ras kass Posted Wednesday at 08:36 PM Share Posted Wednesday at 08:36 PM Povezano....?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 08:42 PM Share Posted Wednesday at 08:42 PM 4 minutes ago, ras kass said: Povezano....?? Prosto je neverovatno da je koincidencija... 😄 Dobili su cestitke pobednici za novu godinu 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Wednesday at 09:07 PM Share Posted Wednesday at 09:07 PM 19 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Prosto je neverovatno da je koincidencija... 😄 Dobili su cestitke pobednici za novu godinu Kako mozete da se radujete necijoj smrti I povredjenim nevinim ljudima? Ja nikad necu razumeti podrsku terorizmu. Sta je jbte smesno u 7 ljudi povredjeno? 15 poginulih u New Orleansu, I ko zna koliko povredjenih, deca, turisti... gde ti funny joke na racun toga? Stvarno odvratno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted Wednesday at 09:18 PM Share Posted Wednesday at 09:18 PM 39 minutes ago, ras kass said: Povezano....?? Opet mediji lazu. Ovo nije pozar. Ovo je explozija. Namerna. Baterija ovo ne moze da uradi. Ona prvo pocne da gori i plamen izbija prvo iz predvidjenih otvora i posle celo vozilo zahvati ali nikada ne explodira (osim ako bas neko nesto nije cackao i napravio da plamen nema gde). Nema sta da explodira ima samo da gori. Zato je ovo nesto podmetnuto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 09:38 PM Share Posted Wednesday at 09:38 PM 26 minutes ago, Angelia said: Kako mozete da se radujete necijoj smrti I povredjenim nevinim ljudima? Ja nikad necu razumeti podrsku terorizmu. Sta je jbte smesno u 7 ljudi povredjeno? 15 poginulih u New Orleansu, I ko zna koliko povredjenih, deca, turisti... gde ti funny joke na racun toga? Stvarno odvratno. Ko se raduje povredjenim? Jesi ti dobro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted Wednesday at 10:02 PM Share Posted Wednesday at 10:02 PM (edited) 51 minutes ago, Dzoni_m said: Opet mediji lazu. Ovo nije pozar. Ovo je explozija. Namerna. Baterija ovo ne moze da uradi. Ona prvo pocne da gori i plamen izbija prvo iz predvidjenih otvora i posle celo vozilo zahvati ali nikada ne explodira (osim ako bas neko nesto nije cackao i napravio da plamen nema gde). Nema sta da explodira ima samo da gori. Zato je ovo nesto podmetnuto. Kazu a i vidi se na snimku da je vatromet, vozac je poginuo. Edited Wednesday at 10:11 PM by MeanMachine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Wednesday at 10:28 PM Share Posted Wednesday at 10:28 PM 38 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ko se raduje povredjenim? Jesi ti dobro? Pa nasla si nesto smesno u tragediji, cestitke kazes? Cak I ako je terorizam, iako deluje kao nesreca, ne vidim nista smesno u povredjenima. Explodirala kola na ulici/prilazu hotelu. A ti vidis samo da je Trampov hotel, I da su kola Tesla. Ja sam takve komentare cula u SR za 9/11, I to mi nikad nije bilo jasno, sta je nekom skrivila neka cistacica na 95tom spratu. Tako ni ovde. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Wednesday at 10:52 PM Share Posted Wednesday at 10:52 PM 23 minutes ago, Angelia said: Pa nasla si nesto smesno u tragediji, cestitke kazes? Cak I ako je terorizam, iako deluje kao nesreca, ne vidim nista smesno u povredjenima. Explodirala kola na ulici/prilazu hotelu. A ti vidis samo da je Trampov hotel, I da su kola Tesla. Ja sam takve komentare cula u SR za 9/11, I to mi nikad nije bilo jasno, sta je nekom skrivila neka cistacica na 95tom spratu. Tako ni ovde. Ne, nasla sam smesno u simbolici... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Thursday at 12:12 AM Share Posted Thursday at 12:12 AM 53 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ne, nasla sam smesno u simbolici... Sorry, nije smesno ni u simbolici. Mogla si da kazes da je koincidencija ironicna. To razumem, stvarno, a mozda je I terorizam pa nije koincidencija, ali onda je jos manje smesno. Iako po svemu deluje da je tragicna nesreca, ili je terorista toliko glup da iskoristi cybertruck na ulazu, a da cak I ne izadje iz kola. Istrazuje se kao moguci teroristicki napad, I videcemo sta je rezultat. Samo treba zadrzati perspektivu, da je jedna osoba poginula (da li svojom krivicom ili ne) I da je 7 ljudi povredjeno, mozda radnika, prolaznika, turista... Mislim da je izrazito tuzno, da ovu Novu Godinu pocinjemo sa takvim vestima, kao sto je LV I NO. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Thursday at 01:26 AM Share Posted Thursday at 01:26 AM @Baby Izvini na drasticnoj reakciji, stvarno me pogodio New Orleans I onda ovo. Za oko dve nedelje treba da upravo budem tamo (u NO), I znam koliko ljudi vole grad. I koliko puta sam bila bas na tom mestu. Ne treba se zezati sa tragedijama. 5 minutes ago, Maharaja said: Aman, pravdaš se magama... Uvek ce se naci neko da me podseti koliko kao vrsta mozemo boti nehumani. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted Thursday at 05:05 AM Share Posted Thursday at 05:05 AM 7 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Ko se raduje povredjenim? Jesi ti dobro? Ti Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 07:38 AM Share Posted Thursday at 07:38 AM (edited) 7 hours ago, Angelia said: Sorry, nije smesno ni u simbolici. Mogla si da kazes da je koincidencija ironicna. To razumem, stvarno, a mozda je I terorizam pa nije koincidencija, ali onda je jos manje smesno. Iako po svemu deluje da je tragicna nesreca, ili je terorista toliko glup da iskoristi cybertruck na ulazu, a da cak I ne izadje iz kola. Istrazuje se kao moguci teroristicki napad, I videcemo sta je rezultat. Samo treba zadrzati perspektivu, da je jedna osoba poginula (da li svojom krivicom ili ne) I da je 7 ljudi povredjeno, mozda radnika, prolaznika, turista... Mislim da je izrazito tuzno, da ovu Novu Godinu pocinjemo sa takvim vestima, kao sto je LV I NO. Naravno da je tuzno. U Italiji nisu imali skupove po gradovim, vatromete, koncerte... po prvi put. Zato sto su verovatno imali najavu nekog terorizma. To je definitivno pobeda terorizma. Cackaju i podstrehuju, podrzavaju i vode ratove. To prvenstveno mislim na Nju Orleans. Sad naprasno moraju sve sto nije beli anglosaksonac da poizbacuju napolje, cak i ako je rodjen ovde. A ako je rodjen ovde, onda cemo pominjati odakle je potekao kad napravi cin terorizma, a ako mu poreklo bas i nije odgovarajuce za optuzbu, samo je Amer, onda cemo reci da je mentalno poremecen i poslati thots and prayers familiji zrtvama. I simbolika je Maskov auto ispred Trampovog hotela za prvi dan nove godine sa sve vatrometom, nije ironija. Ironija bi bila da je ekspldirla npr Tojota (najprodavaniji auto u drzavi, ciji stock nije ni blizu Teslinom). Izabrali ste predsednika koji je seksualni manijak i kriminalac i koji ce dovesti na celo drzave multibilionere da uskrati vecini stanovnistva pomoc koju placaju kroz takse, da bi se pare preorjentisale na nesto drugo. Drzava, nije bizniz, to je servis izabran i placen u cilju da vodi drzavu najbolje za njene stanovnike, sve. Ali Ameri imaju nevidjeno potrebu da se busaju oko gdp (u koju se statistiku uvlace par pojedinaca koji imaju prko 60% zarade cele drzave), jacine vojske i vojnom tehologijom, a za isto to vreme da pustaju da im pola i vise gradjana zivi na rubu ili u siromastvu, dok im govore da su nesposobni, lenji i glupi ali zive u najboljoj drzavi na svetu i da su ustvari samim tim nesto specijalno. Eventualno ih ubediti da je 80+ sati rada sasvim nesto normalno. Pitanje je momenta kada ce ukapirati da ideja o specijalnosti ne donosi hleb na astal. Postoje dve vrste kriminalaca. Jedni su oni koji znaju da ce se izvuci a drugi su oni koji nemaju nista da izgube. Onih prvih je drasticno manje, a broj ovih drugih raste svakodnevno. Edited Thursday at 07:39 AM by 𝓑𝓪𝓫𝔂 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dzoni_m Posted Thursday at 09:51 AM Share Posted Thursday at 09:51 AM 11 hours ago, MeanMachine said: Kazu a i vidi se na snimku da je vatromet, vozac je poginuo. Onda je koincidencija Trump-ov hotel, mozak koji je kupio Cybertruck i jos vise ko je stavio pirotehniku neobzbedjenu, stvarno ironicna. Ovo je ozbiljna kolicina pirotehnickih sredstava, da li je vatromet ili nesto drugo nije ni bitno, u svakom slucaju je bila neistinita prva tvrdnja kako je auto “zahvatio pozar”. Zao mi je samo ljudi koji su ni krivi ni duzni povredjeni zbog ove eksplozije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MeanMachine Posted Thursday at 10:32 AM Share Posted Thursday at 10:32 AM 40 minutes ago, Dzoni_m said: Onda je koincidencija Trump-ov hotel, mozak koji je kupio Cybertruck i jos vise ko je stavio pirotehniku neobzbedjenu, stvarno ironicna. Ovo je ozbiljna kolicina pirotehnickih sredstava, da li je vatromet ili nesto drugo nije ni bitno, u svakom slucaju je bila neistinita prva tvrdnja kako je auto “zahvatio pozar”. Zao mi je samo ljudi koji su ni krivi ni duzni povredjeni zbog ove eksplozije. Izgleda da nije: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Thursday at 02:28 PM Share Posted Thursday at 02:28 PM 6 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Postoje dve vrste kriminalaca. Jedni su oni koji znaju da ce se izvuci a drugi su oni koji nemaju nista da izgube. Onih prvih je drasticno manje, a broj ovih drugih raste svakodnevno. Ne bih se bavila ostatkom posta koji je salata od misli, samo ovim. To sto je neko radikalizovan, nije merilo kako broj "onih koji nemaju nista da izgube" raste. Imali smo I Unibombera. Neki ljudi naprave pogresne izbore, a onda krive ceo svet osim sebe. Opravdavanje terorizma, nekim tuznim pricama, u stvari podstice da takvi ljudi misle da su neki borci za pravdu, I podstice vise takvih napada. Motive za ove napade mozemo kritikovati kad budu komplet poznati. Ali samo, I uvek, kritikovati. Ne opravdavati svakakvim izgovorima, pa znas situacija, bilioneri, Tramp dobio izbore....nista od toga nije opravdanje za terorizam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted Thursday at 04:32 PM Share Posted Thursday at 04:32 PM 1 hour ago, Angelia said: Ne bih se bavila ostatkom posta koji je salata od misli, samo ovim. To sto je neko radikalizovan, nije merilo kako broj "onih koji nemaju nista da izgube" raste. Imali smo I Unibombera. Neki ljudi naprave pogresne izbore, a onda krive ceo svet osim sebe. Opravdavanje terorizma, nekim tuznim pricama, u stvari podstice da takvi ljudi misle da su neki borci za pravdu, I podstice vise takvih napada. Motive za ove napade mozemo kritikovati kad budu komplet poznati. Ali samo, I uvek, kritikovati. Ne opravdavati svakakvim izgovorima, pa znas situacija, bilioneri, Tramp dobio izbore....nista od toga nije opravdanje za terorizam. Opet mi nesto stavljas u usta sto nisam rekla. Ja ne pravdam terorizam, prestravljena sam od njega ma ko god bio terorista. Samo govorim socijalno psiholosku stranu zasto se lakse postaje kriminalac pa i terorista u nekim uslovima. Tramp nije dobio izbore 2020, bio je teroristicki napad na kapitol, i tada nisi gajila ista osecanja nego je bilo, pokrali su izbore... Terorizam/kriminal je i dalje to, ma ko god ga vrsio. Ovaj put su dva veterana, rodjena, odrasla, skolovala se, sluzila drzavi i zivela u Americi ceo zivot. U medjuvremenu u Kvinsu 13 (ili 10, i jedan je mnogo) osoba ubijeno ispred nocnog kluba, a u Virdziniji nasli skladiste sa ogromnim kolicinama eksploziva rucno pravljenim... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted Thursday at 10:37 PM Share Posted Thursday at 10:37 PM 5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Opet mi nesto stavljas u usta sto nisam rekla. Ja ne pravdam terorizam, prestravljena sam od njega ma ko god bio terorista. Samo govorim socijalno psiholosku stranu zasto se lakse postaje kriminalac pa i terorista u nekim uslovima. Sto ce reci opravdavas, spoljni uticaji ne prave od ljudi teroriste, nego uvrnut um, ili mentalno ili ideoloski. Ne postoji socijalni aspekt, osim ako se terorizam ne glorifikuje. Kriminal sa druge strane moze imati socioloski faktor. 5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Tramp nije dobio izbore 2020, bio je teroristicki napad na kapitol, i tada nisi gajila ista osecanja nego je bilo, pokrali su izbore... Recnik... 5 hours ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: Terorizam/kriminal je i dalje to, ma ko god ga vrsio. Ovaj put su dva veterana, rodjena, odrasla, skolovala se, sluzila drzavi i zivela u Americi ceo zivot. U medjuvremenu u Kvinsu 13 (ili 10, i jedan je mnogo) osoba ubijeno ispred nocnog kluba, a u Virdziniji nasli skladiste sa ogromnim kolicinama eksploziva rucno pravljenim... Terorizam/kriminal nisu alternative, I ovakvo povezivanje je opet pokusaj da se relativizuje terorizam. Pocinje da mi se cini, da to nije ne poznavanje recnika, nego namerno re-definisanje pojmova. Jer ni moj "naski" nije toliko Los da ne znam sta te reci znace. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted yesterday at 12:47 AM Share Posted yesterday at 12:47 AM (edited) @Baby Jutros je bilo jako nevreme. na tahitiju. Terorizam nas svetskom nivou Edited yesterday at 12:53 AM by mrd Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 01:57 AM Share Posted yesterday at 01:57 AM 3 hours ago, Angelia said: Terorizam/kriminal nisu alternative, I ovakvo povezivanje je opet pokusaj da se relativizuje terorizam. Andjo, lepo reci da te je potrslo vise nego ostali terorizmi koji su se desili samo zato sto je ovaj poslednji upucen Trampu i Masku... Ne optuzuj mene. Kad pricamo o ubijenim sedmogodisnjacima u skoli, ti pises o drugom amandmanu i kao jbg mentalno bolestan... U krajnjem slucaju ovaj sto si rekla kako sam ovakva i onakva, covek poginuo u Vegasu, se ubio sam kada je aktivirao bombu da auto ekplodira. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 01:57 AM Share Posted yesterday at 01:57 AM 1 hour ago, mrd said: @Baby Jutros je bilo jako nevreme. na tahitiju. Terorizam nas svetskom nivou Sta ce nevreme da radi, nema drugu opciju, a I Tramp dobio izbore, naravno da ce terorisati Tahiti 😂 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
𝓑𝓪𝓫𝔂 Posted yesterday at 01:57 AM Share Posted yesterday at 01:57 AM *sam se ubio pistoljem u glavu Just now, Angelia said: Sta ce nevreme da radi, nema drugu opciju, a I Tramp dobio izbore, naravno da ce terorisati Tahiti 😂 Ovakve razgovore ste samo ti i mrd u stanju da vodite... Napravila si od mog emotikona cirkus od teme... Nikog ni ne interesuje vise sto se ameri masovno medju sobom ubijaju... jbg doveli su cak i to u normalu.... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 02:03 AM Share Posted yesterday at 02:03 AM 1 minute ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: *sam se ubio pistoljem u glavu Mogao je da se ubije bez da povredi 7 ljudi. Znaci ne pricaj gluposti, znamo razliku izmedju terorizma ili kriminala ili samoubistva, to nisu iste stvari, kao sto ni pucanje neke mentalno poremecene osobe u skoli, iz neke osvete ... nije isto. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrd Posted yesterday at 02:12 AM Share Posted yesterday at 02:12 AM (edited) 15 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: *sam se ubio pistoljem u glavu Ovakve razgovore ste samo ti i mrd u stanju da vodite... Napravila si od mog emotikona cirkus od teme... Nikog ni ne interesuje vise sto se ameri masovno medju sobom ubijaju... jbg doveli su cak i to u normalu.... Daj bre prestani da širiš ovde paniku i lažeš ljude koji nisu u prilici da dožive ono sta se u USA dešava. Tvoje frustracije oko H1B nemaju veze sa onime što se događa u USA. Ja sam tamo u jednom postu napisao da se razmišljam da promenim zemlju, pošto je USA druga zemlja u kojoj sam doziveo istu stvar, a to jer da nepismeni uče pismene šta je dobro za prosperitet zemlje. Iskreno, ti si ovde na forumu najglasnija. Što se mene tiče, Ne bi bilo fer da odem u Australiju i po treći put doživom isti kolaps. Evo malopre sam pročitao da je nevreme u Santa Cruz CA napravilo teroristički akt i porušilo fisherman wharf. Sve to zbog Trump. Da li je tebi jasno da su demokrate baš ovom svojom politikom stvorile Trumpa. P. S. Da se nadovezem još na ovu priču i etikiranje terorizmom svega i svačega. Pre nekih 10-ak godina sam bio na nekoj auto školi zbog prebrze vožnje i koza počne da klepeće kako su pijani vozači teroriste, ja u trans. Na kraju je pitam da objasni šta je to terorista i koje karakteristike teroriste pijan čovek pokazuje. Nije se baš najbolje snašla, ali eto @Baby će da nam objasni i taj slučaj. Edited yesterday at 02:21 AM by mrd 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 02:14 AM Share Posted yesterday at 02:14 AM 9 minutes ago, 𝓑𝓪𝓫𝔂 said: *sam se ubio pistoljem u glavu Ovakve razgovore ste samo ti i mrd u stanju da vodite... Napravila si od mog emotikona cirkus od teme... Nikog ni ne interesuje vise sto se ameri masovno medju sobom ubijaju... jbg doveli su cak i to u normalu.... Mrd I ja mozemo da vodimo ovakve razgovore, iako imamo dosta razlicitih stavova, kad za nas oboje to sto ti pricas (ili neko drugi) nema smisla. Ono sto imamo, definitivno, je postovanje da imamo razlicito misljenje o nekim stvarima, ali kad neko prica nerazumne stvari, mozemo automatski da se slozimo. I tako treba da bude, zdrav razum. Ne da diskvalifikujemo drugu osobu jer nam se neko misljenje ne svidja. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelia Posted yesterday at 02:26 AM Share Posted yesterday at 02:26 AM 5 minutes ago, mrd said: Da li je tebi jasno da su demokrate daš ovom svojom politikom stvorile Trumpa. Ajde sto se politicari i mediji prave blesavi da ovo nije istina, ali da su obicni ljudi kupili kako je Tramp neki madjionicar... ne, stvorili su ga, I sad kukaju kad ih je ujelo. Nemoj da ides za Australiju, ispravice se ovo. To je manja grupa veoma glasnih ljudi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts