mrd Posted Sunday at 12:42 AM Share Posted Sunday at 12:42 AM 2 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: U pitanju su 2.3 miliona, od cega samo 250k je bilo dovoljno (zbog nacina glasanja) da se stvar preokrene, ali je Mask dobar sa kompjuterima, narocito onima za glasanje i treba mu se zahvaliti... (by Trump) Plus, 3.6 miliona koji se pobrisani sa spiskova pre glasanja ili im nisu racunati glasovi. Ma više je retardiranih. Nemam komentar, nego da podignemo nivo diskusije na naučni nivo da bi auditorium shvatio. Kibicerija je važna! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dragan Posted Sunday at 12:44 AM Share Posted Sunday at 12:44 AM 21 minutes ago, mrd said: ... Znaci zbog 10 miliona retardiranih koji nisu hteli da glasaju vi nezadovoljni kibiceri sad imate o cemu da pisete. Nije problem sto su ga Ameri izabrali, iako sam ubedjen da ce im zivot pod stabilnom budalom biti losiji. Sami pali sami se ubili. Problem je sto, samom vojnom i ekonomskom snagom US, kojoj nije doprineo, ali kojom raspolaze, stabilna budala moze (a vec i jeste) napraviti nered i haos po celom svetu i svima nama, koji ga nismo ni mogli birati, zagorcati zivot. 9 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Sunday at 12:49 AM Share Posted Sunday at 12:49 AM 2 minutes ago, Dragan said: Nije problem sto su ga Ameri izabrali, iako sam ubedjen da ce im zivot pod stabilnom budalom biti losiji. Sami pali sami se ubili. Problem je sto, samom vojnom i ekonomskom snagom US, kojoj nije doprineo, ali kojom raspolaze, stabilna budala moze (a vec i jeste) napraviti nered i haos po celom svetu i svima nama, koji ga nismo ni mogli birati, zagorcati zivot. To stoji. Problem je da ga niko ni prošli put nije zaustavljao. Sveti se šta je bilo da rocket man-om. Problem sada je što se sveti,a ima podršku najbogatijeg igrača. Ne da će nam zapečatio nego ćemo da se popravljamo sljedećih 50 god. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smrtokapa Posted Sunday at 01:00 AM Share Posted Sunday at 01:00 AM Ko na brdo, ak' i malo, stoji Više vidi no onaj pod brdom. Ova podela na forumaše Amere i kibicere vam je bezveze, ljudi koji žive u SAD imaju bolji pregled situacije na licu mesta, ali i mi što smo daleko možemo da sagledamo celu stvar iz ptičje perspektive i da ponudimo neko drugačije viđenje koje je podjednako validno. Što se tiče retarda i fašista, uvek je zanimljivo podsetiti se Ekovog spiska karakteristika Ur-fašizma, evo vam pa prepoznajte znake: Quote While Eco is firm in claiming “There was only one Nazism,” he says, “the fascist game can be played in many forms, and the name of the game does not change.” Eco reduces the qualities of what he calls “Ur-Fascism, or Eternal Fascism” down to 14 “typical” features. “These features,” writes the novelist and semiotician, “cannot be organized into a system; many of them contradict each other, and are also typical of other kinds of despotism or fanaticism. But it is enough that one of them be present to allow fascism to coagulate around it.” 1. The cult of tradition. “One has only to look at the syllabus of every fascist movement to find the major traditionalist thinkers. The Nazi gnosis was nourished by traditionalist, syncretistic, occult elements.” 2. The rejection of modernism. “The Enlightenment, the Age of Reason, is seen as the beginning of modern depravity. In this sense Ur-Fascism can be defined as irrationalism.” 3. The cult of action for action’s sake. “Action being beautiful in itself, it must be taken before, or without, any previous reflection. Thinking is a form of emasculation.” 4. Disagreement is treason. “The critical spirit makes distinctions, and to distinguish is a sign of modernism. In modern culture the scientific community praises disagreement as a way to improve knowledge.” 5. Fear of difference. “The first appeal of a fascist or prematurely fascist movement is an appeal against the intruders. Thus Ur-Fascism is racist by definition.” 6. Appeal to social frustration. “One of the most typical features of the historical fascism was the appeal to a frustrated middle class, a class suffering from an economic crisis or feelings of political humiliation, and frightened by the pressure of lower social groups.” 7. The obsession with a plot. “Thus at the root of the Ur-Fascist psychology there is the obsession with a plot, possibly an international one. The followers must feel besieged.” 8. The enemy is both strong and weak. “By a continuous shifting of rhetorical focus, the enemies are at the same time too strong and too weak.” 9. Pacifism is trafficking with the enemy. “For Ur-Fascism there is no struggle for life but, rather, life is lived for struggle.” 10. Contempt for the weak. “Elitism is a typical aspect of any reactionary ideology.” 11. Everybody is educated to become a hero. “In Ur-Fascist ideology, heroism is the norm. This cult of heroism is strictly linked with the cult of death.” 12. Machismo and weaponry. “Machismo implies both disdain for women and intolerance and condemnation of nonstandard sexual habits, from chastity to homosexuality.” 13. Selective populism. “There is in our future a TV or Internet populism, in which the emotional response of a selected group of citizens can be presented and accepted as the Voice of the People.” 14. Ur-Fascism speaks Newspeak. “All the Nazi or Fascist schoolbooks made use of an impoverished vocabulary, and an elementary syntax, in order to limit the instruments for complex and critical reasoning.” Gomila znakova se uklapa, meni je najupadljivija frustracija obespravljene srednje klase, kojoj samo treba prodati priču o unutrašnjem neprijatelju. Pre nešto manje od sto godina u Evropi to su bili Jevreji koji uništavaju kulturu i kradu pošteno zarađene pare, a danas imamo antagonizam prema migrantima koji otimaju poslove i kradu pošteno zarađene pare jelte. Druga grupa unutrašnjih neprijatelja su levičari, socijalisti i ostale komunjare, kako onda, tako i danas. Od te obespravljene srednje klase stiže gro podrške iz naroda, potrebno je još samo napraviti pakt sa najmoćnijim privrednicima u Nemačkoj i voila! Naravno, postoje i razlike (koje ne moraju nužno promeniti suštinu), pisao sam već ovde da Tramp nije Hitler, pre svega im se motivacija razlikuje. Ima i drugih razlika, naravno, evo jedna zanimljiva je to da u Nemačkoj nacisti (njihova varijanta fašista) nikada nisu dobili popular vote na slobodnim izborima. Glavna razlika (i brana) su američke demokratske institucije, koje su daleko jače od nekadašnjih vejmarskih, primera radi. No ljudi su solidnim delom izgubili poverenje u njih, pošto već duže vreme osećaju da one ne rade u korist "običnog čoveka". Potrebno je da se uz to još malo potkopaju, nekakav downsizing bi mogao čuda da učini na tom polju. 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helena Posted Sunday at 01:38 AM Share Posted Sunday at 01:38 AM Meni još u glavu ne idu kako je prošla fora sa Haićanima koji jedu pse i mačke 🙄 Intermeco: 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 02:09 AM Share Posted Sunday at 02:09 AM 27 minutes ago, Helena said: Meni još u glavu ne idu kako je prošla fora sa Haićanima koji jedu pse i mačke 🙄 Kakvo biracko telo, takve i price... Najludje od svega je sto te posle ubedjuju kako je sve to tacno, pa kad ih pogledas blesavo krecu sa Obama, Hilari, Bajden... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 03:18 AM Share Posted Sunday at 03:18 AM 2 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: U pitanju su 2.3 miliona, od cega samo 250k je bilo dovoljno (zbog nacina glasanja) da se stvar preokrene, ali je Mask dobar sa kompjuterima, narocito onima za glasanje i treba mu se zahvaliti... (by Trump) Plus, 3.6 miliona koji se pobrisani sa spiskova pre glasanja ili im nisu racunati glasovi. Musk ukrao izbore? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 03:20 AM Share Posted Sunday at 03:20 AM 2 minutes ago, Angelia said: Musk ukrao izbore? Pitaj Trampa, samo prenosim njegove reci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 03:22 AM Share Posted Sunday at 03:22 AM 1 minute ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Pitaj Trampa, samo prenosim njegove reci... Pa da, zvucis isto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 07:20 AM Share Posted Sunday at 07:20 AM 3 hours ago, Angelia said: Pa da, zvucis isto. Onda je vreme da pocnes da me hvalis i branis... cisto da ostanes dosledna sebi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 08:11 AM Share Posted Sunday at 08:11 AM 7 hours ago, Angelia said: Ali tih 84% su uglavnom u vec red states. Ono sto ga je dovelo do pobede je povecana podrska u swing states. Ne samo to, nego je povecao podrsku zena. Tako da ta izjava da su za njega glasali beli muskarci koji nece woke, uglavnom su isti beli muskarci koji glasaju za republikance. Nisu bili kljucni, glasali bi za Reps svejedno. Dobio je independent vote, to je kljucno. I popular vote, koji jos od best '88 nije dobio Republikanski kandidat. Tako da te predrasude koje ponavljas... Kako god pokušaš da spinuješ, prosječan glasač dnevne doze je bijeli muškarac, u njegovom glasačkom tijelu ih je 84%, u ukupnom stanovništvu ih je, po podatku iz 2020., 58%, tako da ne ponavljam tu predrasudu tek tako. 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 08:16 AM Share Posted Sunday at 08:16 AM 8 hours ago, ters said: 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Sunday at 08:26 AM Share Posted Sunday at 08:26 AM (edited) 22 minutes ago, Beonegro said: Kako god pokušaš da spinuješ, prosječan glasač dnevne doze je bijeli muškarac, u njegovom glasačkom tijelu ih je 84%, u ukupnom stanovništvu ih je, po podatku iz 2020., 58%, tako da ne ponavljam tu predrasudu tek tako. 84% bijelih glasaca, ne samo muskaraca, ali su muskarci i u tom broju vecina, tako da Trump jeste izabran bijelim, vecinski muskim, glasovima, i valjda glasovima nekih Latinoamerikanaca kao onih 5 sto su sjedili sa Andjom neki dan i hvalili Trumpa, plus Kanye West...Ni ja ne ponavljam "predrasudu" o obrazovanju i dentalnom zdravlju tek tako, nego na osnovu statistika. Dok statistike postoje i dostupne su, tj. dok ih Elon ne ukine i pootpusta statisticare, kao sto je otpustio ove sto vode racuna o nuklearnom arsenalu... Edited Sunday at 08:34 AM by ters 4 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
shonke Posted Sunday at 09:01 AM Share Posted Sunday at 09:01 AM 9 hours ago, Darko said: nače prijatelj mi je pošten, uspešan i pametan - pa se ja zapitujem da li on vidi nešto što ja ne vidim. Pa imaš silu raznih uspešnih ljudi koji osim toga čime se bave ne razumeju ama baš ništa drugo o životu i svetu oko njih. Čak su često potpuni idioti kada se ne radi npr. o sopstvenom poslu u kome su, što kažu klinci, "obrnuli igricu". Zato trpe porodice, prijatelji, okolina itd. 8 hours ago, mrd said: Znaci zbog 10 miliona retardiranih koji nisu hteli da glasaju vi nezadovoljni kibiceri sad imate o cemu da pisete. Pa u srb zbog belih listića je tadić izgubio izbore od tome-stiropora... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Sunday at 09:39 AM Share Posted Sunday at 09:39 AM 37 minutes ago, shonke said: Pa imaš silu raznih uspešnih ljudi koji osim toga čime se bave ne razumeju ama baš ništa drugo o životu i svetu oko njih. Čak su često potpuni idioti kada se ne radi npr. o sopstvenom poslu u kome su, što kažu klinci, "obrnuli igricu". Zato trpe porodice, prijatelji, okolina itd Drago mi je da ga znaš bolje od mene. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ludi za Poli Posted Sunday at 09:46 AM Share Posted Sunday at 09:46 AM Covjek je u manje od mjesec dana svojim ludilom uspio postici da im u Kanadi zvizde himnoj. Nenadjebivo. 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 10:04 AM Share Posted Sunday at 10:04 AM DOGE’s hastily launched website has already been hacked: ‘This is a joke of a .gov site’ Možda i ne zna baš toliko sa kompjuterima 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DameTime Posted Sunday at 10:11 AM Share Posted Sunday at 10:11 AM 28 minutes ago, Darko said: Drago mi je da ga znaš bolje od mene. Šta hoću da kažem - naravno da je ti tvog prijatelja tako gledaš (uspešan, pametan, pošten) i on verovatno jeste takav u okvirima u kojima ga poznaješ. Što ne znači da istovremeno ne može da se zajebe i podržava Trumpa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Darko Posted Sunday at 10:13 AM Share Posted Sunday at 10:13 AM Just now, DameTime said: Što ne znači da istovremeno ne može da se zajebe i podržava Trumpa Naravno, isto i ja mislim. Samo ne mislim da je koristoljubivi retard (ili neka slična kombinacija) kako bi ga neki opisali na ovom forumu koji ga nikad nisu ni upoznali. Ne mislim na tebe da ne bude zabune. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ras kass Posted Sunday at 10:32 AM Share Posted Sunday at 10:32 AM U prvom mandatu Trump je i imao neke iskusnije kadrove, koje je oterao ili su oni pobegli od njega. Zato je sada okupio razne Grcice, Djurice, Gasice.... Tako JD Vance je u Minhenu mislio da se obraca maga glasacima i lupetao ono sto lupeta na maga mitinzima. Valjda mislio da ce prisutni histericno pozdraviti gluposti koje u usa prolaze. 8 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Beonegro Posted Sunday at 10:49 AM Share Posted Sunday at 10:49 AM (edited) 17 minutes ago, ras kass said: U prvom mandatu Trump je i imao neke iskusnije kadrove, koje je oterao ili su oni pobegli od njega. Uglavnom ih je bila pozicionirala republikanska stranka, da vode računa da govedo ne napravi nepopravljivu štetu, međutim u međuvremenu je napravljena čistka i republikanska stranka je pretvorena u cheerleaders dnevne doze. Edited Sunday at 10:49 AM by Beonegro 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Drug Crni Posted Sunday at 12:57 PM Share Posted Sunday at 12:57 PM Neverovatno kakve je akrepe isturio u prvi plan. Juče gledam nekog lika,kažu alkoholičara,batica poseže za čašom burbona na kzš Talibani deluju uljudnije i normalnije od maga idiota.@Smrtokapane zaboravi anti-globalizam kao priču. Prvi koji su,pre sto godina,forsirali antiglobalističku priču (u politici i ekonomiji) bili su upravo nemački nacisti. Uopšte,nemački nacionalistički krugovi u vreme Vajmarske republike nisu bili za saradnju,za evropsku integraciju. Oni su bili protiv toga,želeli su Nemačku izvan takvih tokova: Nemačku koja se neće oslanjati na međunarodnu trgovinu,međunarodna tržišta,međunarodne finansijske tokove,izvoz robe..da bi Nemačka postala više autonomna i više "suverena" i tako povratila snagu i uticaj u odnosu na evropske zemlje i susede. Frapantna sličnost ako se mene pita. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Sunday at 02:54 PM Share Posted Sunday at 02:54 PM 7 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Onda je vreme da pocnes da me hvalis i branis... cisto da ostanes dosledna sebi... Cim te neko napadne coporativno, branicu te...ti znas da ja podrzavam slobodu govora. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Sunday at 04:36 PM Share Posted Sunday at 04:36 PM 1 hour ago, Angelia said: Cim te neko napadne coporativno, branicu te...ti znas da ja podrzavam slobodu govora. Andjo, ti si ciuvava, iako mislis da si doberman... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ters Posted Sunday at 05:50 PM Share Posted Sunday at 05:50 PM 4 hours ago, Drug Crni said: Neverovatno kakve je akrepe isturio u prvi plan. Juče gledam nekog lika,kažu alkoholičara,batica poseže za čašom burbona na kzš Talibani deluju uljudnije i normalnije od maga idiota.@Smrtokapane zaboravi anti-globalizam kao priču. Prvi koji su,pre sto godina,forsirali antiglobalističku priču (u politici i ekonomiji) bili su upravo nemački nacisti. Uopšte,nemački nacionalistički krugovi u vreme Vajmarske republike nisu bili za saradnju,za evropsku integraciju. Oni su bili protiv toga,želeli su Nemačku izvan takvih tokova: Nemačku koja se neće oslanjati na međunarodnu trgovinu,međunarodna tržišta,međunarodne finansijske tokove,izvoz robe..da bi Nemačka postala više autonomna i više "suverena" i tako povratila snagu i uticaj u odnosu na evropske zemlje i susede. Frapantna sličnost ako se mene pita. To je sekretar za odbranu - kazu da je umjesto DEI, Trump napravio DUI hire za tu poziciju 5 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts