Scepan Mali Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 16 minutes ago, BattleBender said: Pa da, gledao sam i ovog. Jedan mi je iskocio, on je smislio nekoliko situacija savrsenu zloupotrebu i tog gathera, tog lebdenja lopte i pivota. To ne izgleda kao kosarka,to izgleda vise kao neka (ritmicka) gimnastika. Jos gore izgleda tako da osoba koja nema kosarkasku tehniku ni malo pravi potez koji je neodbranjiv. Zivi uzas. I kao sto sam pricao jos ore n godina, zilion situacija u kojoj defender nije totalno inferioran samo ako je Wemby. Iskren da budem, iz dana u dan, sve manje i manje vrednujem nba statse igraca. Svako moze u NBA da strpa 35 pts Meni sad izlaze ovakvi klipovi non stop po netu, jer ih hatewatchujem. I cisto da budemo jasni, secam se (kolko je moguce haha) pivot debate sa proslih foruma koju si imao sa ljudima, i ja sam odrastao uceci kosarku sa tvojim razumevanjem kako bi pivot trebao da se radi i zato kad god igram kosarku i dan danas mislim da instiktivno ne mogu tek tako da dignem pivot nogu bez da skocim, to jest moj mozak zna da to nisu koraci ali moja dusa odbija da to prihvati haha. Ali cela pivot situacija meni uopste nije ista sa ovom gatherstep+active drible situacijom. Pivot pravilo mi je razumno i jasno mogu u svakoj situaciji da vidim i kazem da li je ispostovano ili ne. Gatherstep samo znaci da ce nekad nekom igracu da bude dozvoljen treci korak a nekad nece. A ovo sa beskonacno koraka pre gatherstepa jer floatujes loptu necu da komentarisem. Sva ta promena u sudjenju je tu da omoguce onom ko jednom dobije status zvezde onda moze da nastavi da ubacuje konstatno dovoljan broj poena i da odrzi svoju statistiku zvezde. Mada tu cenim da jace utice kako lako dobijaju faulove za bacanja i slicno. Pretpostavljam da jedini razlog sto sam se umesao kad si tagovo Realnog i pre nego sto on odgovorio je jer ne mislim da pivot pravilo ima toliko veze sa ovim sto se desava trenutno sa kosarkom u NBA i sa svim tim "not a travel influencerima". Dobro, glavni razlog je to sto me mnogo trigeruje u zadnje vreme svi ti " not a travel" klipovi 🙂
Recommended Posts