Darko Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pa ne jos, ali ako im procitas program, to im je u planu. Samo sto nekako jako izbegavate jer se kriju pod suknjom zapada i demokratije... https://static.heritage.org/project2025/2025_MandateForLeadership_FULL.pdf Možda sam slep, ali ne vidim ništa oko zabrađivanja, ne dopuštavanja ženama da idu u školu, javna vešanja, podržavanje neselektivnih ubistva pripadnika drugih religija preko bombaša samoubica. Zato odgovorno tvrdim da je izjednačavanje ili glupo ili bezobrazno. Naravno, time ne tvrdim da si TI glupa i bezobrazna. I inteligentni ljudi mogu da imaju glupe poglede na neke stvari.
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 2 minutes ago, Darko said: Možda sam slep, ali ne vidim ništa oko zabrađivanja, ne dopuštavanja ženama da idu u školu, javna vešanja, podržavanje neselektivnih ubistva pripadnika drugih religija preko bombaša samoubica. Zato odgovorno tvrdim da je izjednačavanje ili glupo ili bezobrazno. Naravno, time ne tvrdim da si TI glupa i bezobrazna. I inteligentni ljudi mogu da imaju glupe poglede na neke stvari. Ok, onda nista... ni nema na youtube stotine govora iz kojih mozes da vidis, nigde ni ne pise osim u playbook... Vidi Darko, meni uopste nije smesno ovo sto se desava, jer se nigde ne desava preko noci takve stvari, nego mic po mic i na kraju dodje do totalnog fundamentalizma. Ni u Iranu ni Avganistanu nisu zene nosile burke od prvog dana preuzimanja vlasti verskih fanatika, nego do dosli do toga vremenom. Ako ce mo o gluposti meni je jos gluplje ignorisati stanje koje znas da moze da dovede do cancera i cekati taj momenat da nesto kazemo ili jos gore, primetimo. 1
Helena Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ok, ja sam glupa ili bezobrazna, nesto od toga... ovo je vec drugi put da mi to natices, ali nemam problem sa tim, misli sta hoces. Kad sam rekla da je nikakva razlika, nisam mislila na dizanje bombama u vazduh, nego na ljudska prava, pogotovo prema zenama i manjinama. Ako te bas interesuje zasto sam to rekla, dala sam ti i link da procitas. I neverovatno mi je da posle toliko ispisanih strana ovde i toliko videa, linkova... ti bas pomenes 'ne daju zenama da idu u skolu' dok oni na sva usta propagiraju da su zene inkubatori koji ne treba da se skoluju, nego radjaju decu i sede kuci sa varjacom. Plus abortusi, plus kaznjavanja za abortuse, plus bi da ukinu pravo da zene glasaju... da ne nabrajam ima 900 strana. Plus ove budalastine gde je predsednik 'odabrani, sisao sa neba' i na kom se mole, samo sto jos tepih nisu prostrali... Trampove izvrsne naredbe u prvoj godini se poklapaju bar 50% sa njihovim blueprintom, zaustavio ga je epstain, sad trenutno ima druga posla inace ko zna sta bi bilo... U samoj suštini su fundamentalisti, da. Nipodaštavanje prava žena i manjina, bela supremacija, religija kao fundament života.. To što Darko misli da ima tapiju na određivanje šta je glupo ili ne, ne znači da je u pravu. Uskoro ćeš dobiti rečenicu da mu podmećeš i učitavaš. Elem, bagra koja je znala šta epštajn radi i druži se s njim, koji se ženama obraća sa quiet piggy I izvodi ovo ne mogu biti ništa drugo do verski fanatici/idioti. Žene su se dugo borile sa svoja prava da bi im ostatak od čoveka govorio quiet piggy.
Recommended Posts