usta u Bozije usi..kada ne ume da s eskloni, neka dobije po nosu, od glasaca skedeci put..
  18. Harmonika

    Izbori 2022

    Navika da brzo kucam,a tastatura nije bas neka,pa mi se to desava, jbi ga..nista psoebno nisam rekao, samo na ono to je Klotzen konstatovao, sa cim se slazem inace, da je situacija u medijima, isa opozicijom i do sada bila, da se tako izrazim, govnjiva, cak i ljudima koji su svensi koliko toliko ko je ko u opoziciji, ne vole ih, smucila su im se jedna te ista lica, svi su im isti,itd..meni nisu svi isti, npr. ali i meni su ovi rascepkani naslednici pokojnog DS dojadili..ali da, Djilas je odlaskom na kanabe, i uopste tu poziciju samo dodatno otezao, to sam rekao, nista vise, nista manje...
  19. Harmonika

    Izbori 2022

    ..i tu situaciju upravo Djilas dodatno otezava..okej, nije samo on, ali je glavni dgovrni, posto je "lider opozicije"..mislim da si malo prebukvalno shvatio Djordja nije on aludirao da je Djilas Vucicev projekat, barem ga ja nisma tako razumeo..
  20. Harmonika

    Izbori 2022

    Gledam tadica u jednoj emisiji, da s eovako ponasao i u kampanji, mozda me i en bi nervirao toliko, mozda bih i zaboravio neke njegove greske..ali cudno je, njega sma tokom kampanje od opozcije najvse kritikovao, iako mi je ranije subjektivno, uvek bio gotivniji do Djilasa i Jeremica..problem je, izmedju ostalog,pored toga sto je i on do zla Boga sujetan, sto on sve naopako..ovako kkao s eponasao u emsiji, trebao je tokom kampanje, a sad je trebao mozda i da pisa po pojeidncima iz UO vise..pritom, ima on soldine ljude na svojoj listi skroz, da..da se skloni sa sve ovom dvojicom, on sam medjutim, ne bi mi falio..ali, ako bih morao d abiram od njih trojice, opet bih rekao neka ostane on..
×
×
  • Create New...